Bocsi Mber, mindenkinek a nevében, de ezt már legalább négyszer megkérdezté valakik, eddig mindig válaszolt is rá valaki, de most már (szerintem) senkinek sincs rá ereje/türelme. Próbáld meg a The force.net-en megkeresni.
(A rövid válasz: a második részben kiderül.)
Bocs, de mostanában kevés időm van olvasni Benneteket. Ezért csak remélem, hogy nem írt még senki azokról a helyes kis dobozkákról, ami a cd-n nem is tűnt fel, a moziban viszont hangosan felröhögtem. Képzelhetitek, pont semmi röhejes nem volt...
Szóval, miután meglépnek a tatuinról, egy helységben ücsörögnek Anakin, Jar-jar meg talán még mások is, olyan esti (?!) unalmas beállításban. Amidala belép, odamegy valami ketyeréhez és még egyszer megnézi a Nabooról jött üzenetet. Utána kamera körbe a helységben, az asztalon pedig talán három kis nyitott tetejű dobozka. Jobb nagyításban jól látszódhatna a HP felirat rajtuk, mert azok bizony a tinta patronok tárolására szolgáló dobozkák. Kuncogásra kényszerített a gondolat: talán csak nem színes téntákat iszogatnak csillagközi nagy unalmukban?
Azért a film elég tűrhetően össze van rakva, élmény volt nézni (hallgatni) és a fiamnak csillogott a szeme...
Sziasztok, sajnos nincsen időm végigolvasni a topicot, így nem tudom, felmerült-e már a kérdés, ami engem nyomaszt a filmmel kapcsolatban. Miért nem tűnik el Qui-Gonn, miután a mintásfejű hasbaszúrja??? Elvileg a jedik eltűnnek, amikor meghalnak, nem? Jar Jar nagyon vezér!!! A héten megnézem angolul is a filmet, hogy halljam ott hogyan beszél, mert a magyar szinkron szerintem fionomenális.
Nekem két Toshiba asztalim van, azok mind jók nyomják és a gépben van egy creative 5x, ez is tudja nyomni szerencsére, a power dvd szerintem sem nagy isten én a creative gyárit használom, mert csak az támogatja a dolby digitalt.
Nekem mind a G400 saját lejátszója, mind a Cinemaster korrektül nyomja. A Matrox player a hidden featurékat is engedi, a Cinemaster itt akad.
A PowerDVD ellenben borzasztóan nem jó, a "Follow the white Rabbit" jeleneteket egyszerűen átugorja, nem lehet őket megnézni (pont a legjobbak), és fagyogat is.
Természtesen nem a Beb Hur féle jeleneten bóbiskoltam el hanem mikor a félhomályba vitatkoztak, hogy a kicsi gyereket meghallgatják vagy nem.
A zaj nem zavart inkább az a gyenge Dolby hang ami a Kossuthba volt.
Eclipse
A film helyezéseinek szempontjából, még semmi érdemleges nem történt, az USA-ban 3., nemzetközileg 3., és a tengerentúlon ( nem USA ) az 5..
Ellenben a bevételekben jelentős változás van.
Az USA-n kívüli bevételek átlépték az USA-n belüli bevételeket, jelenleg 428 millió dollár körül állnak míg az USA bevételek jelenleg 426,8 millió dollárt tesznek ki.
Tehát jelenleg az összbevétel: 854, 8 millió dollár.
Emlékeztetőül a nemzetközi összbevételeknél, a film előtt még elérhető távolságban a Jurassic Park áll, 920 , míg a nem USA piacokon még 3 film áll elérhető messzeségben ( a Titanicot nem említjük természetesen ), Lion King, 454 , ID4 503, Jurassic Park, 563 millió dolláros bevételekkel.
A múlt héten Franciaországban is nyitott a film, mégpedig eddig a legnagyobb bevétellel amit ott amerikai film elért, 11,02 millió dollárral, 793 vásznon.
Belgiumban a legnagyobb eddigi heti bevételt hozta ( ott ) , 1,07 millió dollárt 107 vásznon és Egyiptomban is jónak mondható az 5 (!!!) vásznon elért 50,127 dollár.
én sem bírom felfedezni Vader árnyékát, hiába nézem akárhányszor, de egyetértek Laa-Yosh-sal: ezek az információk magától az ILM-től vannak, tehát lehet benne ráció.
Ami a festést iltteti a plafonon: szerintem valamilyen hagyományos tatuini díszítésről van szó. Ha már itt tartunk, a köv. linken találtok egy olyan site-ot, ahol a SW eredeti helyszínei láthatók. Mint azt bizonyára tudjátok, Tunézia ezen részei szinte zarándokhelynek tekinthető, mi több: az egyik képen látható, amint egy rajongó újrafesti Owen bácsi plafonjára a mintát. (Sajnos a site frame-es megoldást használ, ezért nem tudok közvetlen linket csinálni a képre, de a "Lars Owen Farm (int. views)"-ra kell menni, és itt látható a kép.) Szóval az oldal:
The Geographic Star Wars Sites
haaaat szerintem is belemagyarazas
es az ugynevezett Vader arnyekoknal latszik
ket lab
mikor lattad te Vader labat?
semikor
a ruha vegig eltakarja
legalabbis szerintem
na akkor legyen valami a hetvegi szombati megnezesbol ? En megveszem a jegyet csak szerda delutan 6 ig el kellene dontenia annak aki akar jonni .ugyhogy hajraaaa :)))
Haaat, szerintem a Darth Vader arnyek belemagyarazas, ahogy a falcon is.
Viszont: az a festes a plafonon Anakin szobajaban: A New Hope-ban, mikor Beru neni, Owen bacsi es Luke kajalnak, miutan megvettek a robotokat, nos akkor egy ehhez (Anakin szobaja) nagyon hasonlo festes van a plafonon. Szoval lehet, hogy ez amolyan Tatooine-i babona vagy vallas miatt kerul a plafonra.
Majd kölcsönkérem a hugomtól.. akkor nekem is selymes bársonyos lessz a lábam.
Csak azt nem értem, hogy Qui-Gnonnak mér nem nyírta le a szakállát a komlink. Pedig totál úgy tartotta. Mintha borotválkozna.