Kár, hogy csak álmunkban... Az a bordós hihetetlen látványt nyújt. Megfontolandó déli tájakon munkát keresni. Sütkérezni a novemberi teraszon 20-25 fokban!
De azért a másik sem lenne rossz! Meg a Te leandersorod sem. Capris honlapon láttam tavaly eszméletlen fasort, hihetetlen szép volt egy hegyi út mentén, akkor nem mentettem le és az idén képtelen voltam megtalálni, nagyon sajnálom.
Most olvastam vissza, kicsit értelmetlenül írtam az elébb...fáradok. Szóval, úgy gondoltam, hogy a leander, mint a Mediterráneum jellegzetes növénye (az olajfához, gránátalmához stb. hasonlóan), ne legyen törpe! :)) Nagyon szeretem a hatalmas mediterrán növényeket, és mindent ami mediterrán. (Hivatás választásánál is ez vezérelt :)
Légyszi ne essetek nekem, ha nem így van,hanem aki tudja, ész érvekkel mondja el a véleményét!!!
CHARMING LILIPUT, azért, hogy legalább a fele igaz legyen.:)) -->Hibiknél azért használják, hogy ne növekedjék, hanem virágozzon AZT HISZEM.Így, a télből idehozott növénykéd, jó sokáig virágosan láthatod, illetve gyorsabban hozza az újabb virágokat a többi sima leanderekhez képest. Viszont növekedni nem akar annyira.
Télen majd kiderült mit reagál a charming liliput, de ha virágozni akar, akkor gondolj erre. Sötétben, 5 fokban, lehet, hogy ugyanúgy próbálkozik majd.
Hát nálam már sajnos nincs burjánzás, ezekkel vigasztalódom (nem saját!) :))))
Arra gondoltam, hogy a leander eredeti környezetében milyen gyönyörű, hatalmas bokor. Azt hiszem, Te raktál be egy régi képet, ahol a folyómeder mentén vannak? Én Marokkóban és Törökországban láttam irdatlan leander-burjánzást, lenyűgöző volt.
Erről sokat beszéltünk Cserellával, neki benne van és a növényei nagyon szépek, tehát...? Én még nem használtam, amit most nyáron vettem azt a fikuszoknak adtam (eddig nem látszik különösebb hatás:-( ), mert ahhoz túl kevés volt, hogy... majd tavasszal veszünk egy zsákkal:-)
Ó, de jó, nagyon köszönöm!!! Az Osmocote-ról egy érdekesség: barátnőm adott a cikászának némi ozmokótot, és két hét múlva 11 darab, egyméteres új levelet hajtott a növény! Nem akartam elhinni, amikor mesélte, de tegnap láttam a saját szememmel. Szinte megduplázódott a cikász két hét alatt. Úgyhogy ma a szobanövényeim (van vagy 50) is megkapták a kis ozmokót-adagjukat, kíváncsian várom a hatást. AI, szerinted nem gond a leandereknek, hogy télen is a földjükben van a sok ozmokót?
Szia AI, Anyukám 150 cm, a nagyim is ennyi volt. Nincs ezzel semmi gond, Anyukámra is mindenki mondja, hogy milyen aranyos. Inkább legyél 150 cm, mint mondjuk 185, nem? :)