Mi vasárnap jöttünk haza Sartiból, és mondhatom, hogy csodálatos hely. Az utazási iroda szivatásait persze nem vettem figyelembe, de erről majd később részletesen. Pintyoe kérdezte, hogy érdemes-e Thesszaloniki fakultatív programra befizetni. Erre reagálnék.
Mi nem akartunk semmilyen kötöttséget a városnézésre, és az árat is sokaltuk. Ha jól emlékszem, akkro 18 Euro/fő. Így bementünk helyközi járatú busszal Szalonikibe. Mondhatom, így sem olcsóbb ,mivel csak az odaút 11.35 Euró/fő. Annyi előnye viszont van, hogy körbemegy a Sithonia félszigeten, és így láthattuk pl. Sikiát, Neos Marmarast, és a több iüdülőfalut is, igaz csak futólag. Thesszalonikiben viszont kirak a busz a város bejáratánál, és elég gyalogló egy város. Ha viszont van egy utikönyved, és egy ott 1 Euróért vásárolható térképed, szerintem mindenképpen érdemes így menni. Az iroda ígért valamilyen török bazárt/halpiacot is, de ezt egy Thesszaloniki lakos sem ismerte. Azért kiváncsi lennék, milyen zöldségpiacot neveztek ki török bazárnak. Hazafelé viszont az egyszerűbb és olcsóbb megoldást választottuk. Stoppoltunk. 15 perc után egy Sikia patján lévő büfé tulajdonosának az autójában ültünk (itt köszönet mégegyszer Dimitrijnek a kedvességéért!), és két óra múlva már az apartmanunkban voltunk. Nem bántuk meg ,hogy így mentünk, sokkal szabadabb az egész, és sok a látnivaló Thesszalonikiben.
Még annyi, hogy mindenképpen érdemes stoppolni Görögországban, mert pl. a Narancspartra rendszeresen így mentünk, és nagyon barátságosak voltak velünk. A max. stoppolási idő a Narancspartra 3!!! perc volt. Ezt próbáljuk meg itthon!
MÁs kérdésre is szívesen válaszolok. Később bővebben az Exter travelről! Melyik az a topic, amelyben az irodákról vannak vélemények?
Biztos, hogy az Apollonnal mentek és a Viennában fogtok lakni? Mert mi is, és nekünk 52 000 körül/2fő-be került (igaz, hogy 2000 a tengerre néző szoba; szept. 20-tól, de asszem ezt már írtam). És mindez biztosítás nélkül, Studióban, a 10% kiállítási kedvezménnyel.
Most már egészen biztosan megyünk (befizettük a második felét a költségeknek)
Az Apollon Travel-lel utazunk és a Vienna apartmanban lesz a szállásunk. Már irtak erről a helyről páran, de ha mostanában jött haza valaki, igaszán megerősíthetné...
Ezek a ciklonok valószin?leg kikerülik ezt a környéket, de ha nem akkor tessék délebbre menni... :)
jó id?járási link görögröl magyarul:
http://hungarian.wunderground.com/global/GR.html
Természetesen eről tanúskodik a honlapod is, és biztosan nagyon gyönyörű lesz. Főleg ez után a ronda esős idő után. Már néhányszor megnéztem a honlapot :), és nagyon tetszik. HOl tudok időjárásjelentést nézni Sartiról? Félek, hogy ebből a sok esőből oda is jut.
Távol álljon tölem Imre, hogy azt sugalljam, van szebb hely a világon, és föleg az, hogy elkeserítselek :)
Nincs szebb hely, Sarti a legcsodálatosabb tengerparti hely, ahol valaha is voltam, és számomra az is marad, bármerre is vet a sors (remélem jó sok helyre még) az életben. Sarti szépségéről és iránta érzett szeretetemről tanúskodik a honlapom is, nem? :)
Sajnos már megint nem sikerült beszurnom azt a képet, ami az egyik legjobban sikerültek közé tartozik.
A tegnapi nappal véget ért a nyári szabadságom, így neki tudok állni beszkennelni azt a rengeteg fotót amit készítettünk. Ugyhogy hamarosan küldöm őket...
Imhotep, légy szíves ne keseríts el azzal, hogy Európában van szebb hely, mint Sarti :) . Mi is pénteken megyünk, és már alig várom, hogy ott legyek! Legalább az illúzió maradjon meg, hogy egy "páratlanul" szép helyre megyünk. Remélem ott azért egy picit jobb idő van, mint itt!
Mindenképpen értesitelek benneteket, ha valamit frissitettem.
Most kicsit el vagyok havazva melóval, úgyhogy sorry, ha nem jelentkezem azonnal. Akik igértek képeket, beszámolókat, azok küldjék a cuccot, azokat felteszem seperc alatt.
Mindenkinek további kellemes nyarat!
(én ha igaz, pénteken indulok a horvát tengerpartra. Azt mondták, szebb mint Sarti. Na erre kiváncsi leszek.)
Kedves Heaven barátnője!
Meg tudnád mondani, hogy a búvártúrához kell-e valami előképzettség, vagy orvosi papír? Vagy esetleg teljesen amatőrök is benevezhetnek (és boldogulnak, ld. nem lesz semmi bajuk) a 38€ ellenében?
A kérdésekre a válaszok:
Egy pár szó az Exter travelről:Mi nem utaztunk vele,de voltak ott emberkék, akik több orát vártak a buszra,ami haza vitte öket.Kicsit kivoltak,amit nem is csodálok.
Buvárkodás: Ez egy kicsit drága mulattság, de tuti megéri.38 euroba kerül.Ez kb.35-45 perces utazást jelent a viz alatt. A helyi Sithon irodában fizettük be az utat.Itt többen is beszélnek magyarul. A buvárokatató-Gyuri-nagyon felkészült, tapasztalt és türelmes okatató volt.
Az apartmanok felszereltsége:
Mi a Stelica apartmanban voltunk, de a Viennárol is tudom, hogy nagyon jó.Edényt inkább vigyetek, ha nem akartok egy kétszemélyes rántottát egy ötliteres edényben megcsinálni.Ventillátor volt, és még tv is.Evőeszközök vannak mindenhol és poharak is.Ágyneműről is az utazási iroda gondoskodik.
Noha en meg nem jartam Sartin, azt mar tudom, hogy csakis Sassosnal erdemes motort berelni.
Egyebb infokat is talasz, ha vegigolvasod az utolso kb. 50 hozzaszolast. Imhotep site-jat mindenkeppen erdemes megtekinteni!
Ami pedig a szallasokat illeti, orulok, hogy szeptemberben vannak helyek! Mi ugyanis akkor mennenk.
Ezzel kapcsolatban kerdeznem, hogy a Zeusz Dias Travel szallashelyeivel kapcsolatban tud-e valaki valamit?
Koszi,
T.
Ja, már megtaláltam a térképet. Lenne még egy kérdésem. Nem lesz kinn közületek valaki 17-től 24-ig autóval? Ha ketten beférnénk egy Meteorák kirándulásra, akkor szívesen beszállnánk a benzinbe.
Tudtok valamit az Exter travelről? Az is szervez Sartira utazást. Már befizettünk egy útra náluk az Apollonnál már szerintem csak karácsonyra van hely. Így előre korrektnek tűnnek, de majd ha hazajöttünk, akkor mondok véleményt. De már ide is csak szeptember elejére van hely, és talán még egy-kettő, aug utolsó hetére. Nagyon felkapott lett ez a falucska. Nem tudtok valamilyen részletes térképet, ahol megtalálom azokat a falukat, ahová érdemes lenne elmotorozni? Autókölcsönzési lehetőség van Sartiban? Ha van, akkor mennyibe kerül?
Milyen felszereltségűek az apartmanok? Pl. edények mennyire vannak?
Kedves Kíváncsi2!
Ha egyéb dolgokat is akarsz látni, akkor Thessaloniki az a távolság, amit egy napba be lehet sűríteni, bár vannak utak a Meteorákhoz is.
Javaslom, hogy időben menjetek, mert délben egy csomó minden bezár. Sajnos mi elég későn indultunk, és elég korán jöttünk vissza, így kimaradt jónéhány tervezett program.
Mivel sok magyar van autóval, ezért úgy gondolom, hogy csak kommunikáció kérdése az út. Az apartmanban próbáltam érdeklődni a buszok után, de ők csak a saját programot erőltették volna. A központban pedig épp nem volt nyitva semmi amikor bent voltunk, így mégis az autót választottuk.
Sziasztok!
Végre mire hazaérek megtaláltam amit kerestem. Ui. a Sarti utazás előtt csak a halkidikis anyagot találtam meg.
Én is egy időben voltam a Heaven-el, sőt egy hajón voltunk kirándulni.
Mi autóval voltunk. annyit tanácsolnék az autósoknak , hogy a jugó autópálya után higgadjanak le, mert tele lesz korlátozással a szakasz a határig, ill. a bulgár részen dugig rendőrrel. Számoljatok odaérkezés előtt még egy hosszabb hegyi menetre, és arra, hogy a görög autók nagy része nem véletlenül van tele sérüléssel.Szófiánál vigyázni a visszautnál, mert nincs nagy tábla csak kicsi nyilas, és ha balról gyárkéményt láttok a kereszteződés után, gyanús, hogy túlmentetek.
Mi Thessalonikiben csíptük el a felhőszakadást, bár már Bulgáriában is tengelyig jártunk néhány faluban a vízben. A Ring Roadról amig ki tudtunk menni az autopályára két csúnya balesetet is láttunk egyetlen kereszteződésben.
De nem akarok senkit elrettenteni, rendkívüli időjárás nálunk is van. Ez olyan szempontból még jó is volt, hogy az első pár nap nagyon tiszta volt a levegő. Akik csupa jó időben vannak ott ennyi szépségét nem látják az Atos hegynek. Amint mentünk a partra naponta mindig más képével örvendeztetett meg bennünket.
A fürdés az első nap nagy csalódást okozott, ui. a felkavart víz tele volt szeméttel, de ezt csak a vihar okozhatta, mert később már tiszta volt. A part is nagyon szép. A napernyőt és a búvárcuccot ne felejtsétek otthon(A gyerekeknek csak a lábát lehetett látni).
Csoda szép sziklák vannak a környéken. De nézzétek meg a sarti.euroweb.hu képeit, s már utaztok is.
Ja és még valami .. több a magyar, mint a Balatonnál.
Nagyon örülök, hogy élményekkel tele értetek vissza, és igazán jól éreztétek magatokat. Ezekszerint nem csalódtatok.
Jó volt olvasni az élménybeszámolód, kicsit visszaálmodtam magam Sartiba. Lehet, hogy mégiscsak odamegyünk aug 15-én?
Az élménybeszámolód és a képeiteket szivesen felteszem a Sarti honlapra, mint ahogy bárki másét is, hadd nézze és okuljon belölük mindenki, aki Sartiba indul, vagy már visszajött onnan.
(Sajnos a C://hello1.jpg nem túl szerencsés, mert ilyet az én gépemen - és félek másén se - nem fog találni.)
Sassost el kell cibálni a közeli netcaféba, és megmutatni neki, hogy fent van az interneten. Szerintem hüjét kap :)