Keresés

Részletes keresés

Laa-Yosh Creative Commons License 1999.10.12 0 0 3561
Theforce.net interjúrészlet:

BN: The first three films in the series were in a sense, morality plays, but you've taken it a lot further in the new one, because there's almost a quasi-Christian element here that Anakin is the result of a virgin birth and he is the chosen one. How intentional was that?

GL: It wasn't really meant as a virgin birth, more as a metaphor for life.

BN: So, you weren't trying to invent a new religion there?

GL: No, no. The idea is that the hero, throughout mythology, has always been the result of a special birth. Usually, as with Hercules, the father is a God. Every hero has a mysterious birth.

Kádár Mónika Creative Commons License 1999.10.12 0 0 3560
Gen is a szinkronos vetítést támogatja...:))
Sőt, ha nem nagyon későn megyünk, akkor lehetne saját ill. kölcsön (uncsitesó, hugica) gyerekeket is vinni. És akkor a matricások is cserélgethetnének.
axe-c Creative Commons License 1999.10.12 0 0 3559
En a szinkronos vetitest tamogatom.
Meg egy kerdes: a pop3-as i-mail elerest mikor
fogjak bevezetni?
Banita Creative Commons License 1999.10.12 0 0 3558
"Legközelebbi tasztalos vetítés"? Mikor, hol, merre és meddig?
Én is, én is! :-))))
Előzmény: Gruppo Atletico (3556)
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.10.12 0 0 3557
Ki látta már a TheForce.net-en levő The Bounty Trail videót? Nekem a Troops jobban tetszett, talán, mert humoros volt, és ismerte a korlátait, emellett trükkökben mégis nagyon jól megvolt csinálva. Ennek a Boba Fett-filmnek jó az alapötlete, de a hangja igen vacak, és az elején levő csata is igen fura, már-már érthetetlen számomra, plusz a Star Wars-filmekhez képest nem elég hihető. (Figyelem, mondom azokhoz képest!) Plusz nem értem, hogy kerül oda még egy Jedi, hiszen a TESB után vagyunk, mikor már csak Yoda létezik és Luke lesz azzá.
Gruppo Atletico Creative Commons License 1999.10.12 0 0 3556
druss42,

a legközelebbi tasztalos Ep1-nézésre elvihetem a Sötét Oldalt VHS-en, aztán nézd meg, vagy amit akarsz vele ;-). Egyébként egyetértek Laa-Yosh-sal, meg lehetett volna jobban is csinálni ezt a filmet, de azért látszik, hogy sok munka fekszik benne. Talán, ha egy kicsit a sztorira is több gondot fordítottak volna... Persze ahhoz meg profi(bb) színészek kellettek volna.

druss, ha nem bírsz addig várni, dobj egy emilt!

Laa-Yosh: tudtad, hogy ez az Asztalos gyerek 3DStudio-ban (nem MAX!!!) csinálta az animokat? Legalábbis egy tévériportban az látszott a monitorán...

Előzmény: druss42 (3547)
Zombie Creative Commons License 1999.10.12 0 0 3555
No, mar megint kihagytam par napot, szombaton behalt a vinyom :(
Tamogatom a Fan Day-es megnezest... Igaz hogy mar hatszor lattam moziban. Lehetne most szinkronizalt? Eddig mindig feliratosat neztunk...
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.10.12 0 0 3554
Se7en!
Zseni vagy! Hogy erre nem gondoltunk! Pofonegyszerű, és már meglévő példa! Gratulálok!
Előzmény: Se7en (3552)
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.10.12 0 0 3553
Akkor rá illik a film címe: Egy hatás alatt álló nő.:)
Előzmény: Kádár Mónika (3551)
Se7en Creative Commons License 1999.10.12 0 0 3552
Halihó!

Szerintem a droidekak pajzsára nagyon egyszerű válasz van, azon kevesek számára, akik látták az Empire Strikes Back c. filmet.
Abban a hoth-i csatánál van a jelenet, amikor a bolygóról ion-ágyúkkal lövik az érkező csillagrombolókat. A parancsnok vagy a tüzér vagy mittudoménki akkor mond valami olyasmit, hogy de-aktiválják a pajzsot és tűz! Vagyis arra a milli-mikro-nano-secundumra, amíg a lézerlövedék eléri a pajzsot és áthatol rajta (és ez az idő nagyon rövid, hisz a fény nagyon gyors), arra az időre a pajzsot kikapcsolják.
Egyébként szerintem ez az egész nagyon hasonlít a világháború egyszemélyes vadászrepülőgépeire. Ott ugyebár a pilóta az orrban elhelyezett gépfegyverrel tüzelt - a saját propellerén keresztül! Ott is össze kellett hangolni, hogy a géppuska csak akkor lőjjön ki golyót, amikor a gyorsan forgó propellerlapát éppen nincsen előtte. Más kérdés, hogy az akkori technikai színvonalon ez szinte bravúr volt, és sokszor bemondta a rendszer az unalmast, és a pilóta saját magát szedte le...

Előzmény: Dob (3537)
Kádár Mónika Creative Commons License 1999.10.12 0 0 3551
Egy újabb "laikus" reakció a filmre: legjobb barátnőm, aki totálisan kívülálló, nem is látta a trilógiát, bankár és más súlyosbító tényezők, szóval imádja ezt a részt, a hétvégén kérdezte, hogy nem mennénk-e el velük a szinkronizáltra mégegyszer, mert már nagyon hiányzik neki Jar-Jar(!). És kölcsönkérte a trilógiát, hogy kiművelhessék magukat.
Kojak Creative Commons License 1999.10.12 0 0 3550
Már gondoltam arra, hogy a topicnak kéne csinálni egy FAQ-t, ahhol az összes kitárgyalt téma (rejtett jelenetek, Yoda-kérdés, stb.) fenn lehetnének.

Megjelent magyarul két EP1-es könyvecske, az egyikben feketén-fehéren leírják, hogy Obi-Van 13 éves koráig a Jedi Templomban nevelkedett, ahol a vezető tanára Yoda volt, csak ekkor - hosszas huza-vona után- veszi magához Qui-Gon Jinn.

Üdv

Kojak

MickeyKnox Creative Commons License 1999.10.12 0 0 3549
Halihó!

A hasonlóság onnan van, hogy Lucas - mint pár más dolgot szintén - átvett a "valós életbôl", és átformálta úgy, hogy bele tudja illeszteni a filmbe. Én úgy tudom, hogy a Jedi-k vívásának alapja teljes egészében a japán KENDO-víváson alapszik; pl. a kard tartása, és jópár vívómozdulat is.

Előzmény: Dob (3548)
Dob Creative Commons License 1999.10.12 0 0 3548
Nem tom már hol, de olvastam egy összehasonlítást a japán kardvívás, és a jedi harcmodor között, és eléggé hasonló, sőt sok esetben meg is egyezik, amit nem igazán értek. De sebaj, legakább jól néz ki.
Tudtátok, hogy a jedi akadémán kétélű "pengével" tanulják a jedik a harcot? pont olyannal, mint amilyan Darth Maulnak van.Csak mert az igen veszélyes, a jedik jó része inkább a mono-kardra vált.
Előzmény: druss42 (3547)
druss42 Creative Commons License 1999.10.12 0 0 3547
hali

jo otlet a fanday :) legyen mar ugyis reg lattam a filmet es pont szombatra terveztem.

En is akartam a Vivas kardal temakorre valaszolni , mert az SW ez iranyu tanitasa igencsak kozel all a harcmuveszetekhez (az en ertelmezesemben) , de Laa-Yosh egy nagyon jol fogalmazott mondattal , mar leirta amit akartam :) enyjehogykeson neztembe :))

Gruppo Atletico szoval pontosan honnan lehetne egyenlore csak az elso filmet megszerezni (sotet oldal)? Egyebkent en is ugy emlekszem , hogy elotte nem hasznaltak a laser sword ot megnevezesre , de sebaj.

Laa-Yosh Creative Commons License 1999.10.11 0 0 3546
Kard:
Az egy lézersugár, ami piszok erős, de valami még erősebb erőtérrel visszagörbítik a markolatba. A light saber amolyan ősi megnevezése lehet (nem is ívelt a pengéje, pedig a szablyának olyannak kellene lennie).

Vívás a karddal:
1. A harcművészet célja nem feltétlenül az, hogy a gyakorlatban is felhasználhassuk. A gyakorlása jobbá, nemesebbé teheti az embert, és felkészíti sok mindenre, testi és lelki terhek elviselésére, bölcsességet is adhat.

2. Valahol a fénykardvívást mint intuitív harcművészetet definiálták. Ilyen értelemben a gyakorló általános Erő-érzékenységét, ismeretét, tudását, képességét, vagy hogyannevezzemjét is gyarapíthatja.

DaRkLoRd Creative Commons License 1999.10.11 0 0 3545
Vagy ha a robot nem is ,de a fegyvere igen...
DaRkLoRd Creative Commons License 1999.10.11 0 0 3544
En meg mindig amondo vagyok, hogy a Droidekak lezere kilog a pajzs alol.
Igaz ekkor jol vissza kellene iranyitani a lezer lovedeket a csobe, es ekkor off lenne a robot... :)
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.10.11 0 0 3543
Kedves Gruppo Atletico!
Szerintem sem kellene ezt a lézersugárdolgot feszegetni, majd a SWTC-ban kell megnézni, ott biztos agyalnak még róla.
Jó, ha felveted, és köszi, bár igazából nektek kell köszönnötök az ötletemet, ha ugyan nektek már ez nem jutott eszetekbe!:)
Tippelek: akiről a Dix-film - Boba Fettről! Na?
Előzmény: Gruppo Atletico (3541)
Gruppo Atletico Creative Commons License 1999.10.11 0 0 3542
Apropó, fénykard!
Csak én vagyok hülye, vagy tényleg csak az Episode 1-ben nevezték először "laser sword"-nak a fénykardot? Eleddig lightsaber volt mindig, nem?
Csak azért, mert régen, amikor valaki kötözködött a "lézerkarddal", mindig azt mondtam, hogy: "Ki mondta, hogy lézer?" Aztán amikor Anakin elkezdett "lézerkardozni", eléggé meglepődtem. Fuccs a teóriámnak!
Vélemény?
Gruppo Atletico Creative Commons License 1999.10.11 0 0 3541
Dear Varázsos Barát,

én klubtag vagyok - igaz, nem túl aktív és nem túl rég óta - úgyhogy a köv. klubnapon rákérdezek. Egyébként készül a 2. klubfilm (lásd Sötét Oldal), a címe pedig A fejvadász titka. Kitaláltátok kiről szól? (Segítség: nem Aurra Singről :-))

Ez az azonos moduláció a drodekáknál legfeljebb a ST-univerzumban működik. Szerintem a SW-univerzum fizikája nincs ennyire a valós fizikai törvényekre alapozva. A ST eleve igyekszik mindent megmagyarázni (ami nem negatívum, csak más), miért kellene így lennie a SW-nál is? Ezért nem értettem pl. a fénykard körüli vitát sem. De szerintem erről már volt néhányszor szó...

Előzmény: Varázsos Barát (3539)
LOU Creative Commons License 1999.10.11 0 0 3540
Hi,

most olvasom, mik vannak. Valóban ott van a Lucas dombormű? Esszméletlen.
Különben pedig szerintem is kívül van A DesDroidok lézerének a csöve.
Egyébként láttátok az E.T.-ket a filmben?

Varázsos Barát Creative Commons License 1999.10.11 0 0 3539
Helló, Dob!
A második megjegyzésed tényleg érdekes, ezt nem is gondoltam volna, hogy éppen vívásra nem ajánlott a fénykard... Viszont talán hagyományból tanították, abból a korból, amikor még sok Sith szaladgált, és fel kellett velük venni a harcot. Ehhez úgy látszik, akkor a fénykardot választották... Továbbá, a vívásnak része a védekezés is, és amint a sugarak elhárításából kitűnt, igen hatásos, nem is kell energiapajzs egy Jedi-lovagnak.
Az elsőre nem tudok mit mondani. Biztos, hogy a fegyverek csöve belül van?

Más:
A showderes SW-némafilmparódia szerintem is tuti jó volt! Nem kérte el kópiában az RTL-től vagy Fábritól az Első v. Eredeti v. mittomén (sorry!) SW-Klub? Digitalizálhatnák, átírva a magyar némafilmfeliratokat angolra, azután nyomás!, upload a theforce.net-re, és máris nemzetközi siker hullana az ölükbe! Ha valaki a klubból olvassa, fontolja meg, mert szerintem tuti nyerő dolog lenne, hogy hallassák a magyarok is a hangjukat, és Kevin Rubio és Justin Dix mellett az ismeretlen rendező is bevonuljon a Theforce.net Theaterbe! :)

Előzmény: Dob (3537)
UBul Creative Commons License 1999.10.11 0 0 3538
a fan day jo otlet...

igaz, nekem az elmult hetek mind-mind fan-week-ek voltak :))

Előzmény: Wizzard (3533)
Dob Creative Commons License 1999.10.11 0 0 3537
Darklord: Palpatine = Sidious.. legalábbis szerintem.

Viszont lenne pár technikai jellegű hozzászólásom:
1. A drodikák fegyvere ugyebár a pajzsaik mügött van, tehát át kell lőniük rajta, ez csak akkor lehet, ha a pajzs , és a fegyver modulációja (frekvenciája) megegyezik (Lásd: ST 6:Generations). Szóval a jedik meg visszaütik a lézerlövedéket, akkor ugyan mér nem megy át a droidok pajzsán, ha még mindig ugyanaz a modulációja.. Azaz a Droidikák a saját fegyverükkel legyőzhetőek lennének..
2. A SW Technical Journal szerint a fénykard vívásra nem éppen jó, sőt egyenessen sz@r. Ahhoz képest elég jól harcolnak vele. A könyv szerint Qui-Gon az egyik legjobb vívó. Mondjuk nem is értem, hogy egy jedi mér kap fénykardvívás-kiképzét. Merthogy elvileg nem szembesül olyan ellenféllel, aki szintén fénykardol. A fénykard elsődlegessen védelmi fegyver, vívásra nem nagyon használható.

ds9 Creative Commons License 1999.10.11 0 0 3536
- moratorium -
Előzmény: ds9 (3535)
ds9 Creative Commons License 1999.10.11 0 0 3535
Az ötlet jó bár én moratriumot hirdettem, de sebaj, egyel több dolog amit megszegek :))))
Előzmény: Wizzard (3533)
ds9 Creative Commons License 1999.10.11 0 0 3534
Volt márerről szó ugyan, de érdekes szerintem is. A zén véleményem szerint Palpatine és D.Sidious egy és ugyanazon személy, de hát majd a következő részből ez majd csak egyértelmű lesz ( a francért kell annyit várni rá :( )
Előzmény: DaRkLoRd (3532)
Wizzard Creative Commons License 1999.10.11 0 0 3533
Hali Mindenkinek!

Emberek, nem kellene valami hasonlót csinálni, mint amerikában volt az ún. FAN WEEKEND, hiszen a héten szombaton lesz pontosan egy hónapja, hogy a Baljós Árnyak-at bemutatták. Lehetne egy újabb közös vetítést szervezni a Plaza-ba, pl. a 17.45 előadásra...

Mi a véleményetek???

DaRkLoRd Creative Commons License 1999.10.11 0 0 3532
Jo lenne mar vegre visszterni az Episode I-hez, nem... ?!?

Szerintem Palpatine es Darth Sidios ikrek, es mind a ketten a hatalmat akarjak, csak az egyik a Sotet Oldal eszkozeivel akar hozzajutni, a masik meg armanykodassal. Jo moka lenne, ha valamelyik reszben osszecsapna a ket testver... :)
Bart az jobb, ha osszedolgoznak, nem ?
Vegulis Palpatine a filme vegen azt mondja, hogy : "...es Anakin Skywalker a te jovodet is figyelemmel FOGJUK kiserni."
Nem egyes szamban mondta, hoanem tobbesben, ami ugye csak kiralyi elojog... :)
Palpatien a kiraly...:)

Udv

DL

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!