Keresés

Részletes keresés

Laa-Yosh Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3118
Hogy miért nem érzik Sidioust, azt már kitárgyalta a T. közönség, scrolloz vissza buzgón.
Matrix: megnézem, amint itt a DVD :))))
Előzmény: greg5 (3117)
greg5 Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3117
Ja, a fenykardokrol jut eszembe, Laa-yosh teged kerdeznelek... A matrixban mikor beszall Neo es Trin a liftben, 41-deik emeleten megallitjak, majd kinyitnak egy taskat... ekkor latni rola egy felulnezeti kepet! Pont ugy nez ki mint Luke ( asszem ) fenykardja... Hasonlitsd ossze ha gondolod, a Behind the magicben van mindenki kardjarol kep...
Ez azert erdekes szerintem...
Elozo kerdesemre, ugy 2 oraval ezelott valaki nem valaszolna??? Pleeeees :))

Greg5

Laa-Yosh Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3116
Ja és még valami (bár kezd sok lenni belőlem mára :)

Lucas megígért egy új negatív hőst, Maul helyett, aki sokkal jobb is lesz.
Ne feledjük, Ray Park nem színész, a király ruha + maszk nélkül elég gyenge lett volna. Még a hangját is más adta...

Laa-Yosh Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3115
Ja, fénykard... tudtam hogy valamit elfelejtettem.
Szóval valahol azt olvastam róla, hogy a végén valami erőtérrel vagy ilyesmi trükkel a sugarat visszahajlítják, bele a markolatba.

Apropó fénykardok.
Tudtátok, hogy a Jedi képzés végső feladata a saját kard elkészítése? Episode VI beugrik...

Vader: I see you have constructed a new lightsaber. Your skills are complete. Indeed you are powerful, as the Emperor has foreseen it...

A TPM-ben a Jedik fénykardjai még elég hasonlóak, nem tűnt fel? Még az aktiváló gomb kis piros színe az, ami fura...

Gondolom már szerepelt a McGregor féle fénykardos sztori a fórumon :)
A forgatáson naponta tucatjával törték a kardokat, valami speckó anyagból volta hogy lehessen velük vívni, de arra is gondolni kellett hogy ne lehessen komoly sérülést okozni velük.

Maul kétpengéjű kardja már csak azért is érdekes, mert elég egyéni vívás-stílus szükséges hozzá. Nekem úgy tűnt, hogy sok köze van a kung fu hosszúbot-technikáihoz, ami már csak azért sem csoda, mert Ray Park ilyesmit is tanult.

Végül pár gondolat:
Anakin kardját (ami még nincs kész :) Luke örökli, és a Bespinen végzi, ez okés. De honnan lesz a piros kard, újat csinál?
Ja, és Sith standard a piros?
Obi-Wan első kardja kék, Anakiné kék. Qui-gon kardja zöld, Luke saját gyártmányú kardja zöld. Van itt valami logika? És léteznek más színű kardok vajon?

UBul Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3114
"Egyebkent a messzirol mutatott maszkalo Yoda is CG, nem ?"
cg bizony!

Előzmény: kutykurutty (3111)
UBul Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3113
ne legy mar marha...

jarjarral nem volt semmi gond. szetrohogtem rajta a fejem :))

ne felejtsd hogy ez egy 6 reszes tortenet elso resze. ahol meg mindenki happy (uh) stb. ha dark SW kell, nezd a birodalmat naphosszat, vagy varj 2005 ig az EP3ra :)

Előzmény: second (3107)
kutykurutty Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3112
Nem tudom, miert fujnak sokan jarjarra.
Es nem ertem, miert az az indokuk, hogy "majd a kovetkezo reszben jon donald kacsa, stb".
Nem lesz benne donald kacsa. Meg csorike sem lesz.

Ja, az orok elott integeto Jar-Jar-r is sikerult elkapnom..

kutykurutty Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3111
Na, megneztem masodszorra is most direkt az aprosagokra probaltam figyelni. Emiatt nem is elveztem annyira (meg marhara fajt a fejem, meg ehes voltam...)
Raadasul irgalmatlan mennyisegu gyerek ozonlott be, tele volt a mozi (90% folott). Hal' Istennek a JBL-ek lenyomtak oket. Amit lattam:

-Grim Fandangos csavot ketszer is, allat !
-ET-k tenyleg ott vannak alul
-1138-as robot a vegen ketszer is latszik

Meg erdekelne McCallum, meg a DV-arnyek.
Ugyhogy... azt hiszem...:)
Meg amugy is... :)

Nekem a kedvenc zenem (egyik) a pod-race nyitotemaja... az bejon.
Meg a vegen, mikor Yoda beszel Kenobival, mond neki valamit, akkor is bekuszik az imperialis motivum...
kiraly !
Egyebkent a messzirol mutatott maszkalo Yoda is CG, nem ?

druss42 Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3110
hali
varazsos barat :) fenykardrol , a solaria levlistan volt egyszer egy hosszu vita , pl a hosszat ugy valtoztatod , hogy van egy miniatur teleport (ala startrek) ami a fenykard vegen visszateleportalja a sugarat az elejere :)))
A sugar meg egy enerigafajta ami sajat magat taszitja :)

Volt a listan meg egy vita , hogy hany wc (nem az a wc :)) volt az elso halalcsillagon ? :)

Amidala ruhai tok jok , foleg az amikor az ablak elott all , es olyan sarga bigyok vannak a ruha also reszen .Szerintem nagyon eltalaltak a ruhakat , vagyis inkabb az egesz kinezetet.

A vilagur vagy nem kerdesrol jutott eszembe .A sw5 ben amikor leszallnak az aszteroidara , vagyis annak a sziliciumzabalo csiganak a belebe , akkor siman kisetalnak a hajobol , csak legzokeszulek van rajtuk , pedig ott nem hiszem , hogy volt legkor.

druss42

Laa-Yosh Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3109
Én valami olyasmit láttam, ami a Reliant osztályra emlékeztetett, többször is. Oldalnézetből ugye nem látszik a korong-rész...
Előzmény: ds9 (3108)
ds9 Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3108
Próbáltam nézni, hogy hol lehet az Enterprise, de nem találtam. Állítólag a királynő és JarJar jelenetében van többször, de nem láttam, egyszer talán, de azt nem fogadtam el, mert lehet, hogy csak akartam látni.
Előzmény: Laa-Yosh (3104)
second Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3107
Jar Jar király?
A következő epizódban ki következik? Csőrike? Sylvester?
Csúnya rossz macs! szídja majd a csperedő Anakin kedvenc háziállatát...

sec.

Előzmény: Laa-Yosh (3104)
Laa-Yosh Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3106
Ja, egy link:
Bounty Trail
http://www.theforce.net/theater/bountytrail/

Sirály.

second Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3105
Jabban nem csodalkozom, a Hutt nem egy gyorsan haló fajta, de fogatversenyen "felnőtt korú" Bib Fortuna a Jedi visszatérben, gyenge saccra 40 év múlva is még elég jó karban van.... a Twi'lekek is ilyen jól bírják a gyűrődést?

sec.

Előzmény: ds9 (3103)
Laa-Yosh Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3104
Na nézzük csak...
Jar Jar király, ellenben Maul nekem annyira nem jött be. Türelmetlen, méghozzá nagyon, amolyan ígéretes kezdő. Bukása szerintem nyilvánvaló volt.
A Naboo vadászok azért királyok, amolyan luxusgépek... és a harci droidok, kicsik, nagyok, repülők, valamint a leszállóegységeik szerintem nagyon jók. A tank is. A pod racer-ek is. Szóval szinte minden :)

Mellesleg az meg pod race, különbség van a kettő között, javasolt egy angol szótár :)
Bib Fortuna az, olvastam valahol hogy egy ILM-es srácot nyomtak be amikor hirtelen kellett :)
Zene: nekem most szólt xedszerre mp3-ban... Szerintem isten jó még az a téma, amikor a droidsereg landol, a temetés, a sith-ek pontosabban Sidious témája, azok a zenék amelyek a másik két TV reklmám alatt mennek (Amidala és Qui-Gon), valamint Anakin témája - ahogy az Imperial March beúszik a dallam végén.... isten ez a Williams :)

Na most eszembe jutott még egy király dolog. Akik lemaradtak a díszbemutatóról, volt ott werkfilm vetítés, asszem a Lynn's diary.
A "Bad droid karma" rész szól az R2-es ügyről, és hát fenomenálisan jót szórakoztunk rajta!!! Nem akarok lelőni semmit, akimég nem látta nézze meg hamar!
Ehhez kapcsolódik, hogy egy csomó jelenetben Artoo-t utólag kompozitálták be egy ILM-es elmondása szerint. hát a második megnézésen próbáltam rohadtul figyelni, de nem vettem észre!

Ja, látta valaki az Enterprise űrhajót, pl. ds9? Állítólag benne van az is...

Előzmény: greg5 (3099)
ds9 Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3103
Az pediglen Jabba volt és Bib Fortuna.
Előzmény: second (3102)
second Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3102
" ...amikor Boba Fett felebreszti Jabbat a verseny vegen..."

erre nem emlékszem, hogy Boba Fett is ott lett volna... akire Te gondolsz az egy Twi'lek volt, olyan, mint Bib Fortuna, arra nem tenném le a nagyesküt, hogy ő volt-e, de arra sem, hogy a hutt a versenyen Jabba volt......

sec.

Előzmény: greg5 (3099)
second Creative Commons License 1999.09.24 0 0 3101
okok...
Nagyon impozánsak voltak a ruhák, de nekem zavaróan kilógott a környezetből... a saját "udvarhölgyei" is egy szerény, piros csuklyás cuccban, no idétlen make-up nyomultak...

mindegy nem mondok többet a mások véleményére vagyok kiváncsi... :)

sec.

Előzmény: Maggie (3100)
Maggie Creative Commons License 1999.09.24 0 0 3100
Kedves Second,

Ez nem kérdéses.
Királynőnek kiralyi ruha kell.
Nem hinnem, hogy ennel jobban ki tudta volna fejezni barmi mas ezt a tulajdonságot ( még kevésbé egy fehér Leia-s köpeny - ami egyszerü volt és nemes, de nem királynői!)

Valoszinuleg nem hatna meg
ez az oldal sem.Azért ha van kedved itt barátkozhatnál a ruháival. ((((:

Előzmény: second (3096)
greg5 Creative Commons License 1999.09.24 0 0 3099
Na akkor most en is beleszolnek ismet ebbe a StarWars forumba, es elmondom velemenyemet az uj filmrol, mint eddigi hatalmas rajongo...
Legalabb olyan reszletesen ki van dolgozva mint barmalyik masik 3 resz, ertem ezalatt a sok fura szereplot, robotokat, urjarganyokat, kulonbozo eszkozoket, DE: meg sem kozeliti egyik karakter, ill urjajo ill akarmi az elozoeket. Hol van olyan poenos, tokjo jargany, mint mondjuk a birodalmi lepegeto, vagy a csillagrombolo, vagy mondjuk a sima tie fighter? sehol Hol van olyan egyedi es poenos karakter, mint Vader, Palpetin, ill Solo volt? SEHOL, ES EZ ITT A BAJ. Alegeslegeslegeslegjobb karaktert, Mault mert kellett olyan kevesszer szerepeltetni?? mert konyorgom? Olyan jofej hogy csak na! Es mert olte meg Lucas? Szemetlada... ki van helyette? Jar-Jar...
A tortenet sem tul jo finoman fogalmazva... Persze vannak benne szupi reszek, mint a Podracer, vagy a fenykardparbaj. De ezek a legrovidebbek sajnos. Raadasul a fenykardos teljesen szetvan vagdalva. A poenok izles kerdese, szerintem tok jok voltak, mint peldaul amikor Boba Fett felebreszti Jabbat a verseny vegen :))
A zene is nagyon atlagos lett, egyetlen igazan jo a mar reg ismert duel, az osszes tobbi nagyon jellegtelen. Az eredeti csillagok haborujaban nagyon sok jo, jellegzetes zene volt, amikre a film utan is emlezel, de itt...
Ezektol eltekintve persze tetszett a film de sokkal tobbet vartam tole. Es igazabol arra ebresztett ra hogy milyen elkepesztoen jo a masik 3 epizod...

Es most lenne egy csendes kerdesem: lehet hogy nagyon felreertettem, de az a ket leny, akik vezetesevel blokad ala vonjak a bolygot, ugye Palpetinnel beszel horogrammon keresztul?? aki ugye szenatustag, es eppen az elnoki posztra palyazik, es kozben teljes titokban jedilovag is??
Ha igen, akkor mert nem erzi rajta senki?? Amikor Maul leszallt a Tattuiinra, Qui gon egybol megerezte. Yoda meg nemerzi, amikor 5 metere van tole?? ( a vegen) Jo lenne ha valaszolnatok

Udv>

Greg5

Azert holnap megnezem meg1szer Corvin Korda kozeprol...

Maggie Creative Commons License 1999.09.24 0 0 3098
Bocsi ezt kicsi el....tam.

Star Wars Myth

Maggie Creative Commons License 1999.09.24 0 0 3097
Hali Varázsos Barát és kedves diplomára készülő társunk,
a pontos cim inkább igy hangzik:
a fő oldal cime:
Star Wars Myth

Nekem leginkább a fénykardokról szóló rész tetszett...
(és örületesen sok anyag!)
Maggie

Előzmény: Varázsos Barát (3086)
second Creative Commons License 1999.09.24 0 0 3096
OK, hagyjuk a kukackodást... evezzünk más vizekre...

kinek hogy tetszett a királynő ruhatára?
Engem pölö zavart....

sec.

Előzmény: Varázsos Barát (3087)
axe-c Creative Commons License 1999.09.24 0 0 3095
Hol is talalom azt a videot?
pontosan
Laa-Yosh Creative Commons License 1999.09.24 0 0 3094
Hm, tök jó, mire ideérek a válaszok nagy része már megvan mások munkájának köszönhetően :)
Zombie, magathanx a szövegért!!! Hálánk örökké üldözni fog...

Egy csomó elméletet olvastam a fénynél gyorsabb utazásról, de vagy egy tucat mailt és egy cikket gépeltem ma, és a kezemnek kis pihenő kell :(

Ja, ha már filmekről van szó, le lehet tölteni egy újabb amatőr alkotást a theforce.net-ről, címe Bounty Trail, és a Troops sikerén felbuzdulva készítették. Egész jó, és még annyit róla, hogy a főszereplő Boba Fett... mars letölteni!!!

Se7en Creative Commons License 1999.09.24 0 0 3093
Axe-c!

Azért a filmben is látható jele, hogy Qui-gon "jedizik". Ennél a jelenetnél összekulcsolva tartja a kezeit maga előtt, de a szóban forgó résznél a jobb kézfejét kissé megmozdítja.
Igazad van, nem olyan látványosan csinálja, mint Wattonál, vagy később Obi-Wan az EpIv-ben, de aki SW-on nőtt fel (mint én is) annak már rögtön elsőre feltűnhet.

Előzmény: axe-c (3091)
axe-c Creative Commons License 1999.09.24 0 0 3092
meg egy kerdes
milyne cimet kell megadnom a Teleport Pro-nak, hogy a topic teljes tartalmat leszedje
marmint a sw1-es forumot
axe-c Creative Commons License 1999.09.24 0 0 3091
az aki azert ir ide, hogy van jobb film is az sw-nel annak uzenem, hogy ha sw-t nezek vagy olvasok, vagy barmi azt azert teszem, hogy ne gondoljak az emberi problemakra es jol erezzem magam
namarmost ha en AM X-et nezek, ami tenyleg jo film akkor nem leszek tole tul boldog es vegig az emberi gonoszsag fog a szemem elott lebegni
ha erre vagyom akkor azt fogom nezni,
de ha ki akarok kapcsolodni es jol akarom magam erezni akkor arra az sw a tokeltes gyogymod

ennyit akartam monadni
atadom a szot kepviselotarsaimank

a konyv szerint
amikor Qui-gon Nass fonokkel beszel
es megakarja gyozni (jarmu, Jar-Jar "elkerese")akkkokr mindig a Jedi erot hasznalja, de ennek a filmben semmi jelet nem lattam, pedig nem kerult volna semmibe es legalabb tudna a jonep, hogy azert ez a gondolat buheralas neha azert bevalik :)

MaZsola Creative Commons License 1999.09.24 0 0 3090
Ugyan már! Darth Maul és a megérzések???
Hiszen mindenki tudja a 4. és 6. részből, hogy minden a Tatooin-on történik.

Ahhoz képest, hogy a világ vége, szinte minden a körül forog.

Előzmény: Se7en (3085)
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.09.24 0 0 3089
Kedves Se7en!
Ez már nekem is feltűnt, és eltöprengtem rajta, de nem tudok tuti épkézláb magyarázatot rá, valóban. Viszont van valami, amit nem vettél számításba: a sötét oldal erejét! :)) Ugyanis Darth Sidious éppen azt mondja a neimodiaknak, hogy ha ők képtelenek rá, majd a tanítványa megteszi. Itt snitt (vagyis titok, hogyan, de valahonnan közelítő tippet kapott - fekete kristálygömb, világos erő "szagnyomok" begyűjtése/elemzése a galaxis külső karéjairól stb.), és legközelebb mesterével már a megszerzett információ birtokában a további teendőket taglalják.
Még egy varázslat nélküli lehetséges magyarázat: A Sith-ek okosabbak, mint a neimodiak. Röppályaelemzést végeztek a Kereskedelmi Szövetség által átadott adatokból (ugye végig követték a lőelemző rendszereik, miközben a blokádon áthatolt), és mivel záros határidőn belül nem jelent meg a Coruscanton a királynő, holott ez lett volna logikus (panaszt tesz a szenátusban), rájöhettek, valami gáz van a hajójukkal. Melyik a Szövetség által nem ellenőrzött bolygó van a legközelebb a Naboo-hoz? Na? Bingo! A Tatooine! Q.E.D. (Sajnos, azért ez nem olyan szép, mint a matematikában, ez bizony nem hézagmentes...)
Előzmény: Se7en (3085)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!