Köszönöm az építő javaslatokat, be fogom írni őket. Bevallom a vásárlásban nekem sincs sok tapasztalatom, főleg a multikban. De ha venni akartam, bizony nem néztem a formáját, az árát, ha kellett, ekkor kellett:-) Jutnak most eszembe a kiállítások, meg a magánkertészetek (Rappaiék, Gödöllői úti, persze nem nevesítve). Na, így kell ezt, a gondolatok hozzák az új gondolatokat!
A kis chopin hajtásnál talán inkább az lehetett a hiba, hogy előtte virágzott, még nem i volt teljesen elmúlóban a virágzása, amikor levágtam, talán ez kivette az erejét. Nem baj, majd tavasszal pótoljuk!
Anblock Gratulálok az első fejezethez. Ami a leandereket illeti, vásárlásban még az egyebeknél is csekélyebbek a tapasztalataim, de azért körülszoktam nézni itt-ott, ezért bátorkodnék javasolni 1-2 dolgot. Először is fel kéne hívni az emberek figyelmét, hogy még a nagy centerek között is óriási árkülönbségek lehet az ugyan akkora fajta/méretű leanderek között, tehát érdemes alaposan körülnézni, mert egyesek szemérmetlenül drágák. Meg azt is oda lehetne írni, hogy néha marha olcsón hozzá lehet jutni esztétikailag nem tökéletes példányokhoz, amit aztán egész jól helyre lehet pofozni otthon. És arról is lehetne írni, hogy mikor érdemes leandert venni: virágzókat április-májustól árulnak, jó drágán, de ősszel vannak remek leértékelések, kiárusítások. Meg talán azt még jobban lehetne hangsúlyozni , hogy ne csüggedjen a delinkvens, hogy rövid idő után otthon már nem lesz olyan szép dús a leandere, imnt ahogy a kertészetben/centerben lette, mert azok ott gyakran feltúrbózott, természetellenesen túlternyésztett példányok
PS: egyébként a 4 cenit Chopin-hajtás kimúlt: alulról rohadni, felülről száradni kezdett,ki kellett dobni. Lehet, hogy tényleg túl pici volt
Ugyanúgy jártam Cserellával is, neki a neked küldött testvérét küldtem azzal a hittel, hogy duplalazac. Sajnálom, ez van, ha nincsenek megjelölve, a memóriám meg.... De ennek a kis rózsaszínnek az idén nagyon "felment az árfolyama", mert isteni illata van. Szaglászd majd meg!