Keresés

Részletes keresés

Mber Creative Commons License 1999.10.21 0 0 3661
Köszi szépen, könnyebben fogok elaludni!:)) Már csak arra lennék kíváncsi, miért gyűlöli mindenki szegény Jar Jar Binkst. Akárkivel találkoztam, vagy az egész filmet kutyázta, vagy azt mondta, hogy a film jó, leszámítva Jar Jar karakterét. Szvsz az ewokok a 6-dik részben sokkal gázabbak voltak. Jar Jar rulez! Maxivezér.
Előzmény: ds9 (3659)
duck Creative Commons License 1999.10.21 0 0 3660
Na jó, akkoriban (80-as évek) emlékszem tudományos-fantasztikus filmként futott.De nincs is ezzel semmi baj szerintem. Bár a mostani első részt már én is inkább mesének nevezném, de azt hiszem az belátható, hogy az előző részek valamivel komolyabbak voltak.Szerintem ez elég egyértelmü és valószinüleg Lucas sem tiltakozna ellene.
Előzmény: ds9 (3656)
ds9 Creative Commons License 1999.10.21 0 0 3659
Az eltűnős dolgot a forgatókönyv sem magyarázza meg, Lucas ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a következő részben ki fog derülni, hogy miért nem tűnt el és azt is mondta, hogy a logika ( ? ) abban a mondatban keresendő amit Obi-Wan mondott Darth Vadernek a Halálcsillagon,: " Ha lesújtassz erősebb leszek mint azt képzeled ".
Előzmény: Mber (3655)
Dob Creative Commons License 1999.10.21 0 0 3658
Na ja.. már az eleje is így kezdődik:

"Hol volt hol nem volt..."
-ismeretlen forás
Előzmény: ds9 (3656)
Dob Creative Commons License 1999.10.21 0 0 3657
A könyv teljesebb képet ad, van benne jó pár jelenet aminek se híre, se hanva a filmben pl: Anakin vs Buckalakó. No meg elejtenek jó sok infót (mondjuk pár tévesset is).

Egyszer mintha már beszéltünk vola erről az eltünős dologról..

Előzmény: Mber (3655)
ds9 Creative Commons License 1999.10.21 0 0 3656
Hát pedig sosem indult ez igazából sci-finek, szerintem, de mindegy :))))))
Előzmény: duck (3654)
Mber Creative Commons License 1999.10.21 0 0 3655
Csak annyi a para, hogy a kivágott részek bármilyen aprók, új információt tartalmaznak, amik előreviszik, és világosabbá teszik a cselekményt. Ezért nagy őrültség volt kihagyni őket, számottevően nem hosszabbították volna a filmet, szvsz. Az eltűnős kérdésre még nem találtam választ a theforce.net-en, de kitartóan keresek. Még nem jutottam ugyan a forgatókönyv végére, de gyanítom abban ilyen részletkérdésekre nem térnek ki.
Előzmény: Gruppo Atletico (3653)
duck Creative Commons License 1999.10.21 0 0 3654
... bár a többi epizód még sci-fi-nek indult....
Előzmény: ds9 (3649)
Gruppo Atletico Creative Commons License 1999.10.21 0 0 3653
Mber,

ezek a jelenetek egyszerűen ki lettek vágva. És természetesen nem csak a magyar változatból. A TPM special editionjéről még nincs szó, pontosabban Lucas azt mondta, hogy nem tervez ilyet, de ahogy őt ismerjük, még bármi megtörténhet.

VHS-en jövő tavasszal jelenik meg a film (március 17-ét rebesgetnek). DVD elvileg csak 2005-ben lesz, egyben a hat rész, és mindenféle extrákat fog tartalmazni. (Bár többen úgy gondolják, hogy Lucas meggondolja magát, és lesz külön TPM-DVD is. Azzal indokolják, hogy most került piacra egy igen jó minőségű kalóz DVD-változat.)

Előzmény: Mber (3652)
Mber Creative Commons License 1999.10.21 0 0 3652
Oké, lehet, hogy már ez is felmerült, ha igen, ígérem, többet nem szólok hozzá a topichoz (kezdő Phantom Menace rajongó vagyok), de letöltöttem az eredeti forgatókönyvet a Phantom menace Mania-ról, és van egy csomó rész, ami nincs benne a moziban bemutatott változatban (legalábbis a szinkronizált verzióban, eddig még csak azt láttam). Pl a moziban nem lehetett tudni, hogy Obi-Wan miért retkel a robot elől, miután leszálltak a Naboo-ra, miért várta meg, hogy Qui-Gonn végezzen az üldözőivel. A moziban nem látjuk, hogy miért kezd el Anakin és Qui-Gonn futni a Nubian hajó felé, amikor Darth Maul üldözi őket, stb, és ez mind szépen benne van a forgatókönyvben, Vajon csak a magyar változatot rövidítették meg, vagy az eredetit is? és akkor lesz egy rendezői változat is majd videón, avagy DVD-n? Bocs, ha ez a porbléma már felmerült.
kzolee Creative Commons License 1999.10.20 0 0 3651
Akkor nem csak en lattam HP tintapatrontartokat :-)

Lasd lejjebb...

Előzmény: HT (3637)
Laa-Yosh Creative Commons License 1999.10.20 0 0 3650
Druss, jövök én is!!! Meddig lehet még szólni, megrugdosnám UBulékat is :)

Gruppo Atletico, 32 megás sima G400-am van. Sorry, mostanában hegyekben jön a mail, 1100 van a mailboxomban, szortírozni kellene meg delete hegyeket nyomni...

Előzmény: druss42 (3644)
ds9 Creative Commons License 1999.10.20 0 0 3649
Juci,

ez még véletlenül sem sci-fi, hanem egy mese. Nem ugyanaz :)))))

Előzmény: Juci (3648)
Juci Creative Commons License 1999.10.20 0 0 3648
Egyébként én szeretem a sci-fit, de valahogy ez a fajta nem köt le, mert meg sem próbál valószerű lenni.
Előzmény: eclipse (3629)
Zaira Creative Commons License 1999.10.20 0 0 3647
Hello!

Nagy kérésem lenne, ha esetleg tudtok olyan angol vagy magyar! web oldalakat, mpeg-eket amik George Lucassal vagy a vele kapcsolatos cégekkel (ILM, Lucasfilm Ltd., stb.) kapcsolatos kérlek írjatok.
Róla csinálom a bemutató multimédiás CD-met.

Más, a Cinemaban olvasltam, hogy Lucas McCallumot is szerepeltette a filmben, ott azt írták, hogy egy Naboo-i küldött volt. Ez igaz vagy valamit rosszul fordítottak.

Zombie Creative Commons License 1999.10.20 0 0 3646
druss42,
En szemelyes talalkozas alapjan ugy tudom, UBul es Wizzard/Maggie is jonnenek, de ugy latszik eddig nem jeleztek vissza.
Előzmény: druss42 (3644)
Zombie Creative Commons License 1999.10.20 0 0 3645
Ja, a konyvvaltozatban (Terry Brooks) szo van a "living force" es a "unifying force"-rol. Ha masert nem, ezert erdemes elolvasni.
Előzmény: exlex (3643)
druss42 Creative Commons License 1999.10.20 0 0 3644
hali

na szoval zombi jelentkezett egyedul , ugyhogy akkor neki veszek jegyet :)
Zombi akkor szombaton megyunk :)
Azert ha valaki meg akar jonni, reggelig szolhat mert csak holnap delelott megyek a jegyekert

druss42

exlex Creative Commons License 1999.10.20 0 0 3643
Nemreg talaltam a neten ezt az infot:

A current theory is that there are two
branches of Jedi - those who believe in the
Living Force (Qui-Gon Jinn) and those
who believe in the Unifying Force
(Obi-Wan and Yoda.) Notice Yoda and
Obi-Wan never mention midichlorians.
This theory may also explain lightsabre
colors - green for Living, blue for
Unifying, red for Sith.

Valamint:

In Star Wars, the universal life energy of
the Force divides into two parts, the
unifying or cosmic Force and the living
Force. The living Force encompasses
intuition, compassion and connectedness
to other living things, and skills such as the
mind trick and healing. Qui-Gon Jinn is the
prime example of a user of the living
Force. "Be mindful of the living Force,
young Padawan."

Tovabba:

In Star Wars, the universal life energy of
the Force is divided into the cosmic or
unifying Force and the living Force. The
cosmic Force encompasses knowledge of
the past and of the future, the ability to see
things across great distances, to move
objects with the mind, etc. Yoda is a great
cosmic Force master.

Hallott mar errol valaki? Pl. igaz az, hogy a lezerkardok szinebol lehet tudni, hogy a hasznaloja hova tartozik?

Gruppo Atletico Creative Commons License 1999.10.20 0 0 3642
Dear Laa-Yosh,
ezek szerint neked Matrox G400-asod van? A TV-s változat? Bocsi az offtopicért, de nem válaszolsz az emilemre... :-(
Előzmény: Laa-Yosh (3633)
Gruppo Atletico Creative Commons License 1999.10.20 0 0 3641
Bocsi Mber, mindenkinek a nevében, de ezt már legalább négyszer megkérdezté valakik, eddig mindig válaszolt is rá valaki, de most már (szerintem) senkinek sincs rá ereje/türelme. Próbáld meg a The force.net-en megkeresni.
(A rövid válasz: a második részben kiderül.)
Előzmény: Mber (3640)
Mber Creative Commons License 1999.10.20 0 0 3640
Ja ja, ezután nyugodtabban alszom. Úgy tűnik, egyenesen Lucas faterhoz kell fordulnom ezzel a parámmal.
Előzmény: kutykurutty (3639)
kutykurutty Creative Commons License 1999.10.20 0 0 3639
Felmerult a kerdes, megvalaszolodott... :)
Előzmény: Mber (3636)
ds9 Creative Commons License 1999.10.20 0 0 3638
Ja te nem tudtad ?
Előzmény: Laa-Yosh (3635)
HT Creative Commons License 1999.10.20 0 0 3637
Bocs, de mostanában kevés időm van olvasni Benneteket. Ezért csak remélem, hogy nem írt még senki azokról a helyes kis dobozkákról, ami a cd-n nem is tűnt fel, a moziban viszont hangosan felröhögtem. Képzelhetitek, pont semmi röhejes nem volt...
Szóval, miután meglépnek a tatuinról, egy helységben ücsörögnek Anakin, Jar-jar meg talán még mások is, olyan esti (?!) unalmas beállításban. Amidala belép, odamegy valami ketyeréhez és még egyszer megnézi a Nabooról jött üzenetet. Utána kamera körbe a helységben, az asztalon pedig talán három kis nyitott tetejű dobozka. Jobb nagyításban jól látszódhatna a HP felirat rajtuk, mert azok bizony a tinta patronok tárolására szolgáló dobozkák. Kuncogásra kényszerített a gondolat: talán csak nem színes téntákat iszogatnak csillagközi nagy unalmukban?
Azért a film elég tűrhetően össze van rakva, élmény volt nézni (hallgatni) és a fiamnak csillogott a szeme...
Mber Creative Commons License 1999.10.20 0 0 3636
Sziasztok, sajnos nincsen időm végigolvasni a topicot, így nem tudom, felmerült-e már a kérdés, ami engem nyomaszt a filmmel kapcsolatban. Miért nem tűnik el Qui-Gonn, miután a mintásfejű hasbaszúrja??? Elvileg a jedik eltűnnek, amikor meghalnak, nem? Jar Jar nagyon vezér!!! A héten megnézem angolul is a filmet, hogy halljam ott hogyan beszél, mert a magyar szinkron szerintem fionomenális.
Laa-Yosh Creative Commons License 1999.10.20 0 0 3635
Te szabad idődben bankokat is rabolsz??? :)
Előzmény: ds9 (3634)
ds9 Creative Commons License 1999.10.20 0 0 3634
Nekem két Toshiba asztalim van, azok mind jók nyomják és a gépben van egy creative 5x, ez is tudja nyomni szerencsére, a power dvd szerintem sem nagy isten én a creative gyárit használom, mert csak az támogatja a dolby digitalt.
Előzmény: Laa-Yosh (3633)
Laa-Yosh Creative Commons License 1999.10.19 0 0 3633
Nekem mind a G400 saját lejátszója, mind a Cinemaster korrektül nyomja. A Matrox player a hidden featurékat is engedi, a Cinemaster itt akad.
A PowerDVD ellenben borzasztóan nem jó, a "Follow the white Rabbit" jeleneteket egyszerűen átugorja, nem lehet őket megnézni (pont a legjobbak), és fagyogat is.
Előzmény: ds9 (3624)
axe-c Creative Commons License 1999.10.19 0 0 3632
Itt a cikk amire Kadar Monika hivatkozott.
Aki nem jaratja a Nepszabadsagot az most
elolvashatja Itt

remelem mukodik a link, mert eloszor csinalok ilyet

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!