Keresés

Részletes keresés

Gruppo Atletico Creative Commons License 1999.10.11 0 0 3541
Dear Varázsos Barát,

én klubtag vagyok - igaz, nem túl aktív és nem túl rég óta - úgyhogy a köv. klubnapon rákérdezek. Egyébként készül a 2. klubfilm (lásd Sötét Oldal), a címe pedig A fejvadász titka. Kitaláltátok kiről szól? (Segítség: nem Aurra Singről :-))

Ez az azonos moduláció a drodekáknál legfeljebb a ST-univerzumban működik. Szerintem a SW-univerzum fizikája nincs ennyire a valós fizikai törvényekre alapozva. A ST eleve igyekszik mindent megmagyarázni (ami nem negatívum, csak más), miért kellene így lennie a SW-nál is? Ezért nem értettem pl. a fénykard körüli vitát sem. De szerintem erről már volt néhányszor szó...

Előzmény: Varázsos Barát (3539)
LOU Creative Commons License 1999.10.11 0 0 3540
Hi,

most olvasom, mik vannak. Valóban ott van a Lucas dombormű? Esszméletlen.
Különben pedig szerintem is kívül van A DesDroidok lézerének a csöve.
Egyébként láttátok az E.T.-ket a filmben?

Varázsos Barát Creative Commons License 1999.10.11 0 0 3539
Helló, Dob!
A második megjegyzésed tényleg érdekes, ezt nem is gondoltam volna, hogy éppen vívásra nem ajánlott a fénykard... Viszont talán hagyományból tanították, abból a korból, amikor még sok Sith szaladgált, és fel kellett velük venni a harcot. Ehhez úgy látszik, akkor a fénykardot választották... Továbbá, a vívásnak része a védekezés is, és amint a sugarak elhárításából kitűnt, igen hatásos, nem is kell energiapajzs egy Jedi-lovagnak.
Az elsőre nem tudok mit mondani. Biztos, hogy a fegyverek csöve belül van?

Más:
A showderes SW-némafilmparódia szerintem is tuti jó volt! Nem kérte el kópiában az RTL-től vagy Fábritól az Első v. Eredeti v. mittomén (sorry!) SW-Klub? Digitalizálhatnák, átírva a magyar némafilmfeliratokat angolra, azután nyomás!, upload a theforce.net-re, és máris nemzetközi siker hullana az ölükbe! Ha valaki a klubból olvassa, fontolja meg, mert szerintem tuti nyerő dolog lenne, hogy hallassák a magyarok is a hangjukat, és Kevin Rubio és Justin Dix mellett az ismeretlen rendező is bevonuljon a Theforce.net Theaterbe! :)

Előzmény: Dob (3537)
UBul Creative Commons License 1999.10.11 0 0 3538
a fan day jo otlet...

igaz, nekem az elmult hetek mind-mind fan-week-ek voltak :))

Előzmény: Wizzard (3533)
Dob Creative Commons License 1999.10.11 0 0 3537
Darklord: Palpatine = Sidious.. legalábbis szerintem.

Viszont lenne pár technikai jellegű hozzászólásom:
1. A drodikák fegyvere ugyebár a pajzsaik mügött van, tehát át kell lőniük rajta, ez csak akkor lehet, ha a pajzs , és a fegyver modulációja (frekvenciája) megegyezik (Lásd: ST 6:Generations). Szóval a jedik meg visszaütik a lézerlövedéket, akkor ugyan mér nem megy át a droidok pajzsán, ha még mindig ugyanaz a modulációja.. Azaz a Droidikák a saját fegyverükkel legyőzhetőek lennének..
2. A SW Technical Journal szerint a fénykard vívásra nem éppen jó, sőt egyenessen sz@r. Ahhoz képest elég jól harcolnak vele. A könyv szerint Qui-Gon az egyik legjobb vívó. Mondjuk nem is értem, hogy egy jedi mér kap fénykardvívás-kiképzét. Merthogy elvileg nem szembesül olyan ellenféllel, aki szintén fénykardol. A fénykard elsődlegessen védelmi fegyver, vívásra nem nagyon használható.

ds9 Creative Commons License 1999.10.11 0 0 3536
- moratorium -
Előzmény: ds9 (3535)
ds9 Creative Commons License 1999.10.11 0 0 3535
Az ötlet jó bár én moratriumot hirdettem, de sebaj, egyel több dolog amit megszegek :))))
Előzmény: Wizzard (3533)
ds9 Creative Commons License 1999.10.11 0 0 3534
Volt márerről szó ugyan, de érdekes szerintem is. A zén véleményem szerint Palpatine és D.Sidious egy és ugyanazon személy, de hát majd a következő részből ez majd csak egyértelmű lesz ( a francért kell annyit várni rá :( )
Előzmény: DaRkLoRd (3532)
Wizzard Creative Commons License 1999.10.11 0 0 3533
Hali Mindenkinek!

Emberek, nem kellene valami hasonlót csinálni, mint amerikában volt az ún. FAN WEEKEND, hiszen a héten szombaton lesz pontosan egy hónapja, hogy a Baljós Árnyak-at bemutatták. Lehetne egy újabb közös vetítést szervezni a Plaza-ba, pl. a 17.45 előadásra...

Mi a véleményetek???

DaRkLoRd Creative Commons License 1999.10.11 0 0 3532
Jo lenne mar vegre visszterni az Episode I-hez, nem... ?!?

Szerintem Palpatine es Darth Sidios ikrek, es mind a ketten a hatalmat akarjak, csak az egyik a Sotet Oldal eszkozeivel akar hozzajutni, a masik meg armanykodassal. Jo moka lenne, ha valamelyik reszben osszecsapna a ket testver... :)
Bart az jobb, ha osszedolgoznak, nem ?
Vegulis Palpatine a filme vegen azt mondja, hogy : "...es Anakin Skywalker a te jovodet is figyelemmel FOGJUK kiserni."
Nem egyes szamban mondta, hoanem tobbesben, ami ugye csak kiralyi elojog... :)
Palpatien a kiraly...:)

Udv

DL

Husky Creative Commons License 1999.10.09 0 0 3531
Tényleg marha jó volt a Showder Star Wars.

Főleg a kosztümök ötletesége tetszett különösen.

Előzmény: druss42 (3530)
druss42 Creative Commons License 1999.10.09 0 0 3530
hali

exlex : en is arra gondoltam avval , hogy kissse nem tudja mit is ir a hogyishivjak :)

Egyebkent lattatok most a showderban az sw reszt ? Hat nem szeretem a musorvezetot , de ez tetszett .Aki nem latta : A csillagok haboruja volt borleszk szeruen feldolgozva , beoltozott szereplokkel;) egesz jo poen volt .Utana volt egy ket figuranak a jelmeze kielemezve , hat nem semmi , Leianak meg hodetonatora is volt :))

druss42

exlex Creative Commons License 1999.10.09 0 0 3529
druss42:
"..szoval ez pont nem hiba :)"

Nem is a a Yoda/Qui-Gonn kerdessel van a problema.
En is tudom, hogy arra van valasz (olvasom a theforce.net-et :)

Nezd meg MickeyKnox hozzaszolasat elotted. O jar jo nyomon...

Előzmény: druss42 (3528)
druss42 Creative Commons License 1999.10.09 0 0 3528
hali

exlex : hat igen egy kicsit az ujsagiro sem pontos a temaban , masreszt ezt a Yoda vagy Qui Gon tanitotta temat , asszem ds9 jol elmagyarazta ezelott x+100 :) hozzaszolassal , szoval ez pont nem hiba :) Persze hiba mindenben lehet , de ez nem baj , legalabb tudunk mit keresgelni , ha mar a rejtett dolgok megvannak :))

druss42

MickeyKnox Creative Commons License 1999.10.09 0 0 3527
Hát látszik, hogy a cikk szerzôje se sokat konyít a témához. A "Joda mester" olvasásakor rögtön heveny röhögés fogott el.

"Qui-Gonn Jinn tanította, aki nem Joda, hanem Jedi."
Kell ehhez még valamit hozzátenni???

exlex Creative Commons License 1999.10.09 0 0 3526
Remelem errol meg nem volt szo (nem neztem meg, sorry).

A Nepszabi mozirovataban ket hete egy Sos B. Peter nevu uriember Star Wars bakijatekot hirdetett. Az akkori szamban mar leleplezett egy "hibat": Qui-Gonn nem tunik el, mikor meghal. Mint tudjuk, erre van magyarazat.

A most csutortoki szamban ez jelent meg:

"Csillagokban a Baljós árnyak

Star Wars-bakijátékot ajánlottam olvasóinknak a múlt héten, de kezdjük előbb egy saját elvétés helyretételével: természetesen legutóbb a fővárosi mozik csillagászati bevétele csupán százhárommillió forint volt, ugyanez milliárdban erős túlzás lett volna. Szeptember utolsó hete is kimagaslóan erős eredményeket hozott: csaknem százhatvanezer néző nyolcvanhatmillió forintot hagyott ott a mozik pénztáraiban.

A bakijátékra visszatérve, elmondhatjuk, szinte túl jól sikerült, dőltek a levelek a mail-boxomba. Akadt azonban rajongó, aki már a felhívást is sértésnek vette, hogy márpedig Lucas mester ismeri saját művét, és a földi halandók számára nem egészen világos momentumok is tudatos tervezés eredményei. Szögezzük le, hogy ezzel a játszadozással természetesen nem célunk a film lejáratása.

Nézzünk egy beérkezett bakit: több játékos is úgy emlékszik, hogy a IV. részben az öreg Ben (Obi-Wan) Kenobi a fiatal Luke Skywalkernek azt mondja, hogy őt egy Joda mester tanította ki Jedivé. Az I. részből most az derült ki, hogy a fiatal Obi-Wan Kenobit Qui-Gonn Jinn tanította, aki nem Joda, hanem Jedi. Akad, aki pontosan jelzi a helyet, hogy mikor jelent meg Obi-Wan szelleme és küldte Luke-ot Jodához.
...

Sós B. Péter (sosbp@nepszabadsag.hu)"

http://www.nepszabadsag.hu/Redakcio/Doc.asp?SID=1&IID=1294&CID=90&AID=63298

Velemeny? (Szamomra az utolso idezett bekezdes tunik problematikusnak.)

MickeyKnox Creative Commons License 1999.10.09 0 0 3525
Na igen, így gondolom én is, nem is zavart volna, ha miután eltűnik, nem látom a széket mögötte, amin "ült". De hát ez legyen a legnagyobb probléma a film-mel kapcsolatban :))

Más: kövezzenek meg érte, de így, több megnézés után azon vettem észre magam, hogy kimondottan rosszul esne, ha Boba Fett az elôzetes híreknek megfelelôen kinyírná Jar-Jar-t. Lehet, hogy nekem sikerült gyermeki szemmel néznem???

ds9 Creative Commons License 1999.10.09 0 0 3524
kedves MickeyKnox,

köszi :)))

A hologram csak egyszer ül akkor, amikor bemutatja Darth Maul-t ( az asztal végén ).
A többi esetben mindig áll ( még akkor is miközben halad, azon a szerkezeten, amikor a " Wipe them out" dumát mondja.

Hogy miért kell ülnie ? Nem tudom, végülis csak egyszer ül, biztosan fáradt lehet :))))), tudod az egész napi munka a Szenátusban meg ilyenek sokat elvesznek az ember ( még ha sith is ) erejéből :))).

Előzmény: MickeyKnox (3523)
MickeyKnox Creative Commons License 1999.10.09 0 0 3523
ds9: Engedd meg, hogy elsôként gratuláljak (én meg miattad maradtam fenn, mivel téged illet a 3500., az én mondanivalóm számára jó a 3501. is!)
Szóval: megnéztem x-edszer is, Laa-Yosh kolléga Lucas-át sajnos elmulasztottam, viszont amikor Watto és Qui-Gon Jinn beszélgetnek a podrace után, a háttérben tisztán látszik egy emberi arc bal fele (a szem, szemöldök, és az orr tisztán kivehetô a sziklában)

Még valami, amit már régebben észrevettem, de egy dologban biztos akartam lenni: szóval amikor a nemoidianok, és Sidious hologramja "beszélgetnek", akkor ez a hologram ül! (az összes SW filmben -emlékeim szerint - ez az egyetlen ilyen eset.) Nekem valahogy furcsa a dolog. Miért kell egy hologramnak leülni???

ds9 Creative Commons License 1999.10.09 0 0 3522
Költséget nem kimélve elkészült a felirat:

3500

szép nem ?

:)))))))))

Előzmény: ds9 (3521)
ds9 Creative Commons License 1999.10.09 0 0 3521
Úgy döntöttem, hogy csinálok egy 3500-as hozzászólást ( a kinti számláló szerint ) de mivel már késő van és nem szólt hozzás senki régóta, reggel meg már lehet, hogy lekésem, ezért most megírom a 3499-et is :)))))))
Laa-Yosh Creative Commons License 1999.10.09 0 0 3520
Huh, asszem már tartozom nektek a Lucas domborművel :)
Szóval, amikor Amidala és társai fogságba esnek, azon a helyszínen látható. A folyosó távolabbik végét egy boltív díszíti, ami kicsit olyan vajszínűsebb, és nem pirosas, mint a falak. Annak a boltívnek a közepén látható egy kis ovális, de mivel a kép a kamera fókusza miatt itt már homályos, csak sötétebb foltokat lehet kivenni. Nagy haj, bajusz, szakáll...
Nagyon kicsi, nagyon homályos, és ha nem tudod mit keress, akkor nehéz észrevenni. De azért persze nem lehetetlen :)
A theforce.net oldalán fent van, hogy hogyan is került oda, meg most már a Vader árnyékról is van kép. Király.
De a legjobb a női Gilette Sensor Excel :)))))
KOZO Creative Commons License 1999.10.08 0 0 3519
Nem erre gondoltam csak érdeklődtem..
Van kikkel megnézni csak ha mentetek volna akkor Én is oda pofátlankodom..(a műértők közé)
NA pá megyek haza mert még melózom...
ds9 Creative Commons License 1999.10.08 0 0 3518
Háát most volt, én már láttam 8x moziban ( 5 USA, 3 Hungary ) 1x itthon videon, tehát nem tudom mikor lesz legközelebb, de majd kiötlünk valamit :)))))
Előzmény: KOZO (3517)
KOZO Creative Commons License 1999.10.08 0 0 3517
Nem lehet egy rossz szavad sem így kigyomlálták!!!

Na a kérdésem csak az, hogy van eggyáltalán tervbe egy ilyen mozizás mostanában?

ds9 Creative Commons License 1999.10.08 0 0 3516
köszi moderátor :))
ds9 Creative Commons License 1999.10.08 0 0 3515
vidmar, te hun voltál Szerdán ?
Előzmény: vidmar (3508)
ds9 Creative Commons License 1999.10.08 0 0 3514
kedves KOZO,

ha lesz ilyen természetesen szólok.

Előzmény: KOZO (3513)
KOZO Creative Commons License 1999.10.08 0 0 3513
Drága DS9 !

Igéretemhez híven mindössze csak affelöl érdeklődöm mikor mentek legközelebb megnézni ?
Amennyiben lehetséges és elviseliteka társaságomat én is mennék veletek (márha időm engedi).
Kérlek tájékoztass mikor mentek.

Üdv.: KOZO

Gruppo Atletico Creative Commons License 1999.10.08 0 0 3511
Hááát... Nem tudom. Akkor Obi-Wanék mellett még állhatott volna pár száz jedi, aki ismerheti az eltűnős technikát. Nem feltétlen jelenik meg mindenki ott, aki meghalt. A végén már egy egész tablókép lenne szép átlátszó-kékben.:-))
Előzmény: roller (3507)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!