Jaj!
Az előző linkem elejére bekerült az index címe is, de hogy hogyan, azt nem értem. Én tutira a Netscape location-ablakából másoltam ki...
Hát itt van újra:
http://www.theforce.net/theater/dais/
Na, ha már írok megint, akkor leírom azt is, hogy hivatalosan is bejelentette a starwars.com, hogy Ahmed Best (Jar Jar), Ewan McGregor (OB-1) és Natalie Beautiful Portman (Amidala) visszatér a II. részben. Nem mintha eddig nem tudtuk volna, de most már official.
Laa-Yosh, remélem örülsz, hogy érdemben gyarapítom a hozzászólások számát :-).
Nem akarlak megbántani, druss, de ezt már április környékén lehetett tudni. (Vagy még előbb?) Nem szoktál a force.net-en és a hivatalos oldalon barangolni? Én személy szerint szinte mindennap felnézek, mert - hihetetlen módon - minden napra jut vagy 10-20 új hír. Most pl. letölthető egy videóklip, amit két rajongó csinált, és Falco '85-ös Rock Me Amadeus-ának az átirata. (Jabba on the Dais) Igaz, 34 mega... :-(
A legnagyobb durranás mostanában az Ausztrál Fox Stúdió megnyitója, ahol az Episode 2 belső jeleneteit - nagyrészt - veszik fel. Ott volt Ewan. Lucas meg egyebek.
De miért nem néztek fel oda?
Kedves Laa-Yosh!
Kár volt ennyit fáradoznod...:) Fényévekkel ezelőtt felkerült már ebbe a topicba az eredeti szöveg (kicsit bővebben a tiednél - több humorral) és az "on the fly" fordításom is hozzá.:) Csak copiznod kellett volna...;)
Laa-Yosh nem nem legalabb a 4242 hozzzaszolast is el kell erni :)
Na akkor , tegnap leesett az allam .Tudom , hogy ezt mar "mindenki" :) tudja
, de en nem tudtam .Ugyhogy leirom csakazertis.
Szoval amikor leszallnak ugye a jedik , akkor a hangarba vannak azok a fura droidok , magasak es negy labszeru izejuk van , es tok jol neznek ki . Na en tegnap jottem ra (szoval megneztem az insider guideban :)) , hogy mik azok , es dobbenet volt nekem , mert azok bizony a droid vadaszok , amikkel a boobien vadaszok harcolgatnak a vegen .CSak paronkent osszecsukjak a labaikat es a fejuket beforditjak , es mar meg is van a vadasz .Szoval oriasi csucs nagyon tetszik
Minden héten Csütörtökön a Népszabadság Budapest mellékletében, van egy budapesti nézettségi lista, most ugyan nem találom az újságot, de a most csütörtökiben a következő volt:
( az adatok, mindig az előző hét szerdájára vonatkoznak, tehát esetünkben a múlt szerdára, Október 27-re )
tehát eddig az időpontig a filmet csak Budapesten, 397.000-en látták, ami kb. minden 5. budapestinek felel meg.
A mostani számban volt egy grafikon is amylben a múlt év azonos moziidőszakát vetették össze a mostanival és jelentősen nagy eltérések vannak. Pl. ( ha valakinek megvan ) ajánlom figyelembe a szeptember 16-a körül észlelhető ugrást :)))))
Egy kis erdekesseg azoknak , akik nem jarnak mizba .
Szombat deli 12 ora lurdy haz , SW1 re 14:30 ra nincs jegy , 17:valahany ra kb 16 jegy volt ,
20:valahany ra az 1-4 sorba van csak jegy . Szoval irhatnak akarmit az ujsagok igen is van meg erdeklodes (viszont igy nem tudtam megnezni :( )
Gyilkos fénykardpárbaj szemtanúi vagyunk. Darth Vader fokozatosan visszaszorítja Luke-ot, a palló vége felé. Aztán egy gyors mozdulat, és Vader levágja Luke kezét! A végtag pörögve zuhan le a szellőzőaknába. Luke elhátrál, körbenéz, és ráébred, hogy innen már csak lefelé vezet út.
Darth Vader: Obi-Wan sosem mondta el neked, mi történt az apáddal...
Luke: Épp eleget mondot nekem! Elmondta, hogy te ölted meg őt!
Darth Vader: Nem igaz. Én vagyok az apád.
Luke: Nem, nem igaz! Ez nem lehet!
Darth Vader: Nézz magadba... tudod, hogy így van.
Luke: NEM!
Darth Vader: Pedig igaz... És tudod mi van még? Ott az a bronzszínű robotod...
Luke: Threepio?
Darth Vader: Igen... Threepio... Én építettem őt... Mikor hét éves voltam.
Luke: Nem...
Darth Vader: Hét éves! És mire jutottál te? Nézz csak magadra, se kezed, se melód, és még a hajódat se bírtad kilebegtetni a mocsárból...
Luke: Elpusztítottam azt a csodás Halálcsillagodat!
Darth Vader: Húsz évesen! Mikor én tíz voltam, egymagam elintéztem a Kereskedelmi Szövetség droidvezérlő hajóját!
Luke: Nos, de ez nem az én hibám...
Darth Vader: Ó, már megint kezdjük... Szegény én... az apám sohasem vette meg nekem, amit a szülinapomra kértem tőle... bühühű, a papám a Sith Fekete Lovagja... bla bla bla!
Luke: Ó, fogd már be...
Darth Vader: Egy rakás szerencsétlenség vagy! Mire annyi idős voltam mint te most, már kiirtottam a Jedi lovagokat!
Luke: (nyafogva) Én a T-16-osommal száguldoztam a Koldus-kanyonban, és kőcséri patkányokra vadásztam!
Darth Vader: Ó, a Császár szerelmére... Tíz évesen megnyeri a Boonta Éji nagyversenyt... Az egyetlen ember, aki képes volt légifogattal versenyezni... személyesen, bébi!
Luke lenéz az aknába. Egy lépést tesz a perem felé.
Darth Vader: Tévedtem. Te nem az én kölyköm vagy. Nem tudom ki fia vagy, de biztosan nem az enyém.
Luke még egy lépést tesz az állvány széle felé, habozik, majd leveti magát.
Vader követi zuhanását.
Darth Vader: És menj el egy jó fodrászhoz!
(Szerény fordításomban, felhasználva A Birodalom Visszavág Gömöri Péter-féle magyar változatát.)
Egy kis új hír EII:
A Starwars officiálén megjelent egy közlemény, minden ködös információt eloszlatandó, hogy a casting-ot, 2000 jan végén kezdik el.A forgatás pedig 2000 júniusa.
Nincs semmi új info? Elszunnyadok két beírás között olyan unalmasak. ds9 is csak bevételeket böki be időnként, lassan kiveszem a kedvencek közül a topicot olyan lapos lett.
Nemtom volt-e ez már itt... Kajálok, aztán kapjátok a fordítást is :)
A furious lightsaber duel is underway. DARTH VADER is backing LUKE
SKYWALKER towards the end of the gantry. A quick move by Vader, chops off
Luke's hand!
It goes spinning off into the ventilation shaft. Luke backs away. He looks
around, but realizes there's nowhere to go but straight down.
Darth Vader: Obi Wan never told you what happened to your father.
Luke: He told me enough! He told me you killed him!
Darth Vader: No... I am your father!
Luke: No, it's not true! It's impossible.
Darth Vader: Search your feelings... you know it to be true...
Luke: NO!
Darth Vader: Yes, it is true... and you know what else? You know that
brass droid of yours?
Luke: Threepio?
Darth Vader: Yes... Threepio... I built him... when I was 7 years old...
Luke: No...
Darth Vader: Seven years old! And what have you done? Look at yourself, no
hand, no job, and couldn't even levitate your own ship out of the swamp...
Luke: I destroyed your precious Death Star!
Darth Vader: When you were 20! When I was 10, I single-handedly destroyed a
Trade Federation Droid Control ship!
Luke: Well, it's not my fault...
Darth Vader: Oh, here we go... Poor me... my father never gave me what I
wanted for my birthday... boo hoo, my daddy's the Dark Lord of the
Sith...waahhh wahhh!
Luke: Shut up...
Darth Vader: You're a slacker! By the time I was your age, I had
exterminated the Jedi knights!
Luke: (whine) I used to race my T-16 through Beggar's Canyon blasting womp
rats!
Darth Vader: Oh, for the love of the Emperor... 10 years old, winner of the
Boonta Eve Open... Only human to ever fly a Pod Racer... right here baby!
Luke looks down the shaft. Takes a step towards it.
Darth Vader: I was wrong... You're not my kid... I don't know whose you
are, but you sure ain't mine...
Luke takes a step off the platform, hesitates, then plunges down the shaft.