A bank "lezárolta" a 400 Ft-ot a kártya ellenőrzéséhez, meg is jött a 4 jegyű kód 3 nap múlva DE: nem működik....
4-5 alkalommal is ki lett próbálva, amit elküldtek, az sz* vagy valami más lehet a hiba... Megkértem egy ismerősömet, hogy nézze már meg (ő beszél angolul) és azt mondta, hogy itt mindent jól csináltam, Ő sem érti, hogy a megküldött kód miért nem működik...
Szóval most írtunk a paypal-nak, hogy ha már levonták a pénzt, akkor szolgáltassanak is érte...
Addig is létre lett hozva egy új reg. új kódigényléssel, mert a vásárlás nem ér rá karácsonyig...
regisztráltam, fizettem, az eladó visszaszólt hogy rendben-ott a pénz. a saját bankom 1 dollárnyi (219 Huf) pénzt viszont lezárolva tart az internetes számlámon a regisztráció óta, immár vagy egy hete. miért?
"Az ebay-es fizetéseknél semmi gond nem volt." Azok bankkártyáról vonódnak le, nem bankszámláról.
"Ugye most is 0-nak kéne lenni az egyenlegnek, mert az összeget szerintem automatikusan az otp-s számlámra kéne utalnia." Ha te tervezted volna a PayPal rendszerét akkor talán lenne hatása a "szerintem"-nek, de mivel nem így van ezért a rendszer úgy működik, ahogy a PayPal szerint kell :-p - vagyis ha pénzt küldenek neked az a PayPal számládra kerül. A PayPal helpben és itt a topikban is pontosan le van írva ez a működés.
"Még azért írok a paypalnek, hogy hogyan lehet a számlámra küldeni a pénzt." Gyorsabb lenne a PayPal helpben megnézni (onnan fognak idézni ha válaszolnak), és még gyorsabb lenne elolvasni a kapott válaszokat (konkrétan a 3523. hsz-ban van erre a kérdésedre a válasz).
"Egyéb ötlet, mit csinálhattam rosszul?" Figyelmetlen vagy :-) Továbbá el kell fogadni, hogy van ami nem úgy működik, ahogy szerinted kellene.
A helyzet: Kaptam 8000 ft-ot, végül 7470- lett a paypal számlámon (0 volt az egyenlegem, 522 ft a fee, vagyis a "jutalék"). Otp-s web csomagom van, és a virtuális számlaszámom van megadva, mint számla. Az ebay-es fizetéseknél semmi gond nem volt. Ugye most is 0-nak kéne lenni az egyenlegnek, mert az összeget szerintem automatikusan az otp-s számlámra kéne utalnia. Még azért írok a paypalnek, hogy hogyan lehet a számlámra küldeni a pénzt. Egyéb ötlet, mit csinálhattam rosszul? Köszi: erik
Withdraw. Az 1 500 forintot nem tudom hol nézted, de téves. 25 000 Ft alatt 250 Ft, 25 000-től kezdve ingyenes (forrás: PayPal Withdraw Funds oldal). A magadnak átutalást nem értem, mivel lennél előbbre, ha egy másik PayPal számlán lesz a pénzed?
Kaptam Paypalen keresztül pénzt, de ezért is levont 500 forintot. Ezt hogyan tudom az otp-s számlára rárakni? Találtam olyat, hogy megadhatom a számlaszámomat, persze jó pénzért (1500). Csak így lehet megoldani, hogy ne a virtuális számlámon legyen? Vagy , mintha fizetnék valakinek, átutalhatom magamnak.
"Itt mit érdemes felvenni/beállítani (USD v. EURO). ? Esetleg maradjon Forint?" Amelyik közelebb áll hozzád, nincs jelentősége, főleg ha csak vásárolni akarsz.
Tényleg, most akkor csak vásárolni akarsz ahogy a 3504-ben írod vagy eladni is?
"Felhívtam az otp-t de nem kaptam 1 értelmű választ" Mit kérdeztél?
"Tehát, mit és pontosan hol és mire kell beállítanom?" Tehát, pontosan mit szeretnél beállítani?
Ha még mindig azt, hogy ki váltson, akkor keress rá a 3511-ben ajánlott szavakra, azaz conversion options. Ékes magyar nyelven találsz választ a 2736., 2588., 2449., 2448., stb. hozzászólásokban.
A kollektív tudás itt van, csak el kell olvasni, magától nem fog a fejedbe költözni.
Nyelvtudás nélkül a PayPal minimum veszélyes, az eBay pedig kész öngyilkosság. Ez nem egy videójáték amit bármikor újrakezdhetsz új életekkel, ha elúszott a pénzed akkor bye bye szása, volt pénz-nincs pénz. De mindenki úgy veri el a pénzét ahogy akarja.
Hát igen, mivel nem tudok "senkitől" segítséget kérni, pont ezért fordultam ide, a kollektív "tudáshoz"...
Csak ilyet találtam: Manage Currency és ott a Forint a "Primary". Itt mit érdemes felvenni/beállítani (USD v. EURO). ? Esetleg maradjon Forint? Felhívtam az otp-t de nem kaptam 1 értelmű választ, csak azt, hogy nekem forint számlám van, de ezt ugye eddig is tudtam...
Tehát, mit és pontosan hol és mire kell beállítanom?
Én vizuális típus vagyok és videós bemutatókon keresztül lett többminden világos számomra. Ezen a PayPal leírás oldalon találtam sok érdekességet. Remélhetőleg hitelkártya hozzárendelésről is tesznek fel majd videót hamarosan.
Ha ennyire nem megy, akkor ne egy topikból próbáld megismerni a rendszert, hanem kérj élő segítséget valakitől, aki ért angolul, érti a pénzügyi kifejezéseket is, és lehetőleg tudja, hogy a PayPal-t eszik vagy isszák.
"Ezt most nem értem, a Personal-nál összesen 5db kártyást enged vagy nem?" A 3504-ben azt írtad vásárolni szeretnél, nem azt, hogy eladni.
"Most a vásárlásnál nem úgy van, hogy megadom a paypal azonosítómat, majd az eladó leemeli az összeget?" Pont fordítva, neked kell fizetni, mint általában minden vásárláskor. Ha végigviszel egy eBay tranzakciót akkor meglátod. Érdemes egy kis összegű (1 USD) liciten gyakorolni.
my account - overview paypal balance tablazat jobb oldalon ha a manage currency mellett ott a view limits link, akkor meg tudod nezni, hogy allsz ha nincs ott, akkor teljesitetted a paypal minden koveteleset ahhoz, hogy korlatlanul kuldhess es fogadhass penzt
hali, kérdésem a következő: premier accom van és szeretném tudni, hogy van-e receiving limit, vagy sem. egyszer már kaptam erröl figyelmeztetést, mikor átléptem 252000Ft-ot, és el kellett fogadnom a pénzt, nem irták jóvá, mint ahogy szokták. de mintha azt irták volna, h azzal, h elfogadtam, a jövőben automatikusan jóváirják a 250E felett beérkezö összegeket. egyértelmü utalást nem találtam sehol sem, és közel 2000$-t várok. nem szeretném bebukni. merjem engedni, vagy próbáljam inkább 2 részletben kérni úgy, h csak akkor küldje a másik felét, ha már az elsöt számlára toltam?
Premier: szerintem teljesen fölöslegesen váltottál, mert: -így a PayPal egyenlegről indított tranzakciók után is fizetned kell, nem csak a bankkártyásokért, melyekből a Personal is fogadhat évente párat. -felfele bármikor válthatsz pillanatok alatt (automatikus folyamat). -lefele váltáshoz PayPal support kell.
Ezt most nem értem, a Personal-nál összesen 5db kártyást enged vagy nem? (ezért is gondoltam, hogy jó lesz a Prémium...)
Most a vásárlásnál nem úgy van, hogy megadom a paypal azonosítómat, majd az eladó leemeli az összeget? (nem tudok angol, ezért az egész teljesen kusza...).
Alapvetően arra gondoltam, hogy majd az eladó leemeli az összeget és nem a paypal számlán tartom a pénzt, az csak mutat a web kártyára...
Vagy akkor most pontosan hogy is van ez? Lehet kicsit "szájbarágósan" kérnem, sajnos nem vagyok már egy mai motoros...köszönöm...
"1. Ez megfelel a paypal-nak vagy csak a "dombornyomású"?" Már válaszoltál magadnak, csak annyival egészíteném ki, hogy bár sokan úgy hiszik, _nem_ követelmény sem a dombornyomott kártya, sem a hitelkártya. Minden olyan kártya használható, amelyikre engedélyezve van az internetes vásárlás, tehát majdnem az összes magyar dombornyomott, kb. az összes web (internet) kártya, és az Electron/Maestro kártyák egy része is (egyre több).
"Elegendő pont 400 FT-ot tartanom a reg. ellenőrzéséhez a számlán vagy esetleg valamilyen konverzióból kifolyólag többet kell?" Célszerű mindig pár százalékkal többet tartani a kártyán, mert az árfolyamok kiszámíthatatlanok.
"a 400 Ft- helyett az előjegyzett kártya forgalom -624 Ft." Ezekszerint a "kedves" OTP még mindig nem mutatja a foglalt tételeket, ezért nem látod, hogy ez két tranzakció, az egyik a standard kártyaellenőrzés, mely nem fog terhelődni, a másik pedig a Verified Process-hez tartozó 400 forint (mindkettő sokat volt téma).
"vásárlásnál mivel kell számolnom (a számlámon Ft-ban van az összeg), az ebay-es vásárlásnál dollárban v. euróban kerül levonásra a vételár vagy keresztváltások történnek?" Lehet soknak tűnik a topik tartalma, de megéri visszaolvasni, mert nagyon sok olyan dolgot megtudhatsz, amit eszedbe sem jutna megkérdezni. Beállítás kérdése, hogy a PayPal forintban terhel vagy az eredeti pénznemben (keresőszó: conversion options). Kártyától függően többszörös átváltás is lehetséges, ez is volt már téma és még azt sem lehet mondani sokat kell keresni, mert a 3478-ban van a kérdés.
Premier: szerintem teljesen fölöslegesen váltottál, mert: -így a PayPal egyenlegről indított tranzakciók után is fizetned kell, nem csak a bankkártyásokért, melyekből a Personal is fogadhat évente párat. -felfele bármikor válthatsz pillanatok alatt (automatikus folyamat). -lefele váltáshoz PayPal support kell.
Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy ha Nekem utalnak pénzt, akkor mit kell megadnom? Illetve 1-2 éve még nem lehetett Magyarországi számlára kapni pénzt, csak fizetni, ezek szerint már lehet? Köszönöm
Tehát létrehoztam egy Personal acc-ot és beregeltem.... Most várom, hogy "leemeljék" a 400HUF-t a webkártyámról...
Úgy olvastam, hogy az otp-s web card mastercard "alapú", ami ha jól tévedek eurós elszámolást sejtet....
Elegendő pont 400 FT-ot tartanom a reg. ellenőrzéséhez a számlán vagy esetleg valamilyen konverzióból kifolyólag többet kell?
Továbbá, vásárlásnál mivel kell számolnom (a számlámon Ft-ban van az összeg), az ebay-es vásárlásnál dollárban v. euróban kerül levonásra a vételár vagy keresztváltások történnek? (nem tudom elég érthető voltam...)
Az első kérdésemre meg is találtam: 1. Ez megfelel a paypal-nak vagy csak a "dombornyomású"? (mert nekem azt mondták ez kifelyezetten internetes vásárlásra van...)
Tehát a webkártyám jó lesz a paypal-hoz, mert megfelel egy dombornyomású mastercard-nak....
Vásárolni szeretnék az ebay-en és ehhez paypal számlát kell nyitnom.
Az otp-nél van lakossági net számlám és hozzá kértem elektronikus vásárláshoz web alszámlát és web kártyát.
1. Ez megfelel a paypal-nak vagy csak a "dombornyomású"? (mert nekem azt mondták ez kifelyezetten internetes vásárlásra van...)
2. A paypal regisztrációnál melyik accountot érdemes (csak vásárlás) létrehoznom és mire figyeljek oda? (rengeteg a hozzászólás jó lenne egy tömőr útmutató)
Ha esetleg Valaki ráér megadom a skype elérhetőségemet és segíthetne "végigkalauzolni" a paypal-os regisztráción.
Előre is nagyon köszönök minden segítőkész hozzászólást:
hali, kérdésem a következő: premier accom van és szeretném tudni, hogy van-e receiving limit, vagy sem. egyszer már kaptam erröl figyelmeztetést, mikor átléptem 252000Ft-ot, és el kellett fogadnom a pénzt, nem irták jóvá, mint ahogy szokták. de mintha azt irták volna, h azzal, h elfogadtam, a jövőben automatikusan jóváirják a 250E felett beérkezö összegeket. egyértelmü utalást nem találtam sehol sem, és közel 4000$-t várok. nem szeretném bebukni. merjem engedni, vagy próbáljam inkább 2 részletben kérni úgy, h csak akkor küldje a másik felét, ha már az elsöt számlára toltam?
"Én azt szeretném kérdezni, hogy hogy lehet-e olyat, hogy magán a PayPal számlán pénzt tartani?" Milyen akadályát látod ennek? Az, hogy egyenleged van, és hogy bankszámláról (nem kártyáról!) lehet pénzt utalni PayPal-re nagyon arra utal, hogy lehet ;-)
"Múltkor visszaküldtek pénzt egy nem sikerült vásárlásból, viszont ezt automatikusan továbbküldte a paypal a bankszámlámra" Az nem pénzküldés volt, hanem refund (stornó), ami értelemszerűen az eredeti tranzakciót stornózza, tehát oda kerül vissza az összeg ahonnan érkezett (a te esetedben a bankkártyádra).
sajnos nagyon sokan visszaelnek ezzel a kiskapuval csak neten kovetheto kuldest fogad el a paypal ilyen reklamaciok alkalmaval (ems, dpd, dhl, stb) tehat peldaul az ajanlott kuldemeny sem eleg (velem megtortent, hogy konyvelt kuldemeny arat huzta vissza a vevom, kulonosebben nem aggodtam, mert a biztositas fedezte volna a karomat; csakhogy a lenyomozas alkalmaval kiderult, hogy a vevom megkapta az arut; termeszetesen azonnal jelentettem a paypal-nak, akitol jott egy sablonlevel, miszerint sajnaljak, de nem tudnak mit tenni)
ha attol tartasz, hogy visszahuzza a penzt a vevod, csakis a fent emlitett modon kuldj neki csomagot esetleg a tertiveveny jo lehet, de azt meg nem lehet ervenyesiteni mindenhova
nem megoldas a balanszrol a bankszamlara utalas sem, mert idovel a bankszamladrol szedi be a penzt a paypal