Na, utananeztem az Ewok filmeknek:
The Ewok Adventure (1984), TV film:
-foszereplok: Eric Walker, Warwick Davis
- Story, Executive Producer: George Lucas
- rendezo: John Korty
Ewoks: The Battle for Endor (1985), TV film:
- foszereplok: Wilford Brimley, Warwick Davis
- Story, Executive Producer: George Lucas
- rendezo: Jim Wheat, Ken Wheat
Ewoks (1985-87), TV sorozat:
- Executive Producer: George Lucas
1. Bovebben mire gondolsz?
2. Uhh. En is olvastam egyszer egy ilyet, de sajnos mar nincs meg. Gozom nincs ki irta.
3. Azt hiszem ezek "official" dolgok, a Szarnyalo kepzelet konyvben benne vannak, most nem emlekszem de talan 3 van belole.
4. Passz :(
5. Egyszer mar osszeirtam parat, de meghalt a topic rogton utana :( Most azt mondom hogy osszegyujtom holnapig de addigra mar 10-en megirjak.... :) Hiaba mostanaban naponta nem eleg ide benezni (hala a jo egnek!)
A 1138 annak a droidnak a hatan van, amit Jar Jar fellok a film vegen (mikor mar kilottek a control ship-et).
Obi-Wannak akkor van baloldalt a hajfonata amikor a "pathetic lifeform" szoveget mondja Qui-Gonnak (ezt mar egyszer irtam de aztan jott a topichalal).
A Falconrol: en is ugy gondolom.
Well, láttam, és elég kúl film :>
Főleg azt tetszett, amikor télleg felfedeztem 1-2 "hívatlan" vendéget a filmben :)
pl a Podracenél ott ül Manuel Calavera (a Grim Fandango főszereplője) a bemondó torony mellett. Na meg amikor a sirálynő tanácskozik a szöveccséggel (Mad rules), miután kijelenti a sirálynő, hogy le kell váltani a szenátort, és midnenki felbőszül, és mutatják 1 pillanatra a a páholyokat közelebbről, akkor a bal alsó sarokban az egyik "páholyban" 3 E.T. ott nyomul :)) Tök aranyosak voltak.
Szóval nagyon tetszett a film (ja télleg, szinkronizálva láttam, hát YAR-YAR szinkronja valami FÖRTELMES!!!), de ha most belegonfolok, még1x mg fogom nézni, mert ugye más haverock al is megnézem, és valahogy nincs kedvem megnézni. 1x oké, cool meg minden, de annyira nem tetszett, hogy még1x élvezettel végignézzem. Szemben a Mátrix, amit mikor 3.szor ültem be megnézni (hasonló okok miatt), úgy ültem be, hogy "király, megint látni fogom". Meg eleve a Mátrixban több olyan jelenet van, amit csak 3.x-ra vettem észre.
Szóval nemtom, nálam bejött Az SW is, meg a Mátrix is. (oooo, ja hogy ez már más topic? bocsi, de szerintem ide is illik :) )
És ha dönteni kéne a 2 film között, nem tudnék :)
(PS.: A szavazógépnél én is a Ki ne hagydra szavaztam, mert télleg ne hagyd ki! ;)
1, E4-6 felújított változatokból kiszedték-e az arab számokat és a latin betűket?
2, Anno volt régebben (80-as években) egy sci-fi magazin Magyarországon, a neve Robur. Abban volt egy sorozat a "Jedi kristály" cimen. Ez mirôl szólt és legál stuff volt-e (mármint van-e köze Lucas-hoz?)
3, Anno a 80-as években (a feketevideózás korszakából) láttam két ewok-os filmet (?Endor?). Ennek mi köze volt/van Lucas-hoz?
4, Az RTL Klub-on még régebben mutattak, egy 8 perces George Lucas paródia részleteit (a fiatal George Lucas a kollégiumban írja össze az ötleteket az SW-hez...) Mi ez, ki rendezte, meg lehet e szerezni valahonnan és hasonló dolgokat (MPEG, VCD, VHS)?
5, Légyszíves egy csokorba gyüjtsétek össze az érdekességeket a TPM-bôl (E.T., Millennium Falcon, ILM stb.), hogyha legközelebb megnézem a filmet, tudjam, hogy mire figyeljek.
Itt van egy link, lehet szavazni hogy hogy tetszett nekünk a film. Javaslom látogassátok sokan, nem nézi, hogy hányszor szavazol :-) de szerintem az lenne az igazi, ha mindannyian meglátogatnánk és egyszer szavaznánk rá, és így is jól meg tudnánk dobni.
Most jottem a mozibol, 13:30-ra nem tudott a no jegyet adni (delutan akarok menni, mert estere pizzing van betervezve kedvesemmel, o meg nem akarja tobbszor megnezni - papirkutya)
4-re meg tudott, de nem tul jo helyre.
Szoval ugy nez ki, van meg erdeklodes.
Hát nem gondoltam volna amikor ezt a topicot nyitottam (1999-01-12 20:21:00), amely azóta is az első ( és utolsó ) azok sorában amelyekkel ezt tettem ( vagyis igazság szerint a második, hiszen az első SW topic olyan 100 hozzászólással megsemmisült a januári vészben ), hogy el fogja érni a 3000. hozzászólást.
Akkor még igazság szerint nem tudtuk, hogy mi lesz pontosan a film címe ( legalábbis megerősítve nem volt ) és folyamatosan jöttek az infok. Szerintem kishazánkban először itt lehetett megtudni, hogy mi lesz valószínüleg a kezdő szövege a filmnek és mit tesz isten az is lett :))))
Először idéztünk részleteket a még meg sem jelent könyvből a Sithek történetéről és remélem sokak általunk ( általam ) tudtak meg sok érdekességet a filmről amelyeknek nagy része ( 99%, mert néha az 1% győzött ) igaznak bizonyult.
Tehát remélem a nem kevés SW rajongó jól érezte ( érzi ) magát ha ezeket a sorokat olvassa és nem titkolt álmom szerint elérjük a 4000-et is ( egyszer, talán ).
És nem utolsósorban az All Time Index listán ez a topic a 6. ( 1999.09.23. )
Szóval rájöttem, az üres hozzászólások (amik a topicon belül nem is jelennek meg) nem adódnak hozzá a benti számláló értékéhez, de szerintem maradjunk a tartalomjegyzék számlálójánál, eddig is aszerint ment a dolog.
Amúgy 4.
Ezst én is észrevettem, egy új topicnál 1 eltérés van a 2 szám között, a topicon belüli tartalmazza az indító (0.) hozzászólást is. A miénkkel nem tudom mi van, gomdolom a hétfői kavarás bekavart...
Amúgy megfigyeltétek, hogy a 'vetélytárs' topicok (BMW,Játsszunk..) igencsak elhúztak a hétfői krach alatt, nem lehet, hogy vmi umbulda van benne?!Persze lehet, hogy csak hozzájukcsaptak egy másik topicot.
Na most akkor valaki próbáljon nekem megvilágítani valamit, a Törzsasztal tartalomjegyzékében a hozzászólások száma 2989 ( ezt nem számitva ), míg a topicon belül ( merthogy már itt is van ilyen ) 2977.
Érdekes nem ?
Hát, hogy fogok én így a 3000. lenni ( amit voltatok olyan kedvesek megint felajánlani ), ha azt sem tudom, hogy melyik 3000 az igazi.
Hat videki vetiteseket illetoen en a szegedi helyzetrol tudok beszamolni, itt egy mozi vetiti, naponta 4-szer, olyan (szamolok... ) 400valahány ferohelyes lehet (szerintem 500nal kevesebb). Holnap fogok menni egy delutani eloadasra. Egy hettel a bemutato elott 10-en mar nem birtunk jo helyre jegyet venni estere, csak 16 orara.
Egyszer a mozigore valaki azt nyilatkozta egy ujsagban, hogy a sikerfilmekkel osszessegeben (tehat nem csak az esti eloadast, hanem a delutanikat is egybeveve) kb. 50%-os kihasznaltsagot lehet elerni.
Igy elvileg... (szamolok :)))
Inkabb hagyjuk :)))
Holnap megirom, mi a helyzet most, egy hettel kesobb.
A 39 vászon az biztos azt jelenti, hogy 39 kópia van?
Mert most megnéztem a Jász-Kiskun megyei moziműsort, és csak Szolnokon vetítik a filmet, 2 moziban. Az egyikben 3 ea/nap a másikban 1 ea./nap, elég hihetetlen, hogy erre pazarolnak egy külön kópiát.
Másrészt belegondolva vidéki moziélményeimre, biztos, hogy nem jön ki még a 300 nézős átlag se egy előadásra + messze nem tudnak elérni annyi előadást 1 kópiával, mint Bp.-n.
Úgyhogy még mindig furcsa egy kicsit a dolog. Igazából kíváncsi lennék a mozik által megadott nézőszámokra(mondjuk egy bp.-i nagymozi, egy bp.-i kisebb, egy vidéki nagyvárosi és egy vidéki kisvárosi mozi statisztikáira). Azokból biztos jó becslést lehetne adni.
Ds9:
Amúgy Gratula az amerikai bevételbecslésedhez!
azt hiszem, hogy vidéken is telt házzal mehettek az előadások, gondolj bele. összesen 39 vászonról írnak, tehát ez 39 kópia, ebből Pesten van cca.14-15 ( előadásból több van, de kópiából ennyi lehet, ha visszaszámoljuk az előadásokból ).
Tehát vidéken van 24-25 kópia, ezt azt jelenti, hogy kizárólag nagyvárosokban, tehát, azért így már kijön ez a szám.
Ráadásul ezt a Variety írta, ami az egyik legkomolyabb szaklap, tehát ez az intercomtól kaphatta az eredményt és szerintem többet biztos nem mondtak.