Hát azért az a munka úgy zajlott, hogy GL elmondta mit akar, és hogyan és az arcok megpróbálták megcsinálni, GL kihajintotta a 99 %-át. Másrészt pont a werkfilmben éreztem, hogy mikor GL megjelent a színen mindenki haptákba vágta magát, nem az a túl demokratikus légkör lengedezett.
ez a mitokondrium- midichlorian összehasonlítás azért nagyon húzós...ha már mindannyian ennyire ragaszkodtok hozzá, hogy ez egy mese, akkor ne akarjátok biológiailag megmagyarázni...felesleges és nem is igaz.
szimbiózisban pedig inkább pl. coli és döderlein baktériumokkal élünk:-)
érdekes, hogy az echte SW- rajongók mennyire küzdenek a ly-j különbségekkel.
egyébként én nem voltam elragadtatva a filmtöl.
k.
axe-c.. pedig hiddcsak el.. Anakin csak úgy "szeplőtelen fogantatással születet" mint egy másik híres fickó (igaz őt keresztre feszítették. Ő az erő gyermeke, ezért tud annyi dolgot.
egyetertek azzal, hogy Anakin nem "csak ugy szuletett", hanem volt neki
rendes apja is, csak az anyja ezt nem akarta elarulni.
nekem mar van egy tippem is:
az az ember akivel Anakin a barataival talalkozik
egy pilota (meghivja oket egy szorpre)
ez csak a konyvbe van benne sajnos
ez csak otlet, de nem lehetetlen
"George Lucas has confirmed that the Empire will be created at the end of Episode II." (Variety)
Juhuhúúú!Jönnek a rohamosztagosok meg a Tie- vadászok!!!
ez nem igaz. szabad kezet adott minden emberkenek, viszont az elkeszult tervekbol o valasztotta ki a veglegeset. nezd meg a werkfilmet amin doug chiang beszelget errol.
egyebkent meg termeszetes ha beleszol a muveszek munkajaba, elvegreis a sajat vizioit akarja vaszonra vinni
A fénykardok színére vonatkozólag nincs 100!%-os magyarázat. Még az aussie page-en is több teória van, azt hoszem nem érdemes vele túl sokat foglalkozni. Szerintem ízlés dolga ki milyen színű kardot fabrikál.Viszont ugyan ezen az oldalon - csak egy más linken - van egy kép arról hogyan nézhet ki egy Jedi műhely, amikor az asztalon épp egy félig kész fénymarkolat hever, körülötte akatrészek, meg leírások.
Sirály!
A fénykardok szinéről annyit, hogy szerintem a beacatottság fokától függ. Azon az ausztrál page-n van egy kép, amin van pár lézekard. Hogy az mennyire mérvadó az már más kérdés.
NBézegettem azokat a nagyalapú 2500 pénzbe kerülő SW könyveket.. hogy azok mekkora baromságok.. triviális dolgokat írnak le:
Nagy szem, hogy jobban lásson
Erős álkkapocs a keményebb falatokhoz.. még jó , hogy haver vette meg.. persze van pár érdekes dolog is benne, de ennyi pénzért kicsit sok.
Hétvégén volt SW Pod Racer verseny pesten.. A Rage partyn.. persze csak a számgépes játék.. de én lettem az első PodRacer bajnok.. :)) ennyit az egomnak
Hali druss42,
Az "ILM" felirat az Amidala-s TV reklamban, illetve a Trailer #2-ben is latszik, meg elotte lecsekkolhatod hogy a moziban tudjad hol kell keresni.....
dear ds9, mint mondtam a szamadatok helyenkent elternek, pl. a the-movie-times.com -on az Episode IV-nek csak 783.6 milliot allapitanak meg, mig az Episode I-nak 792.3 milliot.....
Van Obi-vannak ( :) ) sajat kardja, termeszetesen.
Luke-nak az apjaet adja oda a ladafiabol. Gondolom, bena meg kezelni, a Falconon kezdi el hasznalni.
Akkor rosszul emlékszem. Mindenesetre furcsa, hogy a Tatuiin-i kocsmában miért nem védekezik a saját kardjával, egyáltalán: miért nem használja az egész EI-ben. Kenobi-é viszont kék szinü pengével rendelkezik, ami üti azt, hogy a kék a tanitványok szine.
Ez nem igaz Obi-Van-nak van saját szabjája, nem Luke-ét használja!!
A TNH-ban jól látszik, amikor a Tatooin-on átadja neki Ben, attól fogva ott ló az oldalán.
Apropo fénykardok. Ben Kenobinak az EIV-ban nincs saját fénykardja, ha jól emlékszem Luke-ét, azaz DV-ét használja. Ez viszont a fénykardpárbaj után a DSI-en marad. AKkor honnan van Luke-nak az EV-ben új fénykardja, amely szerintem ugyanaz, mint ami ott maradt a HAlálcsillagon? (Egyébként ez a kard is kék szinü volt.)
Hát az Alapítványra legkevésbé sem illik rá a Bullshit kifejezés, de abban igazad van, hogy nem SW, attól még jó. Történet vezetés szempontjából meg van mit tanulnia Lucasnak Asimovtól (tudom ds9 az egyik mese a másik scifi, de itt a történetvezetésről beszélek).
Megvettem a nagyszerű így készült a Baljós Árnyak című műremeket, ahogy vártam nem sok újat tudtam meg belőlle. Legfeljebb azt, hogy GL, mint egy önkényúr készítette el a filmet, ami szerintem hiba, mert egy szimbiózisban élő csapat sokkal termékenyebb, mint egy ezt akarom, és így is lesz struktúra. Szerintem, ha szabad kezet kaptak volna az egyes területi vezetők, talán jobb lett volna az összeredmény, de az egész történet GL sajátja, és sehol nem engedett beleszólást.
Van még egy pár tükrözés a filmben. Ami tlátni lehet még, hogy a trailerben Amidala a bal oldalon áll, amikor este titokban megnézi a holo-üzenetet a hajón, a filmben meg a jobb oldalon.
De szerintem egy csomót soha nem is fogunk kiszúrni, mert a legtöbb színész szimmetrikusan néz ki, vagy mellékszereplő, aki csak egyszer tűnik fel...
az Alapítvány és Föld végén a kisfiú nem idegen egy másik galaxisból, hanem a Solaria szülötte ( lásd még " A mezítelen nap " ), ők az a világ amely az Űrászvilágok pusztulása után egyedül elszigetelve fennmaradt és lakói ilyen lényekké fejlődtek, de emberek.
Egyébiránt Asimov regényeiben ( lényegtelen kivételektől eltekintve ) nincsenek idegen lények csak emberek ( max. robotok ) és ez alól az Alapítvány- Birodalom- Robot könyvek sem kivételek.
zombi na ma megneztem megint es vegre lattam , hogy tenyleg bal oldalra kerul at Obi wan hajfonata :) Viszont az ILM feliratrol megint lemaradtam , ugyhogy szerdan megint meg kell neznem :))
off
ds9 az alapitveny es fold vegen a kissrac , na o nagy vaoszinuseggel egy idegen egy masik galaxisbol .(bar igza kinezetre humanoid)
on
se7en Vader szerintem erovel haritja a lovest a sw5 ben .Egyebkent meg lehet figyelni , hogy a Sotet oldal kovetoi sokkal tobb ilyen trukkot tudnak ami latvanyos mint a normal jedik .DE egy jo jedinek nincs is szuksege ezekre a dolgokra , ez a sotet oldalhoz tartozik .Luke foglalkozik sokat nehany SW konyvben azzal , milyen egyszeru lenne megoldani nehany problemat , ha belenezne nehany ember gondolatai koze , de nem teheti , mert az mar a sotet oldal fele vinne.
Az Alapítvány ( nem trilógia egyébként ) könyvekkel erős hasonlatosságok vannak, pl. ott a Trantor ugyanolyan városbolygó mint a Coruscant, de pl. az Alapítványban csak humanoidok vannak ( idegenek egy szál sem ).
Ellenben aki egy picit ért a sci-fihez, az tudja, hogy Asimov az Alapítványt a 40-es években írta és a mai napig szerintem ( de nemcsak szerintem ) a világ definiáltan legigényesebb és legjobb sci-fije.
Fényévekre van a SW-tól az egy zseniális sci-fi ez pedig egy kedves és jól kivitelezett mese.
Alapítvány rulez.
Szerintem egyébként Lucas tudatosan vett át elemeket... utána kéne nézni, nem jelent-e Trantor és Coruscant valamit valamilyen nyelven...
Hohó, senki sehol nem mondja, hogy az Erőt csak a tudatoddal használod!
Mit gondolsz, miért az a rengeteg fizikai edzés?
Sok van mögötte a keleti harcművészetekből, és a Chiből.