Hogy ha gyurcsány nem hozza az SZDSZ-be Kókát, akkor ő most hol lenne! Ez nem volt tisztességes kérdés, övön alul ment, kár volt érte, nagyon rosszul jött le.
Van egy szaavzói réteg, amelyiket Fodor Gábor féle idea tudja jobban megfogni. van egy másik réteg, akit viszont a Kóka féle program és racionalitás. Nem szabad egyiknek sem kiesnie, együtt kell 2010-re maximalizálni a szavazói számunkat. Összefogva.
Kóka sokkal jobb volt, mint ami várható volt. Fodor meg magához képest lényegesen gyengébb, az utolsó kérdésével sok mindent lerontott, amit addig sikerült felépíteni. Ha pontozó lettem volna, döntetlen állást mondanék.
A különbség köztük nem ebben van. Fodor Gábor a mult analizálását tartja fontosabbnak, Kóka a jövő felépítését. Fodor ideológiázl, szép elvekről beszél, kóka pragmatikus és a földön jár. Fontos a mult, fontos a szép elvek megfogalmazása, de ma az SZDSZ-t az teheti erőssé, ha a gyakorlatban megvalósítja szükséges belső reformjait. Ehhez nem ész kell, sokkal inkább segg és következetesség.
A vita sokáig valóban kultúrált volt. fodor Gábor utolsó kérdése viszont övön alulra sikerült, ez nekem például nagyon nem tetszett és sokat rontott azon, amit előtte fodor szimpatikusan mondott.
Kóka nem erről beszélt. Azt mondta, ha ő nyer, akkor nem akarja elvetni a Fodor féle programot, és a Fodort segítő szakembereket is szeretné tovább foglalkoztatni a pártban. Kóka egyértelműen kimondta, hogy fontos politikusnak tartja Fodor Gábort és számít rá a párt építésében. És ez így is van rendjén.
Hány kurátora is van az SZDSZ-nek? Na ennyit a tényekről. De meg lehet nézni, melyik reggeli műsort nézi a legtöbb ember. Kerülhet akárhova a Napkelte, mindig torony magasan vezeti a nézettséget. A köztévébe az a műsor kerüljön be reggelre, amire a legtöbb ember kiváncsi.
Na Pista itt elnézést kell kérnem tőled, mert én kevertem a dolgokat rendesen, félre sikerült értenem az egészet. Nem, neked van ebben tökéletesen igazad, én beszéltem hülyeséget, bocsánat.
Hogy máshogy látunk fontos kérdéseket, abban én nem látok kivetnivalót. Te is képviseled amit gondolsz, én is amit én gondolok. Aztán majd lesz ebből valami. Vitatkozunk róla és ez engem kicsit sem zavar. Az SZDSZ nem az én igényeim szerint fog alakulni, ahogy nem is a te igényeid szerint. A mi igényeinkhez fog viszont igazodni. Számomra nem lenne tragédia, ha Fodor nyerne. Nem tekintem és nem is tekintettem soha legyőzendő ellenségnek Gábort. Nem is az a bajom a te véleményeddel, hogy más mint az enyém. Ott van a párt, essünk bent egymásnak, érveljünk egymással szemben, akár felőlem ordibálva is :-) , aztán döntsön a tagság a kérdésről, mi pedig igyunk meg utána együtt egy kávét vagy sört. Nem vagyok a vita ellen, csak azt nem aakrom, hogy belső ügyeinket ne ott tárgyaljuk meg, ahova az való. Itt is láthatod, amikor te itt kint beszélsz bioznyítatlan gyanukról, arra a Fidesz hívei milyen lelkesen csapnak le. Nekik minek dobáljunk fel magas labdákat? De nem csak a Fidesz csapja le ellenünk sajnos ezeket. Ne vegeyd sértésnek, de amikor a nyilvánosság előtt akarod kivesézni, belső dolgainkat, az egyfajta naívság és veszélyes. Fodor is politikus. Ő is tudja, hogy nagyon sok mindent nem kint kell megbeszélnünk. Bármilyen személyi kérdésről nagyon szivesen vitázom veled. Akár személyesen, akár mailban, akár az SZDSZ zárt oldalain. Nem vagyunk egymás ellenségei. Nem egymással kell nekünk háboruznunk, hiszen egy csapatban játszunk és ez így lesz akkor is, ha kóka nyer, vagy ha fodor.
sztm inkább az a gond hogy az önállóság csirája sem fedezhető fel, ha egy kemény hangú kritizálás ütne fel a fejét,és nem csak orbángyűlölet akkor már sokkal hitelesebbek lennének azok számára is akik soha nem szavaznánk az mszp-re,nagyobb támogatottság.persze ez keskeny jég.
nekem aztán mindegy kit választanak, egyik jelölt sem nagy szám, de Fodort azért szeretik egyes jobbosok (főképp a jobbos sajtó), mert kb. azt a szerepet tölti be, mint Dávid Ibolya. Időnként be-beszólogat, aztán lehet a háta mögé bújva fikázni az ellenoldalt (itt az MSZP-t, ott a Fideszt) , az érveire hivatkozni. Jó lesz nekünk ő is, '89 dinamizmusa nem tér már vissza.
Neked semmit nem jelent az MSZP-ellenesség, ugye? Így aztán nem is értheted meg azt sem, hogy lehet valaki liberális úgy, hogy sohasem szavazna semmi pénzért az MSZP-re és partnerére. Ilyen volt szegény Bence György például. Keressetek más balekokat, mert ebből a közegből nem lesz egy db. új szavazótok sem.
jobbról nézve fejmagasságokkal győz fodor kóka felett,sokkal korrektebbnek látszik mint kóka "én vagyok a siker" jövőbeli pártja. ha vki bizonytalan jobbos szavazókat le tud nyúlni az teljesen biztosan nem a kóka.
Fodor nem doktríner, sokkal nyitottabb, mint Kóka, ha ez eddig nem tűnt volna fel. Persze neked a saját prekoncepcióidon kívül nem tűnik fel semmi. Nem antikomcsi, hanem liberális szavazók számára lehet vonzó, akiknek most már talán kezd leesni a tantusz, hogy valójában egy antiliberális párt hívei.
"azt úgy mellékesen megjegyzem h arról beszélgettünk vajon miért orbánról szól a beszélgetés x része"
Miért, mi nem szól Orbánról? Hat éve a csapból is Orbán Viktor folyik, és egyszerűen hihetetlen, hogy a ma napig nem unta meg a balliberális koalíció a permanens Orbánozást.
kóka valóban olyan volt mint egy kisiskolás fodorral szemben, csillogtak a szemei mint aki új játékot kap,és néha olyan mintha alap összefüggéseket nem látna.vagy úgy tesz.nagyon remélem hogy nem ő fogja megnyerni az elnökválasztást.
vagy ha igen akkor időszerű lesz egy liberális pártot alakítani.
(azt úgy mellékesen megjegyzem h arról beszélgettünk vajon miért orbánról szól a beszélgetés x része) de a mobiltelefon elég kellemetlen volt kókának.