Keresés

Részletes keresés

mrc Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3151
Nnnnnneeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!

Mónika, most úgy néz ki, mintha magamtól írtam volna mindenféle hülyeséget, pedig mennyi agymunkámba tellett utánozni RIPtyom stílusát... :-)

(Némá, micsoda véletlen, a sláger rádión a "Minden jót, Mónika" c. szám megy éppen...)

Előzmény: Kádár Mónika (3142)
CaveMaN Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3150
Részletek kimazsolázásába nem érdemes belemenni...
Minek tömje a zsákját, amikor tele van? (költői...)

Hát azért annyi vuki, mint ewok kicsikét darabokba tépte volna azt a helyőrséget felkelők nélkül is. SZVSZ messze nem ijedtek meg, csak kissé alábecsülték őket, segítséggel meg akármi is lehet. Nyílvessző: "Nincsen rózsa tövis nélkül" Nincsen film hiba nélkül...

Cgi színészek: így van. Ebben tökéletesen igazad van.
Technológia fejletlenség??? Hol? Mi volt az?

CaveMaN

Előzmény: RIPityom (3149)
RIPityom Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3149
Na.
Hát igen. Néha sajnos erölködnöm kell, hogy a stílusom kultúráltá sikeredjen. De eddig az Index-en pont ezt szerettem. Liberalizmusnak gondoltam... mind1. Nem lényeges.

Szóval:

Szerintem a csak anyagi megfontolások vezérelték igazán GL. Menj be a PHut-ba, nézz körül a DPlaza vetitö terem elötti Shopnál. Nem zavar, csak lesír a "Hogyan tömjem TELE a $os zsákomat - G.L." Valószinüleg KASZA volt a jele GLnak az ovódában.
De az is lehet, hogy komoly önértékelés gondjai vannak, amit a profittal kíván orvosolni. Erre csak azt tudom mondani: nagyon szomorú.

Ha gondolkodom, nem tudom elhinni, hogy Chewbakka-szerü lények, vagy akár ewok szerü teremtményektől megijed a Császár elit csapata. Szomorú. Nem volt végig gondolva. A 7éves gyerekek elhiszik, hogy egy rohamosztagos hátába bele áll egy nyilvesszö. Én nem. Söt, szerintem senki sem. Tehát GL nem foglalkozott velem, Veled, Velünk.

Jarr-Jarr: sajnos nem a karakterével vannak aggályaim. Pedig lehetnének; (lsd: Kádár M. kettö-null oda) mindegy. De miután _hires_ is akar lenni, ezért a köv. rész emberi szereplök nélkül akarja leforgatni GL. Sajnálom, de nem fog menni, mert Jarr-Jarr _mozgásán_ látszik, hogy _messze_nem_tökéletes. Most képzeld el, hogy GL ugyanekkorát hibázik az emberi szereplökkel. meg lehet csinálni, de 100as nem lesz. Pedig, ha valaki szeretné, hogy lehessen így filmet csinálni... hát én nagyon. De visszaadni egy _jó_ színész mimikáit, szeme csillogását, kacér mosolyát... hajlok arra a véleményre, hogy GL életében még nem lesz képes erre _senki_

Butaság az eröt akarattal felruházni.
Butaság feltételezni, hogy 40évvel ezelött ilyen ekkora _technikai_ fejletlenség volt.
Butaság volt Obi-wannak a nyakába varni az "megigértem" szót. Tévedése volt. Mindenkinek lehetnek tévedései.
GL nem tudja: a kevesebb a több.

Csalódás?
Sokkal rosszabbra számítottam. Ehhez képest egész jó volt.

De Kedves Mindenki!
GLnak hálával tartozom, mert ö folytatta a 2001 Ürodesszeia részletes, kormos, piszkos, fantáziadús ürhajóit.
Eredeti volt.
Sokat köszönhetek, a dolgaim nagyrészt erre épülnek, ma is. De az E1ban nem volt egyetlen egy ürhajó, amit irigyeltem volna... amikor elöször láttam '79 tájékán a NH-ot, nem tudtam kiszálni a székböl, s arra gondoltam, hogy ezt még én sem tudtam volna kitalálni. Hogy szegényes a fantáziám.
Tegnap, ma és holnap mosolygok szomorúan már.
Nem vagyok csalódott. Ez van. GL ennyi.

Ami bánt, de az is csak egy kicsit, hogy ha olyan kedvem van, nem engedhetem meg magamnak a lazább stílust, ami számtalanszor feldobott ha így irtam, s ezért szerettem az Index-et. Vissza zuhantam az ált.isk. elsö osztályának utolsó padjába.
Mónika, van a EP1 vs. Matrixban is egy hasonló hozzászólásom, ha zavar: delete!

RiP

CaveMaN Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3148
OFF
Háát, a dedós kicsit erős szerintem. Tényleg érdemes elgondolkodni róla, ez igaz. De, hogy objektív lenne, azzal bizony vitatkoznék. SZVSZ RIP*-ból elég rendesen kiszól a csalódás...
ON
Előzmény: Benjamin (3137)
CaveMaN Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3147
Errata:
Simén=Simán
...lekpacsolják őket, mintha nem találkoztak volna...=...lekpacsolják őket, mintha találkoztak volna...
Előzmény: CaveMaN (3145)
CaveMaN Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3146
:o)))))
Előzmény: Kádár Mónika (3144)
CaveMaN Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3145
No nézzük. Első bekezdés: OK.

Második bekezdés:
Ewokok: Kellettek, mert. különben nagyon csúnya vége lett volna. Valahol olvastam és maximálisan egyetértek a következő fejtegetéssel: Ha Han Solo nem lép rá arra a bizonyos ágra, amikor a rohamosztagost akarta meglepni, nem válnak szét, nem kezdik keresni Leia-t, nem találkoznak az ewokokkal. Simén besétálnak a pajzsgenerátor vezérlőbe. Ugyanúgy lekapcsolják őket, mintha nem találkoztak volna az ewokokkal. S amikor kivezetik őket senki nem siet a segítségükre. A felkelő flotta megérkezik... S a birodalom finoman szólva szarrá lövi őket a pajzs biztos fedezéke mögül... (Spielberg: Jurassic Park, reklám hegyek...)
Más kérdés, hogy az ewok-ok helyett eredetileg a vuki-k voltak odatervezve...

Harmadik bekezdés: nem teljesen igaz SZVSZ, de sajna tényleg lehetne jobb.

Negyedik bekezdés: Nem értek egyet. Ilyennek csinálták. Csinálhatták volna rendesebbnek is. Ilyennek akarták, tehát nem lehet hiba.

Továbbiak: magyarázatok, hiányok. A köv két rész elkészülte után érdemes beszéni róla. Sokmindent annak tudok be például, hogy van még két rész tervezetten, ezért nem lett lelőve minden poén.
Jónéhány logikai bukfencnek nevezett dologgal nem értek egyet, de végülis lényegtelen.

CaveMaN

Előzmény: RIPityom (3130)
Kádár Mónika Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3144
Egyszer a Dharma és Gregg-ben mondja Dharma barátnője Jane (akinek furcsa szexuális szokásai vannak), hogy elutazik a Star Trek konferenciára. Arra a kérdésre, hogy miért, amikor nem is rajongó, azt feleli, hogy szereti a középkorú szűz pasikat. No comment.:)))
Előzmény: ds9 (3143)
ds9 Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3143
Mónika egyetértek, de ezeknek az embereknek azzal egyetértve amit mondtál ( hiányzik valami az életükből ), az agyukból is hiányzik valami, ez már ugyanis túlzás.

Pont Caveman-nel beszélgettünk arról, hogy az amerikai általános vélemény szerint a SW és Star Trek rajongók szüleikkel élnek, de az alagsorban, nincs barátnőjük és ez tölti csak ki az életüket.

Én is szeretem mindkettőt, de velem ez a gond ( én úgy tudom nem áll fenn ).

Azt hiszem bármelyik pszihiáter elcsámcsogna ezen, mert hálás téma.

Előzmény: Kádár Mónika (3142)
Kádár Mónika Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3142
Tudod, ds9, teljesen igazad van, de szerintem igenis a rajongásra és a rajongókra az a jellemző, amit a TV-ben mutattak, mert aki olyan szintre viszi a dolgot, hogy Luke mozdulatait utánozza, annak valami nagyon hiányzik az életéből és egy mesében próbálja megtalálni. Lehet ez más is, mint a SW, akár a Mátrix, akár a Star Trek, a lényeg, hogy ne hasonlítson a valóságra. Az ide írókról tudom, hogy nem ilyenek, mert jónéhányukkal találkoztam, van munkájuk, barátnőjük, családjuk - életük a valóságban is, ez csak egyfajta hobby számukra. De a csendes többségnek nincs más.
second: a királynő egyfajta rejtőzködésként viseli a sminket (mint a nők nagy része), végül is ez teremti meg a lehetőséget az álruhás cserére is.
más: Jar Jar engem azért idegesít, mert én az izgulós jelenetekben komolyan izgulok és az ő idétlenkedése nem helyénvaló olyankor.
(RIPityom két első hozzászólását töröltem, nem megengedhető stílusa miatt.)
ds9 Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3141
Igen bizony így volt, bár meg kéne kérdezni Alejandro De Silvat a velem való beszélgetés örömeiről ( jórészt nem jutott szóhoz ).

Kiegészítettük egymást és már akkor is egyetértettünk.

Egyébként mi a véleményed RIPityom utolsó előtti hozzászólásáról ( amiről én i írtam )

Előzmény: CaveMaN (3140)
CaveMaN Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3140
Na azért nem volt annyira egyoldalú az a beszégetés :o))) Ellenben egymást egészítgettük ki, ezért tünhetett annak. (Bár a többség akkor is a tied volt :o)))))

Kiegészítés: És ez nem csak a SW-al lehet így. És nem csak a filmekkel...

Előzmény: ds9 (3138)
Benjamin Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3139
Teljesen egyetértek.
Előzmény: ds9 (3138)
ds9 Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3138
Eszembe jutott még valami ( ez teljesen független az előzőtől ). Ma reggel volt olyan pechem, hogy reggel korán keltem és kapcsolgattam és az MTV 1-en volt riport SW rajongókkal.
Szóval sírni tudtam volna és most nem viccelek.
Nem is olyan régen, talán CaveMaN--nel az ircen beszélgettünk a SW rajongók lélektanáról, bár szegény inkább hallgatott mert nem hagytam szóhoz jutni.
A lényeg röviden a következő volt, én ki vagyok akadva azoktól az emberektől akik beöltöznek SW cuccokban és abban rohangálnak fel és alá.
Nem jó az SW átlagom sem, hiszen a filmeket egyenként max. 10-15-ször láttam, de SW rajongónak tartom magamat ( remélem ez az elmúlt 8-9 hónap alatt kiderült ).

Én úgy gondolom, hogy vannak emberek akik ezt a SW rajongást nem túlzásba viszik, hanem beteges szintre emelik. Ahol már valaki a valós élet problémáira a SW-ból keresi a választ ott már nagy gáz van.
Mi itt az elmúlt hónapokban nagyon sok mindenről beszéltünk, vitáztunk cseréltünk eszmét, de én nagyon remélem, hogy ez senkinek sem befolyásolja egyébként a normál hétköznapi életét.
Amikor ugyanis ez már arra a szintre, hogy belépjen a hétköznapjainkba ezerrel, akkor ott már gáz van.

A ma reggeli műsor teljesen kiborított, ahol a srác elmagyarázta, hogyha nem figyel oda, akkor úgy dugja az övébe ( az övébe :)) ) a kezét mint Luke.
És akkor ott ültem az ágyban és azt mondtam, hogy: bazz meg, ilyen nincs :((((((. Ezek nem normális dolgok.

Tudnék róla írni hosszabban is ( ezt már egyszer megtettem ) csak akkor baromira felbosszantanám magamat. Szerintem ez a topic nagyon jó és mi itt egymás között nagyon jól ekdiskurálunk ezekről a dolgokról ( remélem még fogunk is ), de azt is remélem, hogy ennek ellenére mindenkinek van más kedvenc filmje is és az élete legfontosabb eseményének nem a SW-t tartja mert akkor baj van.

Benjamin Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3137
OPi: szerintem inkább te vagy a dedós, RIP hozzászólása teljesen értelmes és érdemes elgondolkodni rajta (mielőtt meggyanúsítanál: én nem RIPityom vagyok más néven, de nem is az a korábbi akárki, akire utaltál.)

Szóval. RIP-pel vitatkozva.
1. Először is, én is hülyét kapok az ewokoktól, ehez képest a gunganek hihetően megformált harcos faj. Jar-Jar (hajrá Boba Fett!) valóban nagyon idétlen, de észre kell venni, hogy kilóg a saját fajából, azok is hülyének tartják. Amúgy a szövege meg (fordításban) tkp zseniális.
1. Szerintem a fanokkal (mint amilyen én is vagyok), pont az az a baj, hogy megpróbálják a realitás talajára visszaráncigálni a történetet, a körülményeket. Meg kell próbálni olyannak nézni ezt, ami: egy EPOSZ. Olvass bele az Odüsszeiába, vagy a Kalevalába, vagy akár a Gyűrűk Urába, sokkal több fantasztikus, hihetetlen dolgot találsz. Ezért értelmetlen minden olyan kértdés, hogy a lézerkard, a midi mittoménmik, stb. Lucas a mesélő, az van a mesében, amit mond.
3. Volt olyan kritika is, hogy zavaros a film, nincs világos története. Szerintem ez igaz, de azt gondolom, hogy ma már annyira bonyolult az a világ, ahol játszódik, annyi szereplő, helyszín, stb. van benne, hogy háttér tudás nélkül tényleg nehéz érteni. Épp ezért rettegek attól, amit hallottam, hogy megfilmesítik a Gyűrűk Urát: akármit csinálnak, egy zavaros, szegényes filmnek fogja bárki érezni, aki nem olvasta, mert nem érzi mögötte azt a hatalmas világot, amit T. apánk oda felépített.
4. Lucas, a kapitalista. Hát igen, ebben egyetértek, láthatóan borzasztóan vágyott a csúcsdöntésre (mér nem társult be a Titanicba producernek? Most sokkal jobb filmet nézhetnénk), és emiatt jobban figyelt azoknak az igényeire, akitől nagyobb bevétel volt várható.
5. Mentségére talán csak annyit, hogy ennek ellenére szívügye a film, kib@szottul nagyon sok munka fekszik benne, ha láttad a verkfilmet, a naboo-i vadászgépet hússzor átterveztette (amúgy SZVSZ tök ronda lett). És mégegyszer hangsúlyozom, ez az ő meséje, a gyerekkori álmait vagy akármit akarja megjeleníteni, talán ezért nyüzsögnek mindenhol a kis poénos lények (biztos egyszer megdöglött a kiskutyája, és azóta siratja).
6. Ami engem illet: amit én szertek az SW-ban, és amilyennek látni szeretném, az egy hősies, legendaszerű világ, a jó a rossz, meg a jó-is-rossz-is harcával.
De elviselem ezt a kis idétlenkedést.
7. Befejezésül: Mint gyerek az anyját, feltétel nélkül szeretem az SW-et, még ha rossz is néhol, de egy dologgal nem tudok kibékülni: a mostani rész zárózenéjével. ILYEN SZ@R ZENÉT MÉG NEM HALLOTTAM! Az egész filmben nagyon jó a zene, különösen a végső lézerharc alatti, de a legfontosabbat, a finálét nagyon elcseszték. Szambába oltott kínai leánykórus. Fülsértő, diszharmónikus, ritmustalan, SZ@R! Mintha sörbe tejet öntenénk, és azzal kínálnánk meg a vacsora fénpontján a vendéget. Szintehogy élvezhetetlenné teszi a filmet.
Bocs a terjedelemért, de már régóta olvasom a topicot, és most először szóltam hozzá.

CaveMaN Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3136
Kedves second!

Igaz előttem már írtak, de én is :o))

Fizika. Attól, hogy az SW-ben hideg és légüres a világűr, még bőven lehet, hogy az égés a te általad hiányolt feltételek mellett megvalósul úgy, hogy három más feltétel meg teljesül.

A hangot a hajókon belül meg a számítógépek generálják az elhúzó hajók térbeli (vektor/sebesség/méret stb) adatai alapján :o))))))

Előzmény: second (3067)
ds9 Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3135
Szóval ez most nagyon furcsa lesz és pont tőlem, de RIPityom 3.hozzászólása (1999-09-25 14:33:53 ) nem kevés megfontolandó gondolatot tartalmaz ( az első kettő hozzászólását felejtsük el, ha lehet ő is )és nagyon sok mindenben egyetértek vele.

Hiszen tényleg vannak ellentmondások ebben az egészben, Lucas azt mondja, hogy ez csak egy film és ő nem akar megdönteni semmilyen rekordot, de ennek ellenére a mozikkal szemben olyan kemény feltételeket támaszt (mint pl. a szokásos 30-60 napos utalás helyett a 7 naposat), hogy az elgondolkoztató.

Skót ( U.K.) haverom aki nagyon nagy SW fan volt ( együtt örültünk, amikor évekkel ezelőtt bejelentették, hogy lesz új film ) mondta azt, hogy már a bemutató előtt csömöre volt a sok kapcsolt SW reklámtól ( chips és társai ) és speciel neki sem tetszett a film.

Nekem speciel tetszett, többször ( már leírtam 100x ) nem írom le miért. De az én hozzászólásaimban is benne van az és többször egymást közt is előjön, hogy azért ettől lehetett volna jobbat is csinálni és a logikai bukfencek is néhol zavaróak.

RIPityomnak abban tökéletesen igaza van, hogy Lucasnak volt arra majd 20 éve ( 16 ), hogy kirukkoljon valami istennel, de az előnyére legyen mondva, hogy legalább ewokok nincsenek :))))
Szóval az általános igazság ( szerintem ) az, hogy ezt a filmet azért szeretjük mert SW, de szerintem azért mindannyiunkban van valami olyasmi, hogy azért lehetett volna jobb is. Nem arról van szó, hogy a film nem jó, a film az nagyon jó, de hangsúlyozom lehetett volna jobb is.

Szóval szerintem OPi, te is olvasd el mégegyszer amit RIPityom írt, nem nélkülöz némi logikát.

OPi Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3133
namost nem tudom visszakeresni a topicban, de mar volt egy ilyen okostolyas itten par honapja... szerintem ez a gyerek ( rirpityom ) ugyanaz, csak mas nickkel... nem kell tul komolyan venni :-)
RIPityom Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3132
Konkrétumokat légyszíves,
hol nem sikerült objektivnek lennem.

Köszönöm,
elöre is:
RiP

Előzmény: OPi (3131)
OPi Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3131
Hali!

Hasonlo IQ kiserletet vegzetel mar magadon is ? :) A velemeny szabad... a tied is... viszont nem bun az agyvelod ( IQ-dat :) is hasznalni neha, foleg miutan kozolted hogy maximalisan probaltal objektiv lenni,,, hat azt hiszem azt meg gyakorolnod kell :)

OPi;

Előzmény: RIPityom (3130)
RIPityom Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3130
IQ kisérlet:

Elöre is elnézést kérnék, valószínüleg hosszú leszek.
Tehát elöre bocsátánám, nagyon szeretem a SW Saga-t. Ez azonban –számomra- nem jelenti azt, hogy kritika nélkül kell elfogadnom, amit GL tesz, mond, csinál. Nagyon szeretem a NewHope-t. Ami GL (utólagos) állítása szerint már a kezdet kezdetén is IX részre tervezett. Amivel sem most, sem korábban nem tudtam, nem tudok egyet érteni. Szerintem GL hazudik. Én nem szeretem ha hazudnak nekem. Nem haragszom érte, mert megértem, nem gyülölöm… csak nem szeretem. Mindegy. Elkészült hát az abszolút első, Episode One. Itt tartunk… bocsánat. Én tartok itt.

Sajnos, már a RotJ résznél is súlyos aggályaim voltak. Tisztán kiderült –számomra-, hogy GL egész egyszerüen anyagias. Az ewok-ok teljesen felesleges, imbecilis, illogikus jelenléte igazolja ezt. GL a 7-10 gyerekek részére készít mozit. Ök veszik meg a nyalókát, DV alsógatyáját, zokniját, ellenörzö füzetét az Empirikus Galaktikus Szövetség gondozásában megjelent kiadványokat. Ök nézik meg 30x a mozit, a DVD-t, a CD-t, a képregényt, a Thimothy Zhahnh féle sorozatokat, a kabala figurákat. Én is megvettem volna… akkoriban, szerintem. Ha emlékeztek, az akkori 512millió $ jelentösebbik részét pontosan az ebböl befolyó haszon tette ki. Szomorú. Ez van, jómagam is csatlakoztam ehhez a népes “fogyasztói” réteghez, mert meg vettem a Lépegetö, a MF, a TF Advanced, a Slave-I modelljét… megvettem a SW Arts könyveket, meg van a középsö 3rész videón, diszkötésben, angolul. Mondhatni hát, hogy szeretem. De azóta jöttek ki igényes(ebb) filmek: Alien(s), T2, BladeRunner, Matrix… s úgy gondoltam, GL-nak alaposan fel kell kötnie a nadrágját, ha az idöközben eltelt 20(!) év után, ismét nagyot akar dobni. Nem akart. A _pénz_ és a _hírnév_ foglalkoztatja. Ez azért is szomorú, mert barátja, kollegája S.Spielberg képes üzleti- ÉS szakmai sikereket egymásra halmozni. Ezzel szemben GL utcalány, aki örömmel adja el magát a Pepsi-nek, a PizzaHut-nak és még fogalmam sincs kinek. Mert neki ez _csak_ üzlet. Nem több.

Ha több lenne, ha szívügye lenne s nem foglalkozna a pénztárgéppek a mozi ajtónál. Nem a nézöszám lenne az elsödleges számára. Csinálna nekünk filmet. Akik ezen nöttek fel. Eszébe sem jutok, Te sem jutsz eszébe, sem Ők nem jutnak eszébe, hanem 7-10 éves gyermekek apukájára-anyukájára koncentrál, akik megveszenek –majdnem szinte- mindent a gyerekeknek. Nem sok hiányzott, hogy jómagam ne vegyek TPM kulcstartót… (bombariadó volt a Plaza-ban – még szerencse, hogy a filmet nem szakitották meg, mert csak ezért mentem föl Pestre) Szóval, szinte csak az üzleti szellem az egyedüli motiváció GL számára. Leszámítva, hogy ő akar az elsö lenni, aki a filmtörténelemben elkésziti az elsö komplett, emberi szereplőket is computerrel elöállított mozit.

Ami azért (is) baj, mert a Jarr-Jarr “laza” mozgása nagyon is sok kivánnivalót hagyott maga után. Ez súlyos hiba. Butaság. Hiúságból fakad. Szomorú. Nagyon.

Hiányoztak az átütö, hiteles valódi karakterek. Ahogy azt már elöttem néhány hozzászóló is hiányolta. A híres Dolby Sorround hangtechnika sem volt eget rengetö. Kár érte. A bekúszó logo (a film elött: _élmény_) Túlságosan is sok szálon fut az utolsó 10-15perc a filmben. Nagyon sok minden csak oda volt hányva. Tessék-lássék alapon: Samuel L. Jackson, a Konferencia bolygó ürhajós forgalma, a megannyi mellékszereplő felbukkanása, anélkül, hogy láttam volna, milyen is valójában… többek közt POD-race résztvevők… Komoly logikai bukfencek: Luke a ESB-ban Obi-wan önhitségének tudja be apja átállását (mely szerint Kenobi felér Yodával) pedig ígéret miatt, Yoda jóváhagyásával lesz kiképezve a _félelemmel_ teli AS. Ennek indoklása sem jön le a vászonról _igazából_. Logikai hiányosság a “buta” robot harcosok leállása a központ felrobbantása után (lassúságról nem is beszélve); a guruló harci eröpajzsos robotok az erö segítségével félrelökése (Yoda: a nagyságnak nincs jelentösége); Végtelen butaság: az erő szándéka és akarata…. Szomorú. Butának néz GL, aki mozijegy árát várja tőlem, cserébe pedig nem ad _igazán_ átütö, zseniális, egyedüli és párját ritkitó, igazán vérbeli Sci-Fi -t.

Sajnálatos.
Volt rá 20éve. Körbe vehette volna magát igazán zseniális alkotókkal, munkatársakkal, az ILM segítségével valóban párját ritkitó, újszerü effektekkel. Amikor csíkot húz magaután a múzeális ürvadász, nos a füstje szánalmasan gyenge minöségü… amikor Jarr-Jarr által meglovagolt tank barázdát szánt a földbe, sirni tudtam volna. Ehhez képest a Mátrix trükkjei abszolút újjak voltak, könyeddén folytatták a T2 által megkezdett exponenciális felfutó ívet. Sajnálom.

Ez vélemény szigorúan szubjektív, általam érzett gondolt dogok eredménye. De igyekeztem maximálisan objektív maradni.

RiP

UBul Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3129
jaboccs, nemugyanarrol beszelunk :))

akkor cgi, amikor obiwannal beszelget a theed-i palotaban, es egy snittnel latjuk egeszalakosan, ahogy setal.
a masiknal tellleg davis volt yoda boreben

Előzmény: ds9 (3127)
UBul Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3128
de cgi... tobb helyen is olvastam, tobbek kozott a theforce.net-en, egy-ket interjuban stb.
Előzmény: ds9 (3127)
ds9 Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3127
A messziről mászkáló Yoda ( a film végén amikor jön le az űrhajóról ) nem CGI, hanem Warwick Davis-re húzták rá a Yoda cuccost.
Előzmény: UBul (3114)
druss42 Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3126
hali

Laa-Yosh a fenykardokrol tobb sw konyvben van szo . Sokan csinalnak is , sot rosszat is csinalnak . Mindenki olyat csinal amilyet akar , es ugy tunt sokmindenbol lehet csinalni .Na ezzel jolmegaszontam :)
Megaztan ott van a jedi Night bol a duplapenges fenykard is .

druss42

mrc Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3125
3100!

bocs ds9... Persze csak a belső számláló szerint.

Na, szóval a DataNetes szavazógépet jócskán belendítette a pár nappal ezelőtti közzétételem, összehasonlításképpen:

Szavazattípus 09-23 17:58 09-25 11:43
Ki ne hagyd! : 83 166
Jó kis mozi! : 5 8
Ha nincs jobb dolgod... : 18 20
Keress más programot! : 3 4

Szóval a közzététel után jelentősen megdobátok az indexet... :-)

Még egyszer a cím:
http://home.datanet.hu/szabadido/film/990917baljos.html

mrc Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3124
Ja, ja skacok.

MeR baróra McKELL! szivatni_a_STUFFOT!

Csak aztatat ohne észbe MEGkapni mine, hoty MIAFENÉNEK teneked jönni fröcs-fröcs itt.

Mer +tom underSTAND hoty NEMSZERETED +NEMTETSZETT= okés

DE

azér nemkell KÖZHÍRRÉ TENNI hoty neked IQ<=magyarátlag

Még akkó se, ha You're over30éves. Merazszégyen.

No mindegy.

A Mátrix nekem is tetszett.

UBul Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3123
"Úgy szeretnék laza DzsarDzsar lenni. "
mar olyan vagy apam...

a matrix a TPM-hez kepest b-kategorias tv film... persze az ilyen akcioman f@xoknak ha egy kis duma is van az mar betesz, es nyomnak az ff-et

Cls Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3121
Hello!

En ugy tudtam, hogy G.Lucas nem engedi, hogy szinkron nelkul jatsszak a filmet, de most, hogy ezt tudom en is elmegyek a Plazaba. Koszi.

Előzmény: mixo (3119)
mixo Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3119
Sziasztok !

Lehet, hogy már irt erröl valaki, de ajánlom mindenkinek a Duna Plaza, feliratos verziót. Mind a mozi, mind a verzió tökéletes. Ez borzongásos élmény volt, de nem lehet elkésni, mert 15 percig reklám + filmzene a kiirt kezdéshez képest... De utána, fantasztikus volt !
Na de most láttam este a Kossuth-ba a szinkronizáltat, pocsék (ez elég enyhe kifejezés). SENKI NE MENJEN IDE MEGNÉZNI (semmit). Homályos kép, alig van kontraszt, de csumára felnyomva azért a fényerö, igy nincs fekete a vásznon, csak szürke, a hang elmegy néha és változik a hangerö és a mozigépészek képtelenek váltani a tekercseket (szerintem mindegyik váltást elrontották, sok másodperc bukott igy a filmböl). Ja és mindenki röhög a Jar-Jar hülye szövegén... És döglesztö meleg van meg büdös...
Most hogy tudom a különbséget, elmegyek megnézni a Matrix-ot is a Plaza-ba, mert a Kossuth-ba láttam és hát voltak már akkor is kételyeim, de nem volt összehasonlitásom

Az ERÖ legyen velünk !

Mixo

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!