Keresés

Részletes keresés

SpinyNorman Creative Commons License 2003.11.14 0 0 545
Sziasztok!
A fikusznak jó télen egy 5-10 fokos világos szobában? Vagy az már túl hideg neki?
rferi Creative Commons License 2003.11.14 0 0 544
Nekem meg a tiedé teccik.
Szerintem nem buggyantak meg.A hideg elől bemenekítettük egyrészt meleg, másrészt sokkal sötétebb szobába.Rövidnappalos virágzóként ez megtette a hatást:kiugrottak a bimbók.
Nekünk mindig ezt csinálja, és még egyszer szokott virágozni tavasszal is.Akkor kevesebb virággal.
Előzmény: Tozatu (543)
Tozatu Creative Commons License 2003.11.13 0 0 543
Nagyon szép a színe.Most akkor ezek megbuggyantak,hogy ilyenkor nyílnak?
Előzmény: rferi (538)
_Zotya_ Creative Commons License 2003.11.13 0 0 542
boszi: Asplenium spóráról szaporítható, kérdés ez házilag mennyire sikerül. Nem fűzök hozzá sok reményt, de próbáld meg, hátha. A hogyant nem tudom. :-( És az Asplenium bulbiferum a nyár végén sarjrügyekről is szaporítható. A Pteris tavasszal tőosztással, nyáron spórákkal szaporítható. Sok sikert! :-))
Zotya
Előzmény: Sol boszi (541)
Sol boszi Creative Commons License 2003.11.11 0 0 541
Csodálatosan szépek a karácsonyi kaktuszaitok:-))))Az enyém kb. jövö hétre borul majd virágba,most még csak bimbos,de jo sok van rajta.:-)Viszont aminek a legjobban örülök,hogy a mikulásvirágom is elkezdett ujra vörös leveleket/virágokat hozni,pedig már kezdtem feladni.:-)))Az Azalee-mröl viszont potyognak a levelek:-(

Valaki kérdezte,hogy miféle cakkos levelü növényke log be az utolso képen.Az egy Asplenium fajta.Nagyon hálás egy növényke:-))))Apropo Asplenium.Az enyémek most éppen teli vannak sporákkal.A Pteris is.Lehet ezt valahogy szaporitani?

Áfony Creative Commons License 2003.11.11 0 0 540
Szép a kaktuszotok.:))
molnarnei Creative Commons License 2003.11.11 0 0 539
Nagyon szép
Az enyém lehet,hogy tudja karácsonykor kell
nyilni,mert most semmi mozgás rajta!
rferi Creative Commons License 2003.11.11 0 0 538
Itt van a kicsi párom egyik karácsonyi kaktusza.Hétfői állapot.

Egy virág közelről:

A kövezet 33x33 centis, ebből lehet a méretekre következtetni.
Tozatu Creative Commons License 2003.11.10 0 0 537
:)
Előzmény: rferi (535)
tresk Creative Commons License 2003.11.10 0 0 536
Köszönöm, kimenekítettem őket. Izgatottan várom az eredményt...
Előzmény: _Zotya_ (533)
rferi Creative Commons License 2003.11.10 0 0 535
Reménytelen eset nincs, csak rossz tanár.
Előzmény: Tozatu (532)
demjengi Creative Commons License 2003.11.10 0 0 534
Virágzik a kálám a kisházban, ahol 8 fok körüli a hőmérséklet. Őt ugye lehet bőven öntözni? A muskátlik is gyönyörüen virágoznak. Szerintetek mennyit locsoljam öket? Eddig a pincében teleltettem, ahol gyakorlatilag nem locsoltam, de itt szem elött vannak és tele virággal, így nem tudom, hogy locsoljam vagy ne. És a leandert?
Segítsetek!
EL akarom mondani, hogy tavasszal vettünk egy kis virágot valahol, és a legnyagobb elképedésemre, azóta hozza szép virágait, még most is a kisházban. Jövőre feltétlen többet veszek belőle. Zápor virág a neve, alacsony, kb 10 cm magas a zöldje, a virága magasabb, szép sárga csíkos. Csúpán egy hátránya van , hogy 4, 5 körül becsukodik. Valakinek volt már?
_Zotya_ Creative Commons License 2003.11.07 0 0 533
tresk: Napi 8 órás megvilágítás kell nekik. Ez elég sokáig és ezután virágozni fognak.
Zotya
Előzmény: tresk (530)
Tozatu Creative Commons License 2003.11.07 0 0 532
Én is csak azért mondom,hogy Rferi ne tartson reménytelennek.:)
Előzmény: Áfony (531)
Áfony Creative Commons License 2003.11.07 0 0 531
Én meg kezdek belezavarodni.:))))
Előzmény: Tozatu (529)
tresk Creative Commons License 2003.11.07 0 0 530
Hahó!!!

Gyönyörűségesek ezek a kaktuszok:)))
Aztat szeretném megkérdezni, hogy a korallvirágnak a virágzáshoz kell világosság is? Mer' én most száműztem őket a WC-be (nagyon jól mutatnak a víztartályon), ami egész nap sötét.

Tozatu Creative Commons License 2003.11.06 0 0 529
Nagyon szépen köszönöm.Kezd már derengeni mi ez a sok hókuszpók.:)
Előzmény: rferi (527)
rferi Creative Commons License 2003.11.06 0 0 528
Szárítsd egy hetet, és ültesd el.Eleinte kevés víz, ki ne rohadjon, aztán meglátod.Sokat tápozni!Főleg virágzáskor
Előzmény: verdin (526)
rferi Creative Commons License 2003.11.06 0 0 527
Na most sikerült.Egyébként elárulok még egy trükköt.Minden HTML lapnak meg lehet nézni a tartalmát forrásszövegben is.Ez sima txt formátumú.A lapon jobb gombbal kattints valahova, ahol nincs semmi kép.Ekkor feljön egy menü, amiben van olyan sor, hogy "forrás megtekintése".Ha arra kattintasz, akkor egy jegyzettömbben megnézheted mit írtál, meg mit generál a Fórum, meg mit írtak mások.A keresést aktívan használd.Pl én az előbb könnyen megtaláltam amit írtál, mert rákerestem a "második" szóra.És ott volt előtte amit Te alakítottál.
Előzmény: rferi (525)
verdin Creative Commons License 2003.11.06 0 0 526
akkor lehet, hogy velem van a baj, és a karácsonyi kaktuszok nem szeretnek nálam lenni. pedig igyekszem mindent megadni nekik. de általában az van, hogy 1-2 évig szépek, szépen virágoznak, majd kezdenek hanyatlani, évről évre satnyábbak, míg végül feladják. egy gyönyörűséges fehér virágúm, amit kb. 5 éve kaptam, most csak egy virágot hozott már és a szártagjai is olyan kis fonnyadtak, elég rosszul néz ki. a piros virágút, amiről a képet beraktam, asszem 3 éve kaptam, a kép tavalyi. most csak 4-5 virág van rajta és már sokkal kevesebb ága van. ja, és két nagy ág tele bimbóval egyszerűen leesett róla úgy 3 hete. egyszerűen elvált a tövénél, nem tudom miért.
tulajdonképpen már nyáron elkezdtek fonnyadozni... nem hiszem, hogy megérik a jövő telet :((( egy piros, egy fehér és egy rózsaszínű van.
:(((
Előzmény: rferi (523)
rferi Creative Commons License 2003.11.06 0 0 525
Ajjaj!Megpróbálok segíteni.
Azt a képet, amit itt akarsz látni, tehát kicsi, Te most a tár "thumbnails" képéből akartad venni.
Ennek címe:http://kep.tar.hu/tozatu/thumbnails/pic3742322.jpg
Látszik az elérési címéből, hogy thumbnails, tehát kicsi lesz.
A táron rákattintva bejön a nagy kép (jó nagy kép).Arra a képre kattints jobb gombbal, és a tulajdonságok menüpontban ott a nagy kép címe(http://kep.tar.hu/tozatu/images/pic3742322.jpg, a címből látszik, hogy ez "images", tehát ez a kép maga).Ez a cím menjen a href-hez.A thumbnailos menjen az img src-hez.És a target="_blank" második idézőjele lemaradt.(most nem tettél, szerintem azért nem lett jó, mert amúgy legalább az üres keretnek meg kellett volna jelennie)

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Előzmény: Tozatu (521)
Áfony Creative Commons License 2003.11.06 0 0 524
Nem-nem. Csak az utolsó ízeken van bimbó, de van ahol párban van.:))
Előzmény: taramiram (520)
rferi Creative Commons License 2003.11.06 0 0 523
De tud azért szebb is lenni, csak én azt vettem észre, hogy nagggyon szereti a vizet!
Nem hülyéskedek, nem is kaktusz-, hanem rendes virágföldbe tettük mi is.És a szobában, ősztől tavaszig sok vizet igényel.Persze vigyázni, mert könnyen kirohad.Négy éve vettünk az Obiban kettőt, már osztottunk is belőle, most három tő van azokból, mindegyik háromszor akkora mint amikor vettük, pedig mondom osztva is volt.És most is tele van virággal.Karácsonyra szokott nekünk levirágozni, aztán tavasszal virágzik mégegyszer.Utána ki a napra, szoktatás után.
Volt olyan év, amikor 24 virág volt az egyiken egyszerre. (kb 25cm átmérőjű volt a növény)
A leghálásabb kaktuszok eggyike.Ennyi virágot, ilyen szépet a többi szerintem sokkal nehezebben ad.
Előzmény: verdin (519)
Tozatu Creative Commons License 2003.11.05 0 0 522
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Bocsi,ha nagy.de az előbbi nem jött be.
Előzmény: Tozatu (521)
Tozatu Creative Commons License 2003.11.05 0 0 521
taramiram Creative Commons License 2003.11.05 0 0 520
Hűha, de szép! Ez karácsonyi, ugye? Elbizonytalanodtam, az enyém is ilyesmi, csak a végein nincsenek ezek a piros szépségek. Jól látom, hogy nem csak az utolsó ízeken lesz virág? Közte is bimbók vannak?
Előzmény: Áfony (518)
verdin Creative Commons License 2003.11.05 0 0 519
a növényes könyveim szerint a hibrid karácsonyi kaktusznak (Schlumbergera) 2 nyugalmi és 2 növekedési időszaka van. a nyugalmi időszakban elvileg hűvös helyet igényel.
dec-febr: 1. nyugalmi időszak, kevés öntözés
márc-máj: 1. növekedési időszak, több öntözés, tápoldatozás, átültetés, ha kell
jún-júl: 2. nyugalmi időszak, kevés öntözés
aug-nov: 2. növekedési időszak, több öntözés, tápoldat

a húsvéti kaktusz (Rhipsalidopsis) más tészta. ősszel leáll a növekedés, októbertől januárig pihi van, lehetőség szerint 12 C fokon, kevés öntözéssel.

ennyi az elmélet. nálam a gyakorlatban nem mindig működik... a karácsonyi kaktusz szerintem elég macerás és kényeskedő. soha nem lesz többé olyan szép, mint amikor megvetted/megkaptad.

Előzmény: taramiram (517)
Áfony Creative Commons License 2003.11.05 0 0 518
Nekem ilyen a kaktuszom.
taramiram Creative Commons License 2003.11.05 0 0 517
Köszi Verdin, szépek a kaktuszaid. Nem is tudom szebbnek elképzelni ezt a virágos karácsonyit. Ezek az ünnepiek tetszenek, mert nem tüskések.
Azt hiszem, az enyém húsvéti lesz, már csak azért is, mert sima, virágnak nyoma sincs. Fogok szerezni karácsonyit is. Ő is létezik több színben? Milyen gyakran kell ezeket locsolni?
A Zamioculcasnak egy gumóját már sikerült kirohasztanom.
Előzmény: verdin (510)
rferi Creative Commons License 2003.11.05 0 0 516
Nálam a kála az a kála.Tehát fehér virágú rizómás.
Ami neked van az a zantedeschia ha jól emlékszem, amit kálának is hívnak, mert tök olyan csak szines a virága, meg pöttyös a levele.
A penészedést állítsd meg zinebes fürdővel.Én a dáliát is meg szoktam benne ősszel mártani.
Fél óra elég, utána leszárítani.Szerintem megmarad az....
Előzmény: mézontófű (515)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!