Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

ooz1 Creative Commons License 2007.02.25 0 0 5504
Kár, hogy ilyen keretek között nincs lehetőség kategorizálni és azonos kérdések jelennek meg időről időre.

---> http://forum.chevyklub.hu/
Előzmény: R*R (5502)
georgbob Creative Commons License 2007.02.25 0 0 5503

Kezdeti fellángolás volt!!! Szűrőt kitisztítom (brigetio stb.) ugrik vissza, hiányzik a szívóhang.

Apakezdődik!

Időpontot kaptál alkatrész hiány mellett??? Akkor valszeg a régivel rakták össze, amivel én el sem hoztam volna!!! Az a minimum, hogy (főleg) szétbontott rendszernél a tömítő alkatrészeket újra cserélik.

Előzmény: R*R (5502)
R*R Creative Commons License 2007.02.25 0 0 5502

Szia!

Kár, hogy ilyen keretek között nincs lehetőség kategorizálni és azonos kérdések jelennek meg időről időre.

De türelmesek vagyunk!

A saját véleményem és eddigi ismereteim szerint:

-csak a sportdob használata eng. gari melett,

-minden más telejesítmény tuning - egyértelmű és általános állásfoglalás hiányában-

érintheti a gatanciát,

- a sportszűrő használata esetén a szívóhang kívülről hallhatóan és belülről -különösen, ha a fojtószelep nyitva van- vagyis gyorsításnál, finoman fogalmazva érzékelhetően megnő; vásárlás/beépítés előtt meg kell hallgatni kinek mi elfogadható; korábban úgy fogalmaztam csendes/kis fogyasztású/kirobbanóan dinamikus Lacsi nincsen és nem is lesz szériában,

- a szükségesnél nagyobb méretű direktszűrő előnye semmi- hátránya a nagyobb szívózaj,

- a fentiek ellénére még Georgbob is megtartja a direkjét, bár cserélni szeretné Lacsiját valami másra (a Lízingje nem a legjobb, ahogy látom)

- a szívózaj csökkenthető pl. preszűrővel, további hangszigeteléssel

Üdv

Előzmény: Zsazsiehi (5500)
R*R Creative Commons License 2007.02.25 0 0 5501

Szia!

"be is csíptem a hüvelykujjam :) "

Az alkatrészeire vigyázzon mindenki saját maga...hol-mikor-mit csíp be (kivel!?)

Lehet gyakorolni is, másodszorra már nem szokott előfordulni!

Azért esetleges későbbi eladásnál nem baj, ha nincsenek sehol a szerszámok nyomai!

A benziszagnak szerintem semmi köze a szűkítő kivételhez, ilyen alapon a direkszűrők használatánál befolyhatna a benzin. Mindenképpen fel kell deríteni szerintem az okot, mert ilyen panasszal még nem olvastunk minálunk és nem veszélytelen jelenség. (minél előbb!) 

Üdv

Előzmény: Giovanni75 (5499)
Zsazsiehi Creative Commons License 2007.02.25 0 0 5500

Sziasztok

A szűkítő kivétele a  garanciát  nem befolyásolja? A sport légszűrőtöl mennyivel lesz nagyobb hangja vagy  csak más lesz?

Hali Zsazsi

Előzmény: Giovanni75 (5499)
Giovanni75 Creative Commons License 2007.02.25 0 0 5499
Én is fogó nélkül szedtem ki...be is csíptem a hüvelykujjam :) Amúgy meg azóta, mintha egy kis benzinszag jönne be. Lehet köze hozzá?
Előzmény: R*R (5498)
R*R Creative Commons License 2007.02.25 0 0 5498

Szia!

Lewenter csak abban szadi, hogy fogóval húzta ki a szűkítőt, nem kell hozzá fogó!!

(3211 2006.06.06 18:18:52) a légszűrőház fedelét ki kell szerelni, a benne levő szűkítő (csonkakúp alakú ~13 cm hosszú) idom kitolható mozgatásokkal, majd vissza a fedél a helyére! A szívóoldali beömlő keresztmetszet jelentősen megnő! (+~80-%kal)

Előzmény: kripic (5493)
Cromagnon Creative Commons License 2007.02.25 0 0 5497

Hello!

Egyelőre nem fog menni tönkre ment a kártya kiolvasóm adat kábelem meg nincs.Majd talán késöbb.

Előzmény: R*R (5494)
Cromagnon Creative Commons License 2007.02.25 0 0 5496

Szia!

Tudomásom szerint pirosban csak 3 db van Bp-en taxi abból 2 SW.Lehet hogy én voltam!De én még fehér rendszámosban sem nagyon láttam Sedánt. 

Előzmény: Picuj (5492)
R*R Creative Commons License 2007.02.25 0 0 5495

Szia!

Ha látványosabb eredményt akarsz: légszűrőház mindenestől ki, direkt sportlégszűrő be. Így nem csak a szűkítésed szűnik meg, hanem bőven kaphatsz frisslevegőt (lásd a fotókat 2006-tól) A betétszűrő csak köztes megoldás és eredmény - a költsége (K&N betét árához képest) egy szerényebb márkából ~ugyanakkora.

Üdv

Előzmény: apakezdődik (5491)
R*R Creative Commons License 2007.02.25 0 0 5494

Szia!

A felnit mutasd meg a + 1 collal! Ha lehetséges...

Előzmény: Cromagnon (5483)
kripic Creative Commons License 2007.02.25 0 0 5493

Szia!

Lásd lewenter kolléga 5384 sz. hozzászólását. Ennél frappánsabban nemigen lehet elmagyarázni...

Előzmény: apakezdődik (5491)
Picuj Creative Commons License 2007.02.25 0 0 5492
Nem téged láttalak Törökbálinton egész véletlenül? Csak hátulról láttam egy piros sedan taxit, meg is jegyeztem magamban hogy a sedannak egész jól áll ez a szín. Üdv!
Előzmény: Cromagnon (5483)
apakezdődik Creative Commons License 2007.02.25 0 0 5491
Sziasztok!
Tehát hol is van az a szükitő!!!
Azonnal ki akarom szedni!!!!
Köszi mindenkinek
apakezdődik Creative Commons License 2007.02.25 0 0 5490
Szia!
Gödöllő nem is jutott eszembe!
Köszi
pizo Creative Commons License 2007.02.25 0 0 5489

MIért nem mész Gödöllőre? Az sincs sokkal messzebb, és igen régi Daewoo-s, még 1997-ben kezdték.

Zoli 

Előzmény: apakezdődik (5487)
apakezdődik Creative Commons License 2007.02.25 0 0 5488
Sziasztok!
A másik kérdésben tud valaki sekiteni????
apakezdődik Creative Commons License 2007.02.25 0 0 5487
Szia!
Vác mellett Egy kis faluban lakom Csörög a neve.A váci szervizről meg csak annyit hogy
mikor mevettem az autót elkezdett párásodni az egyik első lámpám,harmadszorra veszekedések árán javítoták meg.Ennek ellenére sajna oda kell vinnem mert közel van.Az auto kb 1 honapja volt bejelenve szelep cserére de nem volt tömítés azt mondták ha megjön szólnak.Azóta is sűrűn hivogatnak!!
Előzmény: Giovanni75 (5486)
Giovanni75 Creative Commons License 2007.02.25 0 0 5486
Szia, nekem is megvolt a szelep gond. kb 13000km-nél jött ki. Egyébként semmi változást nem éreztem a motoron, csak az engine lámpa világított. Felhívtam a szervízt, mondták: no para, menjek be, és megbeszeléjük hogyan tovább. Nekem korrekten elmondták, hogy mit fognak csinálni. Megrendeltek mindent, majd a megbeszélt napon reggel bevittem a kocsit, délután 5-kor elhoztam. Azóta is megy minta a parancsolat, sőt, állítom még jobban is. Nem tudom hova valósi vagy, de én ajánlom Neked a váci szervízt. Csak hallomásból ismerek őket, de azt mondják nagyon alaposak, és korrektek!.
Előzmény: apakezdődik (5485)
apakezdődik Creative Commons License 2007.02.25 0 0 5485
Sziasztok!
Új vagyok a forumon,de ahogy olvasgattam a hozzászólásaitokat lenne 2 kérdésem.Remélem tudtok nekem segiteni!1. Milyen szükítőt kell honnan kivenni?
2.Ez a szelep probléma nekem is fennáll,azt mondták a szervizben csere,kaptam időpontot,viszem a járgányt elkezdik szétbontani és közlik nincs hengerfej tömités,állitolag speciális nincs raktáron,kb 3 hét még megjön.Összerakják még egyszer
prüszköl azóta nem,de még mindig erötlennek érzem.A kérdésem a szelep csere megoldja a problémát?
Elöre is köszönöm a segítségeteket!
R*R Creative Commons License 2007.02.25 0 0 5484

COMPUTER KO...

Még kiszámolás alatt, de cserélni kell a computert (gariban), mert nem lehet vele gyári csatlakozón keresztül kommunikálni. Most jöttem meg Tóth Lajostól- már említettem a nevét chiptinuningnál (ő az országos megbízott is hasonló esetek elbírálásában). Elmondta még 10 db alatt van Magyarországon eddig előfordult hasonló kommunikációs akadály. Mégis érdekes, mert cheklámpa nincs, hibakód sincs mert nincs kapcsolat, és esetemben csak a leszabályozási fordulat gyári 6500-ra történő visszaállása indídotta el a gyanút, hogy valami nincs rendben. De volt, hogy másnak vezetés közben érzékelhető gondjai akadtak. A computert nem a Chevi gyártja, beszállítótól kapja és ugyanolyanra cserélik. Jóval vígasztalt mert, volt a cserélt is csak 1 hetet szolgált... de béépítés után erre is átírja majd a chiptuning beállításokat térítés nélkül- ez az Ő garanciája. 

A leírtakból arra lehet következtetni, hogy figyelni kell a szervizben a komputeres ellenőrzésre is, és ha nincs kapcsolat, akkor azt rá kell iratni a munkalapra. Garin túl csak a tulaj költségére cserélnek mindent és ma már a munkadíj is húzós.

Szép napot!

Cromagnon Creative Commons License 2007.02.25 0 0 5483

Hy!

Egy pár kép a kocsimról!

ooz1 Creative Commons License 2007.02.25 0 0 5482
megtaláltam. a városnév csak odáig stimmel, hogy GYÖ,
de nem győr, hanem gyöngyös :) szerepelt lejjebb.
itt a weblapjuk: http://www.omegamotor.hu/
Előzmény: lewenter (5480)
R*R Creative Commons License 2007.02.25 0 0 5481

Szia!

"Valóban az OMEGA nal vettem."(5395)

"Győri OMEGA cégtől"

Az OMEGA motornak Győrben is van képviselete?

A flotta egyhelyben topog ~ 1 hónapja! Ki lesz a 100.??? Meg kéne legalább köszönteni!

Üdv

Előzmény: lewenter (5480)
lewenter Creative Commons License 2007.02.24 0 0 5480

Szia ahogy írtam, már lejjeb rendeltem a Győri OMEGA cégtől. Most nem találom meg a papírt, de keresd vissz a ahozzászólásaim között leírom :-)

A fogyasztásom most vegyesben 7,5, ami nem rossz és úgy húz, hoyg csak nna :-)

üdv

lew

Előzmény: janni63 (5441)
ooz1 Creative Commons License 2007.02.24 0 0 5479
köszi!
egy 1.3-as sedan lanosból ültem át, szóval nem vagyok teljesen "kezdő" a márkában :)
Előzmény: kripic (5478)
kripic Creative Commons License 2007.02.24 0 0 5478

Üdv a fedélzeten!

Remélem  a többiek nem haragszanak meg rám: Mindannyiunk nevében gratulálok, szerintem nem fogod megbánni...

Előzmény: ooz1 (5476)
kripic Creative Commons License 2007.02.24 0 0 5477

Szia!

Az enyémben (1.6 SW Elite) elöl van csipogó (azaz 6 hangszórós). Opcióként asszem bármelyik modellbe lehet akár 8-at is "kérni".

Viszont ezek szerint a madzagot is csak akkor húzzák be, ha a kuncsaft így rendelte... Azért köszi.

Előzmény: LacettiLaczy (5474)
ooz1 Creative Commons License 2007.02.24 0 0 5476
üdv mindenkinek,
mától én is lacetti tulaj vagyok :)

átolvasom miket írtatok eddig...
BeZe1974 Creative Commons License 2007.02.24 0 0 5475

10x -en irhato Yamaha es 4-12x irhato TDK eddig :) De nekem sem mindegyiket eszi meg de a jobb minoseggel nincs baja alltalaban. Most tapasztalom ki hogy mit hogyan eszik meg.

Előzmény: Giovanni75 (5469)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!