Vagy alusznak, vagy nem hallják...hukk!:-))
Nagyon elgondolkoztatott a dolog, de az ára...
Van egy nagy teraszom, apácarácsos, azt jó volna télire téliesíteni... de megint nem nyertem (én sem.)
Fűtésed van benne? Vagy nem is kell?
Mézontófű
Úgy látszik kettecskén iszunk,mindenki alszik,vagy kiállításra jár,húzzunk bele Mézontófű:)
Az alját lehetett volna üvegesre kérni,mint felül,de 2 fiú mellett egyenlőre így jó,de ki lehet cserélni,ha megnőnek.
Hukk!
diffeenbachia levele sok mindentől barnulhat,lehet a meleg helyen több vizet kér.Nem kérdezted?A sheffinek nem mondtál tán csúnyákat?:)A töve is tönkre ment,nem hajtana ki esetleg?Az enyém is halódott a tavasszal,a nyáron összeszedte kint magát.
Sziasztok!
Két kérdésem lenne, biztosan tudtok nekem segíteni. A dieffenbahiam levelei elkezdtek sárgulni. Mi lehet ennek az oka? Meleg, világos helyen van, amikor a föld teteje kezd száradni, akkor szoktam megöntözni. Minden növénykémet lágyvizzel öntözök. A másik kérdés: kislevelű sugáraráliám (Schefflera arboricola) úgy felmondta a szolgálatot, hogy sajnos ma ki kellett dobnom. Pedig még beszélgettem is vele, mikor láttam, h nem okés vele valami. :( Na meg persze igyekeztem betartani a standard előírásokat a tartásával kapcsolatban. Pár napig volt kb. 15 fokon, ez okozhatta a vesztét? Furcsán, szárastól dobálta a leveleit. Más, különleges igényű növényeimnek persze kutya bajuk. Aki sikeresen tartja ezeket a növényeket, kérem segítsen! Köszönöm
Hahó,hahó,hozzátok a poharat,koccinntunk!Tető kivételével kész a télikert!Majd akkor is iszunk!Tettem volna fel képet,de a tár nem működik.Holnap próbálkozom,legalább csinálok nappali képet is,mert most készült el sötétben.
Cicvarek,gyere télikert nézőbe!
Akkor fenékig!Korty-korty-glugy-glugy!Hukk!
Nekem volt madagaszkár pálmám, szépen növögetett, majd egyszer csak megpuhult a szára, elhajlott és félbetört. Pedig semmi sem változott. A nagyim ugyanígy járt az övével. :-(
Sol Boszi! Válassz olyan bromit, aminek nem kell talaj, csak a levegő párájából, vagy a tölcsérébe öntött vízből táplálkozik. Ezeket egyszerűen drótozd fel egy faágra amit előtte favédővel átkentél, hogy ne kezdjen el korhadni. És gyönyörködhetsz is bennük. Persze magas páratartalmat célszerű biztosítani, ezért szokták az ilyeneket pl. nagy üveg"ketrecbe" tenni. Ha érdekel mire gondolok szkennelek képet.
Zotya
Az egyiken amit beirtál azt írják, hogy szobában nem virágzik.A mienk méternél magasabb, de még nem virágzott az sem.A leveleket el szokta szép lassan tavaszra dobálni, cak a legtetején marad meg, de az az élőhelyén is ilyen, én láttam róla olyan képet is, ahol 6 méteres, fél méter vastag példány volt, M-i felvételen, és ott is csak a búbján volt levél.A Hortus kiállításon voltak nagyok belőle, de ott is azt mondták, hogy ritkán virágzik otthoni nevelésben.
ígérem ez az utolsó M Pálmás... :-)
de annyira szépek, ezt mindenképpen meg kell mutatnom..
http://www.baobabs.com/Pachypodiums_a.htm
főleg az utolsó az a pirosvirágú P. baronii tetszik
Amúgy ezektől lehet rendelni olyan csodákat, hogy na még...
Madagaszkár mellett a Reunion szigeten vannak.
És a baobab az a majomkenyérfa...
Az IGAZI !!!
Tavasszal majd hozatok.:-)
http://www.toobees-exotics.com/acatalog/Pachypodium.html
ez igen....
itt ezt írják:
Pachypodium lamerei
One of the most common Madagascan Pachypodiums in cultivation but is still one of the best suitable for house plant culture. Plants have a spiny columnar body with a rosette of dark green leaves on top.
Plants in habitat can attain 10 metres in height and are extremely impressive.
A good size plant can be grown reasonably quickly but will not flower until at least 1.5 metres high.
Price: Ł3.00
Tehát majd akkor virágzik, ha 1,5 méteres lesz... :-)
az enyém olyan 25 centi lehet.... még várhatok...
A pesti aluljárók egyik "ismert" arca egy magas pasi, aki legtöbbször Guzmania-val felszerelt ágakat árul olcsón.
Ahogy beszéltem vele, egyszerűen a gyökérzetet beülteti egy olyan keverékbe mint az orchideáké (némi föld, tőzeg, fakérekőrlemény), és az egészet sűrűn körbekötözve, borításnak mohát rakva felkötözi az ágra.Az ág csak dekoráció, mert általában nem elágazásba teszi.Az eredeti élőhelyeken általában olyan helyeken lehet ezeket látni, ahol a fa valahogy egy kicsit megfogja a vizet, tehát elágazásban inkább.
Most nagyon birizgálja a fantáziámat,hogy egy jo nagy faágat teli kellene ültetni Broméliákkal.Egyre jobban imádom a Bromikat,de nekem eddig csak olyan földbevalok vannak,ugyhogy ki szeretném probálni a faágasdit is:-)))Tudna valaki tippet adni,hogy milyen fát használjak hozzá,meg hogy hogyan "ültessem" rá a növénykéket?:-)
Nagyon szép lehet:-)))Azt meg nem is tudtam,hogy virágzik is.Na az enyém még igencsak messze van a virágzástol:-))
Lehet,hogy a hömérséklet is befolyásolta a levélhullást,mert egy elég hüvös szobában van.Gyorsan fel is csavartam a radiátort:-)))Köszi:-)
Elég szomoru,hogy vannak olyan emberek,akik a növényeket csak dekorácionak használják,jol megkinozzák,aztán amikor tönkremennek,kidobják.Lehet abban a növénykében kis odafigyeléssel tovább is gyönyörködni.Szinte nekem is fáj,amikor ilyesmit látok.:-(((
Megnézetm köszi,de sajna nem találom az enyémeket:-(((De még csak a nagy tudálékos könyvemben sincsenek benne,pedig soknál láttam már ilyeneket,ugyhogy nem hiszem,hogy olyan ritka fajták.Már arra is gondoltam,hogy nem is aloe:-)
Ma kutakodtam egy kicsit a neten és huhhhh,micsoda gyönyörüségeket találtam.Elképesztö milyen sokoldalu a növényvilág és milyen fantasztikusan szép.Elképzelni sem tudtam pl.,hogy olyan virág is létezik,amit Dracula-nak hivnak.
Nekem a kedvenc növényem a madagaszkári pálma(Pachypodium).6 év alatt egész kicsiről másfél m magasra nőtt meg. Talán jövőre virágot is hoz. Nyáron mindig kint van, de a hideget nem szereti. Egyik télen keveset voltam otthon és kb csak 18 fok volt a lakásban. Majdnem az összes levelét lehullajtotta. Az én könyvem azt írja, hogy eredeti élőhelyén lombhullató fajta.
Rég jártam erre. Szerintetek a növényeknél is van olyasmi mint az állatoknál, az állatvédelem?
Bár nem tudom, hogy az a főnixpálmának kinéző, növény bírja -é a huzatot, vagy sem. De rossz nézni ahogy tépi a szél, egy butikban a délinél, mert rá van téve a légkondira. Úgy sajnálom szegénykét. :(