Nos lehet nézegetni, fent vannak a képek, plusz mostmár a Tippek részlegben találtok búvárkodásról infót.
Sarti honlapja
Tortát én nem láttam Sartin, de van egy nagyon frankó pékség, ott biztosan találsz torta-pótló süteményt. És azthiszem torta ide vagy oda, egy születés/név nap a görög tenger partján... nem átlagos :)
Örülök, hogy ilyen várakozás elözi meg a weblapot, és hogy tele vagytok kérdéssel :)
Mindenre válaszolni fogok, igérem. A búvárszemüvegröl még fényképet is csinálok, rögtön felhozom a garázsból.
Jelenleg megy a képfeltöltés, (kb 20 mp/kép), és van ugye 300. Ha mind felmegy, remélhetöleg a kis piros x-eket felváltják a remek képek :)
De hogy addig se üljek itt tétlenül, megirom a büvárkodással kapcsolatos oldalt (tippek cimszó alá kerül majd).
Ja, valaki itt rajong a térképekért, be fogom fényképezni az egész Chalkidiki térképet 1600*1200-as felbontásban. Ez piszok nagy lesz (500 k), de aki akarja letölti, és kinyomtatja, talán olcsóbb, mint ott megvenni 2 euróért.
Nah, munkára fel, majd jelentkezem!
Nekem is lennének kérdéseim...sőőőt, lehet, hogy egyre sűrűbben fogok kérdezni, ahogy közeledik az indulás (aug. 2) napja. A kérdésem a következő: nyaralásunk alatt lesz a lányom szülinapja, s hogy a lúd kövér legyen a felségem névnapja is...lehet-e Sartiban valamilyen cukrászdára lelni, ahol esetleg rendelhető süti-torta miegymás...gyerkőc biztos halálra ájulna, ha ott lepnénk meg valami speckó édességgel....ha valaki tud, kérem segítsen infóval.
Más: Ti mit vittetek le a parta pancsihoz? Márcsak a homok miatt kérdem...elég-e simán törölköző, vagy valami mást (is) javasolnátok?
Imho: a weblap tartalmi része jó, a képek helyén viszont tényleg csak piros x-ek jelennek meg..még szerencse, hogy a tar.hu-ra tettél párat.
Lenne egypár kérdésem a búvárkodás mestereinek (Imho+akárki más). Rátokszabadítom őket, aztán lehet, hogy elküldtök melegebb éghajlatra (Sartiba). Íme:
A király búvárszemüveget hol kell megvenni? Kint Görögben? Olyan szemüveget kell venni, ami az orrlyukakat befogja? Ha be van csomagolva, hogy nyomom az arcomhoz? Van egy szemüvegem, de ha szorosra állítom, akkor is jön bele egy idő után egy pici víz a vízfelszín közelében (képzelem mit csinálna 3-5m mélyen). A pipa miért kell a 3-5 m-es merüléshez? Az nem akkor jó, ha a vízfelszínen úszkálsz, hogy ne kelljen levegőért megszakítani a nézelődést? A békaláb megvételénél milyen szempontokat kell figyelembe venni? Ezt a hármat együtt, szettben vagy külön-külön érdemesebb megvásárolni? Van egy 5fős nagy gumicsónakom, azzal jól gondolom, hogy előttem a lehetőségek tárháza (már búvárilag), bármit meg tudok nézni és az öreg halász (Imho említette) szerepét át tudja venni?
Bocsánat a sok-sok kérdésért, de egy magamfajta kezdő búvárpalánta mindenre kíváncsi.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Imho!
Ebédszünetemben meg tudtam nézni (már a szövegeket), mert a képek 95%-a tényleg eltűnt.:-( A teljes galéria sok piros X-ből áll, a Sithonia térkép és egy nagy méretű kép kivételével ugyanez igaz a többi képre. De akkor is ez már előrelépés az eddigiekhez képest. Elolvasni majd hazaérkezés után tudom csak, de nem zártam be, úgyhogy azzal nem lesz gond.
Nos, rossz hirem van. Kaptam egy szivhez szóló szép levelet a freewebtöl, amiben közlik, hogy nemcsak hogy leállt, de meghalt a szerverük. Ezért a májusi mentést tudják visszaállitani. Az egész weblapom (lévén 1 hete raktam fel) úgy ahogy volt eltünt. Köszönöm.
A 15 megányi képanyagot megint tölthetem fel otthonról az 56-os modememmel.
Jó hir, hogy megirtam a "Falu" és az "Utazás" részeket, ahol sok érdekeset találtok ezzel a két témával kapcsolatban. Remélem éjfélre fent lesznek a cuccok.
A kíváncsiság kiszúrja az oldalamat. Tegnapelőtt este a már jelzett lehalás miatt nem tudtam megnézni, tegnap este meg nem értem rá. Na mindegy, előbb-utóbb csak sikerül...
Mivel nagy térképmániás vagyok, az a térkép engem is érdekelne. Egyébként azt nézegettem a görög térképemen (tegnapelőtt vettem), hogy a bolgár határról (Kulata) talán nem kell elmenni Szalonikiig (arra 250km), másik irányba 210km, vagy Szaloniki előtt lekanyarodva 235km. Melyik a jobb út, merre kell menni?
kaev : ex has halvány fin... szóval fogalmam sincs, nem lehet tétel (2 euró/nap?)
De imho vinni sem nagy csoda, alufóliával körbetekeritek, azt besúvasztjátok a csomagok közé.
TUNDUR : pedig nagyon kiváncsi vagyok ám!!!
Elkészült a 0.2-es verzió, falu history + travel infó kész. Csak freeweb megint halott, egyszeren nemtudok felcsatlakozni. :(((((
Imhoteph: köszi az infókat! Napernyő ex-has mennyibe kerül ott? Mert ha megfizethető, akkor innen nem cipeljük. Moci szerintem bejön majd, gyerekek nagyobbacskák már... Kalóz estre van valami spec. lehetőség ott? Illetve ott lehet ilyenre jelentkezni valahol?
Brockey : Sajnálom, eredetileg az x3-ra akartam rakni, de 40 kép után nem engedett valamiért többet felrakni, pedig volt még 36 mega szabadon. Tele lett a ... aztán hagytam az egészet. Remélem azért otthonról meg tudod nézni. A picurhoz gratula, azthiszem nem nagyon bánod, hogy el kell halasztani az utazást :)
Búvárkodás : mindenképpen amatör szinten képzelem el. Egy kiráj szemüveg (fontos!!!), ez kb 12-15 euró (próbáld ki, nyomd az arcodra fejgumi nélkül, és ha ott marad 5-10 mp-ig, akkor ok!) egy pipa, és békaláb. Ez utóbbi a gyors merülés miatt kell, különben elfogy a szufla mire leérsz. Ezzel a felszereléssel - +1 háló - már 4-5 méterre le tudsz merülni, ahol csodás dolgokat találhatsz. Nekem a fülem nem birta sokáig, a 3. napon már 3 méternél tiltakozott, sipolt, fájt, stb, igy nem eröltettem. Azthiszem az általad emlitett könnyübúvár szerkót megfinanszirozni csak akkor érdemes, ha beljebb tudsz menni zátonyokhoz hajóval, vagy teljesen lakatlan öblöket találsz. Évente 1 alkalomért én legalábbis nem állok úgy, hogy ezt megengedhessem.
A kamera dolog elég húzós, én ilyenen nemis gondolkodtam, viszont lehet kapni 3ezer forintést vizalatti fényképezögépet, igaz egyszerhasználatos. Nameg olyan képeket is csinál. De érdemes lenne kipróbálni. Most is láttam egy olyan halat, hogy percekig csak lebegtem felette, és figyeltem, hogy mászik (!!!) a tenger alján. Szabályos kis lábai voltak (3-3) a kopoltyúja alatt. (lábak = bajúszszálaknak kinézö nyúlványok). De rendesen haladt velük.
kaev : napernyöt vigyetek, ha gondoljátok, nem láttam bérlési lehetöséget (kapni lehet). De én nem találtam olyan forrónak az idöt, hogy szükség legyen rá. Persze kisgyerekkel más lehet a helyzet, nemtudom. Mivel a bankok közötti transzfer rád hárul, igy minden pénzfelvétkor jól megvágnak - a váltással is, meg a "kezelési költség"ekkel is. Véleményem szerint érdemes elöre eltervezni, mennyi pénz kell, és azt euróban el is vinni kp-ban. Végszükség esetén ott az automata.
Jármü szempontjából még mindig a mocit javaslom, mert bár lehet autót bérelni, de drága, és veszélyes is. (karcolás, és rámegy a gatyád) Meg kell hozzá nemzetközi jogositvány is.
Mocival semmi gond, adsz neki 3 liter benzint, és a világból kimegy. Ott állsz le ahol akarsz, ha beborulsz a bokorba, hát kihúzod, és mész tovább, senki nem nézi hány karcolás volt, van rajta. Nem lopják el, nem törik fel, stb. No persze kinek mi a jó, pl egy 3éves gyerekkel robogózni... Akkor nyilván autó.
Kimondottan gyerekprogram a csúszdapark. Nem akarom lehúzni, de az egész napos program alatt 2(!!) óra csúszdázást kell érteni. Tetszik még a skacoknak a kalóz-est is, kis hajókázás, aztán tüzrakás :))) és krumpli, szalonna, ill ágyú sütögetés.
Heaven : Sok sikert, és motorozzatok sokat! A képeket meg gyártsad, aztán tesszük fel a site-ra! :)
Tudom, hogy nem egészen ide tartozik, de azért megkérdezem. Sokan írtok a búvárkodásról, és cseszi az agyamat, azaz vonzza, de igazából még nem mentem utána a dolognak. Ez most olyan amatőrködést jelent, amit én szoktam művelni, - azaz egy szemüveg, pipa (vagy jó nagy levegő), aztán nézelődök egyet vízfelszín közeléből, amíg el nem fáradok, vagy el nem fogy a szufla - vagy ez már a könnyűbúvárkodást jelenti? Ha ez utóbbi, akkor mi kell hozzá? Amit én tudok, hogy egy tanfolyamot el kell végezni (kb. 30-35000 HUF), aztán vehetek felszerelést (gondolom nem olcsón) és palackokat kell feltölteni (ez is pénz) és cipelni a vízhez. Azt is megkérdeztem már, hogy a videokamerámhoz kb. 250000 HUF a víz alatti kameratok, és ez is eléggé visszariasztott. 2 gyerek meg munkahely mellett olyan sok időm sincs utazgatni itthoni tavakhoz merülgetni, de egy nyaralás során, pl. Sartiban olyan jó lenne egypárat búvárkodni. Ha valaki többet tud nálam erről, az legyen szíves, segítsen ki az információval! Köszi!
Augusztus 2-án indulunk Sartiba és lenne egy csomó kérdésem a tapasztalt Sarti-sokhoz. Írtátok, hogy a parton nincsenek napágyak, napernyők. Napernyőt vigyünk, vagy ott is lehet bérelni? Gyerekekkel megyünk, ezért lenne fontos.Több készpénzzel érdemes-e menni, vagy inkább ott többet használni a bankautomatát? Egy négytagú családnak milyen járművet javasolnátok barangoláshoz? Robogó mehet? Melegebb cumó kell-e estére (pulóver stb.)? Van-e valami kimondottan gyerekeknek való program- vagy szórakozási lehetőség Sartiban vagy környékén?
Előre is köszi: kaev Ja, megnéztem a honlapot, tényleg jó lesz:)
Imhoteph!
Ígéreted után már kíváncsian vártam a bejelentést, hogy elkészült a site.
Biztosan nagyon szép képek vannak a sarti-s honlapodon, de sajnos nem tudom megnézni őket, mert a smartfilter itt a cégnél nem szereti a freewebet, az extra.hu-t, és a tar.hu-t:-(
Na mindegy, azért mindenki nevében köszönöm, majd este otthon megvizslatom.
Én csak jövőre szeretnék menni, most 1 hónapja született a 2. gyermekünk.
Mindenkinek kellemes üdülést és pihenést kívánok.
Pénteken! Húha! akkor várjátok már nagyon, mi? :)
Tuti jó idötök lesz, kellemes nyaralást igy elöre is!
A térkép nem jelöli narancspartot, a tippek résznél akarok majd kitérni rá. De hogy ne maradj kétségek között : Sartitól északra kb 8 km. Motorral 10 perc. Át fogtok menni egy kis korláttal szegélyezett felüljárón, majd néhány száz méterrel ezután jobbra 2 nagy kuka áll az út szélén, és egy (autókkal) erösen kitaposott lejárót találtok. Na ott kell lemenni. Erröl a lejáróról készitettem képet is (galéria, talán utolsó elötti kép?)
Búvárkodni mindenütt érdemes, ahol sziklák vannak. Nekem leginkább Kalamitsi jött be, és a Narancspart. De ha rá birod venni az öreg halászt (aki a sarti melletti kis betonos placchoz jön ki minden nap 11 óra felé a hálóit tisztogatni) hogy vigyen be téged búvárkodni, annál tökéletesebb nincs szerintem.
Sassos nem kéri a jogsit, csak az útlevelet. Vigyetek neki valami jó kis fütyülös barackot, vagy minöségi szilvát, és minden lesz, ami szem szájnak ingere. (a felesége tényleg szeretei a magyar - nöi - magazinokat, és kedves!)
4 tekercs imho elég lesz, nekem 220 képet sikerült csattogtatnom, ebböl a honlapra feltettek az értelmesek.
ps : köszi, már nem elöször esek ebbe a hibába, hogy 1024*768-ban tervezek. Elnézést, javitom.
No ez is megvolna. Rendbejött a freeweb, úgyhogy fent van a 0.0.1-es verzió. Egyenlöre csak a galéria müködik, a többit csinálom amint idöm engedi. Kellemes nézelödést!
Nos, a honlap készvan, kár hogy meghalt a freeweb, be sem jön, és ftp-zni sem lehet rá.
Úgyhogy most lassan elmegyek csicsiskálni, aztán holnap majd viszem be magammal a cumót, hátha reggelre rendberakják a szervert a rendszergarázda bácsik...
Namost elnézésért esedezem, de mégsincs kész, mert az utolsó ellenörzés során vettem észre, hogy minden thumbnail más képre mutat, mint amit ö maga tartalmaz (azaz a kis képen egy csacsi volt, erre rákattintva bejött egy tájkép)
Ez az elönye, ha sajátkészitésü thumbnail-generátorral csinálja az ember a honlapját :)
Jelen pillanatban is töltöm fel az új (mostmár jó) képeket, talán holnap reggel meglesz mind.
Köszönöm a türelmeteket.
Na mi ez a bogár??
Lenne néhány kérdésem. Le lehet tölteni valahonnan térképet Sartiról? Lehet kerékpárt is kölcsönözni? Hol és mennyibe kerül? Bicajjal el lehet menni a Narancsparthoz? (Mintha valahol azt olvastam volna, hogy emelkedőn kell menni.)
Mi július 26-án indulunk Sartiba, az Appollon travellal.Már voltunk tavaly Sartiban,de csak átutazóban és nagyon megtetszett a hely.Ezért idén ezt választottuk.
Kérdés: Hol lehet a legjobb helyet találni búvárkodáshoz? Aki utazott már az Appollonnal, az meg volt-e elégedve velük? Ha nincs napernyő a strandon, érdemes vinni? Milyen vízisportok vannak arrafele?"Banán"? Lehet komolyabban is búvárkodni?Ha jól tudom van ott valami búvárközpont.Ha van infótok róla-hely, árak stb.-szívesen vesszük.Mi az, amit feltétlenül meg kell néznünk, a narancsparton kívül, mert arról már sokat hallottunk és tuti elmegyünk abba a "földi paradicsomba".
Szóval fiuk-lányok, ha tudtok, informáljatok minket!!
U.i:Ha valaki épp ebben az időben ott lesz Sartiban, vagy épp akkor megy az Apollonnal, az szóljon!!
Köszi!Szijasztok!