Keresés

Részletes keresés

Sas Creative Commons License 1999.09.23 0 0 2995
Fél OFF( vicc)
Parasztbácsi fejcsóválva jön ki a moziból miután megnézte a TPM-t.
-No én ezt már nem hiszem el!
voty Creative Commons License 1999.09.23 0 0 2993
A 39 vászon az biztos azt jelenti, hogy 39 kópia van?
Mert most megnéztem a Jász-Kiskun megyei moziműsort, és csak Szolnokon vetítik a filmet, 2 moziban. Az egyikben 3 ea/nap a másikban 1 ea./nap, elég hihetetlen, hogy erre pazarolnak egy külön kópiát.
Másrészt belegondolva vidéki moziélményeimre, biztos, hogy nem jön ki még a 300 nézős átlag se egy előadásra + messze nem tudnak elérni annyi előadást 1 kópiával, mint Bp.-n.
Úgyhogy még mindig furcsa egy kicsit a dolog. Igazából kíváncsi lennék a mozik által megadott nézőszámokra(mondjuk egy bp.-i nagymozi, egy bp.-i kisebb, egy vidéki nagyvárosi és egy vidéki kisvárosi mozi statisztikáira). Azokból biztos jó becslést lehetne adni.

Ds9:
Amúgy Gratula az amerikai bevételbecslésedhez!

Előzmény: ds9 (2992)
ds9 Creative Commons License 1999.09.23 0 0 2992
kedves voty,

azt hiszem, hogy vidéken is telt házzal mehettek az előadások, gondolj bele. összesen 39 vászonról írnak, tehát ez 39 kópia, ebből Pesten van cca.14-15 ( előadásból több van, de kópiából ennyi lehet, ha visszaszámoljuk az előadásokból ).
Tehát vidéken van 24-25 kópia, ezt azt jelenti, hogy kizárólag nagyvárosokban, tehát, azért így már kijön ez a szám.
Ráadásul ezt a Variety írta, ami az egyik legkomolyabb szaklap, tehát ez az intercomtól kaphatta az eredményt és szerintem többet biztos nem mondtak.

Előzmény: voty (2987)
voty Creative Commons License 1999.09.23 0 0 2991
Én a Corvinba megyek(Közép-dél-kelet Európa legnagyobb filmvászna) holnap, és a barátom fogja vetíteni olyna hanggal, amilyennel akarom. Bee!
Előzmény: Kojak (2990)
Kojak Creative Commons License 1999.09.23 0 0 2990
A lábamat tényleg kinyujthattam, de a hang olyan halk volt, hogy a POD RACE alatt simán lehetett beszélgetni, tehát még dupla olyan hangosan is kevés lett volna

Üdv

Kojak

Előzmény: voty (2989)
voty Creative Commons License 1999.09.23 0 0 2989
tÉLLEG, MILYEN VOLT A kOSSUTHBAN?
Ki tudtad nyújtani a lábad?

És mikor mész legközelebb?

Előzmény: Kojak (2988)
Kojak Creative Commons License 1999.09.23 0 0 2988
Én nem. :)

Üdv

Kojak

Előzmény: voty (2987)
voty Creative Commons License 1999.09.23 0 0 2987
Nagyjából elfogadom a számolásodat(bár a 400 néző/vetítés elég meredeknek hangzik (én is 238 fős teremben láttam, ami tele sem volt!)), de szinte biztos, hogy a vidéki bevétel csak töredéke lehettett a bp-iének.
Erről(mármint a vidéki mozikról) ki tud?
Előzmény: ds9 (2986)
ds9 Creative Commons License 1999.09.23 0 0 2986
Az vagyon leírva, hogy 440.000 dollár a bevétel 39 vásznon ( nem csak Budapest ).
Budapesti előadások: Atrium ( 5), Cineplex (4),Csepel (4 ), Corvin ( 11), plaza ( 11), lurdy (5), Hunyadi ( 3), Kossuth ( 13 ),Metro (5)
Ez csak 62 előadás naponta és ebben még nincs benne az extra előadások száma hétvégén, :
Atrium ( 2), Cineplex (2), Csepel (2 ), Corvin (2), plaza (6 ), lurdy (2), Hunyadi (3), Kossuth (0 ),Metro (2), tehát a hétvégén ezek a mozik + 21 előadást tartanak.

Összesen, Csütörtöktől - Vasárnapig: 4x62( 248 ) + 21 = 269 előadás.

Mondjuk egy teremben vannak átlagban ( azt ne feljtsd, hogy ezen a héten, még + előadások is voltak 16-án 00.01-kor és utána is és ezekkel nem is számoltam, ráadásul ez a permier hét) 400-an, ez körülbelül korrekt.

269x400= 107.000 és az csak Budapest.

Előzmény: voty (2985)
voty Creative Commons License 1999.09.23 0 0 2985
Egy rég leírt, és most látott bakijelenet:
amikor megérkeznek a gungan fővárosba, és bemennek a buborékba, az úszás után rögtön szárazak.

Nem értek egyet ds9 számolásával a magyar bevételeket illetően:
a hétvégén megszámoltam, hogy Bp.-en az első héten napi 60 ea. van, azaz csüt.-vas. távlatában ez 250 ea.(+10 az éjszakai premierek), ez előadásonként 350 nézővel(szvsz. erős felső becslés, hisz vannak kisebb termes előadások és nem hiszem pl. a reggel 9-es ea.-ok teltházas lenne) is 'csak' 87 500. Nem mondom, szép szám(tuti rekord), de messze van a jelzettől(170.000). Nem ismerem pontosan a vidéki bemutatás körülményeit, de tudva, hogy nem is 16-án mutatták be, valószínüleg jóval kevesebb moziban, jóval kevesebb ea./nap-val(Bp.-n 3 mozi is van, ahol 12-13 ea. van egy nap), nem valószínű, hogy vidéken összejött volna annyi néző mint Bp.-n.

csabiika Creative Commons License 1999.09.23 0 0 2984
CaveMaN

Hoppla !! Igazad lehet !! Marmint abban, hogy pont forditva van a dolog, ezzel a szorzoval. Es akkor sztorno. Regen jatszottam mar !!! :)))
Szoval a lenyeg, hogy tud, hipert ugrani, de valami dobbenetesen lassan ! :))

Bocsi mindenkinek !

Minden jot !!
csabiika

Előzmény: CaveMaN (2981)
ds9 Creative Commons License 1999.09.23 0 0 2983
Darth Maul tényleg nem fogja a kardja sugarát a keze láthatóan alatta van, nem is lehet felette, hiszen a felvételeknél létező kardokat használtak, tehát volt ott valami, a keze emiatt nem lehet benne.

A THX 1138 nincs benne, csak a 1138, az pedig akkor amikor leállnak a robotok, ez a felirat annak a robotnak a hátán van amelyiknek JarJar leveri a fejét ( vagy az leesik magától, de ez végülis mindegy ).

Előzmény: druss42 (2970)
ds9 Creative Commons License 1999.09.23 0 0 2982
Space Cowboy, meg kell, hogy döbbentselek, de speciel nekem nagyon tetszett az American History X, annyira, hogy meg is vettem DVD-n.
Külön örömöm, hogy két Star Trekes színész is szerepel benne :), de ennek ellenére úgy érzem, hogy ez nem az a topic.
Előzmény: Space Cowboy (2977)
CaveMaN Creative Commons License 1999.09.23 0 0 2981
OFF
Minél nagyobb a hiperhajtómű szorzóértéke, annál lassúbb. A szorzó egyébként az időre vonatkozik. Tehát az 1x a megadott idő alatt teszi meg a távolságot, a 2x dupla stb. (A Millenium Falconnak 0.5x -es van. Ami miatt ugye a leggyorsabb (Solo itt nem lódított :o)))) ) ). A hajó mérete is befolyással van a teljesítményre, tehát egy halálcsillag méretű hajó NEM fog 1x-es hajtóművel rohangászni...
ON
Előzmény: csabiika (2979)
duck Creative Commons License 1999.09.23 0 0 2980
Nem 77-ben készült a film? Én úgy tudtam.

Mindenesetre, ha akkor ezzel a sztorival kezdődőtt volna az egész legenda, akkor ma lehet, hogy már Miki egér meg Donald kacsa is szerepelne a filmben és biztosan nem lehetett volna belőle az, ami lett. Nem állitom, hogy tönkrevágta ez a rész a legendát, de hogy jóval többet tehetett volna hozzá, ha kicsit igényesebb a sztori és kimarad a sok Roger nyúl a történetből.

P.S.: Pedig számomra a Trilógia nagyon sokat jelentett/jelent. Komolyan lehetett venni, mig a mostani helyenként nagyon is súrólja a komolytalanság határát. Nagyon oda kell figyelni a következő részekre, hogy ne csesszék el. Talán nem csak a bevételre kellene odafigyelni Lucas bácsinak. Azt hiszem ennél sokkal többet is tudna.

Előzmény: Kojak (2974)
csabiika Creative Commons License 1999.09.23 0 0 2979
Hello axe-c

A halalcsillagrol van szo.
A valaszodra pontos valaszt talalsz a mar regen megjelent Star Wars szerepjtaek konyben. (magyarul is van)
Ebben leirjak, hogy a halacsillag tud hiper ugrast vegrehajtani. Meghozza 1X hiperhajtomuve van. Ez azt jelenti, hogy eleg fika egy rendszer, vagy pont hogy nagyon is jo, ha szamitasba veszed a mereteit.
Tajekoztatasol. Van egy tablazat, amiben benne van az osszes fontosabb bolygo (mint egy hivatalos varostavolsag tablazatban) kozotti utazasi ido. 1X hiperhajtomuvel. Ertelem szerint, ha jobb van pl 2X akkor fele annyi ido alatt tudod megtenni az utat.
Udv, es minden jot !!
csabiika

Előzmény: axe-c (2939)
Dob Creative Commons License 1999.09.23 0 0 2978
Anakin két protontorpedót lő a reaktorba, csupán az ösztöneitől vezérelve. A theforce.neten van elég sok kép a vadászról.. és ha jól megnézed, az az elejéből lövi ki. (protontorpedót hátrafele? a fő fegyverzet mindig előre néz, maximum kisegítő lézerütegeket szoktak más tűzívbe szerelni, de nem egy ilyen ki pöcs vadászon)
Előzmény: Tirek (2975)
Space Cowboy Creative Commons License 1999.09.23 0 0 2977
Üdvözlet mindenkinek

Az elmúlt bo egy hétben kísértem figyelemmel az egyre érdekfeszítöbb vitátokat, hozzászólásaitokat a topichoz. Meg kell, hogy mondjam lenyugözo mennyiségu (és minoségu)adatot szedtetek össze! Jó magam szintén a trilógián nottem fel és számomra is az elso dolog volt a mozi megtekintése. Egészen e hét keddig nem kívántam hozzászólni a dologhoz, mert úgy éreztem nálam sokkal avatottabb ismeroi vannak ennek a biz. távoli galaxisnak. Ami miatt mégis rávettem magam, hogy dilettáns módon hozzászóljak, az az a tény, hogy 6 hónap után ismét megnéztem egy másik amerikai filmet, nevezetesen az Amerikai Históriát. Kedves SW rajongók, józanodjatok ki egy pillanatra, egy kicsit figyeljetek másra is mint (az egyébként dramaturgiai szempontból igen lényeges) hátratüzelo lézerekre és börtönblokkszámokra. Ez egy szép mese, az AH X viszont a valóság. Életem legszebb napja lenne, mikor hasonló, több héten tartó strukturalista elemzést olvashatnék az említett filmben látható brilliáns operatori munkáról, esetleg az emberi tekintetek sokféleségérol vagy a magyar skinheadekrol.

Végezetül:

Kedves SW rajongók (persze ez rám is vonatkozik) ne a legendát nézzétek meg, hanem a F I L M E T ! Legyetek sokkal igényesebbek!

S.C.

Bateman Creative Commons License 1999.09.23 0 0 2976
Szasztok!

Varázsosbarát, Dob: Örülök, hogy bejött az aussie site, engem is ledöbbentett az a részletesség.Főleg ahogyan kielemzik a roham droidok irányítási rendszerét és hierarchiáját.Továbbá a másik döbbenet, ahogyan bemutatják a Jedi párbaj egyes elemeit összehasonlítva a Kendó alap elemeivel (amiből tudvalevőleg építkezik a Jedi harcművészet).

Tegnap az official homepage-en(starwars.com), volt egy snapshot a filmből amin egy naboo vadászt és egy kereskedelmi vadászt láthatunk, amint 1mást üldözik a control hajó közelében.Itt szintén kivehetőek a Falcon körvonalai a felszínen.Az archívban még megnézhető.

Tirek Creative Commons License 1999.09.23 0 0 2975
Pár szó a "hátralövő lézer" témához:
Szerintem a Naboo Royal N-1 Starfighter-eken igenis van valamilyen hátrafelé lövő valami. Anakin ezzel lövi szét a robotkontroll hajó reaktorát. A lövedékek (2 db) engem leginkább a protontorpedóra emlékeztetett (kékesfehér és gombóc szerű), de persze nem tudhatom, hogy az volt-e. :) A Starfighter azon része, amelyikből kijön a két lövedék, kb 2-3 mp-ig látható, de nem hasonlít a gép orrára. ( + a gép előre repül és mögötte robban a reaktor )

Tirek

Kojak Creative Commons License 1999.09.23 0 0 2974
Mindenki a Cinemat szídja, de jöjjön egy kis tücsök-bogár a Total Filmből, az ujság utolsó előtti oldalán mindig van egy oldal, ahol sztárokról képek és autogramm címek, meg a főbb adatok vannak. A mostani számban ezt a TPM-nek szentelték, ahol olyan frankó dolgokat olvashat az ember, hogy Darth Maul a birodalomnak!!!!!!! dolgozik, míg Artu Detu a szövetség!?, most melyiknek a kereskelmi vagy a felkelőkhőz, akik ugyan még nem is léteznek, és C-3PO is ugyan azt a cimkét kapta. A Total Film szerint Darth Maul 2 méter magas, pedig van egy pár jelenet, ahol jól látszik, hogy kb 175. De a fő baki ömlengenek Palpatine-ről(aki ugyancsak birodalmi :)) és a címke túl oldalán a szöveghez tartozó képen Darth Maul hologrammos képe van. Mi ez, ha nem pancserság, és ezt a számot az SW rajongóknak szánták, nevetséges!

Pont azon gondolkodtam, ha annak idején 1979-ben a TPM sztorijával mutatták be volna a filmet, valószinűleg ma nem lenne az ami, ti mit gondoltok erről?

Üdv

Kojak

Törölt nick Creative Commons License 1999.09.23 0 0 2973
Sziasztok.

Még nem voltam ebben a topicban, úgyhogy lehet, hogy sok dolgot fogok ismételni ezért előre is bocs, de eddig szándékosan kihagytam minden, a filmmel kapcsolatos felhajtást, mert el akartam kerülni, hogy mire a moziba ülök már teljesen bennfentesként kelljen végignéznem a filmet.

Szóval tegnap este megnéztem.

A feliratos változatra vadásztam, mert kitörölhetetlen sebet hagyott bennem a magyar szinkron, amikor anno Darth Vader olyan hanghordozással döbbent rá, hogy Luke tulajdonképpen nem más, mit a fia, mintha csak azt éppen közölte volna vele, hogy nem ide szól a jegyed öcsikém.

Na _ezt_ nem hagyom - gondoltam és kitartóan vadásztam két feliratos jegyre ami Budapesten kapható bárhová, ami a 3. sornál hátrébb van. Kedd estére sikerült (n.b. a 4. sorba :-))

Amikor aztán elindultak a sárga betűk a távoli űrbe és végre elhallgattak a közönség hujjogató Taigetos pozitív tagjai is (biztos rájöttek, hogy itt majd olvasni kell...kopp), akkor hátradőltem és úgy éreztem ismét az a kisfiú vagyok aki cca. 15 éve csillogó szemmel bámulta, amint a hatalmas máglya lassan körbenyaldossa a jó útra tért Vader páncélos testét. Valóságos kis időutazás. Ott hagytuk abba és most folytatódik. Pedig ha jól számolom, több mint a duplájára nőt azóta az életéveim száma. Annak a generációnak a számára, amelyik gyerekként/kamaszként elmerült a Star Wars világába, most egy 2-3 órás visszatérés ez a film a gondtalan gyerekkorba. És biztosan egy kicsit mást is jelent, mint azoknak akik ’84 táján még csak azt sem tudták, mi fán terem egy birodalmi lépegető :-)

Nem tudom, hogy az Episode I-nak milyennek kellett volna lennie ahhoz, hogy csalódjak benne. Ebben a legendakörben talán még Pirx pilóta kávédarálóból készült űrhajóit is tátott szájjal bámultam volna, mert az Lucas. Szóval nem csalódtam benne. De többet vártam. Azt vártam, hogy a film majd felülmúlja a várakozásaimat. És ez nem jött be.

Valahogy még a felénél is azt éreztem, mintha a téma bevezetőjénél járnánk. "Mikor térünk már a lényegre ?" - ez az érzés járt át rajtam.

Kicsit zavart az is - és gondolom ez egy filmtörténeti legenda mellékhatása kell, hogy legyen -, hogy a cselekmény időnként érezhetően ráment arra, hogy minél többet adhassanak el valamelyik figurából a játékboltban, mert hát "ez olyan aranyos".
Délutáni napközisek humorérzékére kihegyezett poénok és szituációk. Ezek kissé lejáratták a nagy elődöket, de Lucas valószínűleg tudta, hogy bele fog férni. Belefért.

A technika ma már önmagában nem lenyűgöző, de egy Star Wars filmből nem is maradhat ki. Ebben aztán nem is szenvedett hiányt, a Jedi Visszatér óta Terminátoron, Jurassic Parkon és Mátrixon edződött generáció.

Van azonban egy jelenet ami - szerintem - kiemelkedően rossz a filmben:
Anakin búcsúja az anyjától. Egy olyan storyban, amelyikben mindig is központi szerepet játszottak az emóciók, hogy lehet ennyire slamposan lerendezni egy gyerek elválását az anyjától ??? Borzasztó !
Az egész jelenet fílingje valami olyasmi volt, mintha csak suliba küldené a kis srácot. Anakin még elsütött néhány klisét ("egy nap majd visszajövök érted, megígérem") de az anyja arcán csak az volt, hogy "menjél már Anakin, lekésed a buszt, majd estére csinálok neked tejbepapit". Úgy tűnt, mintha az asszony szinte toporogna, hogy mikor indulnak már el, mert neki közben odaég a mákos rétes a sütőben.
Nemcool ! Ez rossz volt ! Nagyon.
Mint egy kihagyott ziccer. Hol van ez attól a jelenettől, mint Yoda halála, vagy amikor Luke felfedte Leiának, hogy ők testvérek, vagy amikor Vader szövetséget ajánl Skywalkernek a felhőváros gigantikus légcsatornájában ? Nyomába sem ér !

A másik dolog - kövezzetek meg érte, de akkor is le kell írnom - Darth Maul. Abszolút mellékfigura ! A Gonosznak nincs egyetlen markáns alakja (jó-jó tudom a leendő Császár hologramja...) akivel konfrontálni lehetne ! Az ördögpofa alig jellegzetes hörgésétől bizony nem mehettek tönkre a színész hanxálai, mert biztos nem volt több a szövege két flepninél. Ami viszont megdöbbentett - figyelem ! itt lehet kiröhögni -, hogy mielőtt összecsapott volna Kenobival, totál olyan volt a tekintete mint Simicskának. De télleg ! Más is észrevette ? vagy aszongyátok begolyóztam ? ;-)))

Aztán volt néhány utánérzése is a filmnek, de ezt nem negatívumként mondom, mert a nagyoktól tanulni még más nagyoknak sem szégyen.

Anakin szűznemzése kissé az Krisztusra asszociál, pláne, hogy már tudjuk a fiú maga lesz az Antikrisztus.

A fogathajtó versenyről pedig kinek ne jutna eszébe a Ben Hur. Nem lepődtem volna meg ha valamelyik szerkentyűben ott ül maga Charlton Heston :-)

Azért teccett. Nem tetszett annyira, hogy már az első alkalom után, a moziból kijövet úgy gondoljam, ezt a filmet többször is meg kell néznem. De talán majd a második után.... ;-)

bye

Donneck

Darkmage Creative Commons License 1999.09.23 0 0 2972
:))))))
Előzmény: druss42 (2971)
druss42 Creative Commons License 1999.09.23 0 0 2971
jaj az elobb az Ego-m kitoltotte az utolso sort :)

druss42

druss42 Creative Commons License 1999.09.23 0 0 2970
hali
Na ma este megint megneztem.
Egy par dolog , ahibakrol amit paran irtak , de mar nem tudom ki.
Szoval amikor Anakint betakarja amidala , nincs kifestve a korme egyik snitt utan se.
Darth maul nem fog ra a kardja sugarara , hanem jobb kezzel tartja a kardot , es a bal keze a sugar alatt van , ha megnezitek jol latszik.
Obi van nak vegig , jobb oldalt van a hajfonata (legalabbios erosen figyeltem , de mindig ott lattam) .En ugy gondolom ez a tanitvanyok hagyomanyos hajfurtje lehet , mert a vegen (az unneplesnel ) Obi van nak mar nincs (mert ugye mar nem tanitvany), viszont Anakin amikor egy picit elforditja a fejet latszik , hogy van neki is egy rovid fonat a hajaba (jol megnyirtak szegenyt :))
Varazsos Barat
Watto-nak tenyleg van koldoke , van egy ket jhelenet ahol kozelrol tisztan latszik:))

A falconrol :) Hat en ugy gondolom , hogy a robbanas utan , kb a kozepetol balra elegge hasonlit egy oldalrol mutatott yt-1300 ra .

Valaki irta , hogy a THX-1138 valamelyik robot hatan van , hat en nem talalom .Segitsen mar valaki ,hol keressem .

druss42

druss42

ds9 Creative Commons License 1999.09.22 0 0 2969
Szerintem nem kell ezen gondolkozni. Majd minden újságíró tájékozatlan, dilettáns, amatőr akinek fogalma sincs semmiről.
Olvasgassál Mai Napot és hogy miket írnak filmekről meg ilyenek ( de bármelyik magyar újság szóba jöhet ).
röhej
Előzmény: Darkmage (2966)
Maggie Creative Commons License 1999.09.22 0 0 2968
Szia axe-c!

Szerintem is erdemes lenne egy konyv erejeig kitargyalni a Naboo bolygo eletet benne Panakaval.

Egyebkent Panaka Amidalanak olyan, mint Obi-wan-nak Qui Gon vagyis amolyan mestere.
O volt az, aki a kiralynot mesteri fokon kikepezte a harcmuveszetekben.
Velhetoen nagyon jo kapcsolatban volt Panaka es Amidala nagymamaja, Winima hiszen ok ketten rengeteget segitettek Amidalanak( persze nem csak ok ), hogy az legyen ami most.

Előzmény: axe-c (2960)
Wizzard Creative Commons License 1999.09.22 0 0 2967
Hja, nagy az Istenke állatkertje arrafelé... :(((

Ez a Spielberg dolog kicsit erős volt...

Előzmény: Darkmage (2966)
Darkmage Creative Commons License 1999.09.22 0 0 2966
Sziasztok! EZT NÉZZÉTEK!!!!!!
Bizonyára sokan ismeritek a 'METALHAMMER' nevü magazint. Én sokszor olvasom mert szeretem az ilyen stilus zenét, de ne tudjatok meg, hogy mi van a mostani számban!!!!

Egy bizonyos Kovács Péter ezeket írja:

"Azt hiszem a cikk elején illik köszönetet mondani 'Z'-nek akinek sikerüt föltolnia a netre a Csillagok Háborúja legújabb részét. Nem hiszem, hogy Spielbergéket (Lucas!!!!!!)nagyon meghuzta volna a dolog, viszont igy a CS.H. fanatikusok lehetőséget kapnak arra, hogy a hazai premier elött kielemezzék a mesterművet."
(ja persze nem mindenki nézte ám meg a kis szar mpeget)

"...sikerült minden szereplőnek igazi karaktert adni, legyen szó akár Jar Jar Inks -ről (Binks!!!!!!)..."

"A két Jedi, Liam Neelson (Neeson!!!!)és Evan McGregor remekül játszanak..."

"viszont Samual Jackson hiába Yoda jobb keze, nekem már csak egy papoló gengszter marad. Dehát a sors már csak ilyen. Spielberg (!!!) nem hibázott sikerült úgy összehoznia a trilológia folytatását, hogy az magasan kiemelkedik a filmes tömegtermelésből."

a gyereknek nem tünt föl hogy a cik címe a "Star Wars Episode1" alatt ott van zárójelben a LUCASFILM.

hogy engedhetnek egy ilyen embert egy szerkeztőségbe????????????????

Maggie Creative Commons License 1999.09.22 0 0 2965
Sziasztok!
Most azokhoz szolnek akikkel egyutt pizzaztunk a hetvegen.
Bocsi OFFTOPIC leszek.

Kerdesem melyikotok emlitette, hogy mikent lehet megoldani a szerver nevebol eredo valtozas problemait. S.O.S. helpet varnek e-mailben.Elore is koszi.
Maggie

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!