Keresés

Részletes keresés

boszi26 Creative Commons License 2005.04.28 0 0 494
néztem Elvirát: csak du van közvetlen odavonat??? több, mint 2ó a 150 km? azta... Te melyikkel szoktál menni? jönni?
Előzmény: cucurbia (491)
gáborke Creative Commons License 2005.04.28 0 0 493
Fogas kérdés. Szombaton a délelött lenne szerintem jó, mert aztán jön a majális őrület aztán nemtom hova kell mennem(ismerösöktől függ).
Előzmény: cucurbia (490)
Twins Creative Commons License 2005.04.27 0 0 492

Ha időm engedi szívessen elmegyek veled a Rappaihoz, bár sajna én nem ismerem olyan jól mint Te!

Azt néztem, elég hosszú út..!

Ezt még megbeszéljük akkor addig!

Előzmény: cucurbia (491)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.27 0 0 491
a vasutállomásnál áll meg és a Zombai 2.megállonál kell leszállni,aztán kb,30 m-t előre gyalogolni a Rappaiék bejáratáig,amit az előtte állo szabadföldi banánokrol rögtömn megismersz.
Előzmény: boszi26 (488)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.27 0 0 490

Sajna ma kiderült,hogy pénteken Eszetergomba kell mennem.ha hivtál volna akkor mondtam volna.Most marad a szombat vagy vasárnap,ha neked jo.Idöpontot,helyet te is javasolhatsz,könnyebb a programmjaimat ehhez igazitani.

Ma rendelek teamagot.

Előzmény: gáborke (486)
krampuszka1 Creative Commons License 2005.04.27 0 0 489

de eeeegen ! :D

A saját kertemben van kettő is !

Tavaly ősszel, Alsótekeresen vettem !

Savanyát szeret ! Más baja nincs :)

Előzmény: tücsökmadár (481)
boszi26 Creative Commons License 2005.04.27 0 0 488
a helyi busz a vasútállomásnál áll meg? és Zombáig visz? a kertészetig?
Előzmény: cucurbia (482)
boszi26 Creative Commons License 2005.04.27 0 0 487

mint egy karácsonyfa?

erős lehetsz!

Előzmény: cucurbia (485)
gáborke Creative Commons License 2005.04.27 0 0 486

Cucurbia!

Úgy néz ki a péntek jó lenne.

Mikor és hol kéne talcsizni?

cucurbia Creative Commons License 2005.04.27 0 0 485
igen.
Előzmény: boszi26 (484)
boszi26 Creative Commons License 2005.04.27 0 0 484
és amit vettél, kézben cipelted haza?
boszi26 Creative Commons License 2005.04.27 0 0 483
tervezgetek, de nem nagyon akaródzik nekiindulni. Pedig a család menne...
cucurbia Creative Commons License 2005.04.26 0 0 482

Hát régebben igen ott mentem busszal,de utoljára két éve vonattal mentem le,és rájöttem,hogy sokkal rövidebb,olcsobb,és kényelmesebb volt Szekszárdig vonattal,és csak ott átszállni a helyi buszra.Miért kérded?

Előzmény: boszi26 (479)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.04.26 0 0 481

Igeeeeen!!!! :)))

Csak nem a saját kertedben fotóztad?

Hol lehet beszerezni M.o.-on?

Kellenek neki valamilyen különleges körülmények? (Talaj-igény, víz, nap,...)

Előzmény: krampuszka1 (480)
krampuszka1 Creative Commons License 2005.04.26 0 0 480

Erről lenne szó ?

Előzmény: tücsökmadár (475)
boszi26 Creative Commons License 2005.04.26 0 0 479

Dunaújváros-Szekszárdon át mész?

merre a legjobb?

Előzmény: cucurbia (478)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.26 0 0 478

Igen számomra is csalodás volt,de amikor ezt leirtam a Hibiscusos topicban majd leharapták a fejem,igy inkább ne szolj szám....

Mikor voltál egyébként?Volt ingyenjegyem,de nem tudtam elcsalni senkit igy kárba veszett.

Köszönöm a pomelot,majd élek vele lehet bár nem tudom nekem ilyenem van-e mert két éve mikor utoljára nála voltam akkor szedett vagy 5-6 citrusféléjéröl nekem ágat(tudtommal valamelyik pomelojárol is),és ezekböl kettö nem eredt meg de hogy mi eredt meg az kérdöjel,igy most nevelgetek 5-6 növényt itthon ami igazábol amig nem nö meg vagy nem terem fogalmam sincs hogy melyik:((

Egyébként két-három hét mulva tervezem,hogy lemegyek hozzájuk,azt mondta inkább hétköznap menjek(keddjeim ugyis szabadok),gondolom nem akarsz velem tartani,dolgozol.

Előzmény: Twins (477)
Twins Creative Commons License 2005.04.26 0 0 477

Helló!!

Hát gratulálok a sikeres magszerzésedhez!!Ez a szerecsendiomag elég nagy ritkaság errefelé! Persze én nem is gondoltam erre, hogy kérek töled, mert mondtad mennyire vársz már rá!Az Annona aruantiacák ha kikelnek és lesznek felesleges példányaid, szívessen fogadom őket! Remélem minnél több ki fog kelni!Remélhetőleg a kakaómagok is joban bírják mint az elöző szállítmány!

Voltam kint én is a dísznöv.kiállításon, beszéltem is a Rappaiékkal!  Szereztem is tőlük egy Thai Édes Pomeló dugványt, csak még sajna elég kicsike !Na meg az ára sem volt olcsó!

Majd ha nagyobb lesz, és lehet belőle szaporítani szívessen adok nektek(Gáborke, Cucurbia)!!

Volt ott pád gyümölcs is mutatóban, gondolom cucurbia Te láttad, a legnagyobb citrusgyümi volt..! Hát szép darab! Remélem idővel nekem is ilyenjeim fognak lógni a fáról!Na meg beszereztem 3 fajta leandert, de sajna még nem tudom milyenek, majd akkor mondok biztossat, ha látom a virágait!

A kiállítás részemről kicsit csalódás volt, mert csupa egynyári virágot árúltak!

Üdv!!

Előzmény: cucurbia (472)
gáborke Creative Commons License 2005.04.26 0 0 476
Ok.
Persze nekem is akkor kellene csak a szerecsenből ha már sok kikelt neked.
Igazán nem ismerem a növényt jól, úgyhogy kiváncsiságból utánanézek.
Lehet hogy SMS lesz, de lehet hogy holnap telcsizek.
Minden jót.
Előzmény: cucurbia (474)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.04.26 0 0 475

Sziasztok!

Próbálok megtalálni egy fát!

Leánykori neve: Nagyvirágú Som

Hivatalos neve: Cornus nuttallii

Ha jól gondolom, az ő fényképét tette fel Tibor Arato a Virágoskert topic-ban!

Találkozott valaki vele M.o.-on? Milyen igényei vannak? Termeszthető nálunk?

Hol szerezhető be?

Kérlek, mindent írjatok meg, amit tudtok róla!

Előre is köszi!

TM

cucurbia Creative Commons License 2005.04.26 0 0 474

Sajna csak egy darab van egy termésben,ebböl még egynlöre nem gondolkodok csereberében még ha kikel sem.Föleg hogy eleve kétlaki.De még várok négy magot 3-4 héten belül,ha azok is kikelnének,akkor már lehetne rola szo.

Ok csütörtökön estig értekezleten ülök,igy vagy mailt irjál,vagy ide irj,vagy ha a mobilomon keresel,akkor maradjunk az sms-ben,ok?

Előzmény: gáborke (473)
gáborke Creative Commons License 2005.04.26 0 0 473
Cucurbia!
Lehet hogy jó lesz a péntek, de biztosat csak csütörtök körül tudok mondani. Ha nem tudok írni, telcsizek.
Ez a szerecsendió jól hangzik, szerintem biztos csírázni fog. A többi növénynél meg reménykedünk. Mennyi mag van a szerecsenben?
Üdv.
cucurbia Creative Commons License 2005.04.25 0 0 472

Kedves Gáborke,

mit szolsz a péntekhez?esetleg tali?

Egyébként ma végre jött 4 szerecsendiomagom(egész termés,ugy kellett a magot belőle kiszednem,igy remélem még kikel),és ujbol jött 10 kakaomagom,ami kicsit jobban néz ki mint az előző.Hátha ezzel szerencsésebb leszek.

Ja és kedves Twins,megjött az Annona aruantiaca magom,ajándékba kaptam +10 magot,igy mindet elvetettem,remélem hamarosan kikelnek ezek is.

Holnap is rendelek magokat igaz ezek számomra is ismeretlen dolgok lesznek ugy néz ki.

Egyenlöre csak a Dombeya meg a Musseandra fajok keltek ki a régebbi vetettek közül.

kinszky Creative Commons License 2005.04.25 0 0 471

Szervusztok!

Igen, Cucurbia sok helyen van! Ő a fő szakértőnk sok mindenben, ha ezzel nem sértek meg mást!

Egyben osztom véleményét a kiállításról. Igen drága volt minden, és dömpingben "csupán" az egynyáriak és évelők, no meg sziklakertiek voltak. Azt meg akármelyik piacon lehet olcsóbban kapni - vagy benzinkútnál - akinek az kell.

A ritkaságokra vadászók talán találtak valamit. Mi szombaton voltunk, olyan táblát is láttam, amin felfelé volt javítva az ár. Meg is állapítottam, hogy talán vasárnap du. kellett volna maradékokra vadászni, de lehet, hogy akkor meg már csak szemét maradt volna. Így is nehezen vadásztam be hibiscust.

Ja, a fügém köszönte a péntek éjszakai tojásosdoboz takarást, és jól van!

boszi26 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 470
nini! itt is vagy?
Előzmény: cucurbia (468)
ZERG Creative Commons License 2005.04.23 0 0 469

Hello!

Ma voltam kint én is, mert még sosem voltam ilyenen :-)

A Bonsaiok elég szépek voltak. Volt egy 30-éves 37.000.- ért. Hát kissé húzos.

Majdnem elájultam mikor vettem egy gyümölcsös édesseget, ami tul képp egy szelet kb 7dkg volt és egy csokis szintén gyümölcsös sütit ami szintén kevesebb volt, mint 7dkg és a kettőért fizettem 1.600Ft-ot. Igazán ez volt az egyedüli rossz tapasztalatom. A kaktuszokat megnéztem én is és voltak gyönyörűek köztük. A nevüket még sajnos nem ismerem, de rászánom magam, hogy kicsit megismerjam őket.

cucurbia Creative Commons License 2005.04.23 0 0 468
Na most már elég!!!!!!!!!!!!!
adam_g007 Creative Commons License 2005.04.23 0 0 467
Boldog névnapot cucurbia!!!!
Zamia Creative Commons License 2005.04.23 0 0 466
Csatlakozom! Boldog névnapot kívánok Cucurbia.
cucurbia Creative Commons License 2005.04.23 0 0 465

Igen,ma ünneplem,mivel Béla nap csak eygszer van.Köszönöm.

Bene Laci kint van a Villányi uton,Kaktuszkiállitáson még sosem láttam.

Látod voltam nála két hete,de a pisztáciákat elfelejtettem megnézni.

Előzmény: gáborke (464)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!