Az elmúlt 1 évben ez a mostani volt a legbíztatóbb kisérlete Csijónak Aszasorjú ellen, most állt legközelebb a győzelemhez. Ezért azt mondom NEM volt KÖNNYŰ győzelem...
Csijó megcsúszott... Ha nem csúszik meg 2 mp múlva a nézők között lett volna a mongol, még sosem láttam ekkora erővel odébb taszigálni Aszasorjút, mint most Csijó tette.... nagy kár azért a bal lábért... Aszasorjú nagyságát jelzni, hogy azonnal ki tudta használni a hibát...
(nem akarom elvenni tőle a győzelmet, de mindent lehet mondani erre a csatára, csak azt nem, hogy nem okozott gondot Aszasorjúnak)
Onnan gondoltam, hogy 2000-ben az egyik basho-n Takatoriki M13-asként 13-2 -t csinált, aztán komusubi lett belőle. Szerintem sekiwake Wakanosato és Kyokutenho lesz komusubi pedig ő és Miyabiyama vagy Kotmitsuki lesz. Egy hónap múlva elválik. :)
Na megvan a második zensoja is Asashoryunak, nem jelentett neki nagy gondot Chiyo. Ami viszont meglepett, hogy Wakanosato legyőzte Asasekyriu-t
így ő is maradhat sekiwake, szerintem Asasekyriu pedig komusubi lesz a következő basho-n.
Mérges vagyok Kaio-ra... Aszasorjú ellen semmit nem csinált... Csijó ellen meg parádézik... Na minden, érik már egy mongol verés... unom kicsit Aszasorjút...
Sajnos ma Chio kikapott. Kaio a mumusa. Az előző tornákon sem volt igazán esélye vele szemben. Aszasorju jobban fekszik neki, remélem holnap megeszi őt. Aszaszekirju is nyert, így ha holnap veri Vakanoszatót, akár hárman is lehetnek 14-1-el.
Bár az újabb Zensó Jusó némileg valószínűbb...
nem hiszem, hogy Musoyama be tudna kavarni a yokozunanak (eddigi merleguk 9-3 Asashoryu javara).
Chiyotaikai-Kaio mindig nagy derbi. Itt Kaio vezet 17-11-re, de kerdes, a yusho elvesztesevel tudja-e motivalni magat Kaio a hatralevo meccsekre (Chiyotaikai motivaciojaval nem lesz gond).
Asasekiryu a 8-5-os Miyabiyamaval meccsel.
Aszasorju simán lenyomta Kaiót, aki így már nem nyerhet tornát. Nagyon úgy néz ki, az utolsó napra marad a döntés, a Csijotajkaj-Aszasorju derbire. Ha holnap Muszojama vagy Kaio bekavar valamelyiküknek, akár még rájátszás is dönthet a jusóról.
Csijotajkaj ma óriási pofozkodást rendezett Aszaszekirjuval, de újabban nem adja fel a dolgot, ha nem jön be az "első szándék". A mindent eldöntő osidasi után már olyan fáradt volt, hogy ő is leugrott a dohjóból.
Holnap kiderül, hogy igazából mennyire valós Asashuryu "gyengélkedése". Már ha gyengélkedésnek lehet nevezni, hogy egy 150 kilós hústornyöt csak 30 mp alatt tud kidobni a dohjóból... Illetve azt is megláttyuk mit tud Aszaszkirju a "Gőzhengerrel" szemben... Jó kis nap lesz...
Végre Csijotajkaj abbahagyta a hatakikomizást és újra rombol! Ma cukidasival löködte ki Kotomicukit, tegnap meg osidasival verte Vakanoszatót.
Holnap ő meccsel Aszaszekirjuval, aki ma nagyon ügyesen páholta el Kaiót. Kaio Aszasorju ellen javíthat, aki ma megszenvedett Vakanoszato ellen, de végül nyert. A két mongolt mutatták "backstage", ahogy együtt örömködtek. Aszaszekirju úgy vigyorgott, mint a pék kutyája.
Holnap nem fog ennyire örülni, ha szembejön a "Gőzhenger"... :)
Chiyotaikai
Asashoryu
Kaio
Asasekiryu
továbbra is veretlenek 11 nap után. A legmagabiztosabban talán Chiyo teljesítette, aki úgy tólta ki Wakanosato-t a dohjoról (?), mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne.
A mongol és Kaio is elég hosszas és kétesélyes küzdelem után gyűrte le Kakizoe-t és Tochinonadát.
Nézegettem régebbi Musashimaru-Akebono videokat...
Vazze... Musashimaru milyen pici volt Akebono mellett :)))
Megnéztem pár Chyotaikai győzelmet is a fent említett urak ellen még 2000-ből... Nem semmi erő volt akkoriban benne... ahogy kilökdöste Akebono-t az egyik basho-n...
Mondjuk ebben a repülésben nagyobb szerepe volt Tosanonaminak mint Asashoryunak.Tosanonami mindig úgy beindul mint a faltörő kos, csakhogy a fal gyakran elugrik előle. :))
Ez történt Asashoryu ellen is, alig kellett egy kis rásegítés. Szerintem a mongol kevésbé meggyőző mint mondjuk a Hatsu-n volt.