Nos... itt van néhány fotó Genfből , ahol nagyon szép idő volt az utóbbi napokban.
Gyönyörü város , teljesen beleszerettem .
Voltam Bern-ben is az nem tetszett annyira , bár a főtér az nagyon jópofa.
Ott van a Svájci parlament épülete , balról a nemzetibank ami kb akkora mint a parlament :) , aztán jobbrol a kantoni bank (az se sokkal kisebb) középen meg egy nagy zöldségpiac !!
Ha egy diplomata , vagy bankár kilép az épületből azonnal a kofák között találja magát.
De szószerint !!
Hehe ... ott nem kell a gazdáknak a parlament elé vonulniuk , mert hogy ott vannak állandóan.
Na,de Zsúr,nem lehet már mezítláb!:)Itt igen fogós reggelek és esték vannak,már előkeresem a télikabátokat.A min/max hőmérő alatta mutatott a 0-nak a ház mellett 2 m-re.
Ha a kocsim külső hőmérője nem csal, akkor ma reggel útközben -3.5 fok is volt, de tartósan nulla alatt hosszú kilométereken. Sokat nem csalhat, mert ahol nulla alatt mutatott, ott bizony deres volt a táj. (a berlini fényképek még késnek, bocs, hétvégén tuti lesznek, de az is lehet, hogy valahol van itt Berlin topik és akkor oda kéne felraknom, majd szólok)
00:19perckor 0.0°C volt, 00:20perckor -0.1°C azaz ekkor váltottunk át a fagyba ebben az évadban először, most már -0.7°C van azóta! Teljesen derült ég és szélecsend.
Itt csak fél ajándék volt a nap,mert csúnyán fújt a szél.Mindenesetre már jöhet a fagy,a fázósak bent vannak.Csak a lánykámnak nem tudom megmagyarázni,hogy nem lehet már kimenni meztéláb vagy strandpapucsban.
A mai nap ajandek volt (ahogy anyukam szokta mondani, a szep oszi napra). Kellemes meleg, semmi szel, lehetett a kertben dolgozni - es meg nem fejeztem be. A kolleganomek beugrottak egy latogatora - igertem par gazot a kertbol - es most mentek el. Meg be kell fejeznem a levelosszeszedest, es aztan kesz. Szep ido volt a hetvegen.