A hibák sorolása, kibeszélése előtt egy kis segítség a részemről a tagság felé.
Sokunknak okoz gondot a H7-es izzók gyakori kiégése. A probléma nem Lacetti specifikus, a H7-es izzók nem bírnak annyit, mint a régi H4-esek. ez a kisebb méretük, és az ebből eredő kevesebb gáztöltés "eredménye" (nagyobb tudásúak szerint).
A megoldás: Az én gépembe a szervízben (garanciában) beépítettek a tompított fényszóró áramkörébe egy (pontosaban kettő, azaz oldalanként, izzóként egy) előtét ellenállást. Ez a kütyü egyébként az Astrákhoz lett a GM által kiadva (ott is ugyan ez volt a gond). Ahogy elnéztük a szervízben ez nem is ellenállás, hanem leginkább egy vezeték hurok, azaz a hatását leginkább induktív úton fejtheti ki (ennek részletes taglalásába most nem mennék bele, tán nem mindenkit érdekelne). A lényeg az, hogy úgy védi az izzót, hogy a fényerőt nem csökkenti (csak a feszültség csúcsokat szedi le). Mivel hivatalosan a fentiek nem lettek megerősítve (GM által) az a fenti okfejtés csak a saját elméletem. Ami viszont tény: az első pár izzóval kb. 2-3 hónapot autóztam el (folyamatos éjszakai műszak taxiként). Az előtétek beépítése után a következő garnitúra kb. 7-8 hónapot bírt ki hasonló feltételek mellett. A fenti előtét beépítését két Bp-i szervíz is elvégzi. (az egyikben az én gépem, a másikban egy haveromé kapott ilyen kezelést).
Az izzócsere lámpakivevős módját mg kell szokni. Helyzetjelző és index cseréjénél is ez a megoldás. Ja az első helyzetjelző foglalata sem bírja a kiképzést, a folyamatos üzemtől megolvad+kikeményedik a foglalat (ebből eredően törik). Ez utóbbi azért kínos, mert a helyzetjelző foglalatát két kis műanyag pöcök (a foglalattal egybeöntve) tartja a helyén, és cserénél ez szeret eltörni. Ezek után a helyzetjelző csak lötyög a helyén.
Ha ez még nem volna elég, akkor itt a következő "jó hír" is: a hátsó lámpáknál az izzócseréhez szintén ki kell venni az egész lámpatestet (kombinál, a többit nem ismerem). Első alkalommal ez még izgisebb, mint az első lámpáé. A hátsó lámpatestet két csavar+két patent tartja. A két csavar kitekerése után egy kicsit feszegetni kell a lámpatestet a kocsi külső oldala irányában, amíg a patentok ki nem oldanak. Akinek volt régi Ladája, 125-ös Polskija és emlékszik a gázrudazaton lévő patentokra (műanyag foglalatban fém gömböc) az már tudhatja is, hogy mivel áll szemben.
Remélem nem voltam túl hoszú (régen diák újságíró voltam :) ), és tudjátok a fenti tippeket használni. Folyt.köv.
Az enyém elég sz*ros utakon gördül, de különösebben nem szokott sárt feldobálni. Kavicsokat sem dobál a kasznira. Hasznát nemigen találom sárfogónak.. Csak a látvány vezérel vagy Te mást tapasztaltál?
Azért megkérdem itt is, talán válaszoltok... Meg tudná valaki mondani, hogy hol lehet beszerezni Lacettire első sárfogókat lehetőleg nem gyári áron? Bár a gyárinak (nekem opel corsán volt anno) elég jó a rögzítése, de talán akad olyan jó minőségű utángyártott, ami nem veszik el és olcsóbb! Üdv!
Tőle kérdezd! De bárki írhat bármit az ő dolga-baja.
Ha rövidesen majd cserélik a computeremet, beszámolok még chiptuning előtt, lett-e érdemi változás a gyári programban, mert lesz összehasonlítási alapom. Addig elfogadom, míg az ellenkezője be nem bizonyosodik. De mégsem eskü alatt tett vallomásokról szól a Népítélet. Gauss-szabályt kell alkalmazni...
Off lesz, amit most írni fogok, de annál tanulságosabb...
Ismered, azt a beszélgetést, ami a washingtoni magyar nagykövet és a Fehér Ház ügyeletes tisztje között zajlott, amikor Magyarország hadat üzent az Egyesült Államoknak, 1941. december 12-én?
Olvasd el és döbbenj rá, hogy mekkora igazságot írtál...
(Ha nem tudod hol keresd jelezd és megküldöm mailban)
"Karácsonykor belém jöttek hátulról természetesen a szervíz javította a járgányt, és valószínűleg a motorkomputert is frissitették, mert a fogyasztás visszaesett a korábbi 9 ről, 7 körülre. 90%ban városban használom, ha ez a fogyasztás marad akkor dőlni látszik a 10 liter alá nem megy a fogyasztás elmélet."
További sokkoló hírek, aki még nem tudná: GÉPJÁRMŰADÓ!!! Teljesítmény után fizetendő elvileg, 1KW=300Ft (mint a dokinál!) A vicc az, hogy minél idősebb az autód annál olcsóbb az adó! KI ÉRTI EZT!!! Én eddig fizettem évi 12000-t, most 21000-t! Környezetkímélő osztálybasorolás után nincs kedvezvény, de ha van egy húszéves 150-180 ccm-es verdád, akkor annyit fizetnél, mint most az új autódra. Teljesen ki vagyok akadva! Georgbob
Szevasztok! Egy 1.6-os mentazöld SW-vel csatlakoznék a csapathoz. egy éves a gép, ~50 e. km van benne, és hát van vele gond, nem kevés (vagy csak én vagyok túl kukacos?) Cromagnonhoz hasonlóan én is Bp-en, taxiként használom (üdv a konkurenciának!). A topicot végigolvastam (eltartott egy ideig), és így utólag is köszönöm az infókat mindenkinek. Csak egy rövid tapasztalat a szűkítős témához: A gép olyan 20 e. km körül elkezdte azt a nem kellemes dolgot szokásává tenni, hogy a napi első indításnál vagy csak a második indítózásra ugrott be moci, vagy már az elsőre is, de ekkor (úgy hallás után) kb. két hengerrel, aztán leállt. A szervíz ez idáig nem tudta orvosolni a gondot. Nos, miután (felbuzdulva az itt olvasottakon) eltávolítottam belőle a szűkítőt ez a gond megszünt! Azóta minden nap pöcc röff, mint újkorában. és ez már egészen biztosan nem placebó hatás!