Kicsit meglepodtem 3 oldalt kellett vegigolvasnom amiota nem voltam. Kicsit megszaladt a kezetek emberek. Mint a kis tunder titkarnok.
Naszoval. Keresem azt a Lacetti tulajd aki vasarnap a Soroksari Auchan parkolojaban dekkolt. (Melle alltam be) Ismertetojelek: J**-*** rendszam :D, alufelnik, ezust 5 ajtós, sötétített ablakuvegek, hatso fölső spoiler. CDX vagy valami hasonlo tipusjelzese is volt azt hiszem elol jobbodalt. En egy ugyanilyen ezust Hirauto matricassal parkoltam direkt oda be. Marha jo latvany hatulrol ket ilyen segg :)
Masik. Ma reggel miutan a reggelimet megveve a kocsihoz mentem es kinyitottam a tavkapcsoloval beragadt az index veszvillogas. Egyszeruen folyamatosan villogott . Benyomtam a veszvillogo gombjat majd ki es abbahagyta. Lehetseges hogy valami nedvesseg tamadott be valahol a kabelezesbe? Volt hasonlo tapasztalatotok ? Amugy jelenleg 14K km van benne es most merek eloszor fogyasztast rajta. Miutan megtettem kiveszem a szukitot is.
Harmadik. Aldotta valaki kozuletek a derektamaszt az ulesben? Nekem hetfon becsipodott a derekam es ha az nincs benne vezetni sem birtam volna ugy fajt a hatam. Viszont lehuztam a masodik allasba es hihetetlen jo volt ahogy a derekam kitamasztotta. Egyszeru szerkezet de annal halasabb feladatot latott most el.
Ennyi voltam egyelore.
u.i: Udv az uj iroknak es az uj flottatagoknak is.
A hibák sorolása, kibeszélése előtt egy kis segítség a részemről a tagság felé.
Sokunknak okoz gondot a H7-es izzók gyakori kiégése. A probléma nem Lacetti specifikus, a H7-es izzók nem bírnak annyit, mint a régi H4-esek. ez a kisebb méretük, és az ebből eredő kevesebb gáztöltés "eredménye" (nagyobb tudásúak szerint).
A megoldás: Az én gépembe a szervízben (garanciában) beépítettek a tompított fényszóró áramkörébe egy (pontosaban kettő, azaz oldalanként, izzóként egy) előtét ellenállást. Ez a kütyü egyébként az Astrákhoz lett a GM által kiadva (ott is ugyan ez volt a gond). Ahogy elnéztük a szervízben ez nem is ellenállás, hanem leginkább egy vezeték hurok, azaz a hatását leginkább induktív úton fejtheti ki (ennek részletes taglalásába most nem mennék bele, tán nem mindenkit érdekelne). A lényeg az, hogy úgy védi az izzót, hogy a fényerőt nem csökkenti (csak a feszültség csúcsokat szedi le). Mivel hivatalosan a fentiek nem lettek megerősítve (GM által) az a fenti okfejtés csak a saját elméletem. Ami viszont tény: az első pár izzóval kb. 2-3 hónapot autóztam el (folyamatos éjszakai műszak taxiként). Az előtétek beépítése után a következő garnitúra kb. 7-8 hónapot bírt ki hasonló feltételek mellett. A fenti előtét beépítését két Bp-i szervíz is elvégzi. (az egyikben az én gépem, a másikban egy haveromé kapott ilyen kezelést).
Az izzócsere lámpakivevős módját mg kell szokni. Helyzetjelző és index cseréjénél is ez a megoldás. Ja az első helyzetjelző foglalata sem bírja a kiképzést, a folyamatos üzemtől megolvad+kikeményedik a foglalat (ebből eredően törik). Ez utóbbi azért kínos, mert a helyzetjelző foglalatát két kis műanyag pöcök (a foglalattal egybeöntve) tartja a helyén, és cserénél ez szeret eltörni. Ezek után a helyzetjelző csak lötyög a helyén.
Ha ez még nem volna elég, akkor itt a következő "jó hír" is: a hátsó lámpáknál az izzócseréhez szintén ki kell venni az egész lámpatestet (kombinál, a többit nem ismerem). Első alkalommal ez még izgisebb, mint az első lámpáé. A hátsó lámpatestet két csavar+két patent tartja. A két csavar kitekerése után egy kicsit feszegetni kell a lámpatestet a kocsi külső oldala irányában, amíg a patentok ki nem oldanak. Akinek volt régi Ladája, 125-ös Polskija és emlékszik a gázrudazaton lévő patentokra (műanyag foglalatban fém gömböc) az már tudhatja is, hogy mivel áll szemben.
Remélem nem voltam túl hoszú (régen diák újságíró voltam :) ), és tudjátok a fenti tippeket használni. Folyt.köv.
Az enyém elég sz*ros utakon gördül, de különösebben nem szokott sárt feldobálni. Kavicsokat sem dobál a kasznira. Hasznát nemigen találom sárfogónak.. Csak a látvány vezérel vagy Te mást tapasztaltál?
Azért megkérdem itt is, talán válaszoltok... Meg tudná valaki mondani, hogy hol lehet beszerezni Lacettire első sárfogókat lehetőleg nem gyári áron? Bár a gyárinak (nekem opel corsán volt anno) elég jó a rögzítése, de talán akad olyan jó minőségű utángyártott, ami nem veszik el és olcsóbb! Üdv!
Tőle kérdezd! De bárki írhat bármit az ő dolga-baja.
Ha rövidesen majd cserélik a computeremet, beszámolok még chiptuning előtt, lett-e érdemi változás a gyári programban, mert lesz összehasonlítási alapom. Addig elfogadom, míg az ellenkezője be nem bizonyosodik. De mégsem eskü alatt tett vallomásokról szól a Népítélet. Gauss-szabályt kell alkalmazni...
Off lesz, amit most írni fogok, de annál tanulságosabb...
Ismered, azt a beszélgetést, ami a washingtoni magyar nagykövet és a Fehér Ház ügyeletes tisztje között zajlott, amikor Magyarország hadat üzent az Egyesült Államoknak, 1941. december 12-én?
Olvasd el és döbbenj rá, hogy mekkora igazságot írtál...
(Ha nem tudod hol keresd jelezd és megküldöm mailban)
"Karácsonykor belém jöttek hátulról természetesen a szervíz javította a járgányt, és valószínűleg a motorkomputert is frissitették, mert a fogyasztás visszaesett a korábbi 9 ről, 7 körülre. 90%ban városban használom, ha ez a fogyasztás marad akkor dőlni látszik a 10 liter alá nem megy a fogyasztás elmélet."
További sokkoló hírek, aki még nem tudná: GÉPJÁRMŰADÓ!!! Teljesítmény után fizetendő elvileg, 1KW=300Ft (mint a dokinál!) A vicc az, hogy minél idősebb az autód annál olcsóbb az adó! KI ÉRTI EZT!!! Én eddig fizettem évi 12000-t, most 21000-t! Környezetkímélő osztálybasorolás után nincs kedvezvény, de ha van egy húszéves 150-180 ccm-es verdád, akkor annyit fizetnél, mint most az új autódra. Teljesen ki vagyok akadva! Georgbob
Szevasztok! Egy 1.6-os mentazöld SW-vel csatlakoznék a csapathoz. egy éves a gép, ~50 e. km van benne, és hát van vele gond, nem kevés (vagy csak én vagyok túl kukacos?) Cromagnonhoz hasonlóan én is Bp-en, taxiként használom (üdv a konkurenciának!). A topicot végigolvastam (eltartott egy ideig), és így utólag is köszönöm az infókat mindenkinek. Csak egy rövid tapasztalat a szűkítős témához: A gép olyan 20 e. km körül elkezdte azt a nem kellemes dolgot szokásává tenni, hogy a napi első indításnál vagy csak a második indítózásra ugrott be moci, vagy már az elsőre is, de ekkor (úgy hallás után) kb. két hengerrel, aztán leállt. A szervíz ez idáig nem tudta orvosolni a gondot. Nos, miután (felbuzdulva az itt olvasottakon) eltávolítottam belőle a szűkítőt ez a gond megszünt! Azóta minden nap pöcc röff, mint újkorában. és ez már egészen biztosan nem placebó hatás!