ez még lemaradt, úgy érdekességképp:
Features
There are nine species of Adansonia: one grows in Australia, one in Africa, and seven are restricted to Madagascar.
Hát elég vicces volt, hogy egy bonsai szakértő tőlem kérdez valamit :-)
Sajnos egyelőre nem sokat tudok a baobab tartásáról. Csak nagyon tetszik és szeretnék otthon is nevelgetni párat...
http://www.floridata.com/ref/A/adan_dig.cfm
itt ezt írják:
The baobab is native to much of Africa, from the dry sub-Saharan scrub to the grassy savannas of South Africa. It is grown as a street and park tree in the tropics of both hemispheres.
Culture
Light: Full sun.
Moisture: Baobab is very drought tolerant, and needs no water at all during the winter. Despite its adaptations to dry climates, baobab will thrive in rainy climates provided it has a well drained soil.
Hardiness: USDA Zones 10B - 12. Baobab will tolerate a little frost during its dormant season. It probably can be grown, with occasional winter protection, in zone 10A.
Propagation: Baobab usually is propagated by seeds sown as soon as they are ripe. It also can be started from cuttings.
Igen, én is úgy tudtam, meg nem is számítok virágzásra a Madagaszkárpálmától, már a leveleknek is örülök... hogy még mindig vannak.
De ugye írtam azt a címet, ahol lehet rendelni olyat, ami esetleg kisebb korában is virágzik.
Kiállításra jár... Jóvanna, itt vagyok, kocc a szép télikertre.
És hazajött velem még egy karácsonyi kaktusz. Ez mély rózsaszín, a kiállítás végén adtak 20 % engedményt, nem tudtam ott hagyni.
Vagy alusznak, vagy nem hallják...hukk!:-))
Nagyon elgondolkoztatott a dolog, de az ára...
Van egy nagy teraszom, apácarácsos, azt jó volna télire téliesíteni... de megint nem nyertem (én sem.)
Fűtésed van benne? Vagy nem is kell?
Mézontófű
Úgy látszik kettecskén iszunk,mindenki alszik,vagy kiállításra jár,húzzunk bele Mézontófű:)
Az alját lehetett volna üvegesre kérni,mint felül,de 2 fiú mellett egyenlőre így jó,de ki lehet cserélni,ha megnőnek.
Hukk!
diffeenbachia levele sok mindentől barnulhat,lehet a meleg helyen több vizet kér.Nem kérdezted?A sheffinek nem mondtál tán csúnyákat?:)A töve is tönkre ment,nem hajtana ki esetleg?Az enyém is halódott a tavasszal,a nyáron összeszedte kint magát.
Sziasztok!
Két kérdésem lenne, biztosan tudtok nekem segíteni. A dieffenbahiam levelei elkezdtek sárgulni. Mi lehet ennek az oka? Meleg, világos helyen van, amikor a föld teteje kezd száradni, akkor szoktam megöntözni. Minden növénykémet lágyvizzel öntözök. A másik kérdés: kislevelű sugáraráliám (Schefflera arboricola) úgy felmondta a szolgálatot, hogy sajnos ma ki kellett dobnom. Pedig még beszélgettem is vele, mikor láttam, h nem okés vele valami. :( Na meg persze igyekeztem betartani a standard előírásokat a tartásával kapcsolatban. Pár napig volt kb. 15 fokon, ez okozhatta a vesztét? Furcsán, szárastól dobálta a leveleit. Más, különleges igényű növényeimnek persze kutya bajuk. Aki sikeresen tartja ezeket a növényeket, kérem segítsen! Köszönöm
Hahó,hahó,hozzátok a poharat,koccinntunk!Tető kivételével kész a télikert!Majd akkor is iszunk!Tettem volna fel képet,de a tár nem működik.Holnap próbálkozom,legalább csinálok nappali képet is,mert most készült el sötétben.
Cicvarek,gyere télikert nézőbe!
Akkor fenékig!Korty-korty-glugy-glugy!Hukk!
Nekem volt madagaszkár pálmám, szépen növögetett, majd egyszer csak megpuhult a szára, elhajlott és félbetört. Pedig semmi sem változott. A nagyim ugyanígy járt az övével. :-(
Sol Boszi! Válassz olyan bromit, aminek nem kell talaj, csak a levegő párájából, vagy a tölcsérébe öntött vízből táplálkozik. Ezeket egyszerűen drótozd fel egy faágra amit előtte favédővel átkentél, hogy ne kezdjen el korhadni. És gyönyörködhetsz is bennük. Persze magas páratartalmat célszerű biztosítani, ezért szokták az ilyeneket pl. nagy üveg"ketrecbe" tenni. Ha érdekel mire gondolok szkennelek képet.
Zotya
Az egyiken amit beirtál azt írják, hogy szobában nem virágzik.A mienk méternél magasabb, de még nem virágzott az sem.A leveleket el szokta szép lassan tavaszra dobálni, cak a legtetején marad meg, de az az élőhelyén is ilyen, én láttam róla olyan képet is, ahol 6 méteres, fél méter vastag példány volt, M-i felvételen, és ott is csak a búbján volt levél.A Hortus kiállításon voltak nagyok belőle, de ott is azt mondták, hogy ritkán virágzik otthoni nevelésben.
ígérem ez az utolsó M Pálmás... :-)
de annyira szépek, ezt mindenképpen meg kell mutatnom..
http://www.baobabs.com/Pachypodiums_a.htm
főleg az utolsó az a pirosvirágú P. baronii tetszik
Amúgy ezektől lehet rendelni olyan csodákat, hogy na még...
Madagaszkár mellett a Reunion szigeten vannak.
És a baobab az a majomkenyérfa...
Az IGAZI !!!
Tavasszal majd hozatok.:-)
http://www.toobees-exotics.com/acatalog/Pachypodium.html
ez igen....
itt ezt írják:
Pachypodium lamerei
One of the most common Madagascan Pachypodiums in cultivation but is still one of the best suitable for house plant culture. Plants have a spiny columnar body with a rosette of dark green leaves on top.
Plants in habitat can attain 10 metres in height and are extremely impressive.
A good size plant can be grown reasonably quickly but will not flower until at least 1.5 metres high.
Price: Ł3.00
Tehát majd akkor virágzik, ha 1,5 méteres lesz... :-)
az enyém olyan 25 centi lehet.... még várhatok...