Sziasztok. tudja valaki hol lehetne FIDZSOA növényt vagy magot venni? A kétméteres fám már 3 éve virágzik de a fellelhető információk alapján úgytűnik hogy nem önporzó.
na megjöttek a teamagok,most áztatom öket egy napig vizben holnap elvetem.Elvileg azt irja hogy 1-3 honap a kelési ideje,na majd kiváncsi leszek,hogy ezek mennyire voltak frissek.
Akkor mondok egy időpontot. Mondjuk 11 óra. De ha neked a programjaid miatt máskor jó, akkor írd meg, mert nekem reggel 8 tól Du 2 ig bármi jó.
Helyszínnek akkor az a bizonyos Batthyany tér, a nagy óra alatt, ahol kiírják mikor indul a hév Szentendre felé(csak hogy ne kerüljük el ismét egymást).
Hali! A minap jártam az Ilex kertészetben (Bp, Rákosborzasztó, Bakancsos utca :) és láttam spanyol eredetű "gyári" csomagolású magokat. Volt mindenféle, főleg virágos dísznövény-magok, pl. Sterlitzia, de volt papaya, pálma, ciprusfa, stb. magok. Kétszázvalahány Ft volt egy zacsi, benne pár szem maggal. Ha valakit érdekel, nézze meg.
Egy kérdés: van egy kis Aurucaria fenyőm, de letört a vezérhajtás csúcsa. Reménykedhetek még, hogy erős, formás fa lesz belőle? Az egész fácska nem nagy, kb 20-30 centi, szóval remélem, kinövi. Szóval mit csináljak vele? Hagyjam, hogy nőjön a saját feje után, vagy vágjam le a sérült részt és erőltessem egy ép hajtás égbetörését?
Begoniánál egy héten belül látni kéne az eredményt.Myrtusz az nehezebb dio,mert az nehezen gyökeresedik,én mindig hormonoztam és tözegbe tettem.És igy is csak 40-50% az eredés.
Érdekes 2 éve még volt a déliböl közvetlen:((Na mindegy nekem átszállással is jo,ugy látom,hogy reggel 8-kor van egy a délibölÉs ugy látom ez a legrövidebb 2,30.
Igaz a busz anno meg 3 orás zsufolt zötykölödés volt Szekszárdig,ez még mindig jobb.
Visszafele meg vagy a 13,07-es,vagy a 14,10 es van,de ez már 3 ora:((
Hát ez van ha az embernek nincsen kocsija,és csak használhatatlan ismerösei vannak:((Én már megszoktam az elmult években.
Akadt egy kis problémám a begóniával, mert tavaj nem vágtam vissza elvirágzás után és igencsak megnőtek a szárai a levelei kicsik lettek.
A héten vágtam vissza és a szárát vízbe tettem, hogy szaporítsam.
A kérdésem az volna, hogy mennyi idő után kéne látnom, hogy gyökeret ereszt?
A másik kérdésem az volna, hogy a mirtuszomból levágtam néhány hosszúra nőtt szárat, hogy erősödjön és abból a levágott szárak közül tettem vízbe és tettem földbe is néhány szárat.
Itt a kérdésem szintén az volna, hogy mennyi iodő után kéne tapasztalnom a gyökéreresztést?
Egyáltalán melyik változat a jó?
A földbe hajtatás, vagy a vízbe?
Még mindíg kezdő növényes vagyok így ezekről nincs fogalmam.
Könyvet egyenlőre még nem tudtam venni, mert a fizetés még odébb van.
Válaszotokoat előre is köszönöm szépen!
Gondolom jól csináltam, hogy csak kb 1cm ér bele a szárból a vízbe?!
Nekem jo a szombat délelőtt,de jo lenne,ha már most pontositanál idöt meg helyet mert pénteken szervezem a szombati napomat és ha idöben tudom,mikor szeretnél talizni ehhez igazitom.Ha elkésel vele,és keresztbeszervezek,akkor annyi:((