Ma olyan korban élünk, amikor egy fotósnak akkor sincs szerzői joga a képeihez, ha a gépén egy majom nyomja meg az exponálógombot . Akkor gondoljatok bele, milyen viták lehetnek egy milliókat érő fotós hagyaték körül.
Vivian Maier története nem ért véget a képeinek[...] Bővebben!Tovább »
Az a helyzet, hogy a buddhai lelkemet nálad tartom, letétben. Mert ismerlek, te legalább vigyázol rá. :) De ez tényleg szörnyű.
A jó hír az, hogy habár ma reggel a szomszéd néni pirkadatkor riasztott, miszerint beázunk, talán mégsem. Egy jó erős sirokkóra vágyom. Vagy a főn a szárazabbik? Mindegy, csak jöjjön.
Van ott jónéhány nehézsúlyú Móricka, akinek mindenről az jut az eszébe. Buddhai lélek kell elkerülni velük a komoly veszekedést. Nekem eddig sikerült. :) Csak közben teljesen elkopott a scrollbar a tapipadomon.
A mai este folyamán szerencsém volt végigolvasni pár igazi, vesébe taposó ütésváltást a Facebookon régi budapesti képek ürügyén, és most vallomással tartozom. Kábé az életem legnyugalmasabb része, amelyet itt töltök, és most már triplán hálás vagyok nektek, amiért itt nincs ilyen l'art pour l'art anyázás. Maradjon meg... Léciléci... Ígérem, én is jóleszekjóleszekjóleszek... (Oviban legalábbis így mondtuk, ha jól emlékszem. :-) )
Én ezt a fater katonatörténeteinek sorában hallottam, őrségben így aludtak, amennyit épp lehetett. Mondjuk ott lavór nem volt csak bazinagy kulcscsomó le a földre, mikor kicsúszott a kézből.
Megpróbálom a pozitív oldalát nézni. Nincs új vizes folt a hálószobámban, kopp-kopp-kopp. És ha egy kicsit alacsonyabb lenne a páratartalom - most épp 91 százalék -, biztos a dohszag is gyorsabban múlna.
Khm, a kiváló időre való tekintettel kibontottam egy üveg Takler-féle Flörtöt. Nekem egy kicsit túl csajos (=aromás), de azért jól ellensúlyozza azt, ami kint van. :)
Viszont errefelé is kissé nedves az időjárás. Ma például a Balatonon 40 percig tartott kijönnöm a telekről, az autó elásta magát - de még lábon is alig lehetett megállni, annyira sáros volt minden. Ilyen még eddig soha nem történt velem.
Van egy oldal, ahonnan felvehetem a címeket, aztán a legjobbat ráengedem a TVre. Innentől kezdve már csak a minőség felett bosszankodhatok (é.: képfelbontás és/vagy focitudás). A maival például nyugodtan vallathattak volna... mindent megmondtam volna.