Ellőször is nagyon örülök, hogy ennyire belelkesedtetek a felvetésémre... azonban sajnálatos hírt kell közölnöm. Szégyen s gyalázat, de pont én, aki belelovallta magát és másokat is a FAN-DAY megtartásába, egy hivatalos gardenparty miatt nem tudok jelen lenni eme nevezetes napon... Fáj érte a szívem nagyon, de a céges kapcsolatokat ápolni kell. A filmnézéshez mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánok!!!
U.i.: nyitottam egy fórumot Maggie-vel közösen az Episode One Matricagyűjtők számára. Elérhetősége:
http://index.hu/forum/forum.cgi?a=t&t=9007700&uq=11
A mai Népszabadságban Sós B. Péter lefújja a Star Wars bakijátékot, a jelek szerint miattatok.:))
"Másrészről nem akarok teret adni az olyan, kívülállók számára nehezen követhető és ellenőrizhető apróságoknak, hogy Kenobi hajfonata fejének mikor melyik oldalán van, illetve a hercegnő körmének színe valóban változik-e egy jeleneten belül."
Szegénykém, irigykedik...
szoval zervezi valaki a szombati mozit ? mert el kellene kezdeni , mert elfogynak a jobb helyek a szombati eloadasra
Ha nem szervezne senki ,vegso esetben en elvallalom , csutortok delutan 6 kor benezek ide , addig talaljatok ki mi legyen , es ki akar jonni .Ha meglesznek a nevek en szivesen megveszem a jegyet.
es ha akarunk valahol kajadumalni :) akkor elore azt is ki kellene talalni hol
Gondolkoztatok mar azon, miert kuldi a hasonmas-kiralyno Padme-t, hogy takaritsa le a robotot? Csicskaztatja, amikor teheti :-), vagy Padme (igazi kiralyno) egy amolyan Matyas kiraly alruhaban-vegyulok-a-nep-koze beallitottsagu?
Amikor Jar-Jar mar alszik, es eppen a Naboo-ra mennek vissza, Padme pedig odamegy Anakinhez, az asztalon van 3 egyforma targy. Szerintem azok a HP tintasugaras nyomtatokhoz adott patrontartok. Aki latott mar ilyet, tudja mire gondolok.
Anakin arnyekat hatodik nezesre sem talalom, meg kell meg neznem parszor...
A 1138-as robot pedig pont az, amelyiket Jar-Jar lok el, miutan Anakin szetrobbantja a droidiranyito hajot. (ha meg valaki nem latta volna)
Valaki idebiggyeszthetne egy linket, hogy a TheForce.net -en hol talalom a hidden stuffokrol keszult kepeket. Koszi.
igazán szállíthatna vki vmi friss csámcsogós pletykát a második részről, ha jól tudom kemény 3 évet kell kihúznunk. Na ja, ha nálunk is bemutatják majd tavasszal, akkor csak 2,5. Pláne ha belegondolunk pont 2 év múlva fog megérkezni az Internetre az első trailer. Ja,ja 1,5 év múlva már egy csomó képet fogunk látni a díszletekről, no meg kiderül sajna a sztori nagy resze is. 1 év múlva ismerni fogjuk a teljes stáblistát is! 0,5 év múlva jelenik meg a film VHS-en USA-ban és már tudjuk ki játssza Anakint. (Meg sem említem, hogy a kritikusok 99 év múlva sem jönnek majd rá, hogy Qui-Gon nem "elfelejtett" eltűnni Lucas amnéziája miatt, de az is biztos, hogy engem sem fognak 99 év alatt meggyőzni (lehet, hogy hülye vagyok), hogy az egész film arra épül, hogy Lucas meggazdagodjon, a lényege, hogy engem behülyítsenek és megvegyem majd az össze DVD verziót meg a felújított Special Edition végtelen.1 surround-os holografikus verziót.)
Lényeg, hogy minden fél évben lesz mire várnunk, míg eljön a következő nagy mozizás (ezt nevezik önhülyítésnek :)!). Király!
Szerény véleményem szerint egyébként majd közös elhatározással kell nyitnunk egy EP2 fórumot MEG egy EP2-SPOILER (megfelelő magyarítással) fórumot, mert az kiderült (legalábbis számomra), hogy a történet előzetes ismerete nem igazán dobja meg a filmet.
En lattam a BountyTrail-t, megmondom oszinten picit csalodtam. Marmint 45 MB es akkor ilyen minoseg, igen sotet es a hangja is eleg halk. Az sem tetszik hogy kb. a film harmadat a stablista teszi ki, illetve hogy az en izlesemnek kicsit keves a szoveg (a Troops-ban jo sok duma volt).
Ennek ellenere azert nem rossz, van benne nehany jo poen, de azert nem alapmu (mert a Troops az tenyleg az.)
BN: The first three films in the series were in a sense, morality plays, but you've taken it a lot further in the new one, because there's almost a quasi-Christian element here that Anakin is the result of a virgin birth and he is the chosen one. How intentional was that?
GL: It wasn't really meant as a virgin birth, more as a metaphor for life.
BN: So, you weren't trying to invent a new religion there?
GL: No, no. The idea is that the hero, throughout mythology, has always been the result of a special birth. Usually, as with Hercules, the father is a God. Every hero has a mysterious birth.
Gen is a szinkronos vetítést támogatja...:))
Sőt, ha nem nagyon későn megyünk, akkor lehetne saját ill. kölcsön (uncsitesó, hugica) gyerekeket is vinni. És akkor a matricások is cserélgethetnének.
Ki látta már a TheForce.net-en levő The Bounty Trail videót? Nekem a Troops jobban tetszett, talán, mert humoros volt, és ismerte a korlátait, emellett trükkökben mégis nagyon jól megvolt csinálva. Ennek a Boba Fett-filmnek jó az alapötlete, de a hangja igen vacak, és az elején levő csata is igen fura, már-már érthetetlen számomra, plusz a Star Wars-filmekhez képest nem elég hihető. (Figyelem, mondom azokhoz képest!) Plusz nem értem, hogy kerül oda még egy Jedi, hiszen a TESB után vagyunk, mikor már csak Yoda létezik és Luke lesz azzá.
a legközelebbi tasztalos Ep1-nézésre elvihetem a Sötét Oldalt VHS-en, aztán nézd meg, vagy amit akarsz vele ;-). Egyébként egyetértek Laa-Yosh-sal, meg lehetett volna jobban is csinálni ezt a filmet, de azért látszik, hogy sok munka fekszik benne. Talán, ha egy kicsit a sztorira is több gondot fordítottak volna... Persze ahhoz meg profi(bb) színészek kellettek volna.
druss, ha nem bírsz addig várni, dobj egy emilt!
Laa-Yosh: tudtad, hogy ez az Asztalos gyerek 3DStudio-ban (nem MAX!!!) csinálta az animokat? Legalábbis egy tévériportban az látszott a monitorán...
No, mar megint kihagytam par napot, szombaton behalt a vinyom :(
Tamogatom a Fan Day-es megnezest... Igaz hogy mar hatszor lattam moziban. Lehetne most szinkronizalt? Eddig mindig feliratosat neztunk...
Szerintem a droidekak pajzsára nagyon egyszerű válasz van, azon kevesek számára, akik látták az Empire Strikes Back c. filmet.
Abban a hoth-i csatánál van a jelenet, amikor a bolygóról ion-ágyúkkal lövik az érkező csillagrombolókat. A parancsnok vagy a tüzér vagy mittudoménki akkor mond valami olyasmit, hogy de-aktiválják a pajzsot és tűz! Vagyis arra a milli-mikro-nano-secundumra, amíg a lézerlövedék eléri a pajzsot és áthatol rajta (és ez az idő nagyon rövid, hisz a fény nagyon gyors), arra az időre a pajzsot kikapcsolják.
Egyébként szerintem ez az egész nagyon hasonlít a világháború egyszemélyes vadászrepülőgépeire. Ott ugyebár a pilóta az orrban elhelyezett gépfegyverrel tüzelt - a saját propellerén keresztül! Ott is össze kellett hangolni, hogy a géppuska csak akkor lőjjön ki golyót, amikor a gyorsan forgó propellerlapát éppen nincsen előtte. Más kérdés, hogy az akkori technikai színvonalon ez szinte bravúr volt, és sokszor bemondta a rendszer az unalmast, és a pilóta saját magát szedte le...
Egy újabb "laikus" reakció a filmre: legjobb barátnőm, aki totálisan kívülálló, nem is látta a trilógiát, bankár és más súlyosbító tényezők, szóval imádja ezt a részt, a hétvégén kérdezte, hogy nem mennénk-e el velük a szinkronizáltra mégegyszer, mert már nagyon hiányzik neki Jar-Jar(!). És kölcsönkérte a trilógiát, hogy kiművelhessék magukat.
Már gondoltam arra, hogy a topicnak kéne csinálni egy FAQ-t, ahhol az összes kitárgyalt téma (rejtett jelenetek, Yoda-kérdés, stb.) fenn lehetnének.
Megjelent magyarul két EP1-es könyvecske, az egyikben feketén-fehéren leírják, hogy Obi-Van 13 éves koráig a Jedi Templomban nevelkedett, ahol a vezető tanára Yoda volt, csak ekkor - hosszas huza-vona után- veszi magához Qui-Gon Jinn.
A hasonlóság onnan van, hogy Lucas - mint pár más dolgot szintén - átvett a "valós életbôl", és átformálta úgy, hogy bele tudja illeszteni a filmbe. Én úgy tudom, hogy a Jedi-k vívásának alapja teljes egészében a japán KENDO-víváson alapszik; pl. a kard tartása, és jópár vívómozdulat is.
Nem tom már hol, de olvastam egy összehasonlítást a japán kardvívás, és a jedi harcmodor között, és eléggé hasonló, sőt sok esetben meg is egyezik, amit nem igazán értek. De sebaj, legakább jól néz ki.
Tudtátok, hogy a jedi akadémán kétélű "pengével" tanulják a jedik a harcot? pont olyannal, mint amilyan Darth Maulnak van.Csak mert az igen veszélyes, a jedik jó része inkább a mono-kardra vált.
jo otlet a fanday :) legyen mar ugyis reg lattam a filmet es pont szombatra terveztem.
En is akartam a Vivas kardal temakorre valaszolni , mert az SW ez iranyu tanitasa igencsak kozel all a harcmuveszetekhez (az en ertelmezesemben) , de Laa-Yosh egy nagyon jol fogalmazott mondattal , mar leirta amit akartam :) enyjehogykeson neztembe :))
Gruppo Atletico szoval pontosan honnan lehetne egyenlore csak az elso filmet megszerezni (sotet oldal)? Egyebkent en is ugy emlekszem , hogy elotte nem hasznaltak a laser sword ot megnevezesre , de sebaj.
Kard:
Az egy lézersugár, ami piszok erős, de valami még erősebb erőtérrel visszagörbítik a markolatba. A light saber amolyan ősi megnevezése lehet (nem is ívelt a pengéje, pedig a szablyának olyannak kellene lennie).
Vívás a karddal:
1. A harcművészet célja nem feltétlenül az, hogy a gyakorlatban is felhasználhassuk. A gyakorlása jobbá, nemesebbé teheti az embert, és felkészíti sok mindenre, testi és lelki terhek elviselésére, bölcsességet is adhat.
2. Valahol a fénykardvívást mint intuitív harcművészetet definiálták. Ilyen értelemben a gyakorló általános Erő-érzékenységét, ismeretét, tudását, képességét, vagy hogyannevezzemjét is gyarapíthatja.
En meg mindig amondo vagyok, hogy a Droidekak lezere kilog a pajzs alol.
Igaz ekkor jol vissza kellene iranyitani a lezer lovedeket a csobe, es ekkor off lenne a robot... :)
Kedves Gruppo Atletico!
Szerintem sem kellene ezt a lézersugárdolgot feszegetni, majd a SWTC-ban kell megnézni, ott biztos agyalnak még róla.
Jó, ha felveted, és köszi, bár igazából nektek kell köszönnötök az ötletemet, ha ugyan nektek már ez nem jutott eszetekbe!:)
Tippelek: akiről a Dix-film - Boba Fettről! Na?
Apropó, fénykard!
Csak én vagyok hülye, vagy tényleg csak az Episode 1-ben nevezték először "laser sword"-nak a fénykardot? Eleddig lightsaber volt mindig, nem?
Csak azért, mert régen, amikor valaki kötözködött a "lézerkarddal", mindig azt mondtam, hogy: "Ki mondta, hogy lézer?" Aztán amikor Anakin elkezdett "lézerkardozni", eléggé meglepődtem. Fuccs a teóriámnak!
Vélemény?