Keresés

Részletes keresés

skolikagi Creative Commons License 2010.04.24 0 0 11274
Köszi! szóval nem hegyes, hanem egyenes kapa.
Az enyém kapa is ilyen, csak nem ennyire széles, és a másik oldala 3 ágú kapirgálószerkezet:-))
( biztosan ennek is van valami neve) :-)
Előzmény: Deryan (11273)
Deryan Creative Commons License 2010.04.24 0 0 11273
Előzmény: skolikagi (11271)
skolikagi Creative Commons License 2010.04.24 0 0 11272
Engem idézett de én nem rád gondoltam:-)
( a csigázást sem is említettem)
Én nem vagyok ellene az étkezésben az újdonságot kipróbálásának, még a spenótos tejfölös pizzát is megettem, holott azt hittem az tuti ehetetlen...:-)
Nálam ugye az ehető kategória ott kezdődik hogy sonka, kolbász, babos káposzta...( ezért vagyok max. 52 kg:-)))
Ennek ellenére a csigát kihagynám. Kagylót -pontosabban tenger gyümölcseit- egyszer ettem, végigrohantam a Vatikáni Múzeumot és minden beugróban WC-t kerestem a férjemmel -az akkorival- együtt:-)))
Tintahalat ettem nemrég és nagyon fini volt.
Ma ennek ellenére rakott krumpli lesz:-))) Sajnos már nem saját krumplival, de a tojás és a kolbász sk benne:-)))

Előzmény: Deryan (11270)
skolikagi Creative Commons License 2010.04.24 0 0 11271
Milyen az a horolókapa?
Ez azért érdekel, mert ma egy új kapával mentem kapálni, és azon agyaltam hogy ez tulajdonképpen mire való kapa lehet:-)))
Már régóta megvan, úgy örököltem valakitől, de nem nagyon használtam eddig:-)
Előzmény: Hesperos (11269)
Deryan Creative Commons License 2010.04.24 0 0 11270
Úgy láttam, hogy Il idézett Téged....
Vagy Tévedtem volna?

Megragadtam az apropót és elmeséltem az előzményeket :)

Igazából arra gondoltam, hogy ahol annyi csiga van a kertekben és a kertek körül, hogy a madarak már nem birnak velük, akkor meg lehet próbálni :)
Előzmény: skolikagi (11267)
Hesperos Creative Commons License 2010.04.24 0 0 11269
Szia!

Én úgy szoktam, hogy amint elkezdenek kikelni a magok és kirajzolják a sorokat, horolókapával végigkapálom a sorközöket. Ált. ilyenkor még nagyon kicsik a gazok, még csak 2-3 levelük szokott lenni. Aztán figyelem a sorközöket, és ha újra látom hogy kezdenek nőni akkor újra végigkapálom horolókapával. Nálam a sorközök pont akkorák ami közé vagy a horolókapa, vagy valamilyen más kapa pont befér. Én ha horolok azt ált. reggel szoktam, bennhagyom az ágyásban a kihorolt mindenfélét és napközben elszáradnak. (Persze csak napsütéses időben, esőben kevésbé)
Ha valami okból nem tudom így kikapálni, akkor nagyobb korukban végigkapálom a sorközt, majd kiszedem és komposztra dobálom a gazt.
Előzmény: skolikagi (11268)
skolikagi Creative Commons License 2010.04.24 0 0 11268
Ma reggel elvetettem az uborkát, s 2 m-es paradicsommagot, és a kelbimbót, mindezt szabad földbe, aztán kapáltam.
Ekkor fogalmazódott emg egy körkérdés, amire szeretném, ha válaszolnátok, mindannyiónk okulása érdekében:-))
Szóval: ki mikor, mivel, hogyan gyomlálja az elvetett magok ágyásait.
Mikor: 1.,amikor már 20 cm-es gaz van benne
2., amikor meglátom az első fűszálat
Mivel:1., térden csúszva kézzel tépem ki
2., hegyes kiskapával,
3., tompa végű kapával
Hogyan: 1.,benhagyom a gazt az ágyásban, mert úgyis elszárad
2., kiszedem és a komposztra dobom a gazt, mert különben visszaered.
Persze más válaszok is lehetnek, ez csak amolyan gondolatébresztő segítség:-)))
skolikagi Creative Commons License 2010.04.24 0 0 11267
Bocs, de kicsit fáradt vagyok, nem igazán értem hogy mire gondolsz...hogy mikor gondoltam rád vagy mi van...? :-))
Előzmény: Deryan (11265)
kics_ee Creative Commons License 2010.04.24 0 0 11266
Simovill ha mond ez neked valamit. :) Bár én irodán vagyok műszakis.
Előzmény: Törölt nick (11260)
Deryan Creative Commons License 2010.04.24 0 0 11265
Ági, rám gondoltál ugye? :)
Nem fogod elhinni, de a drága szomszéd néni még tegnap is megemlitette, amikor a körömpörköltet hozta, hogy milyen finom volt az a csiga a piritóssal. Nem hitte volna. Én sem.

Van már vagy 25 éve, amikor a cég nyugatról használt gépeket vásárolt és a beüzemeléséhez egy elszászi francia szakembert küldtek. Egy idősebb férfi volt. A 10 órai szünetekben beszélgettünk s szóba jött a csiga elkészitési módja. Akkor volt egy sikertelen próbálkozásom. Aztán egy szakmai út alkalmával a spanyoloknál a vendéglátó kitett magáért s mindenféle tengeri herkentyű volt a vacsora, többek között kagyló is az én csigámhoz hasonlóan elkészitve.

Ezek után ugye már könnyebben érthető, hogy miért nem hagytak nyugodni a csigák:)

Megvolt, szép volt, finom volt. Most már reszkessen az a csiga, amelyik a kertünk közelébe merészkedik. - A mesztelen csigák viszont fahamut kapnak :)
Előzmény: il1321 (11248)
Deryan Creative Commons License 2010.04.24 0 0 11264
Egy ilyen csemete hiányzik a mi kertünkből is. :)
Előzmény: Törölt nick (11246)
Deryan Creative Commons License 2010.04.24 0 0 11263
Vissza kell metszeni az ágakat, hogy hadd erősödjenek meg s amikor elég erősek, akkor kell hagyni termő ágakat nőni.
Előzmény: Lunni (11243)
Deryan Creative Commons License 2010.04.24 0 0 11262
Egész komoly apparat a Te kézmosód :)

A férjem találmánya ez. Ehhez tudni kell azt, hogy amikor új kert műveléséhez kezd az ember, akkor a prérin nem nagy variációs lehetőségek vannak.
Ehhez a flakonhoz tartozik még egy kis tölcsér és egy letört visszapillantó tükör. Ezt a zárt kertet 3. teljes éve műveljük. Most készül valami nagyobb volumenű mosakodó, mosdószerkezetet kreálni.
A flakon alján oldalt van egy kis rés. A tölcsérrel itt tölti be a vizet, amit otthonról hozunk.
Ez a flakon szolgál még az étkezésre szánt zöldek, zöldségek lemosására is, amikor kint étkezünk munkaközben.

Előzmény: Törölt nick (11242)
Deryan Creative Commons License 2010.04.24 0 0 11261
Keress, vegyél neki hozzá szakirodalmat.
Szerintem nagyon jó dolog az a lugas almafa. Én is szeretnék olyat.
A férjem az új telepitésű kisfákat rámhagyja :)
Előzmény: skolikagi (11234)
kics_ee Creative Commons License 2010.04.23 0 0 11259
sejtettem :)
Nekem burkolat és szerelőlap nélküli Osram QTP előtétes lámpáim vannak :D
Ez termett, az armatúra már túl nagy lett volna :D
Előzmény: Törölt nick (11236)
skolikagi Creative Commons License 2010.04.23 0 0 11256
Hát megiperedett az biztos.:-)) Azt mondják hogy a korababák általában gyorsan utolérik a társaikat a legtöbb esetben...ahol nincs más probléma.
Itt a faluban is volt egy nagyon picike baba, most 5 éves, de aki nem tudja nem mondaná meg róla, hogy hány dekával született:-)
Előzmény: Törölt nick (11254)
skolikagi Creative Commons License 2010.04.23 0 0 11255
:-))
Jól van akkor meg is dícsérem érte:-)
Ez volt az első fametszési kísérlete talán, de remélem még sok tavaszon át próbálkozhat...:-))
Előzmény: Törölt nick (11253)
skolikagi Creative Commons License 2010.04.23 0 0 11252
Aztán a 3 lugasalmafa megerőszakolása....:-)))
w.lacika Creative Commons License 2010.04.23 0 0 11251
nagyon szép gyerek! gratulálok
én fiam is imád a hóban játszani csak neki nemmindig lehet mert hidegalergiás sajnos

változik az étrendje kicsinek répa mostanában inkább sonka
skolikagi Creative Commons License 2010.04.23 0 0 11250
Hozom a képeket, először a paradicsomról.
A csúnya lilásbarna izé ( első két kép) a melegház keleti oldalán van, azon az oldalon csak paradicsomok vannak és mind ilyen.
A szép paradicsom a másik oldalon van, ott van még paprika is és az is ilyen szép zöld, és fejlődik is.
il1321 Creative Commons License 2010.04.23 0 0 11249
Nem is értem, miért írogattam ide, hogy éjszakára az üvegházban is letakarom  a palántákat még egy fóliával. Csak egy perc az egész.:(
il1321 Creative Commons License 2010.04.23 0 0 11248

Fehér bálakötözővel kötözte le az ágakat....-ez még csak hagyján- a kerítéshez, a másik ághoz, a fa törzséhez stb...Nem hiszem hogy ezt így kell csinálni, képet nem merek róla feltenni, mert Il és a többi hozzáértő kitiltanak a topikból:-)))

Il ezért nem (bár a csigázás kapcsán egy kicsit elgondolkoztam egyeseken:)), mert nem olyan.)

Ő is madzagol, és kötöz, így ne bántsd a férjed!

:)

Előzmény: skolikagi (11234)
skolikagi Creative Commons License 2010.04.23 0 0 11247
Ó de aranyos.....!!!:-))
Az ilyen jól sikerült csemetét hol lehet kapni melyik csemetekertben???
Jó kertész lesz belőle az már látszik, mert örül a hónak:-)))
Lunni Creative Commons License 2010.04.23 0 0 11243
vilmoskörtefa metszési tipped nincs? van egy a kertben, a legjobb körte amit valaha ettem, csak az a baj vele hogy akkora körtéket növeszt ez a pici fa hogy letörik az ága mindig :(
Előzmény: Törölt nick (11242)
skolikagi Creative Commons License 2010.04.23 0 0 11241
Nem te nem értesz hozzá, hanem a hülye hőmérő van megbolondulva:-(((
Na megyek a kertbe, viszem a gépet, csinálok a paradicsomról is és a "lugasalmafákról" is:-))
Előzmény: Törölt nick (11240)
skolikagi Creative Commons License 2010.04.23 0 0 11238
És az is jó, hogy egymáshoz kötözi az ágakat, nem pedig egy kifeszített huzalhoz?
Meg a fa törzséhez húzza le, és a mögötte lévő kerítéshez...?
Egyébként az én paradicsomjaim egy része is siralmasan néz ki.
A melegház egyik felén lilásak, és nem mennek semmire, a másik oldalon szépek, és nőttek is már.
Talán túl sok volt nekik a nap és azért lett olyan hülye színük...?
Előzmény: Törölt nick (11237)
skolikagi Creative Commons License 2010.04.23 0 0 11234
Na hát látnád mit művelt az én uram lugasalmafa-alakítás címén...majdnem rosszul lettem amikor megláttam....:-)))
Fehér bálakötözővel kötözte le az ágakat....-ez még csak hagyján- a kerítéshez, a másik ághoz, a fa törzséhez stb...Nem hiszem hogy ezt így kell csinálni, képet nem merek róla feltenni, mert Il és a többi hozzáértő kitiltanak a topikból:-)))
Jó ember az én uram, csak néha újítani akar...többnyire olyan dolgokon, amiket a falubeliek, a régi öreget 100 évek óta ugyanúgy csinálnak, mert az vált be....:-)))
Előzmény: kics_ee (11232)
Lunni Creative Commons License 2010.04.23 0 0 11233
jó akkor megnyugodtam :D enyémnek még 1 hét kell és előbújik szerintem, halálra izgultam már magam miatta... párom piszkál hogy felesleges volt krumplit ültetnem, mert hogy csak a helyet foglalja...de majd ha megkóstolja az kis apró sült újkrumplikat...
Előzmény: Törölt nick (11230)
kics_ee Creative Commons License 2010.04.23 0 0 11232
A zöld-sárga szigetelőszalag priceless :D :D
Előzmény: Törölt nick (11224)
Lunni Creative Commons License 2010.04.23 0 0 11231
megyünk ma az oázisba uborkahálót vadászni, ha van kisebb kiszerelésben beszerzem azt is úgyis akartam rozmaringot szaporítani mert a gyönyörű nagy 4 éves bokrom kifagyott most télen :(
Előzmény: Törölt nick (11228)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!