Keresés

Részletes keresés

kics_ee Creative Commons License 2010.05.02 0 0 11509
Én még nem mertem... nejemmel pont ma tanakodtunk, hogy mi legyen. Inkább átültettük nagyobb cserépbe őket és kaptak tápoldatot.
Várok még két hetet. Biztos ami biztos.
Előzmény: il1321 (11507)
il1321 Creative Commons License 2010.05.02 0 0 11508

Ehető a retek, a fejessaláta. A takart területre szétpalántáztam a cukkinit.

 

 

 

Előzmény: il1321 (11507)
il1321 Creative Commons License 2010.05.02 0 0 11507

Én hosszas tépelődés után kiültettem a paradicsomokat, és az erőspaprikákat. A fehér és zöld csemege paprikákat még nem mertem.

Több időjárási oldal az eljövendő hetekben nem jósol nagyobb lehülést, ezért mertem belevágni.

Részletes beszámoló a blogomon:

http://ilkertje.blogspot.com/2010/05/palantazas-szabadfoldben.html

 

 

 

 

 

CBNora Creative Commons License 2010.05.02 0 0 11506
Elültettük a krumplit. 8 sor a körtefánál kis megszakítással. Összesen 62 méter. Van Agria, Mira, Hópehely, Százszorszép, Vénusz Gold, Flanell-féle sárga, Pannónia, kívül-belül lila, és 3 szem lila héjú.
CBNora Creative Commons License 2010.05.02 0 0 11505
Szerintem most. Én már kb. két hete sütöttem rebarbarás sütit, életemben először. Kellene megint. Hogy meddig lehet szedni, azt nem tudom.
Nekem 2 kis articsóka palántám van, nem vagyok igazán megelégedve a fejlődésükkel. Lehet, hogy inkább ki kellene költöztetni az üvegházból a szabadba. Idén nem valószínű, hogy virágozni fognak.
Előzmény: trasgo (11502)
rebondo Creative Commons License 2010.05.02 0 0 11504
háát, igen

(ismered Mátyáskirály márványkeménységgel kapcsolatos történetét ?)
Előzmény: Vezso (11503)
Vezso Creative Commons License 2010.05.02 0 0 11503
A leves elsózásához sem kell túl sok só.
Előzmény: rebondo (11499)
trasgo Creative Commons License 2010.05.02 0 0 11502
Sziasztok
A rebarbara szüret mikor aktuális (mennyiség - minőség)?

CBNora a 12 articsókából csak 2 rohadt ki a többi szépen hajt, remélem idén már lesz termés is.

Üdv trasgo
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.01 0 0 11501
Ez a japán retek: LINK

30-35 centisre, 5+ centi vastagra nőhet laza magaságyásban. Takarni érdemes a tövét, és fertőtleníteni mindenképp a talaját, mert könnyen kikezdik a rovarok, ha elérik. Az íze nagyon finom, az egészséges példányoknak nem csípős, jellegzetes retekíz. És fő előnye a mérete. :)
Előzmény: Flanell (11481)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.01 0 0 11500
Köszi a fölajánlást, nekem is sikerült szereznem egy csepeli jóembertől, aki maga is vet, és a sajátjából fölajánlott 10 kiló közepes nagyságú, előcsíráztatott krumplit. Szóval mi is mostanában vetjük. :) Kíváncsi leszek!
Előzmény: CBNora (11498)
rebondo Creative Commons License 2010.05.01 0 0 11499
Érdemes számokra gondolni:
A hajtó csalán 96 százaléka víz.Hova lehet azt hígítani?
A szárazanyagtartalom egyharmada hasznosulhat kb...
Előzmény: Zsazsa60 (11489)
CBNora Creative Commons License 2010.05.01 0 0 11498
Crystalheart!
Sikerült szerezni Mira krumplit? Nekem most hoztak, de több, mint amennyi elfér. Úgy 50 és 100 szem között van, amennyi kimarad. Gödöllőn lakunk. Ma vagy hplnap ültetjük. Ha kell Neked, vagy másnak, elvihető. A maradék:

janijani Creative Commons License 2010.05.01 0 0 11497
Mi is le vagyunk maradva a palántákkal, vettünk is 5 darabot a piacon, hogy legyen enni korai paradicsomunk. A palántáinról meg majd augusztusban lesz a befőzés.
Előzmény: TGWH (11495)
skolikagi Creative Commons License 2010.04.30 0 0 11496
Szépek!:-) Az enyémek amik megfáztak vagy megsültek ennél kisebbek és a sziínük sem valami egészséges:-)
Előzmény: TGWH (11495)
TGWH Creative Commons License 2010.04.30 0 0 11495
Én is dobok fel egy képet, hozzám képest bárki megnyugodhat, nincs jobban lemaradva :D
Lugas F1 Na milyenek?
skolikagi Creative Commons License 2010.04.30 0 0 11494
Nem azért szárítom:-)) ( ez nem mulcsozás:-))))
Azért szárítom, mert sok van belőle, és télen, -ha sikerül megszárítani-, szerintem a tyúkok és libák örülni fognak neki...:-)
Előzmény: Törölt nick (11493)
skolikagi Creative Commons License 2010.04.30 0 0 11492
20 l-es vödröm nincs. Csalánom van és víz is van.
Majd megoldom valahogy:-)
Ma egy pár köteggel összekötöttem, szárítani, de szerintem nem jó helyre tettem, mert ha esni fog, akkor elázik...
Majd holnap továbbfejlesztem a dolgot:-)
Előzmény: Törölt nick (11491)
Zsazsa60 Creative Commons License 2010.04.30 0 0 11489

Itt az alaprecept, ha többet akarsz, emeld a mennyiségeket az arányt megtartva, de ahogy látod a kész levet még higítani is kell öntözés előtt.

Növényi trágyalé csalánból és fekete nadálytőből
Daraboljunk fel 1 kilónyi zöld növényt egy műanyag edénybe, és töltsük fel 10 liter esővízzel vagy állott vezetékes vízzel. Állítsuk az edényt napos helyre, pár nap alatt erjedni kezd. A teljesen kierjedt levet 1:10 hgításban öntözzük a növények gyökeréhez.

Előzmény: skolikagi (11488)
skolikagi Creative Commons License 2010.04.30 0 0 11488
:-)) És legalább a szomszéd fáját vágtad ki hozzá??:-))
Kérdésem van...még mielőtt cselekednék: egy 200 l hordóm van öntözővízzel. Ha csalános vízzel akarok öntözni, akkor ebbe dobáljam bele, vagy inkább hogyan?
És mennyi csalán mennyi víz?
Előzmény: Törölt nick (11487)
rebondo Creative Commons License 2010.04.30 0 0 11486
Januárban vetett paradicsomjaim április 20-ra kezelhetetlenné nőttek.
50-60 cm magasak lettek, borultak mindenfele, ki kellett ültetnem.
Egy hete kiültettem őket.
Velük egyidőben kiültettem a márciusi vetésűt is. Ezek igen virgoncan viselik a
szabadságot, a nagyok ellenben kókadoznak. Van ugyan 4 cm-es paradicsom is,
de valószínű nem nő tovább, az időjárás kegyessége okán azért azt hiszem
túlélik.
Nagyok, virágzanak a paprikák, ezeket nem volt hiábavaló januárban vetni.
Márciusi uborkám is 60 cm körül járt már..., minden gyökerét eldobta egy pillanat alatt,
kiültettem, kettőből egy úgy tűnik észheztér.
Előzmény: il1321 (10788)
Vezso Creative Commons License 2010.04.30 0 0 11485
Ezt Bálint gazda honlapján olvastam. Taormina jutott eszembe róla :)

Családi célú cserépben történő magvetésnél a talaj fertőtlenítése kémiai anyagok nélkül hőkezeléssel a következő módon végezhető: talajt előzőleg beöntözve háztartási sütőben fokozott gőzfejlődés mellett 95-100 °C-ra felmelegítjük, ezen a hőfokon tartjuk 30-40 percig. A gőz megfelelő hatását a föld befedésével tudjuk biztosítani. A sütő kikapcsolása után hagyjuk lassan kihűlni a talajt. 1-2 napos pihentetés után a földbe már vethetőek a magvak. A hőkezelés a kórokozók mellett az esetleges kártevőket és a gyommagvajat is elpusztítja. A hőkezeléshez ne használjunk 100 °C-nál magasabb hőmérsékletet, mert a talaj szervesanyag tartalmát elégeti, tönkre teszi.
covycovy Creative Commons License 2010.04.30 0 0 11484
:-) Reméljük, nagyon kéne, bár nálam az agyag még tartja a nedvességet.
Előzmény: skolikagi (11483)
skolikagi Creative Commons License 2010.04.30 0 0 11483
Hát az kicsit odébb van...de talán jut az esőből ide is:-)
Előzmény: covycovy (11482)
covycovy Creative Commons License 2010.04.30 0 0 11482
Ha csak ezen múlik, hát rendelek Neked is. Az enyém Zalaistvándon van.
Előzmény: skolikagi (11479)
Flanell Creative Commons License 2010.04.30 0 0 11481
Még nem hallottam japán retekről.
Idén nekem ez a piros van (tavaly sikerült egy olyan fajtát kifogni, hogy a másfél hónapos aszály ellenére is megnőtt és nem lett fás, ezért hagytam belőle magnak), meg van jánosnapi, meg egy olyan nyári, ami formára a jégcsaphoz hasonlít, de csak az alja fehér, a felső része piros. Meg még lesz téli.
Előzmény: Törölt nick (11477)
skolikagi Creative Commons License 2010.04.30 0 0 11480
Én vettem 3-4 féle retket, csak azt nem tudom hogy ezt a japánt beletettem-e a magkeverekékbe, amit elvetettem...,
Majd este megnézem a zacskókat, hogy megvan-e még vagy már a földben van:-)
Ez az a barna színű retek ugye?
Előzmény: Törölt nick (11477)
skolikagi Creative Commons License 2010.04.30 0 0 11479
Na szervusz fődi...!:-)
Megrendelted az esőt...? A megye déli felére is...? :-))
Nekem is muszáj lenne öntözni, mert kezd elsivatagosodni az agyagos föld...:-)
Előzmény: covycovy (11475)
covycovy Creative Commons License 2010.04.30 0 0 11478
Képed nincs róla?
Előzmény: Törölt nick (11477)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.30 0 0 11477
Na most irigyellek :)

Ti amúgy szoktatok japán retket vetni? Én egyszer vetettem pár éve, és rendes, egyáltalán nem csípős retekíze volt, csak éppen egy darab akkora, hogy többször is tudtam belőle enni, szinte sietni kellett vele, ne száradjon ki.
Előzmény: Flanell (11471)
Flanell Creative Commons License 2010.04.30 0 0 11476

Az én palántáim már kint vannak vagy 10-14 napja. Egy picit megcsípte őket a nap, ahogy vártam, mert nem tudtam otthon lenni velük és odébb pakolni, de azóta már szépen hozzászoktak a naphoz és jól néznek ki.
Előzmény: Deryan (11434)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!