Szóval rájöttem, az üres hozzászólások (amik a topicon belül nem is jelennek meg) nem adódnak hozzá a benti számláló értékéhez, de szerintem maradjunk a tartalomjegyzék számlálójánál, eddig is aszerint ment a dolog.
Amúgy 4.
Ezst én is észrevettem, egy új topicnál 1 eltérés van a 2 szám között, a topicon belüli tartalmazza az indító (0.) hozzászólást is. A miénkkel nem tudom mi van, gomdolom a hétfői kavarás bekavart...
Amúgy megfigyeltétek, hogy a 'vetélytárs' topicok (BMW,Játsszunk..) igencsak elhúztak a hétfői krach alatt, nem lehet, hogy vmi umbulda van benne?!Persze lehet, hogy csak hozzájukcsaptak egy másik topicot.
Na most akkor valaki próbáljon nekem megvilágítani valamit, a Törzsasztal tartalomjegyzékében a hozzászólások száma 2989 ( ezt nem számitva ), míg a topicon belül ( merthogy már itt is van ilyen ) 2977.
Érdekes nem ?
Hát, hogy fogok én így a 3000. lenni ( amit voltatok olyan kedvesek megint felajánlani ), ha azt sem tudom, hogy melyik 3000 az igazi.
Hat videki vetiteseket illetoen en a szegedi helyzetrol tudok beszamolni, itt egy mozi vetiti, naponta 4-szer, olyan (szamolok... ) 400valahány ferohelyes lehet (szerintem 500nal kevesebb). Holnap fogok menni egy delutani eloadasra. Egy hettel a bemutato elott 10-en mar nem birtunk jo helyre jegyet venni estere, csak 16 orara.
Egyszer a mozigore valaki azt nyilatkozta egy ujsagban, hogy a sikerfilmekkel osszessegeben (tehat nem csak az esti eloadast, hanem a delutanikat is egybeveve) kb. 50%-os kihasznaltsagot lehet elerni.
Igy elvileg... (szamolok :)))
Inkabb hagyjuk :)))
Holnap megirom, mi a helyzet most, egy hettel kesobb.
A 39 vászon az biztos azt jelenti, hogy 39 kópia van?
Mert most megnéztem a Jász-Kiskun megyei moziműsort, és csak Szolnokon vetítik a filmet, 2 moziban. Az egyikben 3 ea/nap a másikban 1 ea./nap, elég hihetetlen, hogy erre pazarolnak egy külön kópiát.
Másrészt belegondolva vidéki moziélményeimre, biztos, hogy nem jön ki még a 300 nézős átlag se egy előadásra + messze nem tudnak elérni annyi előadást 1 kópiával, mint Bp.-n.
Úgyhogy még mindig furcsa egy kicsit a dolog. Igazából kíváncsi lennék a mozik által megadott nézőszámokra(mondjuk egy bp.-i nagymozi, egy bp.-i kisebb, egy vidéki nagyvárosi és egy vidéki kisvárosi mozi statisztikáira). Azokból biztos jó becslést lehetne adni.
Ds9:
Amúgy Gratula az amerikai bevételbecslésedhez!
azt hiszem, hogy vidéken is telt házzal mehettek az előadások, gondolj bele. összesen 39 vászonról írnak, tehát ez 39 kópia, ebből Pesten van cca.14-15 ( előadásból több van, de kópiából ennyi lehet, ha visszaszámoljuk az előadásokból ).
Tehát vidéken van 24-25 kópia, ezt azt jelenti, hogy kizárólag nagyvárosokban, tehát, azért így már kijön ez a szám.
Ráadásul ezt a Variety írta, ami az egyik legkomolyabb szaklap, tehát ez az intercomtól kaphatta az eredményt és szerintem többet biztos nem mondtak.
A lábamat tényleg kinyujthattam, de a hang olyan halk volt, hogy a POD RACE alatt simán lehetett beszélgetni, tehát még dupla olyan hangosan is kevés lett volna
Nagyjából elfogadom a számolásodat(bár a 400 néző/vetítés elég meredeknek hangzik (én is 238 fős teremben láttam, ami tele sem volt!)), de szinte biztos, hogy a vidéki bevétel csak töredéke lehettett a bp-iének.
Erről(mármint a vidéki mozikról) ki tud?
Az vagyon leírva, hogy 440.000 dollár a bevétel 39 vásznon ( nem csak Budapest ).
Budapesti előadások: Atrium ( 5), Cineplex (4),Csepel (4 ), Corvin ( 11), plaza ( 11), lurdy (5), Hunyadi ( 3), Kossuth ( 13 ),Metro (5)
Ez csak 62 előadás naponta és ebben még nincs benne az extra előadások száma hétvégén, :
Atrium ( 2), Cineplex (2), Csepel (2 ), Corvin (2), plaza (6 ), lurdy (2), Hunyadi (3), Kossuth (0 ),Metro (2), tehát a hétvégén ezek a mozik + 21 előadást tartanak.
Mondjuk egy teremben vannak átlagban ( azt ne feljtsd, hogy ezen a héten, még + előadások is voltak 16-án 00.01-kor és utána is és ezekkel nem is számoltam, ráadásul ez a permier hét) 400-an, ez körülbelül korrekt.
Egy rég leírt, és most látott bakijelenet:
amikor megérkeznek a gungan fővárosba, és bemennek a buborékba, az úszás után rögtön szárazak.
Nem értek egyet ds9 számolásával a magyar bevételeket illetően:
a hétvégén megszámoltam, hogy Bp.-en az első héten napi 60 ea. van, azaz csüt.-vas. távlatában ez 250 ea.(+10 az éjszakai premierek), ez előadásonként 350 nézővel(szvsz. erős felső becslés, hisz vannak kisebb termes előadások és nem hiszem pl. a reggel 9-es ea.-ok teltházas lenne) is 'csak' 87 500. Nem mondom, szép szám(tuti rekord), de messze van a jelzettől(170.000). Nem ismerem pontosan a vidéki bemutatás körülményeit, de tudva, hogy nem is 16-án mutatták be, valószínüleg jóval kevesebb moziban, jóval kevesebb ea./nap-val(Bp.-n 3 mozi is van, ahol 12-13 ea. van egy nap), nem valószínű, hogy vidéken összejött volna annyi néző mint Bp.-n.
Hoppla !! Igazad lehet !! Marmint abban, hogy pont forditva van a dolog, ezzel a szorzoval. Es akkor sztorno. Regen jatszottam mar !!! :)))
Szoval a lenyeg, hogy tud, hipert ugrani, de valami dobbenetesen lassan ! :))
Darth Maul tényleg nem fogja a kardja sugarát a keze láthatóan alatta van, nem is lehet felette, hiszen a felvételeknél létező kardokat használtak, tehát volt ott valami, a keze emiatt nem lehet benne.
A THX 1138 nincs benne, csak a 1138, az pedig akkor amikor leállnak a robotok, ez a felirat annak a robotnak a hátán van amelyiknek JarJar leveri a fejét ( vagy az leesik magától, de ez végülis mindegy ).
Space Cowboy, meg kell, hogy döbbentselek, de speciel nekem nagyon tetszett az American History X, annyira, hogy meg is vettem DVD-n.
Külön örömöm, hogy két Star Trekes színész is szerepel benne :), de ennek ellenére úgy érzem, hogy ez nem az a topic.
OFF
Minél nagyobb a hiperhajtómű szorzóértéke, annál lassúbb. A szorzó egyébként az időre vonatkozik. Tehát az 1x a megadott idő alatt teszi meg a távolságot, a 2x dupla stb. (A Millenium Falconnak 0.5x -es van. Ami miatt ugye a leggyorsabb (Solo itt nem lódított :o)))) ) ). A hajó mérete is befolyással van a teljesítményre, tehát egy halálcsillag méretű hajó NEM fog 1x-es hajtóművel rohangászni...
ON
Mindenesetre, ha akkor ezzel a sztorival kezdődőtt volna az egész legenda, akkor ma lehet, hogy már Miki egér meg Donald kacsa is szerepelne a filmben és biztosan nem lehetett volna belőle az, ami lett. Nem állitom, hogy tönkrevágta ez a rész a legendát, de hogy jóval többet tehetett volna hozzá, ha kicsit igényesebb a sztori és kimarad a sok Roger nyúl a történetből.
P.S.: Pedig számomra a Trilógia nagyon sokat jelentett/jelent. Komolyan lehetett venni, mig a mostani helyenként nagyon is súrólja a komolytalanság határát. Nagyon oda kell figyelni a következő részekre, hogy ne csesszék el. Talán nem csak a bevételre kellene odafigyelni Lucas bácsinak. Azt hiszem ennél sokkal többet is tudna.
A halalcsillagrol van szo.
A valaszodra pontos valaszt talalsz a mar regen megjelent Star Wars szerepjtaek konyben. (magyarul is van)
Ebben leirjak, hogy a halacsillag tud hiper ugrast vegrehajtani. Meghozza 1X hiperhajtomuve van. Ez azt jelenti, hogy eleg fika egy rendszer, vagy pont hogy nagyon is jo, ha szamitasba veszed a mereteit.
Tajekoztatasol. Van egy tablazat, amiben benne van az osszes fontosabb bolygo (mint egy hivatalos varostavolsag tablazatban) kozotti utazasi ido. 1X hiperhajtomuvel. Ertelem szerint, ha jobb van pl 2X akkor fele annyi ido alatt tudod megtenni az utat.
Udv, es minden jot !!
csabiika
Anakin két protontorpedót lő a reaktorba, csupán az ösztöneitől vezérelve. A theforce.neten van elég sok kép a vadászról.. és ha jól megnézed, az az elejéből lövi ki. (protontorpedót hátrafele? a fő fegyverzet mindig előre néz, maximum kisegítő lézerütegeket szoktak más tűzívbe szerelni, de nem egy ilyen ki pöcs vadászon)