Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
És olyanról, hogy német versenyszervező csődbeperelt (versenylefújas, eü ellátás, biztosítási költség-emelkedés, vizsgálati költségek, ügyvédi díj stb okán) megsérült nézőt!? Már ha érted... Majd egyszer itt is elindul az érdekérvényesítési katagóriaugrás.
Ha a vasútállomáson, a peronon, a biztonsági sávon, annak pálya felöli szélén állsz, s elsodor a hatharmancasicé, akkor az állomásfőnök, a masiniszta, a peronőr vagy te leszel a hibás? S jól alszik-e bármelyik résztvevő utána? - vagy csak te, a Köztemetőben....
És téged kell-e sajnálnom, vagy a többiek tönkretett életével illik törődnöm?
Azért egyszer végigvinnék (a falig) egy olyan persorozatot, ahol nem csak polgári mód próbálnam bebizonyítani a veszélyeztetés cselelekményét (ha miattad félrekapja a kormányt, s mást öl(het) meg - ennek mindhárom oldali következmény-felelősségének kimondásáig), szóval ez a "nem bűncselekmény" talán elhatárolásnehézséges lehet.
Nem tudom, mennyit nyom a latban, mert ez a lassító a bajóti elág elé lett kitéve 100-150 méterrel, hogy ne essenek rá a kanyarra, mert akkor minden 10-15. autó beesne szembe az árokba. Szóval ennél a lassítónál tilos és életveszélyes állni. Kérdés, hogy az olajfolyás ezen a részen volt-e, ha igen, jogos az észrevétel. De még azon is megy a disputa, hogy a pilóta ennyire elmérte a féktávot, vagy műszaki hibás volt az autó, de ennek viszont nincs büntetőjogi relevanciája.
A versenyt rendező Arrabona Rally Club először rövid közleményt adott ki közösségi oldalán, amelyből kiderült, hogy a verseny Lábatlan-Bajna szakaszán történt baleset miatt az 11. Esztergom-Nyerges Rallyt félbeszakítják. Később közzétették az ORB2, az ORB3 és a Historic szezonnyitójának leállításáról szóló felügyelőtestületi határozatot is. A baleset előtt pár órával azt írták, olaj került a pályára.
Nem, tévedsz. Visszamenni sem bűncselekmény, az lehet kizárólag báncselekmény, hogy a rendező nem gondoskodott arról, hogy ne menjenek vissza és zavarta el őket következetesen onnan. Ennek kialakult joggyakorlata van, soha megsérült nézőt még nem vontak felelősségre, csak rendezőt, szervezőt.
"Tiltott helyen állni autóversenyen nem bűncselekmény."
Önmagában talán valóban nem az (hülyének lenni ebben az országban szabad, ugye...).
De a rendezőgárda utasításainak ellenszegülni, azokat semmibe venni szerintem már igen.
És ha tényleg úgy volt, hogy a felvezető elhajtotta őket, de annak ellenére visszamentek, akkor bizony bármiféle felelősségrevonással csak őket lehet megtalálni. SzVSz!
Tiltott helyen állni autóversenyen nem bűncselekmény. Engem egyszer majdnem elütöttek így, 1991-ben a Győr rallyn, a tőlem 80 méterre levő lejtős kanyarből 150-nel keresztbe jött ki egy Lada, és tudtam, hogy oda fog esni, ahol állok. És földbe gyökerezett a lábam, nem bírtam elindulni. Utána futottam, mint a nyúl és az autó tőlem 3 méterre felborult. Mondjuk azóta híresen óvatos vagyok nézőként.
Ezt valaki úgy fogalmazta meg, hogy a rossz , tiltott helyen álló nézőkkel kapcsolatos rosszallást ilyen esetekben felül kell írja az empátia és részvét. Nem bűnrészesek szerintem, csak tudatlanok, túl merészek, stb. Sem ők, sem a versenyző nem vonható büntetőjogi felelősségre, csak a rendezőségből valaki.
Teljesen el volt cseszve az egész. Ez az egész verseny legveszélyesebb része, egy nagy lejtőn jönnek egy km egyenesből 200-zal, és a féktávon dobálós részre betettek egy úgynevezett lassítót. Mentem ezen a pályán, ismerem azt. Ismerőseim elmondták, hogy a rendező folyamatosan minden kör előtt egy hangos autóval elküldte az összes nézőt onnan, de mindig visszamentek. Valszeg nem volt elég rendezői személyzet, aki az ilyen helyekről (messze ez volt a legveszélyesebb pontja az egész versenynek) elzavarta volna a nézőket. Jó eséllyel ezért valakit a rendezőségből büntetőjogi felelőssége fognak/ próbálnak vonni.