Persze Wattoo az más! Vele valószínűleg jobban tudok azonosulni, mint Jar-Jarral vagy Sebulbával.:) Egyébként most hogy így elgondolkodtam rajta valószínűleg ez valami pszichés izé és én csak azokat a földönkívülieket szeretem, akik félelmetesek, mert ET-t sem bírtam, az ewok-okat sem. Egy rendes földönkívüli az nem édi-bédi kérem!:)
Hat nem tudom, en mindig is a mellekszereplokert rajongtam jobban, mint a fo figurakert, es az Episode One-ban pont Watto es Sebulba a ket kedvenc karakterem, foleg mert olyan elonek hatnak. Aztan meg tetszik Nute Gunray (a helytarto) es Dofine is, igaz azok nem CGI figurak.
Az eredeti trilogiaban a birodalmi tisztek es a jawa-k a kedvenceim :)
Na ja, de a New Hope-ban félelmetesebbek és veszélyesebbek voltak ezek az idegen lények és nem is cgi-ből voltak. Rám sokkal nagyobb hatással van valami, ha "igazi", Sebulba pl. nem is létezik...
wizzard oke nektek vettem 2 jegyet
zombi neked 1 jegyet
Laa Yosh - neked is kettot csak gyozd meg , Ubult :)
Ja emilt nem tudtok irni nekem , csak ide a forumra uzenjetek , majd este megadom az idopontot is , de ha jol emlekszem szombat delutan 5 ora 15 kor kezdodik
Két dolgot keversz össze. Egyszer azt az állitásomat, hogy szerintem az előző részek komolyabb hangvételüek voltak. Másrészt azt, hogy összehasonlitod a STAR WARS-t a népmesékkel. Talán az olyan dolgok, hogy ürhajó, lézerfegyverek, fénysebesség stb. nem annyira valóságtól elrugaszkodott dolgok, mint a hétmérföldes csizma és társai.
De a lényegi kérdésre válaszolva: az előző részek attól voltak komolyabbak - a tudományos megalapozottságon kivül - , hogy kevesebb rajzfilmfigura szerepelt bennük (ez nem idegenlényellenesség, de nem feltétlenól kell a földönkivüli civilizációknak Miki egér habitussal rendelkezniük, ebben remélem egyetértünk).
ds9-cel nemrég együtt raboltunk bankot, igaz, hogy csak virtuálisan, de jó volt...:))
Wizzard, írtam neked levelet matrica ügyben, nézz rá kérlek, elepedünk a metal Jar-Jarért.:)
Jó mulatást szombaton, szeretnénk mi is menni, de amíg felmondási idő alatt vagyok, minden hétvégém alvással telik.:(
Kedves duck!
Mitől voltak komolyabbak az előző részek? Gondolom, ezen a tudományos megalapozottságot érted, mert ezért kötöd az ebet a _tudományos_-fantasztikus karóhoz.:) Az, hogy a forgalmazó akkor minek sorolta be, az egyéni ízlés. Józan ember nem nevezné egyik filmet sem tudományosnak, csak a jókedvű rajongók szoktak mindent elemezgetni benne azon az alapon, hogy mi lenne, ha mégis lenne tudományos alapja.
Kb. azt teszik, mintha valaki a hétfejű sárkány mozgáskoordinációjának agyi motoros eseteit elemezgetné, vagy a beszédképességét vetné össze a szájberendezés égésbiztosságával, plusz azt vizslatná, milyen biológiai alapű szerv szolgáltatta a tűzet Süsü számára. És a törpék /koboldok milyen mimikri képességekkel rendelkeznek, hogy ne csak az erdőben, de panelházak tövében se tűnjenek fel. Továbbá hogy lehet tökbe hintót tömöríteni.
Szóval ennyit az előző részek általad komolyan vételéről.:))))))
Köszi szépen, könnyebben fogok elaludni!:)) Már csak arra lennék kíváncsi, miért gyűlöli mindenki szegény Jar Jar Binkst. Akárkivel találkoztam, vagy az egész filmet kutyázta, vagy azt mondta, hogy a film jó, leszámítva Jar Jar karakterét. Szvsz az ewokok a 6-dik részben sokkal gázabbak voltak. Jar Jar rulez! Maxivezér.
Na jó, akkoriban (80-as évek) emlékszem tudományos-fantasztikus filmként futott.De nincs is ezzel semmi baj szerintem. Bár a mostani első részt már én is inkább mesének nevezném, de azt hiszem az belátható, hogy az előző részek valamivel komolyabbak voltak.Szerintem ez elég egyértelmü és valószinüleg Lucas sem tiltakozna ellene.
Az eltűnős dolgot a forgatókönyv sem magyarázza meg, Lucas ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a következő részben ki fog derülni, hogy miért nem tűnt el és azt is mondta, hogy a logika ( ? ) abban a mondatban keresendő amit Obi-Wan mondott Darth Vadernek a Halálcsillagon,: " Ha lesújtassz erősebb leszek mint azt képzeled ".
A könyv teljesebb képet ad, van benne jó pár jelenet aminek se híre, se hanva a filmben pl: Anakin vs Buckalakó. No meg elejtenek jó sok infót (mondjuk pár tévesset is).
Egyszer mintha már beszéltünk vola erről az eltünős dologról..
Csak annyi a para, hogy a kivágott részek bármilyen aprók, új információt tartalmaznak, amik előreviszik, és világosabbá teszik a cselekményt. Ezért nagy őrültség volt kihagyni őket, számottevően nem hosszabbították volna a filmet, szvsz. Az eltűnős kérdésre még nem találtam választ a theforce.net-en, de kitartóan keresek. Még nem jutottam ugyan a forgatókönyv végére, de gyanítom abban ilyen részletkérdésekre nem térnek ki.
ezek a jelenetek egyszerűen ki lettek vágva. És természetesen nem csak a magyar változatból. A TPM special editionjéről még nincs szó, pontosabban Lucas azt mondta, hogy nem tervez ilyet, de ahogy őt ismerjük, még bármi megtörténhet.
VHS-en jövő tavasszal jelenik meg a film (március 17-ét rebesgetnek). DVD elvileg csak 2005-ben lesz, egyben a hat rész, és mindenféle extrákat fog tartalmazni. (Bár többen úgy gondolják, hogy Lucas meggondolja magát, és lesz külön TPM-DVD is. Azzal indokolják, hogy most került piacra egy igen jó minőségű kalóz DVD-változat.)
Oké, lehet, hogy már ez is felmerült, ha igen, ígérem, többet nem szólok hozzá a topichoz (kezdő Phantom Menace rajongó vagyok), de letöltöttem az eredeti forgatókönyvet a Phantom menace Mania-ról, és van egy csomó rész, ami nincs benne a moziban bemutatott változatban (legalábbis a szinkronizált verzióban, eddig még csak azt láttam). Pl a moziban nem lehetett tudni, hogy Obi-Wan miért retkel a robot elől, miután leszálltak a Naboo-ra, miért várta meg, hogy Qui-Gonn végezzen az üldözőivel. A moziban nem látjuk, hogy miért kezd el Anakin és Qui-Gonn futni a Nubian hajó felé, amikor Darth Maul üldözi őket, stb, és ez mind szépen benne van a forgatókönyvben, Vajon csak a magyar változatot rövidítették meg, vagy az eredetit is? és akkor lesz egy rendezői változat is majd videón, avagy DVD-n? Bocs, ha ez a porbléma már felmerült.
Druss, jövök én is!!! Meddig lehet még szólni, megrugdosnám UBulékat is :)
Gruppo Atletico, 32 megás sima G400-am van. Sorry, mostanában hegyekben jön a mail, 1100 van a mailboxomban, szortírozni kellene meg delete hegyeket nyomni...
Nagy kérésem lenne, ha esetleg tudtok olyan angol vagy magyar! web oldalakat, mpeg-eket amik George Lucassal vagy a vele kapcsolatos cégekkel (ILM, Lucasfilm Ltd., stb.) kapcsolatos kérlek írjatok.
Róla csinálom a bemutató multimédiás CD-met.
Más, a Cinemaban olvasltam, hogy Lucas McCallumot is szerepeltette a filmben, ott azt írták, hogy egy Naboo-i küldött volt. Ez igaz vagy valamit rosszul fordítottak.
na szoval zombi jelentkezett egyedul , ugyhogy akkor neki veszek jegyet :)
Zombi akkor szombaton megyunk :)
Azert ha valaki meg akar jonni, reggelig szolhat mert csak holnap delelott megyek a jegyekert
A current theory is that there are two
branches of Jedi - those who believe in the
Living Force (Qui-Gon Jinn) and those
who believe in the Unifying Force
(Obi-Wan and Yoda.) Notice Yoda and
Obi-Wan never mention midichlorians.
This theory may also explain lightsabre
colors - green for Living, blue for
Unifying, red for Sith.
Valamint:
In Star Wars, the universal life energy of
the Force divides into two parts, the
unifying or cosmic Force and the living
Force. The living Force encompasses
intuition, compassion and connectedness
to other living things, and skills such as the
mind trick and healing. Qui-Gon Jinn is the
prime example of a user of the living
Force. "Be mindful of the living Force,
young Padawan."
Tovabba:
In Star Wars, the universal life energy of
the Force is divided into the cosmic or
unifying Force and the living Force. The
cosmic Force encompasses knowledge of
the past and of the future, the ability to see
things across great distances, to move
objects with the mind, etc. Yoda is a great
cosmic Force master.
Hallott mar errol valaki? Pl. igaz az, hogy a lezerkardok szinebol lehet tudni, hogy a hasznaloja hova tartozik?