Érdekesség! Egy kolléga összetörte a Lacsi elejét a tűzfalig.Nem adták meg a jobbkezet.Elmondása szerint bontóba ment alkatrészért futómű cuccokat keresett mivel elég kevés Lacsit bontottak idáig nem sok minden volt hozzá. Viszont a B Vectra féltengely egy az egyben megeggyezett és ezt szerelték bele keresett hengerfejet is arra meg adtak neki Nubira II hengerfejet az jó volt.Szóval állítólag sok minden alkatrész a B Vectrából helyettesíthető így olcsóbb!
Azon kell eltöprengeni, hogy a klímát milyen meteorológiai viszonyok között használja az üzemeltető.
Ezt azért tartom fontosnak kiemelni, mert sokan (néha én is) télen az ablak páramentesítésére is használják. Téli üzemben a kompresszor könnyebben kaphat folyadékütést. Ez akár tönkre is teheti. Szóval, szerintem ilyen esetben nem árt a kíméletes indítás..
Nyári üzemben nem sokat gatyázok, bekapcsolom, amikor szükségét érzem és kész. Függetlenül attól, hogy éppen milyen fordulaton üzemel a motor. Ettől meghibásodás általában nem történik. Nyáron ugyanis rendkívül nagy valószínűséggel azonnal gáz halmazállapotú közeggel indul a kompresszor, a folyadékütés valószínűsége rendkívül csekély.
Ez elég hasbaakasztósnak tűnik. Mitől lenne nagyobb terhelés nagyobb motorfordulatnál. Az elektromos hálózat ugyanaz. (Sőt, ha 3. vagy 4, fokozatra kapcsolt ventillátorral gyorsítasz, akkor visszavesz a ventillátor fordulatszámából, hogy a ne legyen gyengébb a gyorsulás.)
Én sem gondoltam rá, de klímás szaki mondta, hogy bekapcsolás előtt a motorfordulatot vissza ajánlott venni- azaz haladás közben üres, fordulat visszaesett bekapcs, eztán poroszkálás tovább. Így nem kap a kompresszor és a rendszer sem akkora lökésszerű terhelést, mint egyébként. A klíma meghibásodások gyakori oka lehet, de az jó ha visszajön az ügyfél különösen gari után!
Ezt a "hogy kell"-t most nem igazán értem. Bekapcsolod a klímát és a levegőkeringetést és kész. A hőmérsékletet oda tekered, ahova akarod. A szakemberek szerint rendszeresen illik bekapcsolni. Én gyakorlatilag az eltelt két év alatt max 100 km-t mentem klíma nélkül a 30e-ből, és olyan, mint új korában.
Tudja-e valaki, hogyan kell bekapcsolni a klímát? Eddig azt gondoltam tudom, de hátha nem vagyok egyedül. A kérdés nem Lacsi-specifikus.
Ujjacska (lábujjacska) elindul-gombot megkeres-megnyom-visszajelez (esetleg bízzuk a Szöszire) OKÉ, de mégis hogy a kompresszor hosszúéletű maradjon mindezt hogyan ajánlott?
"Elszomorít hogy a kezdetek kezdetén volt egy pár itteni ember aki eljött az egyik talinkra és azóta sem jött el senki."
No para!
Ha azt vesszük, hogy az itteni topik résztvevők által megszervezett első találkozóra (amely 3 időpontot csúszott!!) 2-en voltunk...., akkor felvetődik a kérdés mi a gond?
Nos nem gond, de a tippjeim:
- 'nyugisabb' mentalitású emberek használják ezt a topikot
- több a vidéki Bp-től nagyobb távolságra
- írogatni olvasgatni szeretnek, de nem annyira közöségi emberek
- stb.
Én magam is olvastam a másik fórumot, és információ szerzésre remek!
Ez a topik viszont a kellemes puritán kivitelével, olyan kerekasztal fazonú beszélgetést ad vissza, ami nekem jól esik. Mintha egy szobába ülnénk valaki bejön csevegünk, kimegy, jön más.. és nem zavar ha ugyanazt kibeszéljük mégegyszer.
Én mint a klubelnök szoktam olvasgatni (nyomatékosítom olvasgatni ) ezt a topikot, hisz sok próbálkozásom ellnére nem sokan jártok , direkt ennek a márkának és a tulajdonosaiknak fentartott, alapított klub oldalára, ahol összehoztuk a létező összes Daewoo-Chevrolet modellt.
Most én is hozzáteszem hogy nem bántásból, írom hisz miért is bántanék olyanokat akiket nem igazán ismerek.
Mellesleg ha ti is ott írogatnátok akkor talán lenne több hozzászólás is az említett topikban, hisz azért van hogy oda mondjátok el kérédseiteket és véleményeiteket.
Elszomorít hogy a kezdetek kezdetén volt egy pár itteni ember aki eljött az egyik talinkra és azóta sem jött el senki.
Hisz egy kutya kölykei vagyunk vagy mi.
Ha valakit a tagsági díj riaszt el, azkonak elmondom hogy a fórumban való regisztrálás az ingyenes. A talikra járás ingyenes. Csak akkor van költsége ha kívánja az adott helyzet.
Néha beszúrok egy-egy talit hátha eljönnétek és szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.
Leengedve maradt a jobbos ablak nem nagyon csak éppen annyit, hogy a jobbos ülést eláztasssa reggelre a hóesés :-))) Aztan jött a követekező a párom vmit mókolt a plusz energia ellátó (alsó szivargyujtó) -val és elment benne az áram, vagy nemtom... a lényeg, hoyg nem tudok áramot kicsiholni. Mi lehetet vele? hol ennek a biztosítéka? a felsőben ott működik.
Márciusban megadatik nekünk egy hosszú hétvége. Ez ideális egy kis kirándulásra.
Arra gondoltam felmehetnénk a Kékesre a kilátóhoz. A múltkori is elég jól sikerült.
A tali időpontja: 2007. március 17 Gyülekező az Örs vezér téri BKV székház parkolójában 8.00-kor Indulás 8.30-kor
Program: Na az nincs. De felmegyünk és elfoglaljuk magunkat, mondjuk egymás cikizésével, kergetésével, ha van hó hogolyó csata úgy mint utoljára (én leszek a célpont, remélem nem) esetleg aki hoz szánkót akkor szánkózás. Ha megunjuk megyünk haza. Kaját szerintem hozzon mindeki. De ha kell utána nézek valami kajálási lehetőségnek.
Távol áll tölem, hogy bárkit v. bármelyik klubot minősítsek. Vitát sem kívnok provokálni, és nem írom le miért maradok mégis inkább e helyen. Biztosan többen átolvasunk és teszünk hasonlóan. Indulatok nélkül.
"Utolsó hozzászólás:2007 Jan. 18 Csüt., 17:27Kornél kicsit régen volt" Persze, de ott nem kell minimum hetente újból leírni mindent, mert beesik vki a szokásos "Még új vagyok itt, de nincs időm/kedvem végigolvasni 42.000 hozzászólást." : ))
Utolsó hozzászólás:2007 Jan. 18 Csüt., 17:27Kornél kicsit régen volt, de mindkét klubnak megvan a maga előnye-hátránya kommunikációs oldalról. A lényeg mégis, hogy létezünk!
És valóban nemsokára berobbannak a dieselesek, igen erős (és nyomatékos) csapat lesz a szószoros értelemben is!
Az utóbbi időben rendes mennyiségű hozzászólást tudok hétfőként átolvasni. Van a topikban fordulat (hogy stílszerű legyek)! Úgy látom újabb Lacsi vásárlási hullám van az országban, ami itt is érződik és a Népitéletben is.