Nézzétek meg a www.surinaskert.hu n, az talán egy csomagküldő, van a katalógusban a cirmos dupla, amit Te is mutattál, de az is inkább ciklámen, csak nagyon erős fényben talán majdnem piros, mindenesetre az egyik legközelebb álló a piroshoz. De kérdezz tapasztalatokat a cégről, mert azok talán nem a legjobbak.
Na, ennyi bevezetőt tudtam kiszenvedni, az alsó rész nagyobb betűi és rendetlensége véletlen, csak a fáradtságomnak köszönhető, a képet meg persze fölé gondolnám és nem feltétlen ezt a képet persze, de a pillananyi archívumban ez volt a legszebb, küldjetek szebbeket, ha tudtok! Most két és félnapos világkörüli útra megyek, addig az első két témához tegyetek sok tanácsot, kritikát! Majd ha hazajöttem átírom őket az új szempontok szerint.
Hát akkor jó tőlem mentes napokat, de ne felejtkezzetek el a feladatról!
Merjünk nagyokat álmodni!!! Akár ilyen leandereket is, sajnos azonban ehhez nem elegendő az akaratunk a mi éghajlatunknál, de némi odafigyeléssel és elkerülhetetlen külső adottságokkal gyönyörű leandereink nekünk is lehetnek!
Amikor beszól valaki az utcáról és megkérdezi, mit csinálok velük, hogy az én leandereim szebbek, mint az övé, akkor általában azt mondom, semmi különöset. Aztán kezdem sorolni és csodálkozva hallgatnak…, azon kapom magam, hogy már vagy fél órája beszélek. Igen, talán nagyon egyszerűnek tűnik a leanderek gondozása, de majd ezen a honlapon megláthatjátok, egyáltalán nem olyan könnyű elérni, hogy ne felkopaszodott, gyéren virágzó, sárgás levelű, élősködőktől nyüzsgő növényeink legyenek.
Persze nem is olyan nagy ördöngösség, leginkább az odafigyelés kell nekik! Az a nézet, hogy a virágok megérzik a szeretetet, meg beszélni kell hozzájuk, nálam azt jelenti, hogy ha nap, mint nap megnézzük őket, akkor időben észrevesszük a hiányaikat, az esetleges kártevőket és azonnal reagálva a problémákra valóban szép és egészséges növényeink lehetnek!
Kiszolgáltatottságukban csak mi vagyunk a felelősek az állapotukért!
Akár teljesen tudatlanul, akár némi gyakorlattal, akár magabiztosan, de a tökéletességre törekedve végül egy leanderes fórumon többen összetalálkoztunk. Tapasztalatainkat igyekeztünk egymásnak átadni, de ezen leírások emlékei egyre távolodnak, fizikailag is egyre nehezebb őket visszakeresni, ezért gondoltuk, jó lenne összegyűjteni a fontosabb információkat.. De ha már ezt megtesszük, akkor talán a legjobb, ha mindenki számára elérhetővé tesszük, így hát most itt vagyunk, és reméljük, hogy tanácsainkkal hasznotokra lehetünk!
Hát én is valami effélére gondolok, csak azt nem értem, miért maradtak ezen itt ezek a tokok, mert láthatóan üresek és ezek a cuccok nem terjedtek, azok a kicsi barnák sem élők. Na mindegy, csak kétféle növényen van érdekes módon és csak néhány levélen.
A második képen ugyanannak a levélnek a másik oldala van, így látható a tetején is, hogy valami nincs rendben az ajlán.
Pedig van ! Feltöltés saját gépról.............. Nagyjából nincs preobléma a jpeg , jpg. kiterjesztésú képpel, ami képfelbontásban nem nagyobb mint 1024 x 768 pixels. Automatikusan kicsinyit.
OFF: hogy ne csak a betegségről essen ma szó. Megszeretném kérdezni, hogy ha leszedem a főtéren a magtokot a leanderről, azzal télen lehete majd próbálkozni?
(Nem volt pofám dél körül ágakat vagdosni,sokan voltak ahhoz, viszont a sok közül 1 tokot szedtem)
Én is pajzstetűre tippeltem,de lehet,hogy nem az bármilyen permetszerrel próbálkozom egyre több van.Én a hatalmas leánderomat dobtam ki miatta,de az olajfámat nem akarom.
Sziasztok! Megjöttem! Szerintem ezek pajzstetű peték. Eccő nekem azt mondta a szakember, hogy ebből fejlődnek a pajzstetvek, azok a barna kemény dudorok. Amikor kellően megöregszenek felemelkednek és szétlövik a pajzsuk alól ezeket a petéket. Hogy tényleg szakember volt-e nem tudom.
/- ligetszépe ügyben is a virágos lányok segítettek eligazodni - ezért kért meg - hátha Ti tudtok segíteni... mutattam neki pár képet az itt mutogatott leanderekről is - nagyon odavolt.../
Ha eladó helyet felfedeztek, mailben írjátok meg nekem! Kérem!