Aszasorju simán lenyomta Kaiót, aki így már nem nyerhet tornát. Nagyon úgy néz ki, az utolsó napra marad a döntés, a Csijotajkaj-Aszasorju derbire. Ha holnap Muszojama vagy Kaio bekavar valamelyiküknek, akár még rájátszás is dönthet a jusóról.
Csijotajkaj ma óriási pofozkodást rendezett Aszaszekirjuval, de újabban nem adja fel a dolgot, ha nem jön be az "első szándék". A mindent eldöntő osidasi után már olyan fáradt volt, hogy ő is leugrott a dohjóból.
Holnap kiderül, hogy igazából mennyire valós Asashuryu "gyengélkedése". Már ha gyengélkedésnek lehet nevezni, hogy egy 150 kilós hústornyöt csak 30 mp alatt tud kidobni a dohjóból... Illetve azt is megláttyuk mit tud Aszaszkirju a "Gőzhengerrel" szemben... Jó kis nap lesz...
Végre Csijotajkaj abbahagyta a hatakikomizást és újra rombol! Ma cukidasival löködte ki Kotomicukit, tegnap meg osidasival verte Vakanoszatót.
Holnap ő meccsel Aszaszekirjuval, aki ma nagyon ügyesen páholta el Kaiót. Kaio Aszasorju ellen javíthat, aki ma megszenvedett Vakanoszato ellen, de végül nyert. A két mongolt mutatták "backstage", ahogy együtt örömködtek. Aszaszekirju úgy vigyorgott, mint a pék kutyája.
Holnap nem fog ennyire örülni, ha szembejön a "Gőzhenger"... :)
Chiyotaikai
Asashoryu
Kaio
Asasekiryu
továbbra is veretlenek 11 nap után. A legmagabiztosabban talán Chiyo teljesítette, aki úgy tólta ki Wakanosato-t a dohjoról (?), mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne.
A mongol és Kaio is elég hosszas és kétesélyes küzdelem után gyűrte le Kakizoe-t és Tochinonadát.
Nézegettem régebbi Musashimaru-Akebono videokat...
Vazze... Musashimaru milyen pici volt Akebono mellett :)))
Megnéztem pár Chyotaikai győzelmet is a fent említett urak ellen még 2000-ből... Nem semmi erő volt akkoriban benne... ahogy kilökdöste Akebono-t az egyik basho-n...
Mondjuk ebben a repülésben nagyobb szerepe volt Tosanonaminak mint Asashoryunak.Tosanonami mindig úgy beindul mint a faltörő kos, csakhogy a fal gyakran elugrik előle. :))
Ez történt Asashoryu ellen is, alig kellett egy kis rásegítés. Szerintem a mongol kevésbé meggyőző mint mondjuk a Hatsu-n volt.
Én nem tudom, ti mit néztek. Aszasorju olyan, mint az atom. Ma úgy vágta ki Toszanoumit, mintha gumimaci lenne.
Csijotajkaj meg hiába áll 10-0-on, alig volt még "rendes" győzelme. Csupa félreugrálás, minimális cukidasi-osidasi... :) Viszont legalább nincs bekötve a könyöke, mint a Hacu Basón. Ellenben az ujjaival. Úgy néz ki, mint egy röplabdás. :)
Valóban izgalmas 9 nap után még továbbra is tartják a veretlenségüket.
Szerintem ezúttal nem Asashoryu fog nyerni Kaio és Chiyotaikai sokkal meggyőzőbben küzd és nyer ma például a mongol majdnem kikapott az egyébként gyengélkedő Aminishikitől.
Szerintetek ki lesz a legközelebbi yokozuna és mikor?
Az én tippem Kokkai egy kicsit erősödik és csiszolódik a stílusa és egy-két éven belül szerintem yokozuna lehet.
Nekem is nagyon tetszik az a nezese, engem arra emlekeztet, amikor egy felfujt pulykakakas, miutan kiutotte masik p.kakas ellenfelet, sikerrel juott be a pulyalany melegebe. (Bar meg sosem lattam felfujt p.kakast, kulonosen olyat nem, aki miutan kiutotte masik p.kakas ellenfelet, sikerrel juott be a pulyalany melegebe.) De roppant peckesen nez es lepeget a fiu.
Olyan képet nem tudnál levadászni valahol (közeliben!), amin Asashoriu a (nyertes) meccs hirdetése után szúrós szemmel kinéz jobbra?
Az valami elképesztő nézés... :)
Most nem láttam az Eurosport-változatát a 10.napnak, de el tudom képzelni, hogy Várhegyi ismét előadta az "Úristen, Csijotajkaj, mit csinál, én biztos elszaladnék, jaj szegény ennek-annak..."-sablonját. :)
A japán tévében külön megmutatták, hogy zuhant ki Kjokusuzan a közönség soraiba. És akire ráesett, az mosolygott! Igaz, még mindig jobban járt, mintha mondjuk Akebono szárnyalását kellett volna felfognia.
A 10. napon történt, a japán hiradóban fülig érő szájjal kommentálta a kislány az esetet, ők is szenzációs győzelemként értékelték. (A technika, amit Aszasorju bevetett a Curiodasi névre hallgat, ha minden igaz). Speciel nekem a 10.nap másik rangadója, ha lehet, még jobban tetszett: Csijoajkaj egészen extrém módon pofozta le Kjokosuzant.
Az nincs meg valakinek, amikor a januári basón Asashoryu majdnem derékig kiemelte és megpörgette (miután fél perccel korábban nem sikerült teljesen átfordítani) az aktuális ellenfelét (Tochiazuma volt talán?)? Mintha birkózómeccs lett volna, 54 kilóban. Félelmetesen erős és dinamikus a manusz.
Toki egyébként nekem is kedvencem, mindig vigyorgok, amikor meglátom az Elvis-fejét :)
Kb 5 éve nézem rendszeresen a szumót az Eurosporton, most irigykedve hallom, hogy mások más csatornán élőben is láthatják az eseményeket. De jó az Eurosport, csak ne tudjam előre a végeredményt. Mondjuk a magyar kommentátort nem csípem, a német sokkal felkészültebb.
Szerintem Asashoryu óriási erejű és tudású srác. Eszméletlenül tud, nekem Takanohanat idézi vissza, jól is jött, hogy amikor Taka visszavonult, akkor lett yokozuna Asa. Átvette a botot. A 15-0 pedig kalap le!
Igen, ezt én is figyeltem, ez a hátránya, a nagy hagyománytisztelőségnek azaz, annak, hogy a bírók nem veszik igénybe a videós visszajátszást..
Szegény Tokinak ezzel együtt is csak ez az egy győzelme volt a tornán.