Ez igen! Köszönöm nem kérek. Elmondhatom, hogy mindannyiunk nevében méltó bosszút álltál, és fogsz is ezentúl :D Annyi ötletem lenne, hogy hasonlítsd össze a csigák és más puhatestűek ízét, vagy akár mást, amire emlékeztet az íze. Ha ez megvan, akkor keress egy csomó receptet arra, ami emlékeztet a csiga ízre. Ha jól tudom, akkor nem sokan esznek csigát, rengeteg embered kifogott ez az állat. Legutóbb talán Hugh Fearnley-Whittingstall akarta hasznosítani ezt a gaz állatot, de kudarcot vallott, ahogyan előtte sokan mások is. Úgy hogy mindenképpen nagy eredmény a Tiéd :D
Nálunk lassan virágzik az eper, nő a borsó és a hagyma, kikeltek a répák és a fűszernövények is kezdenek előbújni. Ládában talán egy zacskóból vagy 10-15 kakukkfű nőtt, nem valami jó eredmény. A paradicsomok megvannak, már lassan kezdik eldobni a két sziklevelüket, bár még nem sárgulnak, talán egy kicsit.
Hát.....( fújjolós smile) én egyszer láttam a tv-ben, hogy Amerikában a konyhai turmix-gépben összeturmixolták a gilisztákat és a család nagy örömmel elfogyasztotta....
Azt hiszem ez én voltam:) Abban az évben, amikor először szedsz róluk termést, akkor nincs is gond. Viszont az egymás mellett lévő tökfajtákat a méhek, rovarok összeporozzák és amikor az első összeporzott termések magjait ülteted el a következő évben, akkor bizony meglepetések érhetnek. Nekem a cukkinim ragyás lett. Olyan bögök nőttek rajta mint a disztökön, de ennek nem volt jelebntősége az élvezeti értékben. A főznivalótök viszont kis ragyás vakarék maradt és az ize is rossz volt, akármilyen stádiumban szedtem le.
Neked azt tálalnék fel, amit Te szeretsz és a csigák látványával sem terhelnélek. A meghivott kedves vendéget az ember kényezteti, ilyen különös ajándék, mint egy vödör csiga - pedig még inkább :)
Ha vendégségbe megyek hozzád és nagyon kedveskedni akarsz, akkor hortobágyi húsos palacsintát kérek előételnek...csúszómászók nélkül...:-)) Egyébként gratula, te vagy a mai nap hőse:-))
nálam mindig egymás mellé kerül a tök, cukkini és a patisszon. dísztököt is ültetek mindig, nálam eddig nem voltak hatással egymásra, a dísztök pici maradt, a többi meg jó nagyra nőtt :)
jaja kár hogy nem a szomszédom vagy, szívesen vinnék én is neked mindig egy vödörrel :))) tuti finom az a csiga ami a bazsalikom palántáimat ette meg... :D
Szerintetek a különböző fajtájú tököket, kukoricákat lehet egymás mellé ültetni? Mert egyszer, igaz dísztökre mondták hogy mivel másfajta volt mellette ezért lettek nagyobbak mint az eredeti picike kis dísztökök.
Ha más nincs egy kampósan meghajlitott dróttal is ki lehet emelni a megfőzött csigákat. Kuktában másfél óráig főztem. Aztán a kenyérsütőgép kampójával emeltem ki a csigatesteket a házból.
A szomszéd mamikám is ilyen vállalkozó szellemű mint Te vagy:) Vittem neki kostolót. Az arcát sajnos nem tehetem be. Mosolytól ragyogva jelentette ki, hogy finom.
Az ő véleményére én nagyon sokat adok, mert ő úgy tud főzni, mint körülöttem senki más.
Mindent összevetve a próba nagyon jól sikerült. Ezentúl gyüjteni fogom a csigákat:)
nem olyan mint a rágógumi? :) vagy mihez lehetne hasonlítani? én mondjuk a pacalt se bírom, se a körömpörköltet, de egyszer megkóstolnám, addig nem mondom hogy rossz.
HÁT ERRE KÍVÁNCSI VAGYOK!!!!!! MESSZE LAKSZ? JUT NEKEM IS 1,TÖBBRE NEM VÁLLALKOZNÉK,BÁÁÁÁR KI TUDJA!!!! LEHET A MAI GAZDASÁGI HELYZETBEN,JOBB HA MEGBARÁTKOZUNK A GONDOLATTAL (TÜCSKÖT-BOGARAT)
nemtudom hogy hogy lehet (csak szimplán vaksi vagyok), de ezt a postot most láttam eddig és tényleg ilyenek a peték! :) hát én már mindről leszedegettem, félem az újhagymát :( még a hagymalegyeket is egyenként levadásztam kézzel :))
uh bátor vagy, én a csigát megfogni is alig merem úgy undorodok tőle nem hogy megegyem :D még a csirkéről is leszedem a zsíros-bőrős részeket olyan kis finnyás vagyok :)) meg ami él nem tudom megölni... attól is kivagyok ha a gilisztát kettévágom az ásóval.
Nincs rossz izlésed :) Mindkettőt imádom és nagyokat tudok belőle enni. A csigából nem hiszem, hogy fogok, mert macerás, munkaigényes.
Természetesen beszámolok majd róla:) A menű sikerességéért mindent megteszek. Ma nem reggeliztem. Illetve csak kekszet és citromos teát engedélyeztem magamnak.
Na...jó étvágyat hozzá....:-) Én maradok a bableves füstölt oldalassal c. menünél...:-) Azért majd számolj be róla, hogy milyen volt az ebéd...lehet áttérünk a csirkenevelésről a csigagyűjtésre??:-))