Remélem sikerül azoknak segíteni akinek szüksége lenne valami fontos magra dugványra és szívesen küldenének valami hasonlót viszonzásul. Sok sikert.
Térkép=
A csereberemap@gmail.com címre bárki megírhatja nevét, címét és felkerül, vagy le ha azt kéri. Aki kéri a felkerülését az arról az emailcímről írjon, ami az indexes email címe!
Nem tudom, mi a neve, és nem is sikerült kideríteni. Annak idején Gödöllőn a botanikus kertben kaptam 3 szemet, abból szaporítottuk. Már mutattam burgonya nemesítőknek, azt mondták, más faj, mint a szokásos étkezési burgonya. Nem tudom, van-e még a botkertben, azóta elment onnan, aki adta, és az egész eléggé átalakult. Külföldön van többféle, itt néhány fajta fel van sorolva: lila krumpli A nevekre keresve talán lehet beszerzési forrást is találni, bár már elég késő van ehhez. Inkább februárban érdemes elkezdeni utánajárni.
Már jó pár éve van ilyenünk. Hosszúkás, rengeteg mély rüggyel, burgonyavészre eléggé érzékeny. Elég keveset is terem, szóval csak díszkrumpli. A virága fehér, nem túl mutatós. Talán jövő héten még rászánom magam egy postázásra, magokat is kellene feladni. Küldd el a címed.
Szia! Bizony nagyon messze Borsod megye Tiszaujváros közelében :(, Igen az lesz az mert a csajszi széttörte és kivül belül lila volt a krumpli.És te tudsz olyat????
Szia mindenkinek! Lenne egy kérésem-kérdésem!! Tudna-e valaki szerezni nekem vagy 2 szem LILA BURGONYÁT?? olyat amilyenből a vacsoracsatában főzte már nem tudom ki burgonyapürét!!!!Természetesen pénzért!!!
Sziasztok! Szeretnék egy kis medvehagyma tövecskét, és gyökeres paeoniát. Amit tudok cserébe adni, az lila akác mag, kék és sárga nőszirom, kék írisz, kék meténg.
Szia ! Az email cimem : b.nadica@freemail.hu - ra küld el a cimedet és küldöm a lilaakác magot. Én A különleges paprika és paradicsom és hagymát gyüjtöm Szeretettel Ölel : lelleimama
Még cserére fel tudok ajánlani dupla virágú, sötétlila orgonát is. Tehát összegzésként ezek vannak: -lila orgona -pár dugványozott füge -mahónia, ha jól tudom -vitorlavirág (most lett szétszedve, előbb megvárom, hogy túlélte-e) -kaktusz (egy nagy 1,5-2 mesről leválasztott, gyökereztett darabka) -egy ribizli, bár még pici, talán őszre megnő -pár málna (ők is picik még, de majd megnőnek) -kecskerágók (tavalyi dugvány) -a mogyorók pedig elkeltek :)
kb ennyi.
Sok féle dolog érdekel, pl citrusfélék, banánok, kivi, datolyaszilva, leander, de bármiben megegyezhetünk. :)
Szia, itt vannak a képek a növényekről. A zsálya pl. nagyon szép, minden évben szedünk le róla teának. A füge is finom, édes, lekvárt szoktam főzni belőle. A kertben nem volt permetezve legalább 15 éve. Reklámozom a kertünket...:) Ha írsz mailt nekem, akkor a részleteket megtudjuk beszélni, Bp.-en tudunk találkozni.
Merrefelé laksz? Úgy tűnik, nekem is van feles mogyorócskám, ha akad még banánod. Kivibe még csak most kezdtem bele, abból még nem tudok ajánlani. Esetleg fügét tudok még felajánlani.
Szerintem ősszel tudok adni málnát, úgy tudom akkor kell ültetni. Futónövény - kecskerágók vannak tavalyról dugványozottak. Örökzöld bokornak pedig azt hiszem mahóniát tudok adni. Cserébe érdekelne leadner és talán füge, attól függ, milyen. Nem tudom viszont merrefelé laksz, ezek Pesten vannak nálam, postázni nem merném őket..