Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Az utasokat inkább az össze-vissza betűzés téveszt meg.
Azért nem ugyanaz egy ötvenezres lakótelepről beszélni, meg egy baromi nagy egészségügyi komplexumon, amin legalább középen haladna el a busz, nem a szélén.
A tócóst hosszába eléred négy megállóval, a Klinikákat meg keresztben eggyel. Szóval szerintem nem ugyanaz a kategória.
Félreértés ne essék. nem azt mondom, hogy az István útra nem kell busz, természetesen kell minimum a jelenlegi kapacitással.
Nem mosolyog, mert igen ez is probléma. Ennek 45-37-esként kellene járnia, vagy ahogy Te írtad.
Akkor legyen 12-13, nekem teljesen mindegy. Magával a viszonylattal számoltam. Nekem a 12A jelzés nem tetszik, mert akkor majdnem minden 12-es 12A-ként közlekedne, az csak összezavarná az utasokat.
Nem mosolyog, mert igen ez is probléma. Ennek 45-37-esként kellene járnia, vagy ahogy Te írtad.
Azért nem ugyanaz egy ötvenezres lakótelepről beszélni, meg egy baromi nagy egészségügyi komplexumon, amin legalább középen haladna el a busz, nem a szélén.
De, hogy ne legyen zavaró, el lehet felejteni a hétköznapi összevonást. Reggel 04:10-kor megy egy 13-as, 04:20-kor meg egy 12-es. A végeredmény ugyanaz, csak lehetne spórolni egy buszt.
Viszont tévedés, hogy a Klinikákhoz csak a Klinikák megállóból lehet eljutni. Mivel elég nagy területen fekszik, ugyanúgy el lehet érni a rendelőket az Auguszta felől is.
Ne légy cinikus. Én is tudok az lenni:
Az István útra felesleges buszjárat, hiszen a Derék utcáról is lehet érni az István utat.
Mert a hét 90%-ában "sima" 12-es közlekedik, felesleges megzavarni az utasokat.
OKé, de már ma is két fajta viszonylatot jelöl az Y. Elágazó viszonylatot, illetve ellenirányú körjáratot. Most az A helyét is vegye át az Y? Akkor jelöljuk B, vagy legyen más számozás.
Ennyi erővel a 45H is legyen 45-ös, a többi meg 45A :)
Nos, a 12-es és 13-as módosításának keserves elkészítése után egy jóval könnyebb, pár óra alatt elkészült javaslatot is szeretnél publikálni, amely a 11-est, és a leendő 11Y-t érintené.
A jelenlegi 11-essel az a probléma, hogy "sehonnan sehová" nem megy, ráadásul egyik helyen sincsen pihenésre, anyagcserei folyamatok rendezésére alkalmas irányítóhely.
Én úgy gondoltam, hogy a 11-es belső végállomását a Nagyállomásra kell helyezni, így bőven marad idő pihenésre. Külső végállomás nem lenne (bár éppenséggel lehetne a Veres Péter utca). Egy óriási kört tenne meg a Nagyállomás - Piac utca - Kossuth utca - Burgundia utca - Csapó utca - Kassai út - Sámsoni út - Acsádi út - Veres Péter utca - Vámospércsi út - Hétvezér utca - Diószegi út - Borzán Gáspár utca - Monostorpályi út - Mikepércsi út - Nagyállomás útvonalon. Lenne egy ellen irányú 11Y-os is.
Az indulási helynek szvsz a főépület előtti megálló lenne a legalkalmasabb. Annak nem sok értelme lenne, hogy két külön megállóból induljanak, a felüljárótól pedig nehézkes lenne jobbra fordulni. A 11 és a 11Y egy időben indulna, a "kiegyenlítő pont" a Veres Péter utca megállóhely környékén lenne. Itt érdemes is lenne megvárni a menetrendben ígért indulási időt, hogy nagy sietés ne halmozódjon fel.
Az indulási idők kezdetlegesek, valószínűleg alapos javításra szorulnak, de alapnak remélhetőleg megteszi.
Az IT Services-hez a leendő új 43-as közlekedne, ha lesz időm, azt is elkészítem. A 43-as változása miatt a 42(Y) indulási idejei is módosulnának. És ugye adós vagyok még a 22-24-gyel ;)
Ezzel elérted azt, hogy a Derék utcáról nincs közvetlen gyors kapcsolat a Klinikákkal, ami a dolgozóknak nagyon nem jó hír.
Miért? Már be is vezette a DKV? :o ;)
22-essel eléred a Klinikákat kb. ugyanannyi idő alatt mint 12-essel.
A 22-24-re is van ötletem, csak azt majd később. A nyolcasozás megszűnne, de a körjáratozás nem.
Viszont tévedés, hogy a Klinikákhoz csak a Klinikák megállóból lehet eljutni. Mivel elég nagy területen fekszik, ugyanúgy el lehet érni a rendelőket az Auguszta felől is.
A 12Y miért Y? Akkor inkább a 12-es Pallag a 12A meg Teva. Csak legyünk következetesek.
Mert a hét 90%-ában "sima" 12-es közlekedik, felesleges megzavarni az utasokat. Ennyi erővel a 45H is legyen 45-ös, a többi meg 45A :)
Egy darabig teljesen jogos a betétjárat külön jelzése, de ilyen ritka indulás mellett el kell tekinteni tőle.
Ezzel elérted azt, hogy a Derék utcáról nincs közvetlen gyors kapcsolat a Klinikákkal, ami a dolgozóknak nagyon nem jó hír.
22-essel eléred a Klinikákat kb. ugyanannyi idő alatt mint 12-essel.
Így az István úton két gyors elérhetőség (22, 13) is lenne a Klinikákig, míg a Deréken egy sem. Onnan csak a 24-essel lehetne lejutni, pedig még mindig a Derék utcán laknak a legtöbben. (Értem én az érzelmi oldalt is, de azért maradjunk pártatlanok.)
A 12Y miért Y?
Akkor inkább a 12-es Pallag a 12A meg Teva. Csak legyünk következetesek.
Igazán eldönthetnék az illetékesek, hogy a Széchenyi utcán a Kistemplom felé, a leendő új megállónál melyik sáv szűnik meg. Jelenleg még tábla sincs, hogy be kéne sorolni. Megy az ember szépen a két sávon, egyszer csak megszűnik a festés, és egy marad.
A KRESZ szerint a külsőben kellene haladni, a logika alapján viszont a belsőben. Nagyon balesetveszélyes ez így. Még szerencse, hogy nem csúcsidőben jártam arra.