Keresés

Részletes keresés

MickeyKnox Creative Commons License 1999.09.26 0 0 3172
Haliho!

Végigolvasva az alábbi hozzászólásokat, a következôk jutottak eszembe:
1, Rip: Nem gondoltal arra, hogy esetleg nem csak Lucas ennek a nagy felhajtásnak az irányítója? Kizárt dolognak tartom! Minden sikeres ember mellett ott állnak azok, akik részesedni akarnak a sikerbôl, lehetôleg semmi meloval... Nem hiszem, hogy Lucsa egyedül agyalná ki ezt a rengeteg szabályt, az árucikkek, játekok, stb. terjesztését. Egyszerűen itt Amerikában ez bevett szokás.Pl: ha bemegyek a Toys-R-Us játékáruházba:
wrestling - Star Wars - Star Trek - South Park - Gadget - Austin Powers - stb. Minden cég a 3-14 éves korosztályt célozza meg. Azt nem mondom, hogy ez jó dolog, de el kell viselni. A Star Wars körüli birodalom sem most kezdôdött: 1977 óta $4.5 millárdot hoztak a Star Wars cuccok. Ennek ellenére szerintem sem szabadott volna Lucas-nak ennyire "eladnia" magát.
(Egy dolgon azért én is kiakadtam kicsit: még májusban láttam elôször a filmet, a Famous Players-nél (kanadai cég), majd két hét múlva a Cineplex Odeon-nal: az elsônél Pepsi-t kapsz, a 2.-nál Coke-ot. Namost, a Cineplex-ben a TPM elôtt
-Two Coke please!
Kiszolgáló:
- Sorry, we have just Pepsi! -> idôlegesen ott is alávetették magukat...
(Egyébként nekem édesmindegy, melyik)

OPi Creative Commons License 1999.09.26 0 0 3171
Hali!

Namost kell ez a video : "ds9 esténként apró termetű, kitömött, szőrös figurákat darabol fel, éget el, szaggat szét és pusztít el további valtozatos módszerekkel, Jar-Jarnak öltözve"
MINDENKEPPEN KELL AZ URL !!!!!!!!

OPi;

Előzmény: ds9 (3166)
druss42 Creative Commons License 1999.09.26 0 0 3170
hali

A bemutaton valakin volt egy polo , es o mondta , hogy hol vette , de mar nem emlekszem . Segitsen mar valaki , hol lehetne ilyet kapni.
(most nem a hollywood shop ra gondolok)

druss42

druss42 Creative Commons License 1999.09.26 0 0 3169
hali

Na .Ewokok szerintem nagyon jok voltak , en birtam oket . Jar-Jar is nagyon jo , sot a mozgasa is szuper lett .Kezdem ugy erezni , hogy foleg azoknak tetszett a mozgasa es kinezete , akik foglalkoznak valami 3d animacival .Azok kb el tudjak kepzelni milyen melo egy ilyet tokeletesre csinalni , es hogy hol is all ma a technika.

En eleg erosen SW rajongonak tartom magam , bar nem jarok sw klubba , nem sok mutyurt vettem az sw vel kapcsolatban , de a film es a sztori , a tortenetekben rejlo mondanivalo 99% befojasolta es befojasolja a mai gondolkodasomat .Az ERO letezik , csak mindenki masnak hivja , vagy eppen tudomast sem vesz rola .Es igenis mesugja az embernek , hogy mit kell tennie , de hat erre se szoktunk figyelni. Ripityom , ha te nem ertetted , miert igy mondja el Anakinnak Qui-Gon , akkor probalj meg egy gyerek fejevel gondolkodni es ha ez sikerul, talan a film is jobban fog tetszeni .
Az SW szerintem egy oriasi mese, scifi eposz , vagy nevezzuk barminek ; mindnekinek az amit meglat benne , es ez a lenyeg .Ha nem tetszik akkor keresd meg azt , amiben ujra megtalalod , amit az sw4 adott neked .De
ha az SW1 ben nem leled , az meg nem biztos . hogy a film hibaja , egyszeruen csak megvaltoztal.
En is jarok mas utakon , de az SW barmijen is , meghatarozo lesz az eletemben az biztos. ( humm ,asszem tul filozofikus voltam :))

Hibak a filmen :Az SW filmekben hibakat keresni egy jo jatek , en is szeretem jatszani , de sose jutott eszembe , hogy rossz film lenne , mert vannak benne hibak . (akar logikai , akar rendezesi , akar akarmi :))

egyebkent ds9 rol ezt a kandi kameras videot , honnan lehet letolteni :) Vagy ha meg nincs fenn a halon valaki feltehetne :))))

druss42

ds9 Creative Commons License 1999.09.26 0 0 3166
ki szeretném egészíteni néhány gondolattal:

ds9 esténként apró termetű, kitömött, szőrös figurákat darabol fel, éget el, szaggat szét és pusztít el további változatos módszerekkel, Jar-Jarnak öltözve, szülei házának alagsorában, ahol egyedül éli a 30 éves szüzek életét.

Előzmény: Laa-Yosh (3164)
CaveMaN Creative Commons License 1999.09.26 0 0 3165
:o)))))))))))))))))))
Laa-Yosh Creative Commons License 1999.09.26 0 0 3164
Ez a fékevesztett gyűlölet azt sejteti, hogy te is a végsőkig elborult SW rajongók táborába tartozol.
Így hát kandi kameránkkal meglátogattuk ds9-et otthonában, ahol meglepő felfedezést tettünk:
esténként apró termetű, kitömött, szőrös figurákat darabol fel, éget el, szaggat szét és pusztít el további változatos módszerekkel, Jar-Jarnak öltözve.
A felvételek hamarosan letölthetőek lesznek az összes létező SW site-ról.
Előzmény: ds9 (3163)
ds9 Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3163
JarJar please, kill the ewoks !!!!!!!!
Előzmény: CaveMaN (3162)
CaveMaN Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3162
Azértis:

Ewokok: YES
Jar-jar: YES

ds9 Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3161
így :)))
Előzmény: OPi (3160)
OPi Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3160
Hali!

tisztazzunk valamit :
- ewok NO
- Jar Jar YES

OPi

axe-c Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3159
kiraly
mert mar olyan egyedul ereztem magam :)
Előzmény: UBul (3158)
UBul Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3158
nem vagy egyedul, az ewokok nekem is bejottek. jarjar is.

darthmaul meg nem annyira mint masoknak :)

hasonszor?

szoval orom latni hogy rip kollega kommunikalni is tud... bar nem mindenben ertunk egyet (pl. GL consp. theory, a csuf gonosz hokuszpok)

a cg figurak meg veszettul jok voltak, de ha ezt nem latja valaki, akkor hiaba. nekem (pedig foglalkozom karakteranimmal) nem "tunt fel". vagy talan pont ezert. na mindegy.

az ewokok meg szerintem egy rohamosztagost sem gyaktak le ijakkal, viszont a zavarkeltes (meg az igen aktiv lepegetoirtas) gondolom a lazado kommandosok malmara hajtotta a vizet.

monikaval egyetertek, jarjar idiotasaga a dramai jelenetekben (quigon meghal, jarjar: "i giv ap, i giv ap") nem volt odaillo (mondjuk ki: zavaro volt)...

de megbocsajtjuk glnek, 5xi megnezes utan a dramai erzes mar ugyis megcsappan :)

egyebkent mar kezdem magam HC-fannak erezni hogy ilyen marhasagokrol vitazok... jajaj!!!

Előzmény: axe-c (3156)
CaveMaN Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3157
Mi bajotok az ewokokkal?
axe-c Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3156
Ezekszerint csak en vagyok ilyen?
Nekem kifejezetten tetszett Jar-Jar figuraja es meg az ewok-ok is tetszettek, bar kicsit taposak voltak a filmbe.
ja es nekem nem tetszett Darth Maul
es nem is gondoltam, hogy o a kiraly
nem lehet, hogy sokan azert szeretik DMaul-t es gyulolik Jar-Jar-t es keresik a hibajat, mert amerikaban ez a "style"?
OPi Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3155
azert az pozitivum hogy ewokok nem voltak ;-)
OPi Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3154
OFF

"OPi: szerintem inkább te vagy a dedós" - nezz vegig az osszes topicon, amelybe valaha irtam ( mostmar rajuk tudsz keresni ) esha talasz valahol olyat, amikor valakit dedosnak neveztem, akkor hatalmas mennyisegu soroket fogsz tolem kapni :-) Ellenkezoleg pedig fulcibalas lesz....

ON

u.i. - szerintem Te RIP vagy aki igy probalja magat megvedeni :-) egyebkent ha megnezed RIP elso, masodik majd a harmadik hozzaszolasat, akkor latni fogod, hogy mintha nem ua. az ember irta volna...

Előzmény: Benjamin (3137)
mrc Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3153
Nnnna.

Azért örülök, hogy normális stílusban is tudsz írni, nekem ez sokkal érthetőbb. De persze lehet, hogy én nem vagyok elég laza...

Szóval azért abban egyetértek Veled, hogy Spielberg jobb, mint GL, de mondjuk ez a topic szempontjából teljesen lényegtelen (mert a Sw-t azt szeretem).

Egyetértek azzal (most hirtelen nem emlékszem, ki volt az), aki azt mondta, hogy a story igazándiból csak úgy érthető, ha egységében nézed a 6 részt (beleértve azt a kettőt, ami még nem készült el...) Persze az biztos, hogy ez sokaknak zavaró, akik ezt mint 1 filmet akarják megnézni - őnekik egy csomó szál nincs elvarrva.

Ami Yoda hozzájárulását illeti AS kiképzéséhez: valamit félreértettél. Yoda egyértelműen azt mondja Obi-Wannak, hogy ő teljesen ellenzi a kiképzést, de a tanács leszavazta, és a tanács szava a döntő...

Előzmény: RIPityom (3149)
OPi Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3152
Hali!

Na most akkor mi a helyzet ? GL - nek sikerult ilyen szinten megosztani a rajongokat, vagy mi lettunk ennyire kritikusak ? Maga a filmnek tobb elonye van, az egyik hogy elkeszult vegre :) A CGI karakterekrol pedig annyit, hogy most nem sikerultek jol. De majd nezzetek meg a masodik, harmadik reszt, es utana nyilatkozzatok. Szerintem hatalmas fejlodes lesz ebben, de nem biztos hogy elonyere valik ez az egesz SW kultusznak. Magat a filmet mindig is a cselekmenyek hataroztak meg, kevesbe csak a szereplok, es a szineszi munka.

OPi;

mrc Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3151
Nnnnnneeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!

Mónika, most úgy néz ki, mintha magamtól írtam volna mindenféle hülyeséget, pedig mennyi agymunkámba tellett utánozni RIPtyom stílusát... :-)

(Némá, micsoda véletlen, a sláger rádión a "Minden jót, Mónika" c. szám megy éppen...)

Előzmény: Kádár Mónika (3142)
CaveMaN Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3150
Részletek kimazsolázásába nem érdemes belemenni...
Minek tömje a zsákját, amikor tele van? (költői...)

Hát azért annyi vuki, mint ewok kicsikét darabokba tépte volna azt a helyőrséget felkelők nélkül is. SZVSZ messze nem ijedtek meg, csak kissé alábecsülték őket, segítséggel meg akármi is lehet. Nyílvessző: "Nincsen rózsa tövis nélkül" Nincsen film hiba nélkül...

Cgi színészek: így van. Ebben tökéletesen igazad van.
Technológia fejletlenség??? Hol? Mi volt az?

CaveMaN

Előzmény: RIPityom (3149)
RIPityom Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3149
Na.
Hát igen. Néha sajnos erölködnöm kell, hogy a stílusom kultúráltá sikeredjen. De eddig az Index-en pont ezt szerettem. Liberalizmusnak gondoltam... mind1. Nem lényeges.

Szóval:

Szerintem a csak anyagi megfontolások vezérelték igazán GL. Menj be a PHut-ba, nézz körül a DPlaza vetitö terem elötti Shopnál. Nem zavar, csak lesír a "Hogyan tömjem TELE a $os zsákomat - G.L." Valószinüleg KASZA volt a jele GLnak az ovódában.
De az is lehet, hogy komoly önértékelés gondjai vannak, amit a profittal kíván orvosolni. Erre csak azt tudom mondani: nagyon szomorú.

Ha gondolkodom, nem tudom elhinni, hogy Chewbakka-szerü lények, vagy akár ewok szerü teremtményektől megijed a Császár elit csapata. Szomorú. Nem volt végig gondolva. A 7éves gyerekek elhiszik, hogy egy rohamosztagos hátába bele áll egy nyilvesszö. Én nem. Söt, szerintem senki sem. Tehát GL nem foglalkozott velem, Veled, Velünk.

Jarr-Jarr: sajnos nem a karakterével vannak aggályaim. Pedig lehetnének; (lsd: Kádár M. kettö-null oda) mindegy. De miután _hires_ is akar lenni, ezért a köv. rész emberi szereplök nélkül akarja leforgatni GL. Sajnálom, de nem fog menni, mert Jarr-Jarr _mozgásán_ látszik, hogy _messze_nem_tökéletes. Most képzeld el, hogy GL ugyanekkorát hibázik az emberi szereplökkel. meg lehet csinálni, de 100as nem lesz. Pedig, ha valaki szeretné, hogy lehessen így filmet csinálni... hát én nagyon. De visszaadni egy _jó_ színész mimikáit, szeme csillogását, kacér mosolyát... hajlok arra a véleményre, hogy GL életében még nem lesz képes erre _senki_

Butaság az eröt akarattal felruházni.
Butaság feltételezni, hogy 40évvel ezelött ilyen ekkora _technikai_ fejletlenség volt.
Butaság volt Obi-wannak a nyakába varni az "megigértem" szót. Tévedése volt. Mindenkinek lehetnek tévedései.
GL nem tudja: a kevesebb a több.

Csalódás?
Sokkal rosszabbra számítottam. Ehhez képest egész jó volt.

De Kedves Mindenki!
GLnak hálával tartozom, mert ö folytatta a 2001 Ürodesszeia részletes, kormos, piszkos, fantáziadús ürhajóit.
Eredeti volt.
Sokat köszönhetek, a dolgaim nagyrészt erre épülnek, ma is. De az E1ban nem volt egyetlen egy ürhajó, amit irigyeltem volna... amikor elöször láttam '79 tájékán a NH-ot, nem tudtam kiszálni a székböl, s arra gondoltam, hogy ezt még én sem tudtam volna kitalálni. Hogy szegényes a fantáziám.
Tegnap, ma és holnap mosolygok szomorúan már.
Nem vagyok csalódott. Ez van. GL ennyi.

Ami bánt, de az is csak egy kicsit, hogy ha olyan kedvem van, nem engedhetem meg magamnak a lazább stílust, ami számtalanszor feldobott ha így irtam, s ezért szerettem az Index-et. Vissza zuhantam az ált.isk. elsö osztályának utolsó padjába.
Mónika, van a EP1 vs. Matrixban is egy hasonló hozzászólásom, ha zavar: delete!

RiP

CaveMaN Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3148
OFF
Háát, a dedós kicsit erős szerintem. Tényleg érdemes elgondolkodni róla, ez igaz. De, hogy objektív lenne, azzal bizony vitatkoznék. SZVSZ RIP*-ból elég rendesen kiszól a csalódás...
ON
Előzmény: Benjamin (3137)
CaveMaN Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3147
Errata:
Simén=Simán
...lekpacsolják őket, mintha nem találkoztak volna...=...lekpacsolják őket, mintha találkoztak volna...
Előzmény: CaveMaN (3145)
CaveMaN Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3146
:o)))))
Előzmény: Kádár Mónika (3144)
CaveMaN Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3145
No nézzük. Első bekezdés: OK.

Második bekezdés:
Ewokok: Kellettek, mert. különben nagyon csúnya vége lett volna. Valahol olvastam és maximálisan egyetértek a következő fejtegetéssel: Ha Han Solo nem lép rá arra a bizonyos ágra, amikor a rohamosztagost akarta meglepni, nem válnak szét, nem kezdik keresni Leia-t, nem találkoznak az ewokokkal. Simén besétálnak a pajzsgenerátor vezérlőbe. Ugyanúgy lekapcsolják őket, mintha nem találkoztak volna az ewokokkal. S amikor kivezetik őket senki nem siet a segítségükre. A felkelő flotta megérkezik... S a birodalom finoman szólva szarrá lövi őket a pajzs biztos fedezéke mögül... (Spielberg: Jurassic Park, reklám hegyek...)
Más kérdés, hogy az ewok-ok helyett eredetileg a vuki-k voltak odatervezve...

Harmadik bekezdés: nem teljesen igaz SZVSZ, de sajna tényleg lehetne jobb.

Negyedik bekezdés: Nem értek egyet. Ilyennek csinálták. Csinálhatták volna rendesebbnek is. Ilyennek akarták, tehát nem lehet hiba.

Továbbiak: magyarázatok, hiányok. A köv két rész elkészülte után érdemes beszéni róla. Sokmindent annak tudok be például, hogy van még két rész tervezetten, ezért nem lett lelőve minden poén.
Jónéhány logikai bukfencnek nevezett dologgal nem értek egyet, de végülis lényegtelen.

CaveMaN

Előzmény: RIPityom (3130)
Kádár Mónika Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3144
Egyszer a Dharma és Gregg-ben mondja Dharma barátnője Jane (akinek furcsa szexuális szokásai vannak), hogy elutazik a Star Trek konferenciára. Arra a kérdésre, hogy miért, amikor nem is rajongó, azt feleli, hogy szereti a középkorú szűz pasikat. No comment.:)))
Előzmény: ds9 (3143)
ds9 Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3143
Mónika egyetértek, de ezeknek az embereknek azzal egyetértve amit mondtál ( hiányzik valami az életükből ), az agyukból is hiányzik valami, ez már ugyanis túlzás.

Pont Caveman-nel beszélgettünk arról, hogy az amerikai általános vélemény szerint a SW és Star Trek rajongók szüleikkel élnek, de az alagsorban, nincs barátnőjük és ez tölti csak ki az életüket.

Én is szeretem mindkettőt, de velem ez a gond ( én úgy tudom nem áll fenn ).

Azt hiszem bármelyik pszihiáter elcsámcsogna ezen, mert hálás téma.

Előzmény: Kádár Mónika (3142)
Kádár Mónika Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3142
Tudod, ds9, teljesen igazad van, de szerintem igenis a rajongásra és a rajongókra az a jellemző, amit a TV-ben mutattak, mert aki olyan szintre viszi a dolgot, hogy Luke mozdulatait utánozza, annak valami nagyon hiányzik az életéből és egy mesében próbálja megtalálni. Lehet ez más is, mint a SW, akár a Mátrix, akár a Star Trek, a lényeg, hogy ne hasonlítson a valóságra. Az ide írókról tudom, hogy nem ilyenek, mert jónéhányukkal találkoztam, van munkájuk, barátnőjük, családjuk - életük a valóságban is, ez csak egyfajta hobby számukra. De a csendes többségnek nincs más.
second: a királynő egyfajta rejtőzködésként viseli a sminket (mint a nők nagy része), végül is ez teremti meg a lehetőséget az álruhás cserére is.
más: Jar Jar engem azért idegesít, mert én az izgulós jelenetekben komolyan izgulok és az ő idétlenkedése nem helyénvaló olyankor.
(RIPityom két első hozzászólását töröltem, nem megengedhető stílusa miatt.)
ds9 Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3141
Igen bizony így volt, bár meg kéne kérdezni Alejandro De Silvat a velem való beszélgetés örömeiről ( jórészt nem jutott szóhoz ).

Kiegészítettük egymást és már akkor is egyetértettünk.

Egyébként mi a véleményed RIPityom utolsó előtti hozzászólásáról ( amiről én i írtam )

Előzmény: CaveMaN (3140)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!