Próbáld meg a XI. Kruspér u.-ban levő Univerzum könyvesboltban.
Ott rengeteg régi könyv kapható.
Ez a két könyves sorozat tökéletes folytatása az előző könyveknek (NEM CSAK A ZAHN féle könyvek !!!), mivel épít az össze többiben fellelhető ismeretanyagra.
Újfent megérdeklôdném, tudja-e valaki, hogy a most megjelent Timothy Zahn: A jövô látomása c. könyv elôzménye (A múlt kísértete) hol szerezhetô be, valamint árulja el valaki, hogy ez a két TZ-könyv folytatása-e a remek 789 epizódoknak. Kitartóan várja a választ
Artu
Jártamban meg keltemben az nagy alföldi rónaság az kicsinyke városkájában sétálván szemembe tűnvén két marcona öltönyös gádzsó, amint elhaladván a shopwindow előtt, meglátván a háborús csillagkirakatot, elkiáltá magát az egyik: STAR WARS! Nézdmá mijez? Valami társasjáték?
Ha' mer lemennek a bolygora invaziozni a blokados erok mar az elejen.
Amugy eleg erdekes tema, hogy mikent lehet blokadot csinalni egy bolygo korul. Tuti nem egyszeru feladat es annyi urhajo kell hozza, hogy nem eri meg. Bolygonal nagyobb dolgok eseten meg vegkepp.
Bar gyakorlatiasan nyilvan a blokad csak a nagy es lassu hajokra mukodik, a kicsikkel (csempeszek & co) meg kell tanulni egyutt elni.
RIPityom:
GL üzletpolitikájával én sem értek egyet. Szerintem az új film ugy rossz ahogy van. DE a több évtizedes rajongásom azért nem hagyja , hogy elsikoljak (jó szó:) a film fölött. Elég sok olyan dolog van ami bánt engem is, de hát ez van ezt kell!! szeretni.
A Japcsi grafikus (Doug Chang) tényleg marah jól rajzol, kár , hogy a sok-sok terve közül nem azokat rakták be. PL a Csatadroidok első vázlatai nagyon jók, klasszisokkal jobbak mint ami a fimbe került.
Én már a Született Gyilkosok óta jobb filmeket várok , mint amiket Holly-wood gyárt. Az a sok rágógumifilm szerintem árt az agynak. Ettől függetlenül hetente megnézek legalább egy ilyen "Szemétfilmet :))"
RIPityom:
GL üzletpolitikájával én sem értek egyet. Szerintem az új film ugy rossz ahogy van. DE a több évtizedes rajongásom azért nem hagyja , hogy elsikoljak (jó szó:) a film fölött. Elég sok olyan dolog van ami bánt engem is, de hát ez van ezt kell!! szeretni.
A Japcsi grafikus (Doug Chang) tényleg marah jól rajzol, kár , hogy a sok-sok terve közül nem azokat rakták be. PL a Csatadroidok első vázlatai nagyon jók, klasszisokkal jobbak mint ami a fimbe került.
Én már a Született Gyilkosok óta jobb filmeket várok , mint amiket Holly-wood gyárt. Az a sok rágógumifilm szerintem árt az agynak. Ettől függetlenül hetente megnézek legalább egy ilyen "Szemétfilmet :))"
RIPityom:
ami a sterilitást :-) illeti: lehet, hogy csak nekem rossz a szemem, de mindegyik jármű az Ep1-ben ütött-kopott volt. És ez alól a Naboo Fighterek sem voltak kivételek. Sőt! A Lynne's Diary-ban (ami egy "hogyan készült"-film) éppen látható Lucas, amint a Naboo Fighter modelljén magyarázza, hogy hol mennyi korom legyen. Abban igazad van, hogy a Naboo-űrhajók kevésbé koszosak, mint pl. egy Tie Fighter, de vedd számításba azt is, hogy a Naboo Fighterek valószínűleg még sosem voltak bevetésben. Emellett - mint arról már többször volt szó - békeidőben járunk: a funkcionalitás még nem elsődleges szempont, van idő és pénz a járművek igényes kidolgozására, neadjisten a művészi elemek alkalmazására. Plusz: a naboo nép természeténél fogva harmonikus, békés, és ez igen jól tükröződik a járműveiken. Szerintem nagyon jól el lett találva az arány: se nem túl koszos, se nem túl steril. A Kereskedelmi Föderáció harci eszközeiről már nem mondható el mindez. Szerintem pl. egy MTT tankon jót nosztalgiázhatsz, mert tiszta Ep4-6. (Már ami a textúrákat illeti.)
A film tartalmára nem térnék ki: ha nem tetszett - nem tetszett.
Sajnos nincs időm rendszeresen böngészni ezt a hosszú tpoicot, de rajongó révén nem állom meg, hogy hozzá ne szóljak.
Techikailag lenyűgöző élmény volt az E1, de szerintem a történet és a hangulat meg sem közelítette a többi részt. Az a véleményem, hogy GL kissé visszaélt a technika adta lehetőségekkel és a virtuozitásban eltűnt a szellem. Sőt, néha úgy éreztem, kifejezetten incselkedik a rajongókkal, mert egy-egy "későbbi" jelenet kissé gúnyosan visszaköszön. Például amikor a víz alatt a nagy hal be akarja kapni hőseinket, de jön a másik hal, mire cinikusan megjegyzik: "Még szerencse, hogy mindig van nagyobb hal!". Ez már inkább vígjáték. Ezen kívül nem tudom, észrevette-e valaki a Szenátus egyik páholyában E.T-t??? Ez már azért durva volt.
Amit főképp nem értek: ha a Jedi lovagok minden kis rezdülést megéreznek az Erőben ("Zavart érzek... stb.), még Anakinban is érzik a félelmet és a sötétség fenyegetését, akkor hogy a fenébe lehet, hogy amikor a fő-Jediktől egy méterre áll Palpatine a Főgonosz, nem éreznek semmit sem, sőt még azt a bugyuta kérdést is felteszik, hogy a Mester vagy Tanítványa halt-e meg?
Gyerekek,
Mindenki nyomjon le egy hatalmas szurkolást UBuléknak. Egy videoklippet csinálnak számítógépen, és holnapig kell befejezniük - elkél minden segítség. Szorítsunk nekik!
Vegre valamiben egyetertunk. Nem azert amiket leirsz a trilogia es az E1 kozotti kulonbseg temaban, mert sokban igazad van. Csak a "lamer", "otvar", "belepis@'lta" meg hasonlo kifejezeseket jo lenne hanyagolnod, mert kezd mar qrvara unalmassa valni.
Nem tudjátok, hol lehet beszerezni a most megjelent Timothy Zahn könyvnek az elôzô részét? (Tavasszal még álmos voltam vagy mi, de nem vettem meg, sajna.) És amúgy ezek az EP 7-8-9-nek az egyenes folytatásai?
Elôre is köszönet, Artu
Kedves UBul és az Elfogultság... igazság szerint nem akartam írni... sőt szerettem volna megvárni Kedves Varázslatos Barátunk reakcióit, csak félek, hogy holnapra elfelejtem a gondolataim- najó, csak nagyzolok... úgy csinálok, mintha lennének gondolataim, pedig nincs is... mert közben barátkozom a gondolattal, hogy a változatosság kedvéért vmi GL Hozsannával kellene már előhozakodnom... ;)
NaTehát. Lássuk csak...
Sz’al bennem van két-három dolog. Az egyik, amikor GL levetítette Spielberg és barátainak ezt a szemetet, ők úgy konferálták fel a médiában, hogy ez vmi csoda, szomorúak, hogy vége lett, mert még nézték volna jópár órán keresztül... én elhiszem, hogy a zsiványbecsület miatt (“Tezsvér, há’dde te is rendezű vagy mint mink, há’mán hogy Devlába ne ánnánk ki melletted, tesó...”) falaztak ennek a lamernak... mindenesetre, én nem úgy jöttem ki a moziból, mint aki még nézte volna pár órát...
Mondom még1x, nem volt olyan ótvar, mint az kisüt a mondokámból, deazért többre –jóval többre- vágytam volna ennél.
Másik:
GL tett egy olyan –ezekszerint- elhamarkodott kijelentést, miszerint itt minden stimmelni fog. Minden részlet kiadja a nagy egészet. Majd meglátjuk milyen klassz és perfect lesz minden. S amekkora barom vagyok, el is hittem. (Kb úgyjártam, mintamikor JR ecsetelte mekkora durranás lesz a Quake, másképp fog mozogni, ha lelövöd a karját... meg ilyenek. Aztán egy nagy fenéket – de ez már egy másik topic) Sz’al GL beigérte a frankót, gyémántal és arannyal fogom a beirni a nevem a SW Sagaba. Ehhez képest, úgy érzem, mintha belepis@’lta volna a nevét a hóba... kicsit csillog, sárgának sárga... de nem éppen arany. Se gyémánt. De GL. Ezigaz. Sőt, még két rész vissza van ;)
Harmadrészt:
Tételezzük föl, hogy volt gyermekkori NAGY szerelmed. Az általánosban, sőt még a gimit is együtt nyomtátok... aztán eltünik, vhol a balfenéken... s akkor 1xcsak előkerül a VIII.kerben, kikenve, kimázolva, seggét riszálva, s megkérdi:
“-Hé öreg, akarsz egy fuvart; kétezerért leszippantalak, hogy csak nézel, mint a moziba’ !”
Amekkora barom vagyok, elhiszem, hogy ez nekem jólesz, benevezek egy körre, aztán jól lefogaznak. Nesze neked, NAGYSZERELEM. S amikor kissé emelkedett hangnemben reklamálok (fröcsögök;) akkor mindenki azt vágja a szemembe, öreg vagy már, ehhez. Meg érzékeny. Nem is fogazott – mert csak protézise van, így kell ezt nézni, sőt ha hozzáadsz némi rajongást is... akkor már egész jó.
Nem tudom. Biztos bennem van a hiba.
POD-race. Mondom, biztos bennem van a hiba, mert szinte alig láttam mi a fene történik. Nekem túl gyors volt. Még az SW-RotJ(6)-ban megdumáltam magam, hogy szinte bárki feltud ülni egy robogóra, a fák(!) közt tud röpködni 200km/h sebességgel, hiszen biztos (Érted?! BIZTOS!) a fedélzeti számítógép segít a navigálásban. Ja, biztos.
De másodszor már, kissé furcsa nekem. Lehetett volna talán lasabb, mutathatott volna kevesebb motion-blurt... s mindjárt jobban élveztem volna. Én. Persze, gondolom, megint én vagyok a megcsontosodott vén reklamáló ;) Sz’al csak döbbentem, behoz a kölyök lazán félkört, aztán a harmadik körben nem bírja megelőzni... a feszültség kedvéért. Tisztára, mint a Forma-1. Erőlködnek tized másodpercekért... mind1, gondolom értitek.
S végül, a színek. Nem tudom, ki dobta fel ezt a témát... de érdekes. Korai munkámnál a szivárvány összes szinét felvonultattam, csaka truecolor. Ugye. Deazt is a 32bites mélységben. Az Unreal sehol sem volt hozzám képest. Na akkor aztán, bejött hozzám egy hivatásos bomber lány, iszonyatosan jól nézett ki, a szám.gépes grafika érdekelte, (“Nosza, mondom én vagyok a Te embered ;) lévén, hogy fotózott a Kedves. Na mondom, akkor imponálok neki egy kicsit. De mondom, tényleg bitang módon jól nézett ki, nagyon helyes volt, fekete dögös cucc, minden... szóval kérdezem, miközben megy a slide-show: “Na, khirály?”... erre ő: “RANDÁK! Túl sok a szín..” mondom, Te figyelj érted, itt a PC-nél sokáig a 16color volt, meg minden, elég volt a 256színmélységből, bla-blabla... s ő közli hanyagul, inkább a mondanivalóra, az üzenetre koncentrálj, s használj kevesebb színt. Ejjha, mondom, hát ez meg ki? Ráadásul egy csaj... aki még jól is néz ki? Sz’al klasszul igaza volt. A kevesebb a több.
Na, most tessék irigyelni ;)
RiP
(annyit, még a lézerkardról, ha meggyőz a hangja, a részletgazdagsága... megjelenése a vásznon... elhiszem. Mitérdekel, hogy milyen erőtérben, mekkora E –val, hova csorog vissza, hideg-e, s mekkora gomb-atomerőmű látja el... amiről még a könyvben szó esik, ugye olyan az E-skálája, hogy Luke egyből sejti nem akármekkora a kapacitása... szóval, elhiszem: automatikusan. A Tie fighter-nek olyan megjelenése volt, a hangja olyan zseniális, annyira utolérhetetlen –berekedt A/C rulz- hogy sosem tettem föl magamban, űrben ez nem lehetséges. Ezzel szemben az SW-E1ban az első 15másodperc űrhajós dübörgése, hát ez mi??? Pedig nem volt szándékos, megesküszöm ;)
azt mondod cseng rajzai jobbak mint a filmbeli realizalodas? igen. tenyleg jobbak. viszont nekem megis ugy tunt, ha kimerevitenenk akarmelyik kepet a filmbol, az akar festmenynek is beillene. nem csak a beallitasokrol van szo, de a szinekrol, az alakokrol stb. persze uazok a dolgok festmenyen hihetobbek, faszabbak mint filmen, ahol aztan a sok csocsalo csak annyit jegyez meg, hogy tul sok a szin (mozart egyik darabjarol is asszontak, tul sok benne a hangjegy ;) .
a kromurhajok nem eleg koszosak... tenyleg nem, mert itt meg volt ki tiszticcsa oket :) koncepciozus a dolog, persze szerinted ez is csak alibi. lehet. szerintem nem.
igazad van, meg lehet ideologizalni, hogy miert is JO ez a film is, mint a tobbi harom, es helyenkenk en is ugy erzem, csak a GL iranti tulzott bizalmam (ami bizonyara f@sszopas kozben alakult ki ;) miatt probalom meggyozni magam, es masokat, hogy khiraly dolgot kaptunk megint. titkon ott lapul belul a mondat, hogy hmmm... nem ezt vartam. de baszod, lucas sem azt kapta amit vart, kulonben nem csinalt volna specialedition-t. senki sem kapja azt. viszont emellett ez a film KVA jo lett. nem olyan mint amilyet vartam, de megis jo. es en a helyedben megvarnam a masik ket filmet a lucas folotti itelkezessel. ennel a trilogianal ugyanis lucas tudta hogy harom film lesz, es ez alapjan irta/irja a forgatokonyveket is.
nem ugy mint a szent trilogianal, ugye.
igaz, itt is probalt egy reszbe egy zart tortenetet nyomni, de rovidlatas lenne kijelenteni, hogy nem alapozta meg a masodik reszt. jarjart meg lehet nem szeretni, es lehet orulni, ugyanis be fog halni.
nekem bejott jarjar. biztos ez is GL f@sza miatt van, dehat mit csinaljak. ami nem jott be az a dzsiza~DV parhuzam, dehat lucas ezt sem "ugy" gondolta. legalabbis most ezt mondja. nekem mindegy mit mond, a SW tortenetek igy is az en fejemben eltek tovabb, ott is kell feldolgozni. jarjar idiota lett, es nem is akart mas lenni... legalabbis most meg. lesz o meg dramai hos, lesz itt meg onfelaldozas :)
egy dologtol felek csak a kovetkezo reszt illetoen, es az a szerelemi szal. merthogy gl-nek ahhoz annyi a tehetsege, mint nekem a hegymaszashoz. az american graffitiben sikerult a dolog, kicsit meg villogott a birodalomban is, de azota, sajna semmi.
Szóval, korábban egyesek hiányolták, hol a részletes traumalista, ezért válaszoltam saját magamnak. Csak a kiváncsiság kedvéért ;)
/persze van kicsit feljebb is asszem a 3120és3143/
MélyenTiszlelt,
Kedves Varázsos Barát.
Akkor elmondom, részletesen –számomra- miért fontos a részletgazdag/kormos megjelenés:
annak idején, talán láttad Te is az Utolsó Csillagharcost. Szóval, teljesen jó LETT volna, ha az űrhajó részletgazdag és/vagy kormos. Steril volt. Nem léteznek steril dolgok. A mindennapi életben. A franfurti autókiállításon steril módon csillog a Ferrari 360Modena, deazért belátod Te is, ez nem egészen a mindennapi élet ;) Sajnos.
Szóval, vmikor pár évvel ezelőtt nekiálltam 3D számítógépes grafikának. Csak hobby jelleggel. Sz’al sokáig „gyártottam” a képeket –szigorúan csak űrhajók- naésszóval, az Istennek nem jöttem rá mi a gáz a képeimmel. Sem texturát, sem koszt nem használtam. Nekem persze így is teccet, csak nem volt százas. Aztán vki felhívta a figyelmem: túl steril. Aha... hát jó. S attól kezdve: kosz rulz.
Úgyanígy volt az SW-NH(4;)-ben is. Nekem tetszett. Megvásároltam az Art of SW, napokig könnybelábadt szemmel nézegettem, lapozgattam – de most komolyan. Öröm volt gyönyörködni az X-Wingben... Tie fighter... Istenem!
Néhányszor volt szerencsém US konvoj mellett haladnom 4sávos autóúton.... hát nem merném állítani, hogy patikatisztaságúak voltak. Vagy trailerek króm-nikkelhengerből álltak volna, részletgazdagság nélkül... csövek, bigyók mindenhol és mind funkcióval!
Szóval, ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem tudom elképzelni 3000ben a számítógépem csak biszbasz billentyűvel, funkcionális alapokon 17” Monitorral CSAK! de ehhez szokott hozzá a szemem. Érted? Nekem ez a normális, amit körülöttem látok. Ezt kaptam az SW4-5 ben. Tudod? És tetszett.
Ehhez képest azok az SW-E1ban azok a nikkel-sárga ragyogó króm rosebbek... hát nem egy nagykaland :(
A kantinjelenetet pusztán csak a társ.6ások kedvéért irtam, miszerint... lásd lejjebb.
Nekem itt ne csusztassál, wazze ;)
MESE
érdekel engem, minek nevezzük? Engen itt az zavar, hogy mindenki áhitatos képpel borul rá GL f@szára, kritikai realizmus nélkül. Elkényeztetett bennünket, nagyott dobott, aztán most kihozott vmi fércmunkát. S a Boldogságos rajongók, Szent Áhítattal pihegik: óhhh... dehát.... ez... tudod? MESE!
Nebántsd, nemondd, nekérdezz, ezóhátcsak MESE, kisbutám... na. Érted?
Persze hogy mese. Az is volt. Meg az is maradt. Csak esett a nívó.
Csak nem bírom elviselni, mint a fiúk a Wallban, menetelnek arc nélkül, bele a GL $darálójába...
Ébresztő, fiúk!
Na ez csak rossz vicc volt. Bocs. Énfelőlem MIN-DEN-KI úgy tömjénezi GL infantilizmusát, ahogy tetszik... s hogy ne csak fröcsköljek:
Minap felkúsztam vmi SW fan oldára az Extrán, (vmi Guards, vagy mi) s ott láttam Cseng-Hsziao-Ping festményeit. Majdnem leesett az állam. Gyönyörüek a vázlatai a POD-race –ről. Ehhez képest GL úgy elb@szta, hogy sirni lehetne csak.
Szóval, lényeg-a-lényeg: még1x, szerintem nem éri –messze- az előző rész(ek) színvolát ez a .... szuperprodukció (FordFarlain;) S persze felforr az szűkös agyvizem, amikor a kritikát illetően a MESE szóval próbáljálk meg sem hallani.
Ettől függetlenül nem vonom kétségbe, a mai 5-8-14éveseknek, tetszhet ez a film. Felőlem...
De nekem nem azért nem tetszik, mert vagyok vevő a mesére...
Megnőtt az igényszintem: pl Mátrix
GL meg lemaradt.
Deazért tegnap megvásároltam a Hogyan müxik belülröl... szigorúan csak az első részt, persze ;)
Fenének kell a E1... nem, csak vicceltem. Nem volt rossz, de kinkább csak 1x fizetnék ki 2.490Ft-ot.
És persze ma de. kaptam meg Emilban, halálra löjjük JarJar-t :))))
Mindenesetre abban a kis progiban van egy okos gondolat... GL remek karaktereket kreált,Chewbacca, BobaFett (a kedvencem) – s ehhezképest JarJar... abszolút jogos.