Elég szarka a háborus helyzet. Mi is a polis..ó védelme alatt jártunk-keltünk. De a csodálatos tájak és emberek elfelejtették velünk a dolgokat. Egyedül az algériai és a mauritániai menekült-táborok voltak kissé megrendítőek.
(én 77-83 között éltem ott, kisgyerekként, a legszebb emlékeim vannak, csak kicsit nosztalgiázok, ma már nem mernék a szélsőségesek miatt ott letelepedni)
Ebből a húsból nem ettem, de egy hét után vettünk egy kecskét, abból csináltunk kaját, / rohadt jó a kecskegulyás / amúgy a kétheti menű alapanyagai: burgonya, hagyma, sárgarépa, paradicsom, szardínia / konzerv / rízs. Változatos kaják voltak, de sajna abban a környezetben és helyzetben az ellátásunk még így is osztályon felüli volt.
Ha jól látom a hűtőpultban nincs meg a kellő hőmérséklet (irgalom atyja ne hagyj el, lehet, hogy nincs is?) és nincs kifüggesztve panaszkönyv! Tisztiorvosok álma! :) Ja és kíváncsi lennék az arabus kezéről vett leoltás eredményére is!
Az első kettő egy,számításaim szerint tizenhárom m. magas kő a szaharában két oldalról, / én malackának és sasnak neveztem el / a harmadik egy húsbolt...
Talán meg kellene dumcsizni a talin, vagy előbb. Lendület van, anyagot meg összehozzuk. A két kartács belopózhatna közénk, banderas is a jelek szerint benne van. Oszt akkor fotózhattok ... meg esetleg én is gyarapítanám a két darabos kollekciómat.
Sumonyban három éve tervezem fix les felépítését Takács és Dékány tettestársakkal karöltve, azóta csúszik a project :( Engedélyem van rá, elég jó viszonyban vagyok a vezetőséggel, csak anyag meg lendület kéne hozzá! Nektek van valamelyikből? :)
peddig feszitett viztukorbe jo vagyok! csak az a kerdes, hogy a lesen bellul vagy kivul feszul.. ;-) hat ebbol a szaharas anyagbol egy kepet sem mutattal, felhaborito! el kell menjek Kaposvarra?
A nyugat-szaharai anyagot tegnap állítottam ki Kaposváron.
A sumonyi helyről és lehetőségekről c.hu tudna felvilágosítást adni. A jelenlegi tulajt nem ösmerem, de ott nem lehet feszitett viztükrű fotókat csinálni...
jah, nekem annyi.. nem igazabol epp most tamadtam fel :-) aztan mar megy is a melo ezerrel minden oks? jol vagytok? sumonyba lehetne csinazni valami jo kis madarfotozos helyet :-) voltunk lent a dravan, orulet a helyzet, hurkozzak a szarvasokat ezerrel az anyuk f.szt
Ma hívott Ybrik, náluk már nyilík a kockás, sőt hó is esett. / Zala m. / Én nem tok kimenni a területre, de holnap felhívok egy illetékest, hogy mi a helyzet oszt jól megmondom!
Holnap, nem már ma reggel megyek dolgozóba, akkor kipipálok egy szombatot és az eredményt rögvest közlöm! Sumonyban nem volt semmi különös, az is messze :) össz kb 3000 vizimadár. Egy szép öreg réti sas, üstökös réce gácsérok (4), vagy száz cigányréce, fekete harkályok, nagy pólingok (nem mondható gyakorinak erre) képviselték a dolog élmény részét. Reggel hívott az Öregem szalonkázás után, hogy aszongya leóvadt a kockás liliomokról a hajnali dér, most szépen csillognak a napfényben :), most próbál valamit kihozni a dologból! Nekünk is meg kéne próbálni? Csak tudnám mikor? Esetleg ha valaki jelentene egy balesetet a megfelő helyen... :)))