Csak szeretném közölni, hogy a gaz internacionalista élelmiszer illetve cukor áremelkedés annyira beszivárgott Németországba többek között, hogy ott egy kiló cukor finomított 0,65 centbe azaz kb 180 forintba kerül.
Senkit nem ismerek a környzetemben aki a cukortól lett volna beteg. Pedig mindenki használja, kávéba, teába, süteménybe, van aki zsiros, vagy vizes kenyérre is.
Nálunk is elfogy egy hónapban több kiló 3 fős családra.
a cukor a kábítószerekhez hasonlóan ilyen mennyiségű fogyasztás esetén - mint amit említesz - a minimum "adagot" megemeli, ezért érzed semminek az egy kiskanál mézet egy bögre teába
a hülyeségeket te hinted, amikor elhiteted magaddal, hogy normális havi több kiló cukrot a gyerekkel megetetetni
"Az én gyerekeim lemozogják a kertben azt az energiát.
Nálunk senki sem dagadt."
A cukor nem elsősorban az elhízás miatt problémás. A cukorra nincs szüksége a szervezetnek, és ha cukorral etetetd a gyereket egész életében, akkor 20-30-40 éves korára - ugyan vékonyan - de szépen lassan szétmegy a szervezete, hasnyálmirigye eldurran (hisz évtizedeken keresztül túlterhelted feleslegesen a finomított cukorral), inzulin és egyéb problémák
a cukor egy igen alattomos szer, csak mivel édes, sokkal népszerűbb és kevésbé fűzödik hozzá negatív kép, mint mondjuk a nikotinhoz, vagy az alkoholhoz
És csokit se egyen egyik se amíg felnőtt nem lesz. De utána se, mert minek.
Te is olyan hülye vagy, hogy a fekete lyuk már félhomály hozzád képest."
Néha lehet, de olyan rendszerességgel, mint amit te sugalsz a sírásoddal, hát az totál egészségtelen. Jah, én vagyok a hülye mert nem akarom cukorral meg csokival tömni a gyereket. Gondolom sajnálod hogy nincs többé mónika show, oda való volt ez a fajta mentalitás, amit mutatsz.
Mennyibe kerül a németeknél a cukor? Ne az Aldi árat mondjátok, mert az lehet átmeneti akció. Apropó, a magyarországi Aldikban meg Lidl-ben mennyi a cukor? (engem egyébként nem érint, mert nem fogyasztok cukrot). Az általános élelmiszer-áremelkedés annál jobban izgat. Eddig kevés számú luxusaim egyike volt az Omnia kávé, amit 570 Ft-ért (250 gr), vettem a CBA-ban, most már 699-be kerül és a Spar-ban 824-ért láttam. Tudom, nem alapvető, de mi örömöm marad, ha a reggeli finom tejeskávéról is le kell mondanom. Pendlizek a boltok között, igyekszem megkeresni, hol mi olcsóbb.
igen, a (répa)cukor nem túl jó dolog, alacsony a tápértéke, túl gyors inzulin és vércukorszint emelkedést okoz, és brutál erős függőséget képes kialakítani
de itt mindenki havi több kiló cukrot eszik meg, hogy ekkora a sírás?
A hülye magyar egy kis pénzért cserébe lemondott a hosszútávú megélhetéséről, csak úgy mint a szőlő esetében, ez van, a magyarnak jobb ma egy veréb mint holnap egy.....