Az alkotmánytervezet négy részből áll. Az első fejezet címe még kérdéses: vagy a Nemzeti hitvallás, vagy a Nemzeti nyilatkozat címet viseli majd. Ezt követi az Alapvetés című rész, amely egyebek mellett rögzíti, hogy hazánk neve Magyarország; majd a Szabadság és felelősség címet viselő fejezet következik az alapjogok és kötelezettségek felsorolásával; a negyedik rész Az állam, amely az államszervezetről szól.
Előrebocsátom, hogy nem értek az alkotmányjoghoz. Épp ezért érzem magam feljogosítva, hogy Pozsgay Imréhez, Szájer Józsefhez, valamint nyolcmillió polgártársamhoz hasonlóan elmondjam a véleményemet a Fidesz-KDNP alkotmánytervezetéről . A Hülyék Alkotmánya ebben a[...] Bővebben!Tovább »
kabe en is igy vagyok vele eloszor es utoljara 1989-ben mentem el marc-15-i unnepsegre se elotte se utana. Inkabb megneztem a TV-en a Koszivu ember fiait , ha adjak, vagy videon, vagy majd most Gardonyitol a Lampast .
Az is lehet, hogy így akarják serkenteni a népszaporulatot. A gyerkeidnek alkotmányos kötelességük lesz öregkorodban gondoskodni rólad, tehát megéri minél több gyereket vállalni. Különben sem lehet tudni mire lesz majd elég a nyugdíjad.
A fiam nem engedi, hogy nézzem az Önök kérték!-et meg a Kívánságkosárt, nem hallgathatom mellette a Jó ebédhez szól a nóta-t, nem hajlandó még egy sört venni a boltban!
[az alkotmány végére az igennel szavazó képviselők nevei felsorolva, címek, rangok, párt és egyéb megjelölések nélkül]
Nem a lakcímükről, a címeikről,rangjaikról van szó.
Ezt itt felesleges megjelölni, majd a 2011 évi I. sarkalatos törvény A nemesi előjogokról. 3.§ -a tartalmazza, amely szerint az alkotmányt megszavazók Magyarország felemelkedéséért tett érdemeik.....
Ha nem jut neki hely a szociális otthonban vagy nem tud megélni a nyugdíjából, akkor hivatkozhat az alkotmányra, ha esetleg a gyereke nem akar gondoskodni róla. De mi van akkor, ha nem (is) tud?
Alapesetben az Alkotmány meghatározza a kereteket, és az ágazati jogszabályok pontosítanak. Na most ezt melyik jogszabályban és hogyan szeretnék konkretizálni?