A hitel nem kell, mert az a költségvetésbe való belepofázással járna a választási évben. A pénz viszont annál inkább kellene, hogy ne rohadjon be a gazdaság még jobban. Ennél negatívabb növekedés már az abszolút nulla.
Azt nem érted, ha Viktor a bankok tökeit szorongatja, azzal egyben a gazdaságéval ( a mi sajátunkkal) is azt teszi... az pedig egyben a te golyóidat is veszélyezteti.... mert ez egy láncreakció. Leegyszerűsítve."
na,má megint te vagy ....
Nézegesd,hogy pl. az ERSTE nyereségének hány %-át adták a kelet-európai országok,miközben 10x-es fizetéseket kaptak ott,ahol meg a veszteségeik keletkeztek ....
Milyen szép világ az, mikor az adós odamegy a bankhoz az általa megírt szerződéssel, oszt ha a hitelezőnek nem tetszik, hát közli, hogy ezek után dugd fel magadnak a szaros pénzedet...
Az már csak alig kisebb, mint a 2009-es -6,7%, amivel a tehetséges és szociálisan érzékeny ballib rezsim két legnagyobb formátumú guruja lepte meg hazánkat.
Azt nem érted, ha Viktor a bankok tökeit szorongatja, azzal egyben a gazdaságéval ( a mi sajátunkkal) is azt teszi... az pedig egyben a te golyóidat is veszélyezteti.... mert ez egy láncreakció. Leegyszerűsítve.
Ha pedig a gazdaság golyói roppanak össze, onnan nehéz a visszaút és a te pénztárcád nagyon hosszú időre lesz laposabb. Szemben azzal az elvvel, hogy egy fokozatosabb és óvatosabb politikával békében hagyjuk a gazdaságot ( és a bankokat) vagy legalább szinten tartjuk, míg elmúlik a válság, hogy azután gyorsabban tudjunk kijönni a gödörből.
Csak módszerbeli különbség, az eredményeik viszont nagyon eltérőek.
Ezt hallom múlt év decembere óta, hogy milyen büszkék vagytok az ájemefre, mikor így megmutassa Viktornak, hogy eddig és ne tovább.
Mondjuk azt nem nagyon értem, hogy egy magyar állampolgár miért drukkol annak, hogy ne a bankokat, hanem inkább az ő pénztárcáját szorongassa a Viktor.
Persze én kevés dialektikát tanultam... lehet, hogy ez a gond...?