Keresés

Részletes keresés

Buksi Creative Commons License 2001.04.08 0 0 692
Szia Balletje!

Szívesen szoptatnám én is Petit, de hát ha nem megy, akkor nem megy. Azt hiszem ami tőlem telt, mindent megpróbáltam, pl. fejtem a tejcsit éjjel és hajnalban is, de sajnos már nem elég, hogy csak ezt egye.
Nem vagyunk egyformák, a húgom decemberben 16 liter tejet adott le, én meg küzdök minden cseppért.

Mi a Hipp termékeit vásároljuk, bár nem tudom mennyire igaz amit a cimkén feltüntetnek. Gondolok itt pl. a biokertészetből vásárolt termékekre, ahol nem használnak szintetikus permetezőszereket, illetve műtrágyát. Hát ha csak a fele igaz, akkor már jó...

Buksi

Előzmény: Balletje (690)
Balletje Creative Commons License 2001.04.08 0 0 691
Nekünk egyik sem fogadta el a cumit, hiába próbáltuk adni nekik. Rettenetesen felháborodtak rajta. A nagyobbik az ujját szopta, 1 éves koráig. Akkor egy megfázásnak köszönhetően saját magától elhagyta. Volt 2 nehezebb éjszakánk, de ez elég volt ahhoz, hogy gyógyulása után sem szokott rá vissza (pedig nagyon erősen szopta az ujját). Szerencsénk volt. A kisebbik pedig egyszerűen szopizott cumi és ujjszopás helyett. Ha bánata volt, jött hozzám.
Előzmény: mosomasa (688)
Balletje Creative Commons License 2001.04.08 0 0 690
Sziasztok!

Noa, a 6 hónapos kor egy ajánlás, nem minden babának jön be.
Nekünk nagyon korán kevés lett a tej (2,5 és 2 hónapos korukban), a tápszert pedig nem fogadták el, így jöttek a gyümik, krumpli. Ettől függetlenül a nagyobbikat 6 hónapos, a kisebbiket 2 éves koráig szoptattam.
Amire vigyázni érdemes, hogy a túl korán adott tehéntej, és egyes gyümölcsök (citrus félék, aprómagvas gyümölcsök) később allergiás reakciókat okozhatnak.
Sajnos fejből nem emlékszem, hogy mit hány hónapos kortól lehet ismertetni a picikkel.
Ja, Buksi azt akartam azért ajánlani, hogy hetente csak egy új ízzel ismertesd a csemetét, így ha valamit nem bír, könnyebb kiszűrni.

Előzmény: noa (687)
Buksi Creative Commons License 2001.04.08 0 0 689
Sziasztok várlakók!

Sajnos kevés a tejcsim, ezért már alig vártam, hogy betöltse Peti a 3. hónapot és adhassak neki mást is. Pótlásnak tejcsit eddig a húgomtól hoztuk, de hát már neki sincs olyan sok, hogy még Petinek is elég legyen, így aztán azt mondta a doktornéni, hogy minden olyan bébikaját megpróbálhatunk amit 3 hónapos kortól ajánlanak. Így aztán vettünk mindenfélét és most ezeket eszegeti. Szerencsére nem okozott gondot az átállás, ha egy új ízt próbálunk akkor van egy kis fintorgás, de utána szépen lehet etetni!:)

Peti hasról most már mindkét irányba szépen hanyattfordul. A jobb oldala felé jobban megy, de hát ez tanulta meg hamarabb, majd belejön a másik irányba is!:)

Noa! A lányokat nem vittétek el a Kaáliba?
Élőben azért csak más a találkozás.

Mikor néhány hete ott voltunk elég sokan várakoztak a sorukra, így hátramentünk Menyhárt doktornő irodájába és ott vártunk Kulin doktorra. Sétálgattunk a folyosón (Peti már egy kicsit éhes volt):) és aki csak arrajárt mind odajött és megnézte. Tényleg nagyon jó, hogy annyira barátságosak és közvetlenek.
Egyébként egyre jobban érlelődik bennünk, hogy tesókáért visszamegyünk!:))) Persze nem most, de ez az egész annyira fantasztikus és olyan nagy élmény, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk a siker érdekében!

Cumi ügyről azt gondolom, hogy gyereke válogatja. Még testvérek között is van eltérés. Az egyik cumizik, a másik nem, vagy szopja az ujját, vagy jól elvan ezek nélkül is.
Peti cumival alszik el (és egy kis zsebkendővel, amivel az orrát cirógatja), de amint elalszik kifordul a szájából és reggelig, amíg fel nem ébred nem is kell neki.
Mi egyáltalán nem bánjuk. Ha ez megnyugtatja akkor csak cumizzon, majd leszokik róla.
Ezek a cumik már nem olyanok mint a mi gyerekkorunkban. A NUK cumik, ilyet vettünk mi is, már "fogszabályzósak", ezek ellen nem tiltakozott senki sem (doktornő, védőnő). Bár ha rosszallotta volna is akkor sem érdekel, nem szentírás amit mondanak, éppen azért mert minden baba más.
Ez vonatkozik pl. az evésre/etetésre is. Amit tanulnak, olvasnak, a WHO adatai azok mind felmérések alapján készített statisztikai adatok, amiktől azért van eltérés bőven pozítív és negatív irányba egyaránt.

Persze ez csak az én/mi véleményünk. Mint minden másban ebben is vannak eltérések.

Most befejezem, készülődni kell fürdéshez.

Vigyázzatok magatokra és a babócákra. Jó éjszakát!

Buksi

mosomasa Creative Commons License 2001.04.08 0 0 688
Noa,
egyáltalán ne hidd, hogy fárasztó a babás beszámolókat olvasni! Sőt! Én nagyon imádom, merthogy ahogy közeledik a vége, egyre jobban érdekel minden baba ápolásos dolog. De szerintem ezzel nem vagyok egyedül :-)

Ti mit gondoltok egyébként a cumiról? Kell az feltétlenül a babának? Csak, mert én már láttam olyan kisbabát is, aki nem cumizott és az ujját sem szopta és eszméletlen kiegyensúlyozott, nyugodt babóca volt.

Holnap újabb kontroll, aztán vérvétel, ultrahang és kezdődik a 36. hét!!

mosomasa

Előzmény: noa (687)
noa Creative Commons License 2001.04.08 0 0 687
Sziasztok!

Hajrá lányok, de jó, hogy mindenki jól van!!! Csak nevelgessétek, kényeztessétek a piciket és MAGATOKAT, amig tehetitek :-)))))). Berku, azért a "mindent csinálhatsz" kifejezésben a hangsúly a mértékletességen van!!!!
Képzeljétek, voltunk fennt a Kaáliban, vittünk fényképet a csajokról. A lányok kérdezték, nem akarok-e Bernard dokival beszélni. Persze, hogy akartam! Nagyon kedves volt, ő is kapott képet. Annyira örül a sikerünknek, mintha a saját családja lennénk. A lányok is nagyon boldogok voltak és olyan megható, hogy ennyire emlékeznek az emberre és visszavárják.

Buksi! Neked már kezd apadni a tejed, hogy ennyi pótlással próbálkoztok? Nekem azt mondta a gyerekorvos és a védőnő is (meg mindenki, vagyis más kismamák, más orvosok), hogy a következő az ábra etetés ügyben: ha van elegendő tej és nincs szükség pótlásra, akkor 6 hónapig lehet igy táplálni a WHO ajánlása szerint is, utána mindenképpen meg kell kezdeni az elválasztást és más izek bevezetését. Ha négy hónapos kora előtt fogyni kezd a tej, tápszerrel egészitsünk ki, négy hónap után jöhet a krumpli stb. A gyümölcs az más, de azt is, ha lehet, majd négy hónapos kortól. Csak a paradicsommal teszünk kivételt (áttört pari kis cukorral), de az inkább "gyógyszer", mert csak négy öt naponta kakilnak és azt erre rendelte a doki. Igaz, ennek az evéshez semmi köze.

A mi lányaink nem fordulnak meg, mert hason sem hajlandók egyáltalán feküdni és hátról hasra állitólag sokkal nehezebb... Na, majd meglátjuk. Most a játék a fő attrakció, félelmetes, ahogy napról napra ügyesedik a kis kezük. Emike már setesután a cumit is betuszkolja a szájába.

Buksi, mi nem kapunk automatikusan kúpot az oltás előtt, csak most egyszer kellett utána adni, mert ez a legutóbbi oltás volt láz szempontjából necces. A dokibácsi szerint nem jó feleslegesen gyógyszerezni őket, mert pl. az agyhártyagyulladás elleni oltás után szinte sohasem jelentkezik láz.

Képzelem, a kismamáknak milyen fárasztó ez a sok bababeszámoló, hiszen a terhesség alatt még nagyon nem érdeklik az embert az efélék. Mindenesetre erre a pár hónapra, ami a lányoknak hátravan, már nem érdemes egy harmadik topicot nyitni:-)))))))), úgyhogy türelem!!! :-)))))))
Lesz még nektek a legfőbb gondotok, hányszor kakilt a baba! :-)))))))))

Előzmény: berku (685)
Buksi Creative Commons License 2001.04.06 0 0 686
Jó estét!

De jó, hogy írtatok!:)

Ma nálunk jártak a húgomék 3 gyerekkel. A legkisebb még csak 4 hónapos múlt, így Ő még nem mérvadó, de a másik kettő félelmetes, hogy mit tud művelni!:) Holnap megpróbáljuk renoválni a házat!:)))

Petinél ma sütőtököt burgonyával próbáltam "elsütni", de korántsem voltam vele olyan népszerű, mint a már jól ismert banán-almával.:)
De azért eszegette. Holnap ez is majd jobban fog csúszni. Legalábbis remélem!
Mojo is besegített délután az etetésbe, és sikerült Petit fültől-fülig kikennie sütőtökkel.:))
Vettem Petinek gyümölcsitalokat is, holnap azt is megpróbáljuk 1-2 kanálkával!:)

susok!
Megmondom őszintén egyáltalán nem irigyellek a felújítás miatt. Gondolom Te se magad!:)
Nálunk is ez volt tavaly májustól-októberig. Totálisan szét lett verve a ház. Mi itthon voltunk végig, csak fürödni kellett elmennünk néhány napig amíg a fürdőszobát úgy ahogy használhatóvá nem tették. Esténként a hátunkra dobtuk a törölközőt, egy szatyorba bepakoltuk a tiszta ruháinkat és indultunk a húgomékhoz fürdeni. Mintha strandra indultunk volna.:) Így utólag már-már viccesnek is tűnik az egész, de akkor már nagyon vártam, hogy vége legyen! Novemberben Mojo még festeni akarta a lépcsőt, de az alapozásnál tovább nem jutott. November volt, az egész házban iszonyú büdös volt a festéktől, ha kinyitottuk az ablakot igen hideg jött befelé. De inkább a hideg, mint a festékszag. Így aztán néhány takaró alatt dideregtem nagy pocakkal a szobában. Mondtam Mojonak ha megfázom, biztos hogy jó alaposan meg fogom tekergetni a nyakát!:)) Szerencsére nem lett semmi baj. Egy szónak is száz a vége, teljesen át tudom érezni, hogy most mit élsz át!

Kellemes hétvégét mindenkinek! Ha tehetitek legyetek minél többet kint ebben a gyönyőrű időben!:)

Sziasztok:
Buksi

berku Creative Commons License 2001.04.06 0 0 685
Balletje,
inkább kétszer, mint egyszer se. :-)))
Örülök, hogy a babáknak sikerült láz nélkül megúszni az oltásokat.
Ma voltam UH-n + a dokinál, szerencsére minden rendben, a babák szépen nőnek és a méhszáj teljesen zárt. Nagyon örültem a jó híreknek. A doki azt mondta, mindent csinálhatok, ami jólesig, de csak szép nyugiban.
A múltkor azt elfelejtettem írni, hogy hazajöttem, belenéztem a tükörbe és majd elájultam, hogy 2 hét alatt mekkora lett a pocakom. Felülről (mármint a saját szemszögemből) nem tűnt fel annyira a dolog. Most már tényleg nagyon várandósnak nézek ki. :-)))
Balletje Creative Commons License 2001.04.06 0 0 684
Bocs az ismétlésért. Nekem azt írta ki, hogy hiba, újra írtam, és később mind a kettőt betette.
:-(
Előzmény: Balletje (683)
Balletje Creative Commons License 2001.04.06 0 0 683
Sziasztok!

Susok, Apjuk is rosszul tűrte a picik könnyeit (meg Anyukájukét is).

Buksi, a meghatódások csak folytatódnak, most edzés van hozzájuk.
Párom szülei vannak nálunk (húsvéti láthatás :-) ), és pár nappal ezelőtt, mielőtt iskolába indultunk, a kisebbik csemete odaszaladt apóshoz, és csak ölelte, ölelte. Apósom szeme tiszta könny lett, és azt mondta nekem: -Látod, ez az, amit semmivel nem lehet megfizetni...

Balletje Creative Commons License 2001.04.06 0 0 682
Sziasztok!

Susok, Apuka is nehezen tűri a csemeték sírását. Meg az anyjukét is.

Buksi, a meghatódások folytatódnak, ezek még az előedzések. A Párom szülei vannak nálunk (húsvéti láthatás :-)), és pár napja reggel, mielőtt iskolába indultunk, a kisebbik csemete odarohant Apósomhoz, és csak ölelte, ölelte. Apósom szeme tele lett könnyel, és közölte velem, hogy látod, ez az, amit semmivel nem lehet megfizetni...

Noa, gratula a fogacskához! Izgulsz szoptatáskor?

Előzmény: susok (671)
noa Creative Commons License 2001.04.06 0 0 681
noa Creative Commons License 2001.04.06 0 0 680
petrakovacs50 Creative Commons License 2001.04.06 0 0 679
Sziasztok!

Nalunk nincs semmi, elkezdett jobban fajni a hasam. Ejszaka arra ebredek, hogy ehes vagyok.

Remelem hamarosan elmulnak a rosszulletek. Mar nagyon varom.

Mindenkinek kellemes hetveget
PK

susok Creative Commons License 2001.04.06 0 0 678
Buksi!
Olyan jó olvasni az irásaidat:)))

Noa!
Ez a kibújt fogacska tényleg csoda! (milyen jó, hogy nekünk ennyi csoda adatik meg:)))

Nálunk semmi történés, hacsak az nem, hogy nagy rumli van a felújitás miatt (nem is tudunk otthon aludni 1-2 napig).

Mindenkinek kellemes hétvégét.

Előzmény: Buksi (677)
Buksi Creative Commons License 2001.04.05 0 0 677
Sziasztok!

Eltüntek a hozzászólások, vagy tényleg nem írt ma senki semmit?:)

Az ebéd utáni nagyobb alvás után van játék és torna idő és képzeljétek Peti ma délután egyszercsak a hasáról átfordult a hátára! Teljesen egyedül. Nézegette a játékait aztán egyszer leengedte a jobb könyökét, a balt teljesen kinyomta, a popóját megemelte és már át is billent. Jó néhányszor gyakoroltuk, hogyha Apa hazajön akkor Ő is láthassa a produkciót!

Egy kicsit azért meghatódtam (gondolom ez így van minden kisebb-nagyobb "mérföldkőnél", de persze ezek a könnyek egyáltalán nem olyanok voltak mint a szuri utániak!:))))) Repesett szívem-lelkem, olyan jó látni, hogy napról napra mindig tanul valami újat!:)))))

Ma már nagyon népszerű volt az alma-banán koszt, mint egy kismadár úgy tátogatta a kis száját, amikor közelítettem a kanállal a szájához!:)
Be is írom a babakönyvébe a kedvenc ételeim közé!:)
Holnap megpróbálunk valami mást is!

Sziasztok:

Buksi

Buksi Creative Commons License 2001.04.04 0 0 676
Most nézünk a Duna TV-n egy műsort, amely a szülésről-születésről szól.

Biztosan sokan nézitek!

Hááát, 10 percel a szülés előtt én már nem bírtam így sétálgatni, mint a "riportalany"!:)

Buksi

Buksi Creative Commons License 2001.04.04 0 0 675
Sziasztok!

Szerencsésen átvészeltük az elmúlt éjszakát és a mai napot, se láz, se nyüszi nem volt!:)

Nálunk a doktornéni a szuri előtt mindig beadott Petinek egy kúpot. Eddig nem is volt még lázas. Kopp, kopp, kopp!:)

Noa!
Ti nem kaptatok szuri előtt kúpot?

Hát az biztos, hogy 1 éves korában a vérvételre nem én fogom elvinni!! Ezt már mondtam Mojonak is. Ő sem volt lelkes, de azt mondta, hogy jól van, majd ő bemegy vele!
Én majd kint várok az egészségház előtt!

Még kismama voltam, és vérvételre kellett mennem amikor két kisgyereket hoztak a laborhoz. Kettővel, vagy hárommal lehettek mögöttem. Amikor végeztem, gyorsan összeszedtem a cuccaimat és pont akkor mentek be a gyerekek a nagymamával amikor elindultam kifelé. Amikor megláttam, hogy ők következnek csak úgy húztam kifelé a csíkot, de a sírásuk kihallatszott a nyitott ablakokon. Piszok gyorsan elporoltam még a környékről is és akkor eldöntöttem, hogy biztos nem én fogom Petit elvinni erre a vizsgálatra!

Tudom, hogy fontosak a védőoltások, és a különböző vizsgálatok, de nagyon megvisel amikor kicsi gyerekeket hallok ilyen keservesen sírni.
Mindíg azzal "erősítem" magam, hogy inkább most Ő sírjon 10 percig, mint majd később mi, mert valami baj történik vele, de aztán egy ponton ez valahogy törlődik a memóriából és én is pityeregni kezdek.:(

Na, de félre a szomorú témával, a napközbeni alvással kapcsolatban is van egy kis érdekesség. Délelőtt, amíg teszek-veszek a házban Peti a benti babakocsijában tartózkodik és jó esetben 3/4 - 1 órát aludt eddig. Most, hogy már ilyen jó idő van, amikor látom, hogy aludni készülődik, gyorsan felöltöztetem és kiteszem a teraszra. Odakint akár a dupla időt is végigalussza, meg se rezzen, pedig néha jön erre autó, ugatnak a kutyák, fűnyíróznak, stb. Semmi sem zavarja. Remélem jó sokáig kitart ez a jóidő!:)

Ma Petivel megkóstoltattam az alma-banán kompozíciót. Hát arról az arcról tanulmányt lehetett volna írni, amit az első falatnál vágott!:)) Grimaszolt, húzgálta a nyakát, tekergette a fejét, túrta ki a kis nyelvével a cuccost!:))) Délelőtt próbáltam előszőr, 1-2 kanállal, majd délután ismét. A délutáni próbálkozásnál láthatóan már ismerős volt neki az íz és az állag, már egy kicsit lelkesebb volt. Holnap ismét előhozakodok vele!:)))

Mára ennyi futotta! Legyetek jók! Vigyázzatok magatokra és a babákra!

Sziasztok!

Buksi

noa Creative Commons License 2001.04.04 0 0 674
A második passzust Sheme idézetére szántam...
Előzmény: noa (673)
noa Creative Commons License 2001.04.04 0 0 673
Sziasztok!

Buksi!

Egy hete mi is átéltük ezt a szuri dolgot, éppen úgy ahogy, Ti, csak éppen egyiket fogtam én, másikat az apja. Én is sirtam, apjuk persze férfiasan viselkedett :-)))). Látod, ez az amiről irtam régebben, hogy milyen iszonyúan fáj, ha szenved a kicsi. Mi egyébként szerencsésen megúsztuk a két szurit, se lázasak nem lettek, se a helye nem lobbant be. Biztonság kedvéért aznap este kaptak Germicid kúpot, amitől másnap olyan jók voltak, mint a kisangyalok, mert nyugtató is van benne :-)))). Utána aztán megjött a hangjuk.

Az alvás nekem is ismeretlen. Fél héttől kb. fél kilencig megy a fürdetés és szopizás, aztán elalszanak. Én kb. 10-kor jutok ágyba és éjfélkor már kelek is. Utána már nemigen alszom, mert felváltva szoptatok és büfiztetek, csak fél órák maradnak, az meg nem elég az elalvásra.

Képzeljétek, EMIKÉNEK KIJÖTT EGY FOGA. Ez a hat-hetedik hónap körül szokott, ő meg három múlt. Persze már a harmadik hónaptól normális, de azért ritka. Ráadásul felül, pedig alul a megszokottabb előszőr. A baj az, hogy szegény még kicsi ahhoz, hogy rágcsáljon, mert még nem tud kezébe venni játékot, igy nagyon szenved, ujjacskájával dörzsölgeti magának.

Előzmény: Buksi (666)
kicsi emma Creative Commons License 2001.04.04 0 0 672
Sziasztok gyerekesek!
Ha itt nem is ismertek esetleg, másfelé azért szoktam járni, de most hozzátok lenne kérdésem:
nincs valaki köztetek, aki már nem használja és szívesen eladná a babőrző-készülékét? Tudjátok, az az adóvevő féleség, amit ha a mama magával hordd, akkor hallja, mit csinálnak a gyerekek a szobában.
Nagy szükségem lenne egy ilyenre, a keresztlányunk számára. Ha esetleg valaki tud egyet, szólna?

kicsi emma

susok Creative Commons License 2001.04.04 0 0 671
És az Apuka, hogy birta a "kiképzést"?

Egyelőre nem tudom elképzelni, hogy le kell fognom, amig döfködik szegény kis picurkát. Borzasztó.

Előzmény: Balletje (670)
Balletje Creative Commons License 2001.04.04 0 0 670
Sziasztok!

Susok, nálunk egyszer a Párom vitte a nagyobbik csemetét oltásra, a dokink meg is állapította, hogy " Apukát küldjük a vágóhídra..."
Én sem bírtam elviselni a sírást, és nem is tudom igazán, hogy a babusgatás, vígasztalás igazából az én lelkemnek kellett, vagy a gyerekeknek?

Előzmény: susok (668)
Sheme Creative Commons License 2001.04.04 0 0 669
"...a csecsemőben sok örömét lelheti az ember ..., ...ha le tud szokni az alvásról!" ;-)
susok Creative Commons License 2001.04.04 0 0 668
A védőnéni nálunk is kedves, de sokat nem tudok róla, mert én is csak 2szer voltam, és nem ismerek egy kisgyerekes anyukát sem a környéken. A 20-lakásos házunkban pedig 15 éve nem volt kisbaba.

Buksi, nagyon szivszoritó volt az oltásbeadás:( Én el sem tudom képzelni, hogy fogom birni. Soha nem birtam ilyet nézni, nem hogy asszisztálni benne:(

Gica70 Creative Commons License 2001.04.03 0 0 667
Ezt a szuris történetet olvasva nekem is kicsordult a könnyem, elképzeltem ahogy szép nagy szemekkel segítségkérően néz ....
Előzmény: Buksi (666)
Buksi Creative Commons License 2001.04.03 0 0 666
Sziasztok!

Gica70!
Ez fantasztikus! Nekünk az a hét, eddigi életünk legszerencsésebb hete volt! Gondolom Mogyinéék is így vannak most ezzel! Sokáig el sem akartam hinni, hogy ilyen is létezik, hogy egy hét alatt ennyi minden sikerüljön és mégis!:)))

Nagy-nagy gratula nekik!!!!!!

Az elzáródás nálam egy kicsit komolyabb problémát okozott, sajnos. Mindkét petevezeték két-két helyen volt elzáródva, és a két elzáródás közé folyadék volt beszorulva. Kulin doktor azt mondta, hogy a petevezetékeket meg kell operálni, mert a beszorult folyadék tartalmazhat toxikus anyagot is, ami miatt egyetlen egy próbálkozásunk sem sikerülhet, illetve ha mégis, akkor a magzat életét veszélyezteti. Ezért aztán nem volt más lehetőség mint az operáció és így mindkét petevezetéket eltávolították (laparoszkópia) '99. decemberében. Amikor a műtétből felgyógyultam utána lehetett hozzáfogni a lombik programhoz.
Ezek után a fogamzásgátlásra nem kell figyelnünk, viszont az sem lehetséges, hogy spontán legyen mégegy babánk.:-(
Ha tesót szeretnénk nincs más lehetőségünk csak a következő lombiknak nekirugaszkodni.

A védőnőm nekem is nagyon rendes, igaz, én lecseréltem akihez körzetileg tartoztam volna, arra aki a 3 közül a legszimpatikusabb volt. Ez nem tetszett annak akihez tartoztam volna, de nem nagyon érdekelt. Ja, a doktornéni is választott, nem a körzetileg illetékes. Van egy normális védőnő akit kedvelek, minden hónap közepe táján meglátogat bennünket, ez így volt a terhesség vége felé is, a hónap végén pedig a doktornéni jön, így kéthetente látnak bennünket, persze főleg Peti az érdekes!:)
Én úgy voltam vele, ha már választottam a szülészt, a kórházat, akkor bizony a picinek is olyan orvost és védőnőt választok akiről a környezetemben élők is elégedetten nyilatkoznak. Nincs is egyikkel sem semmi probléma!:)

A mai védőoltásokkal nem voltunk olyan szerencsések, mint a múltkoriakkal. Előbb kapta a DPT-t a bal lábába, de már itt eltört a mécses, aztán a jobb lábába a gyermekbénulás ellenit. A végére már sírtunk a mind a ketten.
Szegénykémet csak egy kis etetéssel tudtam megvígasztalni!
Nagyon rossz volt nézni, hogy fáj neki. Potyogtak a hatalmas könnyei és közben nézett rám a nagy szemeivel és szinte kérte, hogy segítsek (na, itt sírtam el én is magam)! Még most is összeszorul a torkom ha rágondolok.:-(
Remélem legalább nem lesz lázas tőlük!

Sziasztok:

Buksi

mosomasa Creative Commons License 2001.04.03 0 0 665
Amikor én olvastam, akkor volt egy harmadik kismama is :-) Katus!

Nekem úgy tűnik óriási szerencsém van a védőnőmmel (is), mivel tényleg nagyon kedves és lelkiismeretes. És még a tanácsai is jók.
Nekem már hozzá többet nem kell mennem, most már ő jön látogatni minket...persze egyelőre engem, aztán pedig majd a kis családunkat.

mosomasa

Előzmény: gyomber (663)
petrakovacs50 Creative Commons License 2001.04.03 0 0 664
Sziasztok!

Berku,

Isten hozott ujra itt! Amugy szerintem nem torvenyszeru, hogy a masodik babanak is lombiknak kell lenni. Bar nem vagyok szakerto, de szerintem van esely spontanra is. Azert levelet irni nem art!

Rita,
EMAIL ment!

Udv
PK

gyomber Creative Commons License 2001.04.03 0 0 663
Sziasztok,

Képzeljétek, tegnap beleolvastam a medlobba, és két új kismamánk is van!! A Candra és a Mogyiné.

Már alig várom az élménybeszámolójukat, hogy hogyan élték át az első pillanatokat.

Buksi, kiváncsi vagyok majd milyen sikerrel jár a levelezés. Igazság szerint az 5 lehetőségből mi is csak 1-et használtunk el, jó lenne, ha a másodikat is valahogy finanszirozná a TB. Nekem is elzáródás volt a gond. A doki azt mondta, hogy ne reménykedjünk, hogy ez megváltozik, de azt hallottam, hogy egy szüléstől teljsen átalakulhat egy nőnek a szervezete. Te a lelked mélyén bizol benne, hogy esetleg természetesen is összejön a 2.?

susok, kb 4 hetente kellene menni védőnőhöz, de én nem eddig kétszer voltam. Szerintem nem kell túlzásba vinni. Az enyém nagyon kedves, de olyan hülyeségeket beszél, hogy néha a fülem kettéáll tőle.

üdv
gyömbér

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!