Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2016.02.04 0 0 17561

Ha klónozol, akkor szerintem érdemes meghallgatni a VK7, DB3-akat is.

De hogy a két véglet közül melyik fajta? Ezt még el kellene döntened.

Cimborám B3-asított T500-asa lényegesen előnyben van egy alap spinethez képest. (30 292 4391) Foldback, B3-asra alakított perka.

https://www.youtube.com/watch?v=rH445ULUWJM

Találkoztam hirdetésekben nem rossz áron már egész B3-as ízű komolyabb hangszerekkel is mint E100 vagy B3000 vagy DB-OB/5. Ezeket sem zárnám ki.

Attól függ mire kell? Vinni, fellépni a legkisebb mechanikus is majdnem olyan nehéz mint a nagyok, kemény munka, szívás. De otthonra az igazinak, analógnak azért más a hangja.

Előzmény: FMPVFS (17560)
FMPVFS Creative Commons License 2016.02.04 0 0 17560

Üdv Mindenkinek!

Segítségre, tapasztalatokra és tanácsokra lenne szükségem. Viszonylag kis pénzből (150-250 eFt között gondolkodom) szeretnék "hammond-ozni tanulás" céljából L-100-ast (esetleg P-100 is szóba jöhet), M-100-ast vagy XK-1-est venni. Ismerem nagyjából mindhárom típust és a különbségeket (analóg/digitális, 3,5 oktáv/5 oktáv, két manuál/egy manuál...), de nem igazán tudom melyik mellett döntsek. Alapvetően az analóg tone generator + csöves erősítő a szimpatikusabb, de az XK-1 kompakt mérete és a plusz hangszínek (zongora, stb.) is nagyon szimpatikusak, és nekem úgy tűnik, hogy az XK-1-ből jobban ki lehet csikarni a klasszik B3 hangzást, mint a spinet-ekből, ami szintén jó pont. Mik a tapasztalatok? Második kérdésem, hogy egyébként van-e valakinek eladó L-100/P-100/M-100 ebben az árkategóriában, amitől megválna. Köszönöm a hasznos infókat, segítségeket.

djuice Creative Commons License 2016.02.04 0 0 17559

Hát ez meg mi? :)

Fíííínom! Én kész vagyok...

KarnEvil Creative Commons License 2016.02.03 0 0 17558

Hello,

Itt sok felveteluket megtalalhatod:

https://www.dalok.hu/fogarasitrio

Előzmény: Zafipapa (17537)
tonegenerator02 Creative Commons License 2016.02.03 0 0 17557

Sziasztok, 

ahogyan korábban Tehtube is írta, holnap játszunk a Gólya nevű helyen nyolctól.

Ingyenes; ha ráértek, nézzetek be! :) 

https://www.facebook.com/events/559107580926997/

(VIII. Bp, Bókay u. 34.)

Előzmény: tehtube (17532)
djuice Creative Commons License 2016.02.01 0 0 17556
tehtube Creative Commons License 2016.02.01 0 0 17555

Nem a waterfall a lényeg. Az A33-é sem az. Széles, matt, alacsonyabb fekete billentyű mint a B3-ban. A VK-nak meg fényes, keskeny, magas.

Nem világmegváltásra egész jól szólt koncerten is a Microstation egy-két orgonapresetje. Kicsit csiszoltam rajta, de lényegében gyárihoz hasonló.

Előzmény: djuice (17553)
tehtube Creative Commons License 2016.02.01 0 0 17554

Szia. Hogy mész biztos ha nem vettél jegyet? Lehet hogy már nem is kapsz!

Tajtiéknál csináltattam annó nagyon klassz tokot a Viscount DB5-ömnek. Szépen megcsinálták.

Biztos ez kell? A Veiger készít keményített puhatokot mindenhez. Vékony, kamrás polikarbonátot varr a huzatba. Olcsóbb, könnyű, kisebb és nem bántja a környezetét :-)

(nem veri szét a kocsit) Persze attól függ, mihez kell. Ródoknak flightcase csakis.

Előzmény: Mr Eskimo (17552)
djuice Creative Commons License 2016.02.01 0 0 17553

Tajtiék gyártanak kemény tokot tudtommal.

A VK7 amúgy leszólja a VK8-at is! A Korg, Yamaha meg sose tudott normális orgona hangokat mintavenni. Pedig egy olyan kis microStation is nagy volna vagy fél giga RAM-mal, de ezt valahogy nem akarják erősíteni a szintikben. A VK-nak meg legalább orgona-szerű fedélzete van. Egyedül a waterfall billentyűzet hibádzik belőle.

Előzmény: Mr Eskimo (17552)
Mr Eskimo Creative Commons License 2016.02.01 0 0 17552

Sziasztok! Én még nem vettem jegyet, de biztos megyek DeFrancesco-ra!

Megvettem a Roland VK 7-et, nagyon tetszik a hangja! Ég és föld a Microstation-höz képest, nem hittem volna, hogy ekkora különbség lesz. (Tudom, más célra gyártották a kettőt, de akkor is, időben van különbség a két technológia között...)

Keménytokot hol érdemes venni vagy csináltatni hozzá szerintetek?

tehtube Creative Commons License 2016.01.31 0 0 17551

Á, hagyd, nem jó ez a feltételezés. Különben is zenélésre és nem artistakelléknek bérelték.

Ki jön ápr 10-én Joeyre? Nekem a 2. , a 21h-s előadásra van jegyem.

Tegnap Matyi a Kéknyúllal óriásit triózott a Lámpásban. Amellett hogy nagyon szépen szólt, vadállatok voltak. A basszusmenet már boszorkányos, több mint jó. Ehhez állat szólók. Az orgona hangja is hibátlan. A társak is vették a lapot, mindhárman +1 hatalmas klubozást nyomtak le. Szóval pont így kell csinálni, ennyi erővel, lendülettel, bravó!

Előzmény: djuice (17550)
djuice Creative Commons License 2016.01.31 0 0 17550

"Joey 10 éve a pedálokra ugrott..."

Végülis nem az övé volt az orgona. :) De ha balul sült volna el a mutatvány, a managerei biztos leperelték volna a gatyát az A38-ról.

Nem nagyon értékelem én az ilyesmit amúgy mikor egy hangszert trambulinnak használnak vagy szétverik a színpadon. Attól a "művész" nem nagyobb inkább kisebb a szememben. :(

Előzmény: tehtube (17534)
tehtube Creative Commons License 2016.01.31 0 0 17549

Sajnos ez nagyon off. Volt. Hatalmas betűkkel ki volt írva, hangstúdió. Ott bármilyen hozott, helyben rögzített anyagot egyedi lemezre vágtak. A József körúton volt, későb Bose.

Előzmény: Zafipapa (17547)
Zafipapa Creative Commons License 2016.01.30 0 0 17548

Ilyen az élet, ez a lemez nálam valahogy kimaradt. Azt hiszem ott követtem el a hibát, hogy csak a Fogarasi névre és orgona szóra kerestem rá folyamatosan az  interneten, és a Csíkot sajnos kihagytam. Lehet hogy Cavinton helyett nefelejcset kell majd szednem ?

Egy kicsit off, de ha már a 70-es évekről volt itt szó:

Volt egy hangstúdió a József körúton azokban az időkben. Úgy tudom bárki bemehetet és felvették stúdió minőségben a produkcióját. Hetente elsétáltam előtte, de tinédzserként nem mertem, nem mertünk bemenni, érdeklődni, hogyan lehetne amatőrként saját külön bejáratú bakelit hanglemezünk... Tudtok erről a helyről valami konkrétabbat ? Persze csak ha publikus.

Előzmény: tehtube (17546)
Zafipapa Creative Commons License 2016.01.30 0 0 17547

Ilyen az élet, ez a lemez nálam valahogy kimaradt. Azt hiszem ott követtem el a hibát, hogy csak a Fogarasi névre és orgona szóra kerestem rá folyamatosan az  interneten, és a Csíkot sajnos kihagytam. Lehet hogy Cavinton helyett nefelejcset kell majd szednem ?

Egy kicsit off, de ha már a 70-es évekről volt itt szó:

Volt egy hangstúdió a József körúton azokban az időkben. Úgy tudom bárki bemehetet és felvették stúdió minőségben a produkcióját. Hetente elsétáltam előtte, de tinédzserként nem mertem, nem mertünk bemenni, érdeklődni, hogyan lehetne amatőrként saját külön bejáratú bakelit hanglemezünk... Tudtok erről a helyről valami konkrétabbat ? Persze csak ha publikus.

Előzmény: tehtube (17546)
tehtube Creative Commons License 2016.01.30 0 0 17546

Van egy stúdiólemez 1977-ből. Mivel koncertet írtál, koncertől írtam én is. 

De gondolom ezt ismered: http://zenekucko.ucoz.com/blog/csik_gusztav_es_egyuttese_1977_hungaroton_pepita/2014-11-23-11809

Csík-Fogarasi-Jávori, Berkes Balázs basszgitár játékával.

Előzmény: Zafipapa (17545)
Zafipapa Creative Commons License 2016.01.29 0 0 17545

Ozjo jóvoltából megkaptam az egész hangfelvételt. Ismételten köszönöm !

A mai technikával készült felvételek után,  olyan érzésem támadt, mintha az MK21-es kazettás magnómmal vették volna fel. Félre ne értsetek, ez így is kultúrtörténeti emlék és jó hogy legalább így megmaradt. A bajom csak annyi, akkoriban miért nem lehetett ezt normális stúdióban is megcsinálni ? 

Igazából még mindig a trió felvételeket szeretném meghallgatni. Talán egyszer előkerül...

Előzmény: tehtube (17543)
tehtube Creative Commons License 2016.01.29 0 0 17544

Külön érdekes a hatodik szám, a G-moll blues, ami igazából az It's A Beautiful Day együttes Don And Dewey száma. Ennek nagyon érdekes a története:

Az együttes a kölcsönös megegyezésük alapján visszalopott a Deep Purplétől, mert ők korábban ellopták tőlük a Bombay Calling számot 1968-69-ben, amiből faragták a nagyon sikeressé vált Child In Time-ot.

Aztán amikor ez kiderült, összeültek a tagok, menedzserek hogy mi is legyen? Végül megegyeztek hogy ők meg cserében választhatnak egy nótát a Purplétől amit sajátjukként adnak elő. A Wring That Necket választották és ebből lett ez a Don And Dewey. https://www.youtube.com/watch?v=aoz4aNwIB5w

És az eredeti Bombay Calling: https://www.youtube.com/watch?v=YgcsIiR6DJA

Előzmény: tehtube (17543)
tehtube Creative Commons License 2016.01.29 0 0 17543

Van egy klassz 1977 április 23-i koncertanyaguk Gödöllőről. Szaxival kvartet, Csík-Fogarasi-Jávori-Angyal. Élvezhető minőségű hallgatói felvétel, sztereó. Biztos a művház beállított mikrofonjai-felvevője révén, mert nem a széksorok közül vették, azt hallani.

A Rhodes hozza a basszust amire rátettek egy wah pedált is. Nagyot zúznak rajta másfél órán át. https://www.dalok.hu/bio/id/158

l.csaszar Creative Commons License 2016.01.29 0 0 17542

A BME "régi" E-Klubban rendszeresen felléptek a 70-as években. Általában az egyik előadóterembe voltak "száműzve", 10-15 fős hallgatóság előtt játszottak, míg odakint a "nagyszínpadon" (ez ma már igen kis színpadnak számítana) dübörgött a Fonográf vagy az Omega.

ozjo Creative Commons License 2016.01.29 0 0 17541

Sajnos video anyagot nem találtam, (illetve Tehtubenak van egy pici felvétele)

Előzmény: Zafipapa (17540)
Zafipapa Creative Commons License 2016.01.29 0 0 17540
Nagyon köszönöm. Most mobilneten vagok, Este ha Ausztriából hazaértem azonnal megnézem.
Előzmény: ozjo (17539)
ozjo Creative Commons License 2016.01.29 0 0 17539

Küldtem egy mailt, remélem hasznos a tartalma :)

ozjo Creative Commons License 2016.01.29 0 0 17538

Valahol kering a neten egy felvétel, a gödöllői művházban készült. Ott a Csík fenderezett.

Zafipapa Creative Commons License 2016.01.28 0 0 17537

Fogarasi János, Csík Gusztáv, Jávori Vilmos trióról van valahol elérhető hang vagy képanyag ? 

A Marcibányi téri művelődés házban hallottam utoljára a triót, még az ősidőkben. Fiatalabbak kedvéért a felállás: 2 Hammond és dob volt.

Nagyon jól szóltak.

trambi001 Creative Commons License 2016.01.28 0 0 17536
tehtube Creative Commons License 2016.01.27 0 0 17535

Earl Van Dyke. Kellemes Billy Preston, Booker T féle soul-funkos orgonamuzsika

tehtube Creative Commons License 2016.01.26 0 0 17534

Így van. Papírékkel beszorítja az alaphangot. Emerson tőrrel csinálta ezt a szervizes trükköt.

Most csak maga mászta meg az orgonáját, de ez egy másik volt, nem a szokásos.

Joey 10 éve csak a padra állt, onnan ugrott a pedálokra a maga dupla méretével. Ezek a hanxerek nagyon sokat tudnak ilyen téren is.

Előzmény: Zafipapa (17533)
Zafipapa Creative Commons License 2016.01.26 0 0 17533

Köszönjük a híreket és a beszámolót.

Sajnos nem lehettem ott Raphael Wressnig koncertjén. Majd talán legközelebb.

Ahogy írtad, tényleg egy showman. Pár éve Ausztriában a Kolleritsch buschenschankban játszottak. A közönségből egy csinos hölgyet felhívott a színpadra és együtt táncoltak az orgonáján. Az ütőér megállt bennem, mi lesz ebből ? Szegény Hammond bácsi vajon hány kilóra is méretezte a hangszerét ? Na végül is szerencsére semmi baj nem lett, ez is a show része volt. Még annyit, hogy a móka idejére keménypapírral kitámasztotta az aktuális hangzáshoz a billentyűket.  :-)

A felgyújtom az orgonát című mutatványáról már ne is beszéljünk... 

Előzmény: tehtube (17532)
tehtube Creative Commons License 2016.01.25 0 0 17532

Koncertajánló:

Február 18, Matyi triója párbajra hívja Bence trióját: http://muzikum.hu/event/hammondosok-ejszakaja-feat-premecz-matyas-es-vas-bence/

2 B3 1 színpadon

Április 10, Joey DeFrancesco klubozik nálunk. Írnak mindent hogy Muzikum, BJC, BMC, majd tisztázódik: http://joeydefrancesco.com/index.php?id=tour

Bence 4-én is lesz az új csapatával.

Raphael Wressnig két társával is nagyon klassz koncertet nyomott a Muzikumban. Hozta a 120%-os kemény, szilaj stílusát az extrém bő lére eresztett szólóival. Bő két óra tömény szórakoztatás, élvezet. Nála jelen kell lenni, nem visszahallgatni, visszanézni a műsort. Érdekes és nagyon jó Booker T-s hangzást adott az újrakondizott B3-asának. A 21H szekrényében 122-es lezlibelsőnek lekapcsolta az alsó motorjait, így a dobrotor állt, csak a tölcsér forgott. Gyakran az sem. A szünetben megkérdeztem tőle hogy nincs-e gond a motorral: nem, ez koncepció. Oké.

Két mostani társa is jobb elődjeinél. Sok jazzista iskolázottságban ha felül is múlná, de amit Raphael szórakoztatásban, energiában, vigyorgásban letesz, azzal műfajának egyik bajnoka. Funk/soul erős hard rock beütéssel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!