Nekem a tv-be leadott(szinkronizált csillagok háborúja van meg! (pontosabban az anyáméknál van, de az enyém)
Réges-régen....a szomszédunk valami filmvállalatnál dolgozott és ő hozta haza....,én meg átvettem (kb.8-10-12éve).Két 60 perces kazettára van másolva.
Az első kazetta ott jár le amikor a halálcsillagon obi-van elmegy hatástalanítani a vonósugarat és han kérdezi luke-tól, hogy:
- hol szetted fel ezt a vén salabaktert....:))
kazetta vége,másik kazetta be:
- hol szetted fel ezt a vén salabaktert....:))....folytatás.
Hát megint láttam, apámmal eggyütt, neki teccet, mondjuk elolvasta a könyvben elötte. Meglepődtem menyireélvezte, mondjuk nekem is egyre jobban tetszik a film, a végén még meg is szeretem :))
Olvastam azokat a SW képeskönxveket, nem olyan rosszak. Igaz meglepődtem , mikor a Jeditanács tagja között említettek (meg is mutatták) két alakot, az egyik abbol a fajbol volt mint Yoda (iagz nő volt) a másik meg mint Darth Maul (festés nélkül) érdekes volt.
DS9: a kép amit múltkor küldtem a fénykardokról szintén ezekbőla a hivatalos forrásokból van kiollózva.
Találjatok ki valami olyan találkahelyet, ahol biztosan megtaláljuk egymást!
Ja, és Laa-Yosh kereste a múltkor a 1138-as feliratú droidot. Nos, a force.net-en van egy oldal, csupa hasonló dologgal (E.T.-k a szenátusban, wookie-k, stb.) Kattintsatok ide!
A filmben elrejtett csemegékről (Falcon?, ET, wookie-k, ILM-felirat, idegen turistacsoport Mos Espában, filmes gárda statisztaszerepei stb.) a http://theforce.net/prequels/hidden_stuff.html vagy shtml címen van egy jó kis összeállítás. Ígérik, hogy rövidesen az oldalsó menüből is el lehet majd érni.
A nálunk a moziban bemutatott trilógiából csak A Birodalom visszavág volt szinkronizált. A Csillagok háborújában a bevezető szöveget az 1984-es karácsonyi tévévetítés során olvasta egy narrátor - de magyarul!, mert az már szinkronizálva volt.
Mint már Adder írta (hogy megvan neki), és én is valamikor réges-régen, nekem is megvan a szinkronizált változat - hangja (magnókazettáról immár MiniDisc-re archiválva). Viszont Soundkey villogott azzal, hogy neki megvan az a verzió, csak nem világos, melyik, mert amire reagált, abban van először szinkronizált és feliratos változatról is szó, de nem tudom, melyikre értette.
Feltunt egy turistacsoport a Mos Espa-i jelenetben ?
Kis vacak lenyek(lehetnek ugy 6-7-en), de az egyik igen latvanyosan mutogat nekik, es a masiknal van egy kamera is ... ?!?
Lesz roluk kep is hamarosan...
DarkLord
Itt van egy link, amin egy internettós riport olvasható Lucassal, ami alátámasztja azt az állításomat, amit pár hozzászólással ezelőtt mondtam a 9 résszel kapcsolatban.
http://internetto.hu/rovat/colorstar/C0001085.htm
Segítség !!!
Talán it tud valaki segíteni.
Ha jól emléxem a 79 es SW4 még feliratos volt. És úgy emléxem, hogy akkor a bevezeto szöveget egy narrátor fel is olvasta (angolul).
Így volt ez?? vagy csak képzelodöm??
Ha volt felolvasás, akkor meg van ez a verzió valahol az univerzumban ahonnan meg lehet szerezni??
Megfigyeltem a hétvégén a ROTJ-t, hátha felfedezek benne valami olyat, ami a TPM-ben fals lett volna, de nem nagyon találtam. Szerintem kéne csinálni egy special special editon-t, ahol az új triólógia szerint egy kicsit fel kéne tuningolni az eredeti triólógiát.
A digitálisan létrehozott élő karakterekről én is láttam egy műsort (Friderikusz Objektív - a fújjolást kérem mellőzni), ahol ez az arc ugyancsak elmondta a technika lényegét, de azt is elmondta, hogy ez egy kutatási folyamat részeredménye, és a közeljövőben olyan szintre tökéletesítik, hogy az átlag mozinéző nem tudja megkülönböztetni az élő színészektől (hiszem majd ha látom).
Ami még cool volt, hogy egy újabb távolba szakadt hazánkfia, aki 8 év után már akcentussal beszél. Oh yeee.
Nos, mint már egy korábbi hozzászólásomban említettem magamat és ds9-et beleszámolva 10 fő jelentkezett + Kádár Mónikával (4) honap azaz hétfőn reggel egyeztetem, hogy ő most hárman lesz vagy négyen.
Azaz 14 jegy. ds9 említett 16 helyet az jónak tűnik, ha csak 14-en leszünk én még tudok legalább 1 embert hozni a fennmaradó helyre.
Az angolban a két hang ugyanaz ( Ian McDiarmid ).
Sőt a us.imdb.com-on így szerepel: Ian McDiarmid .... Senator Palpatine (Darth Sidious).
A producer ( Rick McCallum, mert csak kettő van Lucas és ő) az csak tudja, hogy a film miről szól és ki-kicsoda, nem ? :)))
Mondjuk ő meg a rendező, tutira
Sidioust tényleg csak holképen látjuk ( meg a Coruscanton élőben ), de a holoképen pont ( tökúgy ) néz ki, mint az Emperor ( Császár ).
"filmben amikor Yoda és Mace Windu a Sithekről beszélnek és az utolsó mondat az, hogy akkor melyik lett elpusztítva a Mester vagy a Tanítvány a kép jó sokáig Palpatine-t mutatja."
Ezt meg fogom nézni.
" másik, hogy a producer is azt nyilatkozta, hogy a phantom menace az Darth Sidious aki természetesen Palpatine."
IMHO amit a producer mond, az nem számit, mert az történeten kivül van.
" hogy Darth Sidious pont úgy néz ki, úgy öltözködik mint a császár és a hangja is olyan, tehát ebből csak egy kicsit kell továbbgondolni."
Ezt nem értem.
sidious mestert csak holoképen látjuk, és az elég zavaros, ebből nem lehet eldönteni az öltözékét.
A hangja: a magyar szinkron nemtudom milyen, melyiket ki szinkronizálja, az angolban IMHO nem egeyezik meg a két hang.
Nemreg letoltottem a teljes topikot, es gondoltam mivel nem tart sokaig csinalhatnek egy statisztikat a legtobbet hozzaszolo egyenekrol. El is keszult... sajnos topikhalalok meg nehany dupla hozzaszolas miatt nem tokeletes, de azert igyekeztem.
Ugyan messzemeno kovetkezteteseket hiba lenne levonni belole, de azert szerintem erdekes.
A filmben amikor Yoda és Mace Windu a Sithekről beszélnek és az utolsó mondat az, hogy akkor melyik lett elpusztítva a Mester vagy a Tanítvány a kép jó sokáig Palpatine-t mutatja. Ez eléggé jó bizonyíték asszem.
A másik, hogy a producer is azt nyilatkozta, hogy a phantom menace az Darth Sidious aki természetesen Palpatine.
Az meg már csak egy másik egyértelmű dolog, hogy a császár neve Palpatine volt és, hogy Darth Sidious pont úgy néz ki, úgy öltözködik mint a császár és a hangja is olyan, tehát ebből csak egy kicsit kell továbbgondolni.