A George Lucasról szóló paródia címe "George Lucas in Love" és egy amatőrfilmnek indult - mindenesetre akkora siker lett, hogy most kezdik vetíteni az amerikai mozikban. Állítólag maga GL is fetrengett a röhögéstől, amikor megnézte. A force.net-en látható a film plakátja is.
Biggs egyébként sokkal nagyobb szerepet kapott volna, a ANH-ban, csak kivágták a jeleneteket ( a special editionban sem volt benne), de a Behind the Magic-ben (sw multimédiás anyag) és az atom-on rajta vannak ezek a jelenetek. Volt még egy másik érdekes jelenet is, az eredeti kantin jelenet, ahol Han Solo éppen helyi könnyűvérű lányok társaságában üldögél, és az egyikkel csokolózik is. Talán nem illett össze az SW makulátlan koncepciójával.
"Keveredik az Antilles név Bail Organa-val, nem"
ja, valszeg nevvaltoztatas lesz... az a gyanum, bail antilles lesz leia "orzoje", organa neven (ami eredetet jelent)
Biggs volt a neve, de mivel meghal a halalcsillagos trench-run-nal, az 5. 6. reszben mar nem nagyon tud szerepelni...
egyebkent felvetodott, hogy valyon ugyanugy hatott volna-e az EP-I a mozikban 20 eve, mint a ANH. szerintem igen, csak az akkori pubik mara mar 30-korul jarnak, es ezt mashogy elik meg.
nemreg a pizzahutban ettem (SW menut, persze..), es beszaladt egy 8-9 koruli kissrac, teljesen lenyugozve bamulta a jarjar "szobrot", es amikor megpillantotta a darth maul figurat, teljesen extazisba esett :))
sz'al szerintem hat ez a film a fiatalokra rendesen
Végre LÁTTAM A FILMET!
Július eleje óta lapult a fiókomban a CD-s változat, de valahogyan kibírtam, hogy ne nézzem meg. (Na jóóóó, néha egy picit bele-bele néztem. De csak egy picikét :) ) Mit mondjak, megérte a várakozást! Corvin mozi, Korda terme, cola, perec, pártedli a nyálcsorgatáshoz meg minden ami kell...
A SW EP1 eszméletlenül tetszett!!!!!!!!!!!
Bárgyú a történet: kit érdekel?, vannak benne logikai bukfencek: hát aztán?, Jar Jar kicsit infantilis: és?
A lényeg: ÚJRA VAN SW!!!!!!!
Lucas a Ciné Live francia magazinnak azt nyilatkozta - az EII és III-mal kapcsolatos kérdésekre - , hogy mint újdonság, mindenképp szeretne egy olyan jelenet sort összehozzni valamelyik részben, amikor láthatjuk, hogy Yodát miért nevezi mindenki a legnagyobb Jedi-nek.Szeretné bemutatni Yoda harci tudását face to face harc közben.Ez már az én véleményem:tehát várható egy CGI-s Yoda.Hát nem tudom kell-e ez nekünk.Vagy Frank Oz összeszedi a tudását és megalkot egy fénykardpárbajra képes Yoda bábut.Erre kiváncsi leszek.
1. A név onnan lehet ismerős, hogy mind a három előző részben volt Wedge Antilles. ő a felkelők pilótája ( ANH: Red2, TESB: Rouge 3, etc ) mindkét Halálcsillag felrobbantásában részt vesz többek között ( és túl is éli ), ő egyébként az egyik olyan nem főszereplő aki mind a három részben felismerhetően benne van. Egyébként a valós világban Ewan McGregor nagybátyja ( anyjának bátjya ) a neve Denis Lawson
2. A videoklippekben mindenféle olyan szövegek voltak, amik a filmben nem találhatók, " There are things I cannot do" " It's gonna be a hard life " stb. tulajdonképpen a tv spotokból ( az 5 ből, amit a szereplők mondtak fel ) egyik szöveg sincs benne a filmben.
3. Ezt nem tudom, hogy hol kéne lennie az árnyéknak, azt mondják, hogy a boltos jelenetben.
4. Amikor JarJar dobálja az alkatrészeket az akkor van amikor Qui gon visszajön az udvarról, ahol Watto-val tárgyalt. JarJar egyensúlyoz a cucokkal, mire Qui gon valami ilyet mond. " JarJar, megyünk !"
1, Angol szoveg, latin felirat: vonosugarkapcsolo (SW4)
2, Arab szamok: a távolság számláló visszafelé pörög az X-Wing-ek müszerfalán, a Halálcsillag elleni harcban (SW4 vége)
3, Skywalker neve angol...
Itt késô van, úgyhogy csak egyetértenék Laa-Yosh kollégával: szerintem is megfogja, igaz, hogy csak egy röpke pillanatig, de a markolat mellé nyúl.
Ja, asszem még nem merült fel a kérdés: ha lenne rá lehetôség, ti hogyan folytatnátok?!
Igazabol nem tom mi tetszik nektek ebben a filmben. Asszem hetfo este 10hkor neztem meg egy haverommal, bar ne tettuk volna. Gagyi sztori, idetlen YAR-YAR, szar maszkok...Szerintem meg a matrix is jobb film volt, kivitelezeseben, otleteiben es zeneileg is sokkal jobban elveztem. Szerintem a Baljos arnyak egyszeruen szar.
Ja, es meg valami. A werkfilmek kapcsan volt lathato egy jelenet a tv-ben tobbszor is, amiben Jar-Jar egy csomo lepergo alkatreszt probal elkapni es egyensulyozni a kezevel, labaval, talan meg fulevel is, amolyan tom&jerry stilusban. Ez sincs benne a filmben.
hali
Zombi :) a 4242 az nem rossz otlet , szoval akkor rajottel mi a 42 a druss utan :) .Bovebben hol is van az a jelenet amikor ezt mondja "pathetic lifeform" ? .
Jedi kristaly = Eroproba , az elozo az ujsag , a masik a konyv Alan Dean Foster irta Egyebkent ez a figura eleg sok forgatokonyvbol irt mar konyvet pl Alien is , de azert sok jobb iro is van mint o . Ebbe van amikor Luke visszapattintja Darth Vader energiagombjet es Leia is kardot ragadva kuzd Vader ellen .Mellesleg Luke itt meg is hal , igaz feleled :) .Meg levagjak Darth Vader kezet (ebbe mar nem vagyok biztos , de abban igen , hogy a keze elvalik a testetol)
Azert nem olyan rossz van benne egy ket erdekes otlet , pl kiderul , hogy a fenykard vizalatt is mukodik , es Leia elmondja , hogy mit erzett amikor kinoztak (valami olyasmi , hogy feher kukacok ragjak az agya't) , es hogy a fenykard atmeroje is allithato.
Aki vett mar polot mozi shopban , annak mi a tapasztalata , esetleg mosta mar ? Kopik nem kopik stb ?
cyba_T tetszett a 'Feketevidozas korszaka' beszolas :)) ezt megjegyzem
Wizard ket levelet irtam mar neked , de mind a ketto visszapattant :(
csak annyi , hogy kosz ha atirod , de en is at tudom .
Most jut eszembe, erről még nem esett szó. A film végén, amikor elégetik Qui-Gon-t, akkor ugye nem tünk el egyből (nem válik eggyé az erővel mert nem volt nagy jedi), szóval elég. Tudjátok milyen büdös egy égő hús? Ráadásul egyszerű tábortűzön égetni.. 4-5 óra kell hozzá.. azt a bűzt nem honném, hogy Amidala, vagy Jar-Jar beszolások nékül (áhítatban) kibirta volna.
Jó, jó, de az episode I.-ben ezek a feliratok, csak poénból vannak beleírva, mint pl. az ILM és a robot felirat is álcázva van a 1138 nem normál számokkal van kiírva, hanem olyan mintha arab számokkal.
Az írott nyelv és számok semmi rokonságot nem mutatnak a mienkkel.
Szerintem a SW1-ben van pár.. mármint a droidok felirata.. no meg az ILM felirat.. de amugy tényleg nem sok van.. ráaádsul netről letölthető az összes SW-os betükészlet winyóz alá.. ha érdekel valakit annak elküldöm..
1. Az említett vonósugárkapcsolón kívül hol van/volt még földi felirat?
2.&3. Ugorj a TheForce.net-re (http:www.theforce.net/timeline), ebben a fájlban megtalálod a Jedi kristályt is (amelynek a már leírt Splinter... a címe, és az ewokos tévéfilmeket is, sztorikivonattal, kronológiai besorolással.
5. Ilyet ne kérj, hanem vadássz, vagy majd ha újra egyben lehet letölteni a rubrikát, akkor majd olvasd végig, és gyűjtsd ki magad!
off
Sziasztok!
bocs, hogy belepofázok, de lenne egy kérdésem.
melyik moziban játszák a feliratos változatot, ha játszák, mert én azt szeretném megnézni. (a szinkronost már láttam)
Köszi!
Berci