"El kell hogy keserítselek, söt az összes többi cimborádat, akik böszen kardoskodnak a MESE szó környékén."
hadd vegyem magamra. elkeseritettel. de tenyleg. egesz szomoru lettem, most, hogy megmondtad a tuttit, es tisztaztad nekunk, hogy ez igazabol nem is mese. mar konnyezem is :))
"elsörban: SCIENCE FICTION"
valszeg ezert nem ismeri el sci-fi-nek egyetlen veresszaju (hardcore) sci-fi rajongo. ennek ellenere egyetertek veled. szerintem is sci-fi. vagy ha nem is az, de megreformalta a sci-fi filmek mufajat.
" Obi-wan mint tanítómester, Han Solo mint csempész... Darth Vader - az ürhajók megjelenése mind-mind HIHETÖ"
jartal mar fizikaoran?
"Mert számomra
a Halálcsillag teljesen reális; "
az szomoru. ha szerinted a halalcsillag, es a 17" os monitor kozott parhuzam van, akkor el vagyok keseredve. most mar tenyleg.
" a fénykard abszolút elképzelhető; "
persze. mert ezexerint tenyleg nem voltal meg fizikaoran. a feny ugyanis nem all meg es fordul vissza masfel meter utan. de sebaj.
" az Erövel sincs semmi bajom (7Szamuráj-megérzés, nézz csak utánna... :) "
nekem sincs. ettol fuggetlenul hiba lenne hinni benne. ha ilyen hardcore fan vagy, akkor miert is nem tecccik neked az EP-I?
a W98 meg nem hinnem hogy osszevetheto a birodalom eljovetelevel, bar van benne valami.
"Ezzel szemben az SW-E1... hagyjuk. "
miert is? ha legalabb egy dolgot irtal volna, ami nem jott be... de igy!
a legutobbi forumos filmnezesen (tegnapelott asszem), volt szerencsenk gyerekek kozott nezni a filmet (du. volt, ugyhogy viszonylag sokan voltak a kisebb emberkek), es meg kell mondjam, ugyanazt a csodalatot lattam a szemukben a film utan, mint amit en ereztem anno.
sebaj. neked nem jott be. nem nagy veszteseg a vilagnak :)
Te még nem láttáal Sci-Fi-t.. vagy nem olvastál. A Sci-fi mint műfaj a valóságos problémák jhövőbeni kihatásával foglalkoznak. Most jelent meg végre újra az Alapítvány sorozat, na szerintem az a Sci-fI. Igaz abban nem lövöldöznek lézerpisztollyal, meg nem fénykardolnak. A.C.Clark, Lem , Asimov és társai azok akik Sci-fI-t csinálnak.
A SW techikaliag megalpozatlan. Nem értem mi a hihető a fénykardban, amiben hurokszerüen "visszafolyik" a lézersugár,é s az egész egy gombelemről megy. No meg a Halálcsillag, belegondoltál mennyi fém kell hozá?? És még fénysebesség fölött is tud száguldozni. Nem semmi.
Megvan neked a Csillagok Háborújának első kiadása? Abban van egy utóirat. Na abban leírják az egész dolgot, hogy mér mese a SW. Ha sok Grimm mesét olvastál, belátod , hogy igazam van, és Luac bá mennyit merített belőlük. A sötét harcol a rettenthetetlen világos ellen. Sok küzdelem árán sikerül legyőznie. Közben elnyeri a hercegkisasszony kezét. Ésmég sorolhatnám reggeleig.. Na remélem meggyőztelek, hogy a SW mese, és ezt nem rossz értelemben mondom..
El kell hogy keserítselek, söt az összes többi cimborádat, akik böszen kardoskodnak a MESE szó környékén.
Kedves Varázsos Barát!
Az elsö StarWars -ot nem azért elemez(ge)tem, mert fanatikus rajongó voltam... elemeztem, s rajongová váltam. Nyugodt szivvel kijelenthetem, hogy az elsö rész _korrekt_, _alapos_, _végiggondolt_ és elsörban: SCIENCE FICTION. Nem a magyar forgalmazó sorolta be saját kénye-kedve szerint, hanem AZ.
Gondold csak végig... majdnem leirtam kivonatosan miröl is szól... :)
Dehát felesleges, a lényeg, hogy Obi-wan mint tanítómester, Han Solo mint csempész... Darth Vader - az ürhajók megjelenése mind-mind HIHETÖ. Alapos és részletes. Szép: valósághü - számomra.
NINCS OLYAN RÉSZLETE AZ ELSÖ RÉSZNEK, AMIRE AZT MONDANÁM: KI EZ HÜVELY MATYI???
Meg az aranyhal 3kivánsága. Üvegcipellö.
Ki volt találva. Kerek volt. Vérprofi.
Tisztelj meg Kedves Varázsos Barát azzal,
hogy leirod az elsö részben mi a
-Süsü tüze
-koboldok/törpék
-tökhintó.
Mert számomra
a Halálcsillag teljesen reális;
a fénykard abszolút elképzelhető;
az Erövel sincs semmi bajom (7Szamuráj-megérzés, nézz csak utánna... :)
Lehet, hogy nem vagyok JóZAN EMBER, de el tudom képzelni.
20évvel ezelött a 17" truecolor W98 hátteremet sem tudtam elképzelni és itt ülök elötte... söt Neked irogatok rajt ;)
Söt az elképzelhetöség mellett a képi hitelesség is jelen volt.
Ezzel szemben az SW-E1... hagyjuk.
A "MESE" szó remek alibi a kritikai realizmussal nem rendelkezö fanatikusoknak:
A - LI - BI
valamelyik nap végigolvastam majdnem az összes hozzászólást, de amit most fogok írni, azzal kapcsolatban még nem láttam semmit. Szóval, amikor Anakin próbaképpen beüzemeli a fogatját a házuk előtt, akkor miért nem zúgnak el a hajtóművek a búsba? Ugyanis ha jól láttam, akkor a fogat (vagy nevezhetjük akár "gondolának" is) nincs hozzákapcsolva a hajtóművekhez azzal a két fekete kábellel. Ha jól megnézitek, akkor ott hevernek a földön. Elvileg a két kábel a hajtóművek felső részére kapcsolódik. (A versenyen, mikor bemondják a versenyzők neveit, Anakin épp' a kábelt teszi rá a gépre.)
Szóljatok, ha rosszul láttam, de szerintem így van.
Egyetertek abban, hogy a szokasosnal sokkal jobb a magyar szinkron. A "szokasos" sajnos altalaban a film teljes kinyirasat szokta jelenteni idehaza, a kozelmultbol jo pelda a Bigyo felugyelo. Az olyan filmekrol mar nem is beszelve, ahol fonos lenne az eredeti akcentus, amint a Don Juan de Marco...de vissza a TPM-hez. Nem volt eleg jo Kwi-Gon hangja. Amidala kiralynos hangja egyszeruen remenytelen volt. Jar Jar hangja magaban erdekesen es jol lett megcsinalva, de egesz mas jellege lett, mint az eredetinek. A tobbi nagyjabol megfelelet, es ami
lenyeges nem oltak meg az effekteket a szinkron soran.
nem tudom, hanyan lattatok eredeti nyelven a filmet, en mostanaban. szerintem jo par szempontbol meg jobb, mint az egyebkent *5-os magyar verzio, de azer attol gorcsot kaptam, hogy vegig any-zik az anakint. ez igy tok hulyen hangzik. 'take care, any!','so proud of you, any', jajj! de az amidala hangja viszont sokkal karizmatikusabb, mint magyarul.
>druss42
>
>ui : ta-taaaa ta-daaaa tutuutururut :) na ezt fejtsetek meg
na megneztuk again :)
Zombi utmutatasai alapjan talaltuk nehany uj dolgot :). Indian jonest a lelatok mellett a lepcson epp helyet keres .Erdekes , hogy ketszer van a filmben ugyan az a jelenet . Aztan meg , amikor qui gon jin bemutatkozik anakin anyjanak , latszik , hogy padme-amidala nak is mozog a szaja , mintha ugyan azt mondana mint qui gon . A tobbiek lattak a pepsi reklamot is en nem :)
Viszont ezt a hp tintapatront nem ertem , en lattam mar egy parat , de azok nem igy neznek ki .Esetleg a tintatapatron tarolo dobozahoz hasonlitanak azok a dobozok .
Ja es Artu szepen atgurul egy rakas 'ragasz' -on :) a tatooin elso varosi jeleneteben , meg jar jar ragaszbalepese elott .
druss42
ui : ta-taaaa ta-daaaa tutuutururut :) na ezt fejtsetek meg
Lehet, hogy off-téma: Hozzá lehet Mo.-n jutni a THX-1138-hoz? Ha nem, és érdekel valakit (Lucas elsô filmje), akkor válaszoljatok itt és megpróbálok beszámolni róla (vasárnap levetíti az egyik sci-fi adó)
Rég nem jutottam hozzáé a fórumhoz. De most volt idő elolvasni.
Találtam valamit a ROTJ-ben. Amikor Leia a Chewi-val bemegy Jabba-hoz és előkapja a hődetonátort, Boba Fett felkapja a fegyverét. Ha kimerevítitek a képet akkor jól látszik, hogy a wookie skalpok a másik válán vannak, és a siskajána az a kis biszbaszvalami is a másik oldalon van. Ez hasonló, mint amikor Obi-vannak a TPM-be eccercsak a másik oldalon terem a padavan tincse.
Persze Wattoo az más! Vele valószínűleg jobban tudok azonosulni, mint Jar-Jarral vagy Sebulbával.:) Egyébként most hogy így elgondolkodtam rajta valószínűleg ez valami pszichés izé és én csak azokat a földönkívülieket szeretem, akik félelmetesek, mert ET-t sem bírtam, az ewok-okat sem. Egy rendes földönkívüli az nem édi-bédi kérem!:)
Hat nem tudom, en mindig is a mellekszereplokert rajongtam jobban, mint a fo figurakert, es az Episode One-ban pont Watto es Sebulba a ket kedvenc karakterem, foleg mert olyan elonek hatnak. Aztan meg tetszik Nute Gunray (a helytarto) es Dofine is, igaz azok nem CGI figurak.
Az eredeti trilogiaban a birodalmi tisztek es a jawa-k a kedvenceim :)
Na ja, de a New Hope-ban félelmetesebbek és veszélyesebbek voltak ezek az idegen lények és nem is cgi-ből voltak. Rám sokkal nagyobb hatással van valami, ha "igazi", Sebulba pl. nem is létezik...
wizzard oke nektek vettem 2 jegyet
zombi neked 1 jegyet
Laa Yosh - neked is kettot csak gyozd meg , Ubult :)
Ja emilt nem tudtok irni nekem , csak ide a forumra uzenjetek , majd este megadom az idopontot is , de ha jol emlekszem szombat delutan 5 ora 15 kor kezdodik
Két dolgot keversz össze. Egyszer azt az állitásomat, hogy szerintem az előző részek komolyabb hangvételüek voltak. Másrészt azt, hogy összehasonlitod a STAR WARS-t a népmesékkel. Talán az olyan dolgok, hogy ürhajó, lézerfegyverek, fénysebesség stb. nem annyira valóságtól elrugaszkodott dolgok, mint a hétmérföldes csizma és társai.
De a lényegi kérdésre válaszolva: az előző részek attól voltak komolyabbak - a tudományos megalapozottságon kivül - , hogy kevesebb rajzfilmfigura szerepelt bennük (ez nem idegenlényellenesség, de nem feltétlenól kell a földönkivüli civilizációknak Miki egér habitussal rendelkezniük, ebben remélem egyetértünk).
ds9-cel nemrég együtt raboltunk bankot, igaz, hogy csak virtuálisan, de jó volt...:))
Wizzard, írtam neked levelet matrica ügyben, nézz rá kérlek, elepedünk a metal Jar-Jarért.:)
Jó mulatást szombaton, szeretnénk mi is menni, de amíg felmondási idő alatt vagyok, minden hétvégém alvással telik.:(
Kedves duck!
Mitől voltak komolyabbak az előző részek? Gondolom, ezen a tudományos megalapozottságot érted, mert ezért kötöd az ebet a _tudományos_-fantasztikus karóhoz.:) Az, hogy a forgalmazó akkor minek sorolta be, az egyéni ízlés. Józan ember nem nevezné egyik filmet sem tudományosnak, csak a jókedvű rajongók szoktak mindent elemezgetni benne azon az alapon, hogy mi lenne, ha mégis lenne tudományos alapja.
Kb. azt teszik, mintha valaki a hétfejű sárkány mozgáskoordinációjának agyi motoros eseteit elemezgetné, vagy a beszédképességét vetné össze a szájberendezés égésbiztosságával, plusz azt vizslatná, milyen biológiai alapű szerv szolgáltatta a tűzet Süsü számára. És a törpék /koboldok milyen mimikri képességekkel rendelkeznek, hogy ne csak az erdőben, de panelházak tövében se tűnjenek fel. Továbbá hogy lehet tökbe hintót tömöríteni.
Szóval ennyit az előző részek általad komolyan vételéről.:))))))